|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII
kasiamniam: wyślę Ci wiadomość priv, bo napaliłam się na tą Majorkę, mój TŻ też
Margida: dobrze, że jednak jesteś z nami I według mnie dobrze dobrana woalka będzie super wyglądać, nawet pomyślałam o czymś w stylu Kate Middletone ![]() maxwelka: gratulacje z okazji slubu cywilnego A ci ludzie poszaleli z brzóskami - efekt fajny, ale szkoda tak młodych drzewek Paznokcie: próbowałam dosłownie wszystkiego, różnych odżywek, bo i tych droższych i tych tańszych, skrzypu, Belisy, domowych sposobów i jedno wielkie nic. Więc poszukałam, popytałam i z ręką na sercu polecam to, co już tu zostało wspomniane - odżywka Nail Tek (u mnie to jest Intensive Therapy II). Ale uwaga, w moim przypadku sama odżywka nie była wystarczająca: do tego Capivit paznokcie (jem już 5 opakowanie i teraz zamierzam przerzucić się na Capivit włosy+skóra+paznokcie), a także na ładne skórki i wał okołopznokciowy maska oliwkowa z Ziaji. Bo odżywka powoduje, że nasza już wyhodowana płytka paznokcia się wzmacnia, ale jak ktoś ma bardzo łamliwe i wrażliwe paznokcie to owszem, płytka się wzmocni, ale nie urośnie - będzie się łamać, zadzierać itd., trzeba paznokcie wzmocnić witaminkami. A Capicit jest stosunkowo tani, jak na tak wysoką skuteczność (tylko smak tragiczny ).Suknia... Nie mam w pracy jej zdjęcia, więc wrzucę, jak już będę w domku No ale to jest ta wymarzona kosztuje w salonie 3300 zł, za chwilę będę obdzwaniać wszystkie salony w okolicy, bo ten, z którego jest moja suknia to najdroższy w Bielsku (Classa) i liczą sobie za renomę. Ale znalazłam też dwie używane z tego modelu i mam straszny problem.... Jedna jest za duża o dwa rozmiary i trzeba ją zmniejszyć, a krawcowe nie są zbyt chętne robić aż tak duże poprawki (już pytałam), a druga krzyżuje mi moje plany patrznia TŻowi w oczy podczas przysięgi - jest ode mnie sporo wyższy i żeby to wyglądało fajnie w kościele i w ogóle podjęłam decyzję, że zakładam buty na 10 cm obcasie plus 2 cm platforma. Mam doświadczenie i tańczyć w takich i chodzić, więc dam radę. Ale ta suknia pozwoliłaby mi oszczędzić, tylko że musiałabym mieć buty na maksymalnie 5 cm obcasie |
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
proszę
te a la kokardki trochę głupio wyglądają ale na nodze całkiem inaczej to wyglada jedyny minus to to że są z zamszu ale trudno mam trzy pary czarnych szpilek ze skóry to jedne mogę mieć takie
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-08-16 o 12:10 |
|
|
|
#2464 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do brzózek, to myślę, że po prostu je skądś wypożyczyli i że potem zostaną gdzieś zasadzone Cytat:
Czyli jednak Nail Tek najlepsza - dużo osób ją chwali Cytat:
A model tej swojej sukni znasz? ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
Bardzo ładne
|
||||
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-08-16 o 12:17 |
|
|
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2467 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witojcie
jak najbardziej Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2468 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale to mniej ważne Zamawiałam od nich buty ze skóry naturalnej i moje najbliższe przyjaciółki też. Buty są super. Przede wszystkim co tam mi się podoba to ogromna gama kolorów do wyboru Na Akces 2 jest ich mniej i nie sprawdzałam. I sama mam dylemat z której firmy zamówić buty do ślubu Akces czy Akces 2 Akces wysyła odpłatne próbki skór czy np. satyn, a Akces 2 bezpłatnie To jakiś plus, konkurencja nie śpi Jednak tak jak powiedziałam, większy wybór ma Akces 2 Trzeba samemu ocenić ![]() W butach się fajnie tańczyło, ja zamówiłam taką specjalną wkładkę Light Walk i było mi wygodnie, do tego można wybrać obcas, fason, wysokość itd...
|
|
|
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie wiedziałam
Oni też raczej nie...Cytat:
---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
ja jakoś jestem uprzedzona do butow z CCC bo co jakiekolwiek kupiłam to nie wytrzymywaly nawet jednego sezonu
może te droższe buty z CCC są trwalsze ale już znudziło mi się testowanie
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-08-16 o 12:30 |
|
|
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej, mam takie zaległości, że chyba nigdy nie nadrobię
nie było mnie kilka dni ![]() tak więc wybaczcie, jeśli kogoś gdzieś zaniedbałam i na coś nie odpowiedziałam, ale urlop mi się skończył i już wróciłam do pracy ![]() maxwelko, z tego co pamiętam, wychodziłaś za mąż w USC, gratuluję ![]() u mnie nic nowego, ostatnio kłócę się ciągle z TŻ, bo nie możemy dojść do porozumienia w kwestii zamieszkania. Ja chcę mieszkać w swojej miejscowości, on w swojej i za nic nie można znaleźć kompromisu. Ostatnio nawet padła propozycja mieszkania Z TEŚCIAMI Co w moim przypadku absolutnie nie wchodzi w grę, ale TŻ się upiera, bo taniej, bo zaoszczędzimy. No też jest to jakieś rozwiązanie, ale ja już chyba wolę brać wielki kredyt na własne mieszkanie. obawiam się, że gdybym przystała na wspólne mieszkanie z jego rodzicami (jak również bratem, wścibską bratową, która krytykuje każdy mój krok i ich dzieckiem ), to skończyłoby się to moją wyprowadzką w terminie 14dniowym.Jestem ciekawa jak u Was wygląda kwestia wspólnego mieszkania? Czy były z tym jakieś problemy? Bierzecie kredyty? |
|
|
|
#2474 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A Louboutiny to za tą cenę powinny dłuuuugo wytrzymać, może poczytaj jakieś opinie w necie Jeśli są kiepskie to nie warto.
|
|
|
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2476 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy trafiłam na jakieś trefne ale szybko mi się rozkleiły czego po takiej firmie się nie spodziewałam. Także do butów też trzeba mieć szczęście ja np z butów z ccc jestem bardzo zadowolona i pantofle mam z reguły na więcej niż jeden sezon tak samo klapki. Balerinki za to kupuje za mniejsze pieniądze bo i tak po jednym sezonie z reguły już są zniszczone bo uwielbiam w nich chodzić wszędzie gdzie sie da
|
|
#2479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie nie było żadnego problemu z mieszkaniem, bo u rodziców nie ma mowy, bo zarówno mama TŻta jak i moi mieszkają w mieszkaniach, żadne z nas nie dostało mieszkania w prezencie, więc bierzemy kredyt... A propos, dziewczynki: TRZYMAJCIE MOCNO KCIUKI!!! Do końca tego tygodnia powinniśmy dostać pierwsze odpowiedzi na wnioski!!! [1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28782587]No może masz rację co do biżu, może być kilka cyrkonii, byle było delikatne. Będę szukać, nie wiem czy znajdę A Louboutiny to za tą cenę powinny dłuuuugo wytrzymać, może poczytaj jakieś opinie w necie Jeśli są kiepskie to nie warto.[/QUOTE]No muszę koniecznie, bo okazuje się, że wydałabym wiadro forsy, a może wcale nie byłabym zadowolona... |
|
|
|
|
#2480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ślubne już macie jakieś konkretnie na oku, albo przynajmniej fason wybrany?Cytat:
|
||
|
|
|
#2481 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byliśmy w tamtym roku w maju, mogłabym tam wracać co roku. Gdyby tylko loty były tańsze to na pewno i teraz byśmy się tam wybrali - bo my sami sobie organizowaliśmy wycieczkę, bez biura podróży. Jak chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, co warto zwiedzić itd., to tutaj co nieco opisałam: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=234W ogóle w całym wątku dotyczącym Majorki znajdziesz wiele cennych informacji, w wolnym czasie warto poczytać: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=177598&page=8 Fajnie, że jesteś już pewna sukni Cytat:
Mama namawia mnie też żebyśmy się do Warszawy wybrały za kieckami. A to wszystko przez Maxwelkę :P Jak teraz Mama była w domu, to pokazywałam jej Wasze suknie i najbardziej spodobały jej się wybory Maxwelki i Jamee. Powiedziałam, że Maxwelka w Wawie ją kupiła no i Mamie już zaświtał w głowie pomysł wycieczki za sukniami do stolycy Ale najpierw zobaczę co w Lbn jest.Cytat:
Ale ja się raczej przy Maidenach nie będę bawić na weselu, wystarczy, że na studniówce było do nich pogo w szpilkach :P Za to stary, dobry rock czemu nie ![]() Cytat:
Ciężko tak stwierdzić czy by pasowała, ale wydaje mi się, że tak ogólnie to do krótkich kreacji pasują woalki.
|
|
#2482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to na razie odległy plan, my w podróż chcemy do Barcelony |
|
|
|
|
#2483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że się moja suknia podoba różnym osobom, znaczy się że trafia w gusta Jak przyjedziecie do Warszawy, to koniecznie idźcie na Pragę - na Targową i Kijowską |
|
|
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() : kciuki:
|
|
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Ni z gruchy, ni z pietruchy, muszę Wam coś pokazać. To są moje koty i ich nowy członek rodziny...
|
#2486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.buty-slubne.net/show.php?...wzor-227-5_551
|
|
#2487 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a najfajniejszy jest ten "tygrysek"
|
|
|
|
|
#2489 |
|
Konto usunięte
|
oo a do mojego ślubu 10m-cy i niecałe 3 h
![]() |
|
|
|
#2490 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale pewnie też takie "zakazane". U nas to "Konik na biegunach" - TŻ nienawidzi tej piosenki.Cytat:
W sumie mi się bardziej buty na zdjęciach w Akces 2 spodobały, dlatego stamtąd zamówiłam (wiem, że to zasługa programu graficznego, ale co tam). I mieli krótki termin realizacji teraz - max. 2 tygodnie. Zamówiłam w tamten poniedziałek i jutro powinnam już mieć buciki na sobotnie wesele ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że się sprawdzą.To chyba zależy jak się trafi. Ja z CCC mam piękne, wysokie kozaczki i już trzeci sezon będę mogła w nich chodzić, a jeszcze nie wymieniałam nawet fleków. Wyglądają jak nowe. Fakt, że w zimie nie chodzę w nich codziennie, tylko na zmianę zakładam też górskie traperki i czasami glany, ale kozaczki trzymają się bardzo dobrze. Cytat:
Ale mieszkaniu z teściami na dłuższa metę mówię stanowcze NIE. Teraz nie mieszkam z teściową, ale wystarczy, że ona ma mój numer telefonu domowy i już odchodzą dziwne akcje. Wczoraj myślałam, że padnę, ale cóż... Pozostaje mi się tylko śmiać, wiem, że ona to z dobrego serca różne rzeczy robi, tylko mi się wydają nieco nie ma miejscu, ale to szczegół. Już nabrałam dystansu do tych akcji Natomiast co do wyboru miejscowości, to chyba powinniście się trochę kierować możliwościami dotyczącymi zatrudnienia itp. albo gdzie Wam będzie bliżej dojeżdżać do pracy (bo już pracujecie jak mniemam?) Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.

I według mnie dobrze dobrana woalka będzie super wyglądać, nawet pomyślałam o czymś w stylu Kate Middletone
A ci ludzie poszaleli z brzóskami - efekt fajny, ale szkoda tak młodych drzewek
Więc poszukałam, popytałam i z ręką na sercu polecam to, co już tu zostało wspomniane - odżywka Nail Tek (u mnie to jest Intensive Therapy II). Ale uwaga, w moim przypadku sama odżywka nie była wystarczająca: do tego Capivit paznokcie (jem już 5 opakowanie i teraz zamierzam przerzucić się na Capivit włosy+skóra+paznokcie), a także na ładne skórki i wał okołopznokciowy maska oliwkowa z Ziaji. Bo odżywka powoduje, że nasza już wyhodowana płytka paznokcia się wzmacnia, ale jak ktoś ma bardzo łamliwe i wrażliwe paznokcie to owszem, płytka się wzmocni, ale nie urośnie - będzie się łamać, zadzierać itd., trzeba paznokcie wzmocnić witaminkami. A Capicit jest stosunkowo tani, jak na tak wysoką skuteczność (tylko smak tragiczny 

te a la kokardki trochę głupio wyglądają ale na nodze całkiem inaczej to wyglada jedyny minus to to że są z zamszu ale trudno 

nie było mnie kilka dni
Co w moim przypadku absolutnie nie wchodzi w grę, ale TŻ się upiera, bo taniej, bo zaoszczędzimy. No też jest to jakieś rozwiązanie, ale ja już chyba wolę brać wielki kredyt na własne mieszkanie. obawiam się, że gdybym przystała na wspólne mieszkanie z jego rodzicami (jak również bratem, wścibską bratową, która krytykuje każdy mój krok i ich dzieckiem ), to skończyłoby się to moją wyprowadzką w terminie 14dniowym.
nie wiem czy trafiłam na jakieś trefne ale szybko mi się rozkleiły czego po takiej firmie się nie spodziewałam. Także do butów też trzeba mieć szczęście ja np z butów z ccc jestem bardzo zadowolona i pantofle mam z reguły na więcej niż jeden sezon tak samo klapki. Balerinki za to kupuje za mniejsze pieniądze bo i tak po jednym sezonie z reguły już są zniszczone bo uwielbiam w nich chodzić wszędzie gdzie sie da