|
|
#31 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Co Wam się śni ?
Do mnie od lat wraca jeden sen i do tej pory zastanawiam się co oznacza.
Zdarza się to sporadycznie, raz na jakiś czas i chyba... pisałam już kiedyś o tym na forum. ![]() Ten wątek trochę przypomina mi "Wasze sny." |
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem co sądzić o snach tak właściwie. Jestem raczej sceptyczna, nie zaglądam do senników. Jednak mojej przyjaciółce zdarza się coś niesamowitego. Trzy razy w ciągu ostatnich miesięcy śniły jej się zęby, a podobno wg sennika oznacza to wypadki/nieszczęścia/śmierć. Nigdy bym w to nie uwierzyła, gdyby na drugi dzień po każdym śnie nie umierał ktoś znajomy - jej ciotka, daleka kuzynka, dziadek jej chłopaka. Brzmi to jak niezły zabobon, ale jak mówi, że kolejny raz śniły jej się zęby przechodzą mnie ciarki
![]() Mi w zasadzie rzadko kiedy coś się śni. Zazwyczaj to jakieś głupoty. Ostatnio śniło mi się, że całą paczką na imprezie zadecydowaliśmy, że trzeba zrobić sprawdzian tym, którzy chcą się z nami zadawać. Jedną z tych osób była moja koleżanka, która w rzeczywistości bardzo się od nas oddaliła, po prostu chłopak "trzyma ją na baaaardzo krótkiej smyczy". Postanowiliśmy, że będziemy strzelać tym ludziom w głowę (:|) z pistoletu. Kogoś udało się zabić szybko, ale ona została tylko postrzelona w bark. Leżała i krwawiła. Wszyscy moi znajomi to olali i wyszli z pokoju, a ja miałam dylemat czy ratować ją i dzwonić po policję, żeby strzelający miał kłopoty czy zostawić ją i pójść ze znajomymi. Końca historii jednak nie znam, bo się obudziłam
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie przewaznie śnią sny ktore tak jakby pokazuja to co bym chciala zeby tak bylo... ostatnio np dzien przed spotaniem z bylym mozna powiedziec TŻ-tem ze wrocilismy do siebie , itp. Miejsce spotkania itd, i rzeczywiscie tak bylo tylko tyle ze nie wrocilismy do siebie. Po zerwaniu non stop mi sie snia sny z jego udzialem, ze gdzies sie kapiemy w wodzie nad jeziorem, ze jednak nie wyjerzdza.
Rowniez ze jestem z nim w ciazy, raz snilo mi sie ze wpadłam i matka kazala mi usunac ciaze i podpisac jakas kartke czyli zgode moja na to, zgodzilam sie a gdy mama wyszla potargalam kartke i nie usunelam tylko urodzilam córeczke bodajże. Pozniej ze juz mialam dziecko i przechodzilismy z tż przez rzeke i nagle to dziecko cos nam porwalo. I potem ze w ciazy bylam tylko... Niewiem skad to wszystko sie bierze . Chyba za duzo mysle o tym chłopaku i tym czy bedziemy razem jeszcze. A tak to przewaznie sny przepowiadajace jakies zdarzenia , sytuacje , drobne glupie rzeczy ktore mam zaplanowane za kilka dni np. Albo znajomi gdy ich dluzej nie widze i zobacze ich dzis to w ten sam dzien mi sie snia.
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio dwa razy pod rząd snil mi się moj TŻ... ale nie pamiętam w jakich okolicznosciach
|
|
|
#36 |
|
BAN stały
|
Mnie sie ostatnio śniło, że była III Wojna Światowa i, że w mojej szkole nauczycielkami były tylko Niemki, Ja jednej z nich strasznie napyskowałam i potem musiałam uciekać z kraju. Dodam, że uciekać miałam na rowerze
, który najpierw składaliśmy razem z TŻ-em bo był w częściach.
|
|
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam zawsze pokręcone sny
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
A mi najczęściej się śnią małe dzieci, wizyta u dentysty, mój ślub, że zdradzam Tż, że Tż mnie zdradza, koniec świata i pogrzeby, albo że z kimś uprawiam seks... Mam strasznie dziwne sny... Najczęściej śni się nam to czego sie boimy lub to czego bardzo pragniemy... A sny których nie pamiętamy nie mają większego znaczenia...
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
W tym wątku przeczytałam co oznacza godz. 3 i... przeraziłam się
![]() Jakiś czas temu śniła mi się babcia (nie żyjąca już od 9lat). Chciała mnie przytulić, a ja odchodziłam i prosiłam ją, żeby mnie zostawiła. O równej godz. 3 obudziły mnie JĘKI i darcie się mojego kota, jakby go coś przerażało - obudził nawet moich rodziców.
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
co do zasady nie miewam snów
Edytowane przez ViVian66 Czas edycji: 2014-04-27 o 21:16 |
|
|
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo, bardzo często mi się śni (kilkanaście razy w miesiącu nawet...) pożar...
na przykład jestem na uczelni i chce schodzic na niższe piętro i widzę, że ogień jest już na schodach, a ja nie mam jak uciec i skacze przez okno. Albo jestem w jakimś sklepie i dym mnie otacza, dławię się i uciekam na czworakach... albo patrze przez okno, a tam ogień... coś strasznego, budze się zlana potem
|
|
|
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
ja ma często tak, że nie pamietam snu ale.. jak np. widz ejakos osoba na dworze to mam cos takeigo jakbym cuzła że jestemz nia bardzo blisko... jakby przyjaciele... a tak naparwde tot ak nie ejst
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
Kilka miesięcy temu śniło mi się, że moja siostra jest w ciązy i co teraz jest już 7 miesiąc
. Nie dawno śniło mi się że mój tata umarł i rano jeszcze tego samego dnia tata miał stłuczke ale naszczęście nic się nie stało. Zaczynam trochę się bać. Niektóre sny są straszne że latam w powietrzu, nie moge biegać ani krzyczeć jak ktoś mnie goni, nie umiem wchodzić po schodach bo cały czas spadam. Te sny są dość męczące po niektórych budze się zlana potem. Czasami gdy się budze jestem zapłakana normalnie płyną mi łzy po policzkach.dziwne |
|
|
|
|
#45 |
|
Przyczajenie
|
Mi sie ostatnio snilo ze zmasakrowalam taka jedna dziewczyne, ktorej bardzo nielubie hahaha, przynajmniej w snie moglam sie wyzyc xD a pozniej budze sie i mowie sama do siebie..."kurcze musze uciekac zaraz przyjedzie policja i mnie zgarnie za probe dokonania zabojstwa" dopiero po kilku sekundach sie opamietalam hahaha
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Przedwczoraj śniło mi się, że była wojna i wywozili mnie na Jugosławię..
![]() a wczoraj śniło mi się, że tż zdradził mnie na praktykach w Grecji... nie szukam w snach jakichś ukrytych przesłań... śni się.. a to niech się tam śni..
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam tak poryte sny że szkoda gadać
![]() Najgorsze jest to że bardzo sie wczuwam i chwilę po obudzeniu myśle jeszcze "jak we śnie" , np śniło mi sie że zrobiłam coś złego, obudziłam sie i sie zastanawiałam jak ja to powiem, np rodzicom ![]() Kiedyś śniło mi sie że na mojej studniowce pokłociłam sie z osobą towarzyszącą i siedziałam całą studniowke w ubiakacj, obrażona. Ten sen był w nocy poprzedzajacą dzień kiedy miałam jechać i zapraszałc na studniówkę tego gościa. Nie pojechałam, bo wymiotowałam i cały dzien spędziłam w ... ubikacji ![]() Kiedys śniło mi się że spałam w innym pokoju niż mój, ale w swoim domu i przyszła mnie obudzić siostra i mówiła, pamiętam dokładnie: "I jak się bawiłaś? Mam nadzieje że dobrze spędziłas najważniejszy dzien w życiu swojej siostry" - i co? RÓWNO DWA LATA PÓŹNIEJ (mam taki nawyk zapisywania w kalendarzu co mi sie sniło) spałam w innym pokoju a siostra przyszła mnie obudzić i pytała sie jak bawiłam sie na jej weselu ![]() Wiec ja w sny wierzę
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Mi jak cos sie juz sni to tylko jedno.
A czasem snia mi sie koszmary i budze sie mokra...
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
mokra to chyba nie od koszmarów haha
a ja mam najcześciej głupowate sny! bardzo często przed kimś uciekam a to mnie terroryści gonią, strzelaja do mnie itd - chyba za dużo Wiadomości oglądam ale miewam też sny nie wiem jakby to ująć "prorocze" że śni mi się coś a później ta sama sytuacja spotyka mnie w realu, te same dialogi wszystko to samo! a najgorsze są w snach wypadające zęby które oznaczają śmierć kogoś znajomego - to się zawsze sprawdza |
|
|
|
|
#50 |
|
BAN stały
|
moje sny są zazwyczaj tak chore i poryte zę szkoda gadać.
Np wczoraj śniło mi sie, że dostałam wezwanie na policje. Przychodze pytam policjanta o co jestem oskarżona, a on na to "ze podobno używam prostownicy do włosów" ![]() nie wiem co to może znaczyć za często prostuje włosy i one w ten sposób żadają odpoczynku czy co?
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam bardzo męczące sny. Opiszę te, które śnią mi się bardzo często
Ostatnio co noc śniło mi się, że rodzę, po prostu co noc. Nigdy nie rodziłam w szpitalu i często to moja Mama odbierała poród, ale zawsze było wszystko ok Za każdym razem rodziłam zdrowego chłopczyka Niestety wstawałam bardzo zmęczona rano. Mnie i trójkę mężczyzn goni morderca-psychopata po plaży wśród skał. My uciekamy, biegniemy, a on spokojnie za nami idzie. Co chwila jeden z chłopaków rezygnuje i mówi, że już nie da rady, a wtedy psychopata z chorym uśmiechem dogania go i zabija i tak do chwili aż zostaję sama. Kiedy i ja już kompletnie wyczerpana nie mam siły uciekać, a on jest coraz bliżej zaczynam krzyczeć w jego stronę, że nie pozwolę mu się zabić/dotknąć i w tej chwili budzę się. Latam, ktoś mnie goni, ale ja latam szybciej i zawsze udaje mi się uciec. Jestem w bloku w pokoju na jednym z najwyższych pięter. Wiem, że za chwilę ktoś w tym pokoju się pojawi i dlatego muszę uciekać, ale nie mogę przez drzwi, bo wtedy spotkam tą osobę przed którą chcę uciec, więc wychodzę przez okno. Schodzę po parapetach, skaczę, denerwuję się tak strasznie, jakby to działo się naprawdę, jeden nieodpowiedni krok i spadnę. Znajduję różne wartościowe rzeczy pod schodami, najczęściej pieniądze. Jak będę miała jakiś ciekawy sen to opiszę ![]() PS. Wierzę w moc snów i że w ten sposób nasze ukochane osoby, które niestety już nie żyją mogą nas o czymś poinformować/ostrzec przed czymś.
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam różne sny... zaraz po przebudzeniu je pamiętam, ale potem zapominam; czasami w ciągu dnia przypominam je sobie jak zobacze coś lub kogoś kto był w tym śnie, jakoś tak podświadomie wiem że akurat o tym śniłam...Wy też tak pewnie macie?
Wogóle te sny są dziwne czasami śnią mi się rzeczy lub osoby o których wcale nie myśle.Kiedyś śniło mi się że całowałam się z Armandem z filmu "Brzydula" hahaha ale ten film akurat oglądałam i owy Armando mi się spodobał ale nigdy nie przychodziły mi myśli które ukazały się we śnie.Zgadzam się z twierdzeniem, że śnimy o rzeczach których się np. boimy. Ja boje się chodzic do piwnicy - po pierwsze w piwnicach są szczury, a u nas w bloku są yyy (nawet przez okno kilka widziałam w nocy), a po drugie zawsze myśle, że jest tam jakiś złodziej albo jakiś morderca który tam na mnie czeka hehe chyba mam bujna wyobraźnię I dlatego często mi się śni, że schodze do piwnicy a dzrzwi są otwarte, nie ma kłódek...Często ma też sen że pływam...a pływac nie umiem i boje sie połozyc na wodzie.. Innym powtarzjącym się snem jest sen o tym, że prowadze samochód. A musze zaznaczyc, że nie posiadam prawa jazdy ![]() Moim zdaniem czasami należy sny interpretowac odwrotnie. Już podaje przykład. Miałam egzamin z matmy, i śniło mi się dzień przed ogłoszeniem wyników, że stałam z prowadzącym ten przedmiot i jeszcze z jakimiś innymi ludźmi pod drzewem, i wtedy facet z matmy powiedział że nie zdałam. A w rzeczywistości okazało się że zaliczyłam owy egzamin. |
|
|
|
|
#53 |
|
Przyczajenie
|
MI przedwczoraj sniło sie że umarł mój ukochany dziadek... i dziś rano
( otrzymałam telefon że dziadek nie zyje ((
|
|
|
|
|
#54 |
|
Przyczajenie
|
Moje sny to tak:
Leżę na wielkim łóżku z czerwoną pościelą, w koło jest biało, podchodzą do tego łóżka moi znajomi, rodzice, facet na którym mi zależy. Myślę, że przyszli do mnie ale oni stają obok łóżka i rozmawiają o mnie tak jakby mnie nie widzieli. Wszystko słyszę, chcę się odezwać ale oni mnie ani nie widzą ani nie słyszą. Spotykam w lesie tego samego faceta, przypinam go łańcuchami do drzewa i rąbię(?) siekierą, aż krew mnie oblewa. Bardzo często rodzina w trumnach, ja sama jak mnie szykują do mojego pogrzebu, i On, najczęściej że jest z moją przyjaciółką. A najczęściej to śni mi się mój pies, którego musiałam uśpić, bo była chora. Śni mi się jak na mnie patrzy swoimi słodkimi oczkami... najgorszy sen. ... hmm chyba jestem nienormalna
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się śnią wszelkiego rodzaju mordy, pociachane dzieci leżące koło lasu, płonące krzyże, palący się ludzie, zwłoki przyjaciół i rodziny, męki.. wszystkiemu towarzyszy strach i poczucie -zabiję się to się obudzę- i przede wszystkim brak tego, by dostać się do domu..
Moje sny nadawałyby się na horror, jeszcze kase na tym zbiłabym i to niezłą, takie scenariusze jakie mam w głowie ..
|
|
#56 |
|
Przyczajenie
|
A mnie się ostatni 2 razy śniło, że byłam świadkiem morderstwa, lub też rozmowy dwóch morderców, którzy gadali o tym, jak zakopali ciało w pobliskim lesie, a później mnie ścigali i chcieli zabić przez to..brrr
|
|
|
|
|
#57 |
|
Rozeznanie
|
dziś śniło mi się, że straciłam ząb, dosłownie czułam pustą przestrzeń językiem
było to bardzo realistyczne...po przebudzeniu sprawdziłam i wszystkie były na swoim miejscu na szczęście nie pierwszy raz coś takiego mi się przyśniło mój dentysta twierdzi, że mam bardzo mocne kły więc skąd te sny?
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Mi się śnią tylko jakieś chore historie.
Raz przyśniło mi się, że kosmici złapali mnie i kilka innych osób, a potem robili im jakieś operacje bez znieczulenia, na które ja musiałam się gapić. Kiedyś sniło mi sie, że walczę z bandą wilkołaków, którymi dowodził taki mały chłopiec i jak już wszystkich zabiłam to musiałam wykończyc jeszcze tego dzieciaka.On siedział sobie w parku na huśtawce, a ja zakradłam się tam i zadźgałam go nożem. Ale najdziwniejszy sen jaki sobie przypominam był taki: szłam sobie noca przez las i nagle na takim starym drzewie zobaczyłam powieszonego człowieka. Wyglądał jakby nie żył od tygodni i strasznie się wystraszyłam, a on otworzył oczy... i zaczął pytać dlaczego nie przyniosłam mu kapusty ![]() . A ja, zamiast uciekać tłumaczyłam się, że mam tylko ziemniaki i jak chce to mogę mu kilka zostawić. Totalnie powalony sen.![]() Ale we wszystkich moich snach, niezależnie od tematyki, powtarza sie jeden element-zawsze na niebie jest wielki czerwony księżyc (niezależnie od pory dnia). Ciekawe co to znaczy?
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zadomowienie
|
mi się ostatnio śniło że szłam przez cmentarz, niewiedząc dokąd i nagle znalazłam się nad grobem Mamy mojego byłego, któej nigdy nie widziałam na oczy.... nie rozumiem tego snu :|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też zawsze jak śnią mi się zęby, to po przebudzeniu jeszcze w lekkim otępieniu sprawdzam czy wszystkie są na miejscu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.

czasami śnią mi się rzeczy lub osoby o których wcale nie myśle.
mój dentysta twierdzi, że mam bardzo mocne kły