|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ploty,plotki,ploteczki ....filtromaniaczek i nie tylko:D czII
Moim zdaniem mniej wyraźny niż 01, beżowe przez to, że są beżowe głównie ozłacają - a mythic jeszcze odrobinkę rozjaśniają - ale beżowe też są fajne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny za słowa otuchy. Moj byly moze nie zapominal o prezentach, ale jest taki zapominalski, ze o maly wlos. On w ogole nie przywiązuje uwagi do rocznic, 6 grudnia i takich tam. Mowi, ze dzien, jak co dzien.
Co do samego rozstania, to mysle, ze wroci. Mam nadzieję. Chyba rozumiem, co aktualnie przezywa. Tez mialam rozne rozterki. Juz mi sie wydawalo, ze go nie kocham, nie chiało mi sie z nim spotykac, mialam nawet przelotny flirt, przez ktory prakatycznie rozstałam sie z moim TZem, ale potem sie opamietalam i nie zalowalam. Mimo, ze nie mozna tego zwiazku nazwac idealnym. Poza tym bylam jego pierwsza dziewczyna tak na powaznie, facet chyba czuje nadmiar odpowiedzialnosci, a chce jeszcze poszalec. Kilka miesiecy temu moja kolezanka rozstala sie z facetem, znalazla nawet na jakies 3 tygodnie innego, a teraz znow jest z tym samym i ma pierscionek na palcu. Jak jej wczoraj opowiadalam, co mowil moj TZ, to stwierdzila, ze miala dokladnie to samo i ze na bank wroci. Tez mi sie tak wydaje... Troche go jednak znam i nie zauwazylam, zeby nagle przestal mnie kochac. Wiem, ze tez teskni, ale chce byc twardszy od uczuc...Kolezanka wyszalala się, zalapala troche nowosci, a potem na maxa zatesknila za swoim ukochanym, z ktorym bylam 3 lata. Moze myslicie, ze jestem glupia i naiwna, moze tak sie w koncu okaze. Ale wydaje mi sie, ze to tylko kwestia czasu, kiedy sie odezwie. edit: wszyscy, ktorzy nas znaja, mowia to samo. mnie oczywiscie lapia doly, a oni są pewni, ze wyszaleje sie troche sam i wroci. bo on stwierdzil, ze nie chce miec dziewczyny, chce byc odpowiedzialny i decydowac sie tylko za siebie, bez martwienia sie, czy mnie sie ten pomysl spodoba czy nie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w ogóle to dziwnie tak komuś mówić "ale jesteś naiwna, ja bym w Twojej sytuacji zrobiła to czy tamto" - nie można wiedzieć, jak by się zachowało w jakiejś konkretnej sytuacji, więc ja tego nigdy nikomu nie powiem. Najlepsze, co można zrobić wtedy dla przyjaciela, to być z nim/nią i go wspierać ![]() Trzymaj się, Ash - jakby się to nie rozwinęło, to na pewno na końcu będzie dobrze.
![]() |
#1684 |
Zakorzenienie
|
Pinki wg mnie nadają się tylko do miejscowego używania, właśnie do robienia kolorków, a Beige można używać nawet na całą twarz, bo ładnie ozłacają - ocieplają cerę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1686 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No niestety równowaga musi zostać zachowana ![]() Ash duży spóźniony buziak mikołajkowy! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1688 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Życie zawsze jakoś się układa, stawia nas przed faktem dokonanym z którym lepiej lub gorzej, ale musimy sobie poradzić. Mam nadzieję, że Twoja sytuacja szybko sie wyjaśni ![]() Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi ![]() Cytat:
![]() ![]() Marianna długo jeździsz?
![]() |
#1689 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Zakorzenienie
|
odebrałam swoje pryzmy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A tusz Givenchy to który?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1692 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=10113 miał chyba najbardziej wyważone opinie z górnopółkowców ![]() ![]() ![]() Kate - jasne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1695 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a! z tego wszystkiego zapomniałam Wam powiedziec, że ostatnio spotkałam kuzynkę mojego TŻa i ona mnie nie poznala. Po tym jak ją zaczepiłam, odpowiedziała, ze nie skojarzała mnie, bo wydawało jej sie, że dziewczyna kuzyna jest sporo starsza, a ja wygladam jakos tak maloletnio ![]() edit: TŻ dzwonił, ale nie odebrałam. podejrzewam, ze chce pozyczyć książkę... Edytowane przez Ash Czas edycji: 2006-12-07 o 20:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1696 |
Zakorzenienie
|
Ja też postanowiłam wziąc sie za siebie i zacząć stosować filtry ( i jednoczesnie kwasy) tylko teraz sie zastanawiam jaki filtr kupić. Musze chyba zrobić runde po aptekach w celu zdobycia próbek potem bede testować i przejde do działania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Zadomowienie
|
Witaj annfas!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Zakorzenienie
|
Ja myślałam wlasnie nad Avenem, albo ivostinem (jest dosyć tani i zauważyłam ze w KWC ma dosyć dobre opinie) Ale najważniejsze jest dla mnie to zeby mnie ten filtr nie zapchał, Pan w jednej aptece obiecał miściągnąć próbki Vichy, ale jutro jeszcze opoytam sie u mnie w mieścinie, moze cos mi skombinują
|
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Zadomowienie
|
Avenki i Iwostin mają capryle w składzie - jeśli ktoś jest wrażliwy, może zapchać.
Lżejsze filtry to LRP, Vichy, Bioderma - te z reguły nie powinny zapychać, ale ze wzgl. na zaw. alkoholu mogą wysuszać.
#1700 |
Zakorzenienie
|
Dobrze widzieć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Rozeznanie
|
Mam prośbę....czy ktoś może w prosty i jasny sposób wyłuszczyć swoje odczucia względem podkładów LRP?
Polazłam do apteki, obmacałam Toleriane i Unifance i według mnie opisy zastosowania jednego i drugiego są takie same? Czym one się różnią w użytkowaniu? Dostałam próbkę Toleriane - i mam wrażenie, że to jest taki matujący podkaład "z tych pudrowych, tępych" solo zupełnie nie do użycia ale na avence efekt ...no nie chciałabym popaść w przedwczesną euforię ![]() Co to jest z stwór Unifiance? Proszę ![]() P.S. Ash mój ostatni nabytek to tyż Surrealist - ale niestety mam tzw "mieszane uczucia" ![]()
#1702 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1703 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1704 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ivvonka zamawiałaś avene przez internet? Możesz podać adres apteki? Dotychczas nie używałam avene, miałam tylko próbkę emulsji, która mi nie podpasowała. Poza tym odstraszało mnie osławione lepienie i ceny (używam biodermy spray 400ml). Ale może w promocji bym zamówiła. Szczególnie, że kusi mnie używanie kolorówki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie zauważyłam ze jest problem z problkami filtrow, no ale moze cos mi wygrzebią
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1707 |
Wtajemniczenie
|
Kobitki! Moj byly przyjechal dzis mi cos oddac i przy okazji rozmawialismy. Sam zaczal w zasadzie od tego, ze mnie kocha i teskni. Wczesniej pytal, jak ja sie czuję. No ale wlasnie stwierdzil, ze mimo milosci trzeba sie rozstac (co to kurcze, mamy byc jakimis bohaterami romantycznymi czy co?), pocierpiec teraz, zeby potem bylo dobrze. W sensie, ze znajdziemy sobie lepszych partnerow dla siebie, lepiej dopasowanych. Bo w naszym zwiazku jest bylo duzo milosci, ale i duzo roznych sprzecznych opinii, nieporozumień, itp...
Ale czy nie wszedzie tak jest, ze na poczatku rozowo, kolorowo, a potem zdarzaja sie konflikty? To dla niego pierwszy taki powazny zwiazek i chyba mu sie wydaje, ze bedzie mial idealne zycie z kims innym, bez klotni. Przeapraszam, ze zakłócam Wasze plotkowanie o kosmetykach, ale wolę się z Wami podzielic, niz na Plotkowym. Tu wszyscy sami swoi ![]() Aczkolwiek tez troszkę się krępuję pisać o takich rzeczach. No ale jak juz Wam powiedziałam a, to powiem i b ![]() Kurrrczę! Mimo tylu rzeczy, które nas dzielą, ja tak bardzo kocham. Niech ktoś go walnie w głowę, żeby juz przestał walic te farmazony, że tak trzeba. |
![]() ![]() |
![]() |
#1708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż to też była pierwsza poważna sprawa, byliśmy razem już jakieś 3-4 lata, gdy doszliśmy do wniosku, że to koniec - dużo spraw się nazbierało - pożegnaliśmy się "na zawsze" na początku grudnia. Przepłakałam całe święta, dużo wychodziłam, nowi znajomi, randki bla bla bla - niby świetna zabawa, ale nie przespałam ani jednej nocy normalnie. W lutym po powrocie z narciarskich ferii, w miłym męskim towarzystwie, wzięłam komórkę zadzwoniłam do niego (nie kontaktowaliśmy się zupełnie przez te 3 miesiące) i powiedziałam 2 słowa - wiecie jakie ![]() Był wtedy za granicą, wrócił, przyjechał po mnie poszliśmy do kina i było tak jakby tych 3 miesięcy nie było. Nie rozmawialiśmy o tym, zaczęliśmy planować ślub i w 1,5 roku po tej ozdrowieńczej przerwie byliśmy małżeństwem. ![]() Nic nie dzieje się bez przyczyny, dajcie sobie czas, jeśli macie być razem to będziecie. Czasem chwila oddechu od siebie jest konieczna i tyle. Dajcie sobie czas. Dziś jesteśmy prawdziwie włoskim małżeństwem, ale szczęśliwym - w większości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, ze latwo teoretyzowac i doradzac komus co powinien zrobic. Ale wg mnie w takim monemcie zwiazku najwazniejsza jest dyplomacja i rozwazne postepowanie. Wiem jakie to trudne, bo sama jestem w goracej wodzie kapana i zawsze mnie nosi dopoki nie wyjasnie sprawy. Ale nieraz warto poswiecic sie sprawie. Ja ze swoim TZ jestm juz bardzo, bardzo dlugo - nieraz sie smieje, ze to zwiazek przez zasiedzenie, i to tez moj pierwszy powazny zwiazek. Poznalismy sie na poczatku wrzesnia, a mieszkalismy razem juz od stycznia. Tz musial sie przeprowadzic do mnie z innego miasta, pozamykac swoje sprawy zawodowe. I mimo, ze wszystko sie dzialo jak na przyspieszonym filmie, to nie zaluje tej decyzji. Nie zawsze jest rozowo, klocimy sie, godzimy, ale kiedy emocje opadaja zawsze dochodzimy droga kompromisow do sensownego rozwiazania. Ash glowa do gory ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1710 |
Wtajemniczenie
|
Contax, Kate, jesteście kochane. Bardzo Wam dziękuję za te słowa. Potwierdzacie tylko to, co ja myślę. Szkoda, że mój TŻ nie może przeczytać o Waszych doświadczeniach. Ilość poprzednich związków nie ma raczej znaczenia. Niby gada sie doświadczenie, itp, ale jak widze znajomych, którzy są po roznych przejsciach, teraz sa w stalych zwiazkach i tez sie kloca czasem. I planuja wspolne zycie.
Ja oczywiscie jeszcze o slubie nie mysle. Tzn gadalismy o wspolnej przyszlosci, ale nie tu i teraz. Mamy jeszcze po 2 lata szkoly przed soba. Po co sobie komplikowac? Choc czasem tak bardzo chcielibysmy byc razem, nie rozstawac sie, wracac do jednego domu... Contax, mam dokladnie jak Ty. Jestem w gorącej wodzie kąpana i musze miec wszystko tu i teraz. Dwa miesiące temu byla podobna sytuacja, ale wtedy ja zawalczylam o nas. Tym razem skonczylo sie na rozmowie. W koncu powiedziałam, że chyba juz powinien isc. No i to dzisiejsze spotkanie. Nawiasem mówiąc, jestem pozytywniej nastawiona. Jestem dość zaborcza i moze faktycznie moglam go przytloczyc. Ale tym razem postanowilam byc silna i dac mu czas i wolną rękę, nie przypominac mu sie, nie walczyc o niego. Wiem, ze mnie kocha, nawet gdy w poniedzialek probowal dac do zrozumienia, ze nie (nie chciał powiedziec nic wprost) i mysle, ze w koncu nie wytrzyma z tesknoty ![]() I naprawde, sama sobie się dziwię, że narazie udaje mi sie byc twarda i nie kontaktowac sie z nim. Chciałabym tylko, zeby jak najszybciej przesly mu te dziwne rozterki, bo ilez mozna tak tęsknic ![]() No ale będę czekać, ile trzeba i mam nadzieję, że nie będę musiała czekać az trzech miesięcy, jak Kate, bo zostanę anoretyczką ![]() Kate, co to znaczy włoskie małżenstwo? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.