|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII
Cytat:
Pierwszego dnia i tak więcej ludzi wódkę piję, piwo dopiero rozchodzi się na poprawinach. Wino i whiskey też będzie, ale jednak wódka to wódka.
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28949477]nawet jak zostanie to się nie zmarnuje
najlepiej wiesz ile schodzi u ciebie w rodzinie np. u mnie więcej schodzi na poprawinach niż na weselu [/QUOTE]No właśnie mamy znajomych chlorków..niestety ale kumple Tż lubia wypic i mała nie moga ![]() Własnie poprawiny też pewnie beda huczne... Na poprawiny mamy grilka i piwko....pewnie zostanie duzo, ale przeciez przez rok mozemy opijac weselicho
Edytowane przez kooocur Czas edycji: 2011-08-24 o 10:52 |
|
|
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28949370]faktycznie malusi
[/QUOTE]no mały dosyć ![]() oo to jeszcze mniej niż ja a ile mm ma obrączka?
|
|
#4564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witam w klubie cienkopalczastych ![]() Mi się zawsze wydawało, że to standard, że obrączka panny młodej jest cieńsza, my tak na pewno zrobimy... |
||
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
6 mm- 4mm w środku żółtego i po 1 mm z każdej strony białego złota..
|
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Duchota straszna. Burza idzie, chmury wypełzły i ciemno się zrobiło. Może padać póki siedzę w pracce ![]() Nie wstawiajcie już więcej tych kieckowych znajd, bo sobie kompa oplułam ze śmiechu a koleżanka z biura się prawie posikała. Dziwnie wyglądałyśmy Wchodzi szefo i się pyta z czego tak rżymy, to mu pokazałyśmy - popłakał się
|
|
|
|
#4567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4568 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam środowo, Laseczki!
![]() Cytat:
Cytat:
A ile płacicie?Cytat:
![]() Wiesz, moja Mama bardzo chętnie by mnie w niej widziała Jeszcze nie byłam w lubelskim salonie z sukniami Mori Lee, jak pójdę to zmierzę, może to będzie właśnie Ta? ![]() Cytat:
A cena 15zł za butelkę to chyba niezła, o ile jesteście już zdecydowani, że ma być właśnie ta marka.Właśnie, to jest dobre pytanie ile tej wódy kupić. My wstępnie liczyliśmy 0,5l na osobę, czyli 1l na parę, bo będziemy mieć jeszcze dużo wina i drinki. Poza tym nasz duet djsko-wodzirejski tak zabawia towarzystwo, że nie ma kiedy pić i mniej tej wódki schodzi. Powiem Wam, że sądząc po ostatnim weselu, jest w tym dużo prawdy. DJ był świetny, prawie cały czas byliśmy ze znajomymi na parkiecie i potem Para Młoda mówiła, że sporo wódki zostało. Z tego, co wiem, to mieli ok. 130 butelek, a gości było 90 kilka osób, zostało im 40 butelek, czyli właśnie wychodzi 0,5l na osobę. Z tym, że my mamy jeszcze poprawiny... Ale z kolei nie wszyscy będą wtedy już pić, bo poprawiny są do 20.00 i większość się wtedy rozjedzie do domu (zwykle goście będą mieli 2h drogi samochodem). Ostatecznie kupimy chyba tyle butelek co 2/3 ilości gości, czyli ok. 100-120 flaszek na 2 dni.
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2011-08-24 o 11:09 |
||||
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pomocy.
Kiedy ja wszystko sobie poukładałam i już myślałam, że wychodzę na prosto, zamykałam nasze wspólne sprawy to on się chyba przestraszył i wielki buuum na wesele i ślub. ( Nawet na 2012!). Nie zrozumcie mnie źle. To jest dobry człowiek, ja go kocham nadal ale moja decyzja o rozstaniu była podjęta dlatego że nie mogę wiecznie czekać aż on zrozumie, że nie może sam dojrzewać. Dostał 3 lata a to chyba i tak dużo. A teraz, co robić i jak żyć? Boję się, że znów mu uwierzę,że znów dostanie szanse na " ogarnięcie" i będę czekać, a on dalej będzie mnie zbywać...
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
my liczymy po 0,5l na głowę nie patrząc czy to dziecko czy to starszy dziadek czy babcia. Do tego wino. I będziemy mieć małe poprawiny w sumie taki kilku godzinny obiad i tam będzie wino, wódka(jeśli zostanie z wesela) i do tego jeszcze piwko.
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Po 1. Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej do szkoły (technik masażysta) i zaczynam w przyszły czwartek Po 2. Wzięło mnie na zmianę tematu i ślęczę teraz na Anonimem i Kadłubkiem. Pomysł jest sprawdzam jak będzie z realizacją ![]() Po. 3. Czuelina ty masz moją suknię Kupiłaś już?
|
|
|
|
#4574 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My wódkę będziemy kupowac prawdopodobnie w Polmosie w Lublinie bo najmniejsze prawdopodobieństwo że wódka bedzie podrobiona a co do terminu jej zakupu to my bedziemy kupowa około 2 miesiące przed bo TZ twierdzi że stara wódka traci moc... Kolega mu opowiadał że był na weselu gdzie wódka była kupiona półtora roku wcześniej i twierdził że była bardzo bardzo słaba a na dodatek kiedyś mi opowiadał że na wsi u dziadków wyłowił ze studni flasze ktorą dziadek schował X lat temu i że była jak woda a i jeszcze jedna sytuacja znajomy też znalażł taką flaszkę na strychu wstawił do zamrażarki żeby schłodzić a tu flacha zamarzła bo alkohol wyparował! Nie wiem ile w tym prawdy, może tak się dzieje gdy wódka naprawdę postoi spory czas ale TŻ stwierdził że tak będzie najbezpieczniej i alkohol kupimy przed samym weselem...
|
|
|
|
|
#4575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Oh yeah!
![]() Cytat:
Oj, właśnie sobie uświadomiłam, że coś źle policzyłam z tą wódką, z tym, że ilośc butelek to 2/3 ilości gości. Chyba powiem TŻtowi, żeby się zajął przeliczaniem, bo coś u mnie na bakier z takimi kalkulacjami
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=
Gratuluję podpisania umowy! A ile płacicie?Za całość 1800 PLN - od przygotowań do wesela ( godz.1 w nocy). W pakiecie mamy płytkę z 300-500 zdjęciami, obrobionych 80-100 zdjęć w tym plener - ok. 20 ujęć w dowolnym dniu w cenie. I oczywiście foto album. Nie wiem czy to dużo, dla nas sporo. Mam kuzyna który jest zawodowym fotografem i przeważnie na ślubach się udzielał w ramach prezentu, ale niech chociaż raz chłopak się wybawi..
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2011-08-24 o 11:28 |
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co będzie po ślubie??? Chcesz go niańczyć. Sytuacja jest trudna. Bo pod wpływem emocji, teraz będzie chciał robić to na co Ty masz ochotę, a co potem??? Jak mu się odwidzi? A możesz przypomnieć ile on ma lat??
|
|
#4578 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
Nawet jeśli jakimś cudem by dostał szanse, to ślubu nie będzie. Nie za rok i nie za dwa..
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie wytrzymam ze sobą nerwowo przeglądałam znowu allegro i kolejna suknia mi się spodobała. Ale kurczaczek jest koło kielc. Lecę do tżcika bo wraca z Wawy z towarem nowe perfumki i z chińszczyzną dla mnie ![]() A wiecie co mojego brata narzeczona trafiła wczoraj do szpitala. Miała krwotok. Robią jej badania na usg wyszło że z dzieckiem jest wszytko ok ale teraz robią jej masę badań. I musi zostać w szpitalu. Trzymajcie kciuki oby wszystko było dobrze.
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
Aha. Ja ją kupuję w salonie w moim mieście.
|
|
|
|
#4582 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kasia_kuku witaj kochana, pamiętam cię. Powrót oznacza, że jesteś też PMką 2012? Aha, juz doczytałam, że sie sypie. Szkoda, ale chyba lepiej jak tak wyjdzie niż kiedyś po ślubie miałoby się rozsypać. Ty kończysz ten związek? jagodzia welon szyty na zamówienie pewnie ![]() http://www.youtube.com/watch?v=U_NXQFkHUy0 Mieli ślub w Dolinie Chochołowskiej, w kościółku, który był specjalnie wybudowany do nakręcenia sceny w Janosiku. Cudowne wesele, zazdroszczę. maly_czlowieczek ostatnio fryzjerka u której się czesałam opowiadał mi, że była u niej PMka, która zamawiała na allegro jakąś suknię, która jest szyta na wymiar za paręset złotych. Suknia przyszła i co się okazało, nie była szyta, a klejona. Wyobrażasz to sobie, bo ja nie? Siadła na chwilę w tej sukni, to strzelała jakby miała zaraz pęknąć i odcień bieli był jakiś taki zielonkawy, seledynowy w pewnych momentach. Masakra jakaś.
|
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gosza ma pomysła. Z racji tego, że po wyjściu z kościoła nie mam ochoty zbierać milionów grosików i wysypywać ryżu z włosów i dekoltu, to poproszę gości by dmuchali w nas bańkami mydlanymi ![]() Dużo dzieciaków będziemy mieli a ślubie i weselu, chłopakom zakupimy pistolety do baniek, a dziewczynki w tradycyjny sposób bedą dmuchać Co Wy na to??Na początku chciałam coś takiego zrobić podczas pierwszego tańca, ale teraz zastanawiam się, co zrobić z wyjściem z kościoła
|
|
#4585 | |||
|
Zakorzenienie
|
Eee, to lipa
Cytat:
Musisz sama w swoim sumieniu rozważyć wszystkie za i przeciw... Cytat:
![]() I to były całe oświadczyny? Cytat:
|
|||
|
|
|
#4586 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() My kupujemy 300 butelek po 0,5l. Większych nie opłaca się kupować. Dodatkowo będzie wino, whisky, martini i może jeszcze inne alkohole. A i pewnie bimber przy stole wiejskim, ale nie wiemy czy będziemy się w to bawić. Gdyby udało się znaleźć dobrego barmana, to będą drinki a jak nie, to coś się wymyśli
|
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mam nadzieje że nie
|
|
#4588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz z nim życie kobieto! Jednego dnia nie chce, drugiego tak... Nie zazdroszczę sytuacji!!!!
|
|
#4589 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Jamee;28950378]
Po 1. Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej do szkoły (technik masażysta) i zaczynam w przyszły czwartek [QUOTE] gratulacje ![]() Cytat:
Może dajcie sobie troche czasu? Cytat:
|
||
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

najlepiej wiesz ile schodzi u ciebie w rodzinie
np. u mnie więcej schodzi na poprawinach niż na weselu
[/QUOTE]
wydaje mi się, że będą śmiesznie wyglądać przy moich chudych i długich palcach (rozmiar zaręczynowego to 9).

A ile płacicie?

18.08.2010 - zaręczyny
19.05.2012 - ślub
ja nie wytrzymam ze sobą nerwowo
przeglądałam znowu allegro i kolejna suknia mi się spodobała. Ale kurczaczek jest koło kielc. Lecę do tżcika bo wraca z Wawy z towarem