|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32043843]No ja mam to samo... Nie wiem, co robić...[/QUOTE]
Ja mam taki cały czas, to nie skurcze... Inaczej bym chyba już do szpitala pędziła. ![]() Cytat:
Gorączki chyba nie mam, nie mierzyłam... Myślę, że chyba jest ok. ![]() Też mnie to jakoś ruszyło... A jeśli ta kobieta zrobiła co zrobiła, bo była w depresji? Tylko czemu nikt nic nie widział, nie pomógł, nie interweniował... Nie potrafię tej sytuacji pojąć. Nawet nie chcę już się nad tym zastanawiać... ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32044355]Ja zauważyłam, że mam twardy, jak stoję, jak siedzę to jest miękki. Ale nie chce mi się go już tak ciągle macać, niepokoję tylko dziecia :P A może to zwykły brzuszek ciążowy? Nie wiem, kiedy się mam zaniepokoić... Wzięłam ciepły prysznic, na razie nie czuję twardnień, takie stricte twardnienia to czułam może 3-4 razy w ciągu ostatnich 4 godzin. A tak poza tym to czuję po prostu, że brzuszek jest twardszy, ale nie wiem, jaki był wcześniej... Znowu sobie coś uroiłam? ![]() Ja skurczy nie mam w ogóle. Może taki brzuszek powinien być skoro obie mamy podobnie... ![]() Cytat:
![]() Najważniejsze, żeby niepotrzebnie nie wprowadzać zamętu i nerwów. Po to tu zaglądamy, żeby odpocząć, wesprzeć się i czerpać wzajemnie ze swoich doświadczeń i wiedzy. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio kupowałam bodziaki ED, zapłaciłam zgodnie z aukcją 12zł za list polecony priorytetowy, babka kazała mi dopłacić 2 zł, a koszt wysyłki z z listu 11zł... Zdenerwowało mnie to... Pan Rutkowski lubi być chyba w centrum uwagi a było o nim cicho ostatnio... Zastanawiam się, czy to koniec rewelacji czy jeszcze coś "wypłynie"... Czasem chciałabym mieć takie podejście jak mój tata, rozmawiałam z nim i powiedziałam, że nie daje mi to spokoju, próbuję zrozumieć i nie mogę. Krótko stwierdził, że ta kobieta jest chyba chora psychicznie. Nie analizował, nie wnikał, dla niego to jasne. Ja tak nie umiem... Mój mąż też nie roztrząsa, krótko zabiła, powinna ponieść konsekwencje... Pewnie nie będę mogła zasnąć, bo będę o tym myślała. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
trzymajmy kciuki że jesteśmy jeszcze wszystkie razem i za anulkę by szybko ze szpitala wyszła
#4533 |
Zakorzenienie
|
Tak.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do drugiego to masz rację. Ja też nie potrafię obok tego przejśc obojętnie. Najbardziej mnie boli to, że nie zadzwoniła po pogotowie czy coś takiego. Mnie ostatnio nawet sniło się, że Magda nie żyje i że zrobiłto taki facet koło 40 i mieszkał na jakiejś wiosce.
MIKOŁAJ ![]() Edytowane przez aga_bre Czas edycji: 2012-02-03 o 18:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Swoją drogą, nie możemy się tutaj porównywać, bo np. śliweńka ma poród zaplanowany na ponad miesiąc wcześniej niż ja, a to dużo czasu na np. dodatkowe kg ![]() Dla jednej dziewczyny 6kg, to jest problem, a dla innej 30kg nie jest problemem. Najważniejsze, żeby każda mogła o tym otwarcie pisać. A oburzenie ze strony tych, które przytyły najwięcej jest uzasadnione? ![]() A było tak przyjemnie... Coś mi się chce, ale nie wiem co ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wagę jak najbardziej należy kontrolować. A jak tu urodzić takie półroczne? ![]() Cytat:
Jest o kobietach w ciąży i o tym wszystkim co się z tym wiąże. O ich radościach i smutach, ich zdrowiu, dolegliwościach, rozterkach. O wyborach, podejmowanych decyzjach, zakupach i wszystkim tym dookoła. Dlaczego więc o tym wszystkim nie pisać? Dlaczego nie dzielić się swoimi spostrzeżeniami? Jedne mogą robić tragedię z nadmiernej wagi, inne z niedowagi. Jedne się smucą bo mają komplikacje czy problemy zdrowotne, inne finansowe. Można by napisać "a co mnie obchodzą wasze problemy?". Ale czy nie po to tu jesteśmy, żeby tym wszystkim się dzielić? Czasami nie ma z kim o tym porozmawiać, nie można powiedzieć mężowi czy rodzicom, bo nie zrozumieją. A tutaj jak najbardziej. Ja przechodzę ciążę doskonale, pracuję, jestem aktywna, mam czas na swoje hobby, na gotowanie, pranie i urządzanie mieszkania. I mogłabym po każdym poście, którym ktoś opisuje swoje dolegliwości i smutki pisać, że "znowu to samo". Ale nie piszę, bo nie o to tu chodzi.
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wcześniej nie zastanawiałam się co mogło się stać, wydawało mi się dziwne, ale nie wnikałam szczegółowo. ![]() ![]() Pewnie się nudzisz... Mówili coś, kiedy wyjdziesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do Dyskusji - apsolutnie masz rację ![]() nie ma sprawy - wiem co przeżywasz, bo ja przez cały dzień czasami nic nie czułam i tak się denerwowałam że spać nie mogłam...tym bardziej po tych wszystkich nieszczęściach jakie się słyszy albo czyta - byłam przerażona bo powinnam czuć 10 ruchów tak? a tu jak coś poczułam wieczorem to był cud. Na szczęście to ułożenie łożyska i mojego dziecka - pewnie w Twoim przypadku jest dokładnie tak samo zobaczymy co tak naprawdę wyjdzie, bo teraz to tylko same domniemania.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Raczkowanie
|
Laski nie wiedziałam, że moje niewinne pytanie o to ile przytyłyście spowoduje taką dyskusje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 |
Raczkowanie
|
melduje sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mąż biedny się wkurzył, bo nam talerz nie chce odbierać kanałów z polsatu cyfrowego... nachodził się w mrozie, nawyginał talerz i nic ![]() Nie kłóćmy się o pierdoły, bo to bez sensu. Mnie jak jakiś temat nie interesuje, to go omijam. Najwyżej potem będę wracać x stron, albo się spytam. Co do kg, to moja mama na skypie się zacieszała, że mi poszło w cycki i brzuch :P, no i ostatnio mi teście powiedzieli, że na twarzy lepiej wyglądam, że nie mam takiej chudej buzi, tylko bardziej normalną ;P. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Zakorzenienie
|
agata ale są tu aniołkowe mamy i cieszą się każdym kilogramem i każdym dniem ciąży
więc jak napisałam wcześniej trzymajmy kciuki za anulkę i za nas wszystkie
#4545 | |
Rozeznanie
|
Ciekawe czy mi panna cotta wyjdzie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to, ze ktoś napisze, że przytyła już kilogramów, nie oznacza, że robi z tego tragedię.
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zakorzenienie
|
w ciąży tycie jest nieuniknione niestety i nie trzeba przytyć tyle co pisze w książce, tak jak mdłości kończą sie z pierwszym trymestrem a mi trwały do ponad 20t i miesiąc temu nawet wymiotowałam jeszcze i nic nie poradzę uroki ciąży
#4548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Wtajemniczenie
|
Coś mi wizaż szwankuje..
![]() Maya pytałaś się o śpiworki.. uważam,że to świetny pomysł! ![]() ![]() Co do pamperów i chłopaków.. Pandzia ma rację. W Stanach prowadzone są już badania na temat wpływu pampersów na jąderka. Oni mogą już je prowadzić bo mają pampersy od ok 1965r, i wiążą je z dzisiejszą plagą bezpłodności. Jak powszechnie wiadomo, jądra powinny mieć niższą temperaturę niż reszta ciała. A jeśli siedzą do 3 roku życia w pamersie,to mają cieplej,no nie ma się co oszukiwać. Dzieciaki teraz nie chcą tak szybko rezygnować z pampersów, ponieważ jest to dla nich wygodne,a kiedyś za czasów tetry szybko rezygnowały z pieluch bo było im zimno mokro i niewygodnie. Także lekarze wieszczą powrót tetry i powszechne stosowanie wielorazówek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie nie wyobrażam... Chyba, że tetrę zrobią tak tanią, że będzie jednorazowa...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Rozeznanie
|
hm... ja po cichu myślę o pieluchach wielorazowych... na razie robię rozeznanie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32044355]Ja zauważyłam, że mam twardy, jak stoję, jak siedzę to jest miękki. Ale nie chce mi się go już tak ciągle macać, niepokoję tylko dziecia :P A może to zwykły brzuszek ciążowy? Nie wiem, kiedy się mam zaniepokoić... Wzięłam ciepły prysznic, na razie nie czuję twardnień, takie stricte twardnienia to czułam może 3-4 razy w ciągu ostatnich 4 godzin. A tak poza tym to czuję po prostu, że brzuszek jest twardszy, ale nie wiem, jaki był wcześniej... Znowu sobie coś uroiłam? ![]() Ja też tak mam jak stoję to twardszy, a jak siedzę to nie, ale to chyba moje wina bo zawsze jak pracowałam stojąc to na wciągniętym brzuchu i teraz się łapię na tym że jak stoję to próbuje go wciągać, a tu się nie da jak usiądę to w ogóle inne uczucie ![]() Cytat:
![]() ![]() Robicie smaka na pączki ![]() Ja dziś po Big Macu, frytkach i lodach czuję się szczęśliwe ![]() Jak wracaliśmy z Maca to termometr w samochodzie pokazywał nam -22 stopnie.. brrrr zimno.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
A ja wielorazówek będę używać.
![]() I nie, nie jestem eko-oszołomem ![]()
![]() |
#4555 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Wtajemniczenie
|
Nudze sie,leże,leże,leże i dobrze że na sali obok leży moja kierowniczka z pracy to mam do kogo iść pogadać.Ona walczy z wysokim ciśnieniem.
Kiedy wyjde hmm nie wiem,jeszcze nic nie mówili.Jutro się zapytam o moje wyniki z krwi.Pani co mnie przyjmowała mówiła że parę dni polerze ale to pewnie wyjdzie w praniu.Skurcze miałam tak jak piałam po15 ale było ich mało a i brzuch mnie mniej boli. |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Zakorzenienie
|
.... złośliwiec
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Masakrycznie się martwię, bo się naczytałam oczywiście o przedwczesnych porodach ![]() Trzymam kciuki, ja bym wolała przytyć i 20 kg i nie mieć tych wszystkich stresów i myśli, które miałam - na początku bałam się plamień, teraz boję się skurczy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pieluchy wielorazowe to wydatek rzędu 25-80 zł za sztukę. Ale kupuje się ich 10 czy 20, można więcej, na cały okres pieluchowania. Dla mnie jednorazówki, poza kwestią ekologii, są po prostu nieekonomiczne.
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że ktoś znajomy. Zawsze raźniej... ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() Ale wielorazówki to inna bajka niż zwykłe tetrowe pieluszki. Sama się zastanawiam, ale na początku będą jednorazówki. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.