|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!!
Cytat:
mam nadzieje ze z czasem przestanie az tak bolec jak mi sie wzmocnią mięsnie troche
|
|
#4922 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Orifiel w 200% się z Tobą zgaddzam - mam dokładnie tak samo
|
|
|
#4923 |
|
Raczkowanie
|
Dla mmnie jesli chodzi o ten nawyk to nie ma problemu - boćwiczyłam już odlipca, najgorsze są momenty wyjazdów. Wtedy ciężko jest ćwiczyć, bo jak?? Ludziom przed nosem?? Ogólnie staram się nie zaniedbywać żadnego dnia, choć czasem w soboty nie ćwiczę żeby nie robić pokazówek
Może ktoś pokazać fotki jak się wygląda przed i po a6w?? Chciałabym to na własne oczy zobaczyć ) Zawsze to motywacja większa
|
|
|
|
#4924 |
|
Raczkowanie
|
zgadzam się
ja tez bym chętnie zobaczyła jakies zdjecia żeby sie zmotywowac bardziej :P
|
#4925 |
|
BAN stały
|
orifiel dziekuje za odpowiedz
|
|
|
|
#4926 |
|
Przyczajenie
|
jaszczura: nie ma za co
![]() pmkad i =>Koteczka<= : z chęcia bym wam pokazala zdjecia ale nie mam ZADNYCH "przed" a same "po" nie dadza pelnego obrazu, w takiej sytuacji musicie uwierzyc na slowo . W kazdym bądź razie nic nie tracicie : poćwiczyc zawsze warto dla zdrowka a jak efekty przy tym jakieś będą to będzie pełnia szczęścia . P.S. Ostatni dzień! <jupi> <lol>
|
#4927 |
|
Raczkowanie
|
Któraś z was napisała ze ćwiczenia zajmują jej około 40 minut... znalazłam stronkę na której jest napisane ile powinny zajmowac... zapoznajcie się z nią
http://kulturysta.eu/index.php?optio...d=40&Itemid=61 P.S. Dzisiaj własnie skonczyłam robic 4 dzien A6W myslałam ze nie dam rady zrobic trzech serii bo wczoraj ledwo wytrzymałam dwie a le dałam rade i nawet nie było tak źle
|
#4928 |
|
Przyczajenie
|
To ja =>Koteczko<=
mi chodzilo o to , że MIMO ze mi schodzi z tym dluzej niz jest napisane to efekty i tak sa, wiec nawet jesli ktos nie da rady niech sie nie przejmuje. Zazwyczaj az tyle czasu mi z tym schodzi 1(czasami nawet i 2.) dnia kiedy zwieksza sie ilosc powtorzen a pozniej sie w czasie juz miescialam. Teraz szczesliwie zakonczylam caly cykl cwiczen i radosc mnie rozpiera .Pozdrawiam
|
#4929 |
|
Przyczajenie
|
witam......ja dzis rozpoczelam magiczna 6tke....mam pietra ze polegne, ale zobaczymy
mowicie ze widac efekty po serii ok....ale co dalej...po "jednej dawce" odstawiacie cwiczenia czy troche luzu i kojene 42dni "meczenia"?
|
#4930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale chyba lepiej w miarę systematycznie wykonywać potem jakieś ćwiczenia na brzuszek
|
|
|
|
|
#4931 |
|
Raczkowanie
|
dzis sie sprezylam i jak zawsze przekraczam 30 minut, tak dzis z zegarkiem w reku pokonalam
20 powt. w rowne 25 minut jutro juz 22 powtorzenia, tylko gdzie ten koniec...? a w ogole to policzylam dzis z kolezanka ze w koncowych dniach szostka to ponad 600 brzuszkow dziennie.. nic wiec dziwnego ze przynosi efekty, jak tak sie katujemy
|
|
|
|
#4932 |
|
Zadomowienie
|
Przez ten wyjazd, który, nota bene, był świetny, musiałam przerwać A6W ;/ Tak więc jutro zaczynam od początku...
Pozdrawiam
|
|
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Po dłuuuugiej przerwie wracam znów na wizaż a co się z tym łączy do A6W. Czy pojawiają się tu nadal dziewczyny, z którymi kiedyś równolegle robiłam te ćwiczenia ? Ja zaczynam A6W od dziś i zobaczymy jak długo wytrwam
|
|
#4934 |
|
Wtajemniczenie
|
No a ja dzisiaj 12 powtórzeń już
. Brzuszek w coraz lepszej formie ale równie ważne dla mnie jest to, że wreszcie zmobilizowałam się do systematycznych ćwiczeń. Trzymajcie za mnie kciuki, żebym w tym wytrwała
|
|
|
|
#4935 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, myślicie że jest sens ćwiczyć jeszcze brzuszki po wykonanym treningu. CHodzi mi konkretnie o 2 cwiczenia:
1) Leżąc na plecach unosimy i opuszczamy wyprostowane nogi -50 razy (następnego dnia czuć naprawdę mięśnie dolnej partii brzuszka> 2) Leżąc na plecach uginamy prawą nogę w kolanie , lewą stopę opieramy na prawym kolanie, ręce ustawiamy za głową, przyciągamy prawy łokieć do lewego kolana <mam nadzieję że zrozumiałe > -50 razy na każdą stronę
|
|
|
|
#4936 |
|
Raczkowanie
|
hmm ja mysle ze ten trening jest idealnie wyważony i ze nie potrzebne są jakies dodatkowe ćwicznia bo mieśnie brzucha muszą odpoczywac zeby się zregenerowac
|
#4937 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4938 |
|
Raczkowanie
|
Bylam teraz na wyjezdzie i rozmawiałam z trenerem fitness. Nie powinno sie wykonywać ŻADNYCH ćwiczeń dodatkowych, bo mięsnie potrzebują wrócić do normy i się ukształtować, a sam trening powinno się wykonywać o tej samej porze,żeby zachować minimum 24h odstęp. Dowiedziałam się również że na "boczki" i talię dobre jest szaleństwo z hulahop (nie mam pojęcia jak się to pisze a nie chce mi sie sprawdzac). Więc jutro idę do sklepu i zainwestuję 3,5 w swoją figurę
|
|
|
|
#4939 |
|
Wtajemniczenie
|
Heyyy dziewczyny, u mnie dziś powinnien być 21 dzień A6W, ale nie wiem czy nie zrezygnuje, od tygodnia nie ma prawie żadnych efektów, nie ubyło mi ani pół cm w obwodzie talli od tych 7dni ;/... no i tak się spytam, czy znacie może jakieś zastępstwo na A6W, chciałabym stracić jakieś 4cm...może się spowrotem zabiorę za hula hop?? może macie jakieś pomysły??
|
#4940 |
|
Raczkowanie
|
paulinka_vel_paulinka nie załamuj sie
przed Tobą jeszcze 20 dni wiec dopiero połowa za Tobą spróbuj wytrwac do konca a wtedy jak nie osiagniesz celu to spróbujesz czegos innego ale zrobisz jak zechcesz, ja tylko podpowiadam pozdrówki
|
#4941 |
|
Raczkowanie
|
Paulinka, ja tez nie widze ostatnio efektow.. one jakimis fazami przychodza, raz jest super, raz zwyczajnie.. no ale koniec blisko wiec dojade do 42 dni nawet dla wlasnej satysfakcji
|
|
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj rozpoczęłam swoją przygodę z a6w...
trochę mnie dziwi że tak łatwo mi poszło za pierwszym razem...pewnie coś źle robiłam... szczerze to kompletnie nie rozumiem tego ćwiczenia nr 5. Dzisiaj spróbuję wciągnąć w te ćwiczenia siostrę żeby raźniej było
|
|
#4943 |
|
Raczkowanie
|
ja to ćwiczenie robie tak:
podnosze ramiona jak najwyzej ale nie odrywając lędźwi i na przemian zginam nogi w kolanie (jedna zgięta a druga wyprostowana ale w powietrzu cały czas) i jedno powtórzenie to oczywiście wtedy jak obie nogi wykonają zgięcie ![]() mam rysunek tych ćwiczen jak ktoś nie jest pewien jak sie je robi ![]() http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...b49aea255.html powodzenia
|
#4944 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Re: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!!
ok! dzisiaj zrobiłam pierwszy raz te ćwiczenia i cala się trzęsłam
jestem w strasznej formie a też mam oponke i boczki ![]() ![]() ogolnie rozmiar nosze 36, ale pomyślcie jaki to ból jak wystaje wam z przodu i z boku jakiż wstyd... nogi w górnych partiach ud też zaczynaja się robić dziwne... nie potrafie się zmotywować... moim posiłkiem prawie dziennie jest:-herbata zwykła nie mocna z cukrem i cytrynką -dwa jajka na miękko -chleb ( co chce zmienić ) na obiad często jem kalafior, brokuły i inne warzywa, oczywiście nie obejdzie sie bez klusek śląskich, sosiku i jakiejś dobrej kapustce. Jak widzicie jem jak normalny człowieknie obżeram się, staram się jeść mało, ale jednak zawsze coś przegryze jak czuje głód, choćby jedną kromeczke. Nie jestem przyzwyczajona do ćwiczen, prowadze dość mozolny tryb życia. Zawsze chciałam wstawać wcześnie godzinke pobiegać, zjeść coś pożywnego, potem zrobić serie cwiczen i zyc jak zawsze. Nie potrafie wstac rano, zawsze odkładam ![]() Moja mama dosłownie je 2 posiłki dziennie -1 kromka rano -na obiad: jeden ziemniak poł rybki, mięska i jest najedzona na cały dzien, nie cwiczy i ma duzy brzuszek ![]() nie chce skończyć jak ona, a nie jestem z tych co mają cieńkie kości. czy jestem już przegrana? czy to genetycznie już przesądzone, że choćbym się głodziła, ćwiczyła jadła tabletki BIO CLA to i tak bede zaokrąglona? ![]() ![]() ![]() POMOCY! sama się zmotywować nie moge, pomocy
|
#4945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!!
Cytat:
W grupie raźniej . 3mam kciuki
|
|
|
|
|
#4946 |
|
Przyczajenie
|
Cinka nie baw sie w tabletki, herbatki "mandaryna" czy inne badziewia. Jedyne co trzeba robic to cwiczyc i to raczej regularnie. Pierwszy miesiac jest przewaznie najgorszy, potem wyrabia sie nawyk do cwiczen a po pewnym czasie... male uzaleznienie
(bedziesz na siebie zdrowo zla jesli z jakiegos powodu nie uda ci sie wykonac zaplanowanego treningu).Nie mozesz liczyc na to ze zmiana bedzie widoczna po miesiacu. Ale teraz zbliza sie zima i to dobry czas zeby cwiczyc bo efekty Twojej pracy ludzie zauwaza dopiero w lecie ![]() Jesli chodzi o motywacje to za kazdym razem jak nie bedzie Ci sie chcialo ruszyc zadka to pomysl sobie ze idziesz na basen i wszystkim szczena opada Grunt to motywacja
|
|
|
|
#4947 |
|
Raczkowanie
|
Cinkapooh myślę że octane ma racje
powinaś uwierzyć w siebie i własnie zamiast się głodzić, wynaleźć gdzieś zdrową diete (np. w necie) i poprostu regularnie ćwiczyc i sie nie poddawac My w Ciebie wierzymy! POWODZENIA!
|
#4948 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po drugim dniu i szczerze powiem że wczoraj myślałam że to taki lajcik...ale dzisiaj już czułam że mnie bolą mięśnie, więc chyba jednak dobrze ćwiczyłam
ćwiczenia na pozór proste, ale myślę że będą skuteczne Obym tylko wytrwała
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
A jaa już nie chcę
Hehe mam dość ;p 31 dzień. Ja nie wiem czy dam radee.. Buu
|
|
|
|
#4950 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mnie martwi to ze w 3 seri juz mnie juz miesnie nie bola
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

mam nadzieje ze z czasem przestanie az tak bolec jak mi sie wzmocnią mięsnie troche 

---> 60
POMOCY!!!

20 powt. w rowne 25 minut

jestem w strasznej formie