|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
Pokaż wyniki sondy: Czy jesteś za usunięciem kompozycji zapachowych z kosmetyków na rumień i naczynka? | |||
TAK |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 87,50% |
NIE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 12,50% |
Głosujący: 24. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Zadomowienie
|
![]()
Hej. Zwracam sie do was z prośbą bo sama już nie wiem czym mam traktować moją buzie
![]() Kolejnym problemem jest ogólnie moja cera a mianowicie jej koloryt. Mam dużą skłonność do zaczerwienienia - głównie dlatego bez podkładu się nie obejdę. Wystarczy, że wypije troche alkoholu, potańczę albo sie zawstydze i zaraz jestem czerwona jak ta emotka ![]() ![]() Dodam jeszcze, że ogólnie moja cera jest sucha. Wieczorem myje ją garnierem 3 w 1 i nakładam krem. Raz nivea, raz bambino, czasem olej kokosowy a aktualnie z ziaji poprawiajacy koloryt skórr. Jeśli nie nałoże kremu czuje, że moja skóra jest ściągnięta, natomiast rano myje twarz samą wodą i wtedy nie czuje żadnego ściągnięcia więc nie stosuje żadnego kremu na dzień bo później po nałożeniu na niego podkładu świece się jak lampki na choince ![]() Aha mam 20 lat ![]() Prooosze o jakies rady ![]() Lorri: A ja proszę o opisanie wyglądu okolic oczu słowami lub zamieszczenie własnego zdjęcia. Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2011-10-30 o 16:09 Powód: wykorzystanie zdjęcia bez zgody autora |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3272 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam
Posiadam rumien i naczynka na policzkach, czy dobrym polaczeniem byla by taka pielegnacja na noc tzn: Avene Diroseal + za jakis czas wklepanie Neostraty Bionic Face 12 % PHA w celu min nawilzenia, bo wiem ze Diroseal po jakims czasie wysusza a chce tego uniknac, nie nawidze sahary na buzce. Czy takie polaczenie jest ok, czy to nie bedzie jakis hardcore? Reszta mojej pielegnacji wyglada tak Rano: Avene Antirougers Riche + na to filtr 50tka Wieczorem: o to wlasnie pytam :P Mycie buzi: Cetaphil zel emulsja / Avene Antiroguers mleczko. prosze o odpowiedz. dziekuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3273 |
Raczkowanie
|
Czym myc twarz ,zeby po myciu byla ladnie swietlista ?
Dziewczyny co polecicie do mycia twarzy (cos lagodnego mam skore wrazliwa,skrzydelka nosa czerwone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3274 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czym myc twarz ,zeby po myciu byla ladnie swietlista ?
jeśli masz wrażliwą twarz to proponowałabym Ci kosmetyki apteczne, np. Iwostinu nie są bardzo drogie, wystarczają na długo, i mają w swojej serii kosmetyki do pielęgnacjo skóry wrażliwej, a jeśli chodzi o rozświetlenie twarzy to lepsze będą kremy rozświetlające niż tylko żel do mycia twarzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3275 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3276 |
Rozeznanie
|
Sera antyoksydacyjne typu z wit. C lub z zielonej herbaty. Olej z malin (mnie nie zapychał), no i trzeba przede wszystkim postawić na nawilżenie. Uprzedzając Twoje pytanie, zarówno sera jak i oleje znajdziesz w internetowych sklepach z półproduktami kosmetycznymi. Możesz spróbować olejków do mycia z biochemii, hydrolatów i właśnie jakiegoś serum + apteczny delikatny krem nawilżający najlepiej z filtrem (na dzień, na noc może być tylko serum + ewentualnie olej)
![]() |
#3277 |
Raczkowanie
|
Tak jak wspomnilam nie jestem przekonana do kremow rozswietlajacych pod makijaz ,poniewaz zapychaja ,a dotego mam tlusta cere Tlusta cera+krem rozswietlajacy...Ale sprawdzi sie cos do mycia co zostawia swietlistosc ladnanie zostawia jakielkolwiek warsty ,bo cera tlusta nie cierpi obciazenia ,jakie daja kremy-rozswietlajace
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3278 |
Raczkowanie
|
Ktos mi wytlumaczy dlaczego tak sie dzieje ?.....
Jak myje twarz -nakladam zel na dlonie i zaczynam masowac skore-twarz(myc) delikatnym zelem jakims to skora robi mi sie czerwona?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3279 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ktos mi wytlumaczy dlaczego tak sie dzieje ?.....
tez tak mam,nawet gdy nakladam krem na twarz-odpowiedni dla mojej cery , staje się ona cala czerwona..podobnie przy myciu żelem,czy zmywaniu makijażu bądz użyciu toniku. Po kilku minutach zaczerwienienie znika. U mnie powodem czerwienienia się jest cera naczynkowa..moze u Ciebie jest podobnie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3280 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3281 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problemy, pielęgnacja i kuracje dla cer suchych, naczynkowych, wrażliwych. ZBIO
No widzisz, a ja poniżej kremów półtłustych nie schodzę . Wszystkie tzw. nawilżające są dla mnie zbyt chude i nie izolują skóry twarzy od czynników zewnętrznych . Wszystko jest kwestią indywidualną .
Moim zdaniem, masz cerę płytko unaczynioną, wrażliwą i drażnią Cię jakieś składniki w kosmetykach . Musisz szukać i testować . Poczytaj uważnie posty pisane przez MonikaPogrzeba . Ona ma duuuuże doświadczenie i teoretyczne, i praktyczne . Mnie Jej rady zawsze pomagają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3282 |
Konto usunięte
|
Dot.: Problemy, pielęgnacja i kuracje dla cer suchych, naczynkowych, wrażliwych. ZBIO
Heroldin , ale mi po samoocenie polecialas ;o) Poczulam sie wyjatkowo po tych pochwalach.
A mozna wiedziec ktore moje rady ci pomogly? Dziewczyny , czy ktoras juz dorwala nowe produkty Antirougeurs? Lacznie z nowym Dirosealem czyli Antirougeurs Fort? Ja caly czas jestem bardzo zadowolona. Poki co moge powiedziec ze jest super. Cera sie nie rumieni, jest w dobrym stanie, lekki podklad wyszarczy. Nie wiem co bedzie jak przyjdzie zima, ale jestem obladowana probkami, a jak nic nie pomoze to jak zwykle Nivea tez mam w domu, to juz dla mnie standart i nie zamierzam sie kremiszcza pozbywac. Na wszystko dobry, nawet jak maseczke moge stosowac, lagodzi w trymiga i ten zapach... Wellness dla ciala i duszy bo tak mnie odpreza ;o) I pewnie znow sie powtorze, im mniej tym lepiej, im zadziej testuje cos nowego( bo testuje ale juz naprawde zadko) tym lepiej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3283 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Dobry krem nawilżający
Cytat:
Cytat:
Cytat:
okilju wchlania sie swietnie! nawet lekko matuje, bylam zaskoczona ze to beeco, tak dziala. Ja mam cere mieszana i jestemzadowolona. Watpie by tobie na suchej cos sie moglo od niego zatluscic ![]()
"Idź wyprostowany wśród tych co na kolanach" Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2011-12-01 o 13:03 Powód: Doadanie cytatów w związku z łączeniem wątków |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3284 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy ten koncentrat na naczynka http://www.fitomed.pl/koncentrat-na-...?idp=48&idk=17 nie mogłabym stosować solo pod krem jako intensywną terapię przez np miesiąc? Albo czy zamiast kremobazy mogłabym go wymieszać np z kremem Babydream? Proszę o pomoc dla laika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3285 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problemy, pielęgnacja i kuracje dla cer suchych, naczynkowych, wrażliwych - ZBI
akisia - nie wiem, nie stosowałam . Ale tak na logikę : jeśli producent pisze : <"Zastosowanie: jako składnik w lotionach, kremach, serum, balsamach do ciała ze zmianami naczynkowymi."> oraz jeśli ten koncentrat może być składnikiem serum hydrożelowego oraz kremu na naczynka , to z powodzeniem można go stosować pod Twój ulubiony krem .
Kremu Babydream też nie znam, ale przypuszczam, że jako krem dla dzieci jest on niewiele bogatszy niż kremobaza. Jeśli Ci odpowiada ten krem - tuninguj go koncentratem ile wlezie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3286 |
Rozeznanie
|
Usuwanie wagrow -a cera wrazliwa
Chcilabym sie dowiedziec czy jest mozliwosc zlikwidowania wagrow tzn zaskornikow -lub jak kto woli czarnych punkcikow
![]()
Dziewczyna ktora tyle lat walczyla z tradzikiem,ktory pozniej pozostawil blizny na twarzy...tyle walczyla ,meczyla sie ,tyle zlego zaznala od ludzi,ktorzy oceniali ja po wygladzie,az w koncu odeszla z tego swiata Na Zawsze.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3287 |
Raczkowanie
|
Problem z skóra lecz tylko w jednym miejscu
Witam jako , że czytałem różne tematy na tym forum to nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Otóż od jakiegoś czasu piecze mnie skóra na twarzy i czerwieni się. Byłem z tym u dermatologa i jako , że było tam b.gorąco zaczerwieniłem się a on stwierdził , że cera naczynkowa zapytałem na jakiej zasadzie Pani to wnioskuję to odpowiedziała " Widzę jak pan jest zaczerwieniony ". Przepisała mi aflocordin ( czy coś takiego ) + miałem kupić krem na na naczynka. Kupiłem krem z seri iwostin redukujący zaczerwienienia i naczynka lecz po stosowaniu jego było jeszcze gorzej niż wcześniej i nie mogę za chiny tego cofnąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3288 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Usuwanie wagrow -a cera wrazliwa
Cytat:
![]() Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2012-01-10 o 20:50 Powód: Dodanie cytatu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3289 |
Rozeznanie
|
Naprawde nie ma nic co jest w stanie usunac wagry?
![]()
Dziewczyna ktora tyle lat walczyla z tradzikiem,ktory pozniej pozostawil blizny na twarzy...tyle walczyla ,meczyla sie ,tyle zlego zaznala od ludzi,ktorzy oceniali ja po wygladzie,az w koncu odeszla z tego swiata Na Zawsze.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3290 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Problem z skóra lecz tylko w jednym miejscu - proszę o nie kasowanie
Cytat:
To jak z leczeniem trądziku, nie zawsze objawy ustępują po wykupieniu pierwszej recepty. Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2012-01-10 o 20:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3291 |
Przyczajenie
|
Szczerze mówiąc, powinieneś chyba zmienić dermatologa. Na podstawie opisu trudno coś wywnioskować, ale to swędzenie, pieczenie itp. może sugerować np. zmiany alergiczne-ale też różne choróbstwa wymagające diagnostyki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3292 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem trzeba zmienić dermatologa, bo tak jak koleżanka wyżej napisała, że to pieczenie skóry raczej słabo jest wynikiem tylko i wyłącznie posiadania cery naczynkowej, musi być coś dodatkowo.
![]() |
![]() |
#3293 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problemy, pielęgnacja i kuracje dla cer suchych, naczynkowych, wrażliwych - ZBI
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3294 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2012-01-10 o 20:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3295 |
Rozeznanie
|
Po prostu nie wiem co robic..
Mam skore bardzo warazliwa przy tym z wagrami,porami jak je usunac lub zmniejszyc,biorac pod uwage moja wrazliwa skore ,sklonna do czerwienia ,juz naprawde nie wiem co moglabym uzyc
![]() -stosowalam glyco -a -troche zbledly wagry-zaskorniki ,skora stala sie bardzo gladka,ale z kolei bardzo zaszkodzil mojej wrazliwej skorze...stala sie mega wrazliwa..prawie wiecznie czerwona... Wiec co mam zrobic jakie rozwiazanie zaproponowalybyscie bo juz nie wiem naprawde co robic... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3296 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Po prostu nie wiem co robic..
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3297 |
Zakorzenienie
|
mam cere sucha o chcialabym wzbogacic jakis krem np babydream jakims olejkiem. Czy te olejki alterry np z papaja i migdalem beda dobre? Jest to olejek przeznaczony do ciala ale w skladzie ma chyba az 11 olejkow. Czy moge kilka kropel dodac do kremu i na twarz czy nie nadaje sie on?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3298 |
Rozeznanie
|
Próbuj, czemu nie. Ja polecam odrobinę oleju z orzechów laskowych - moją cerę niesamowicie odżywia
![]()
![]() |
#3299 |
Rozeznanie
|
Dot.: Po prostu nie wiem co robic..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3300 |
Zakorzenienie
|
Sama mam wrażliwą i dla mnie jest dobry, nie podrażnia, a ładnie oczyszcza skórę.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.