Zapachowe bliźnięta - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-16, 16:02   #2071
dark01
Zakorzenienie

GG do dark01 Send a message via Skype™ to dark01
Dot.: zapachowe bliźnięta

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Poważnie tak je czujesz?dla mnie to zupełnie, kompletnie różne zapachy!
......
dla mnie też

wizażowo&pazurkowo
dark01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-16, 16:56   #2072
Unistka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Poważnie tak je czujesz?dla mnie to zupełnie, kompletnie różne zapachy!
Tak Szatanko, ja tak czuję (żeby nie było że wprowadzam w błąd ). Dla porównania popsikałam rękę tymi zapachami i nie mogłam uwierzyć, nawet mamie dałam do powąchania czy też tak uważa i potwierdziła, z tym że Miss Dior Cherie ma tyci tyci cięższą nutę. Na początku pachną inaczej ale jak się rozwiną to dla mnie istne bliźniaki

Ewentualnie miałam zwietrzałą Miss Dior w samplu w co wątpię no taki nochal

Edytowane przez Unistka
Czas edycji: 2012-03-16 o 17:00
Unistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-16, 17:22   #2073
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez Unistka Pokaż wiadomość
Tak Szatanko, ja tak czuję (żeby nie było że wprowadzam w błąd ). Dla porównania popsikałam rękę tymi zapachami i nie mogłam uwierzyć, nawet mamie dałam do powąchania czy też tak uważa i potwierdziła, z tym że Miss Dior Cherie ma tyci tyci cięższą nutę. Na początku pachną inaczej ale jak się rozwiną to dla mnie istne bliźniaki

Ewentualnie miałam zwietrzałą Miss Dior w samplu w co wątpię no taki nochal
Albo taka skóra, naprawdę skóra potrafi diametralnie zmienić zapach jutro porównam bo teraz jestem w pracy a na noc się aniołkiem nie będę psikać bo zaduszę rodzinę w nocy

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-17, 15:14   #2074
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość
ojacie i sie zmiescil?
zmieścił gdyż był to bowiem wyciąg ze Słonia

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-17, 17:53   #2075
Unistka
Raczkowanie

Szatanko jeśli porównałaś to daj znać bo jestem ciekawa czy tylko ja mam taki nos/skórę .
Stary 2012-03-17, 19:09   #2076
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Unistka Pokaż wiadomość
Szatanko jeśli porównałaś to daj znać bo jestem ciekawa czy tylko ja mam taki nos/skórę .
Ja nie Szatanka, ale z ciekawości aż zapsikałam się na enter.
Na jednej ręce z próbek (nadgarstek) 2 psiki Miss Dior Cherie edp wersja 2005 (napój gazowany Piccolo truskawkowy + karmelowy popcorn), (zgięcie łokciowe) 2 psiki Miss Dior Cherie edp wersja 2011 (napój gazowany Piccolo truskawkowy + kilka różyczek + trochę patchouli). Na drugiej ręce z flaszki (nadgarstek) 1 psik Różany Anioł (kosz róż + ugrzeczniony Angel). Na mnie to całkowicie różne opowieści. Podobieństwo - zerowe.
Przy czym Angel La Rose o wadze tony zabija obydwie Miss Dior Cherie w tempie ekspresowym, które razem ważą góra jakieś 2 kilogramy.
Stawiam więc na Twój nos/skórę.

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-17, 20:17   #2077
Unistka
Raczkowanie

Karkki to dobrze wiedzieć że ma się nos/skórę inniejszą aczkolwiek wierze w to że nie jestem sama może rzeczywiście coś w tym jest dlatego że wyjątkowo Angel La Rose jest dla mnie delikatny (podstawowej wersji nie cierpię a La Rose mnie miło zaskoczył) a Cherie był intensywniejszy od Angela.
Miło się wymienić opinią
Stary 2012-03-18, 12:46   #2078
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
Ja nie Szatanka, ale z ciekawości aż zapsikałam się na enter.
Na jednej ręce z próbek (nadgarstek) 2 psiki Miss Dior Cherie edp wersja 2005 (napój gazowany Piccolo truskawkowy + karmelowy popcorn), (zgięcie łokciowe) 2 psiki Miss Dior Cherie edp wersja 2011 (napój gazowany Piccolo truskawkowy + kilka różyczek + trochę patchouli). Na drugiej ręce z flaszki (nadgarstek) 1 psik Różany Anioł (kosz róż + ugrzeczniony Angel). Na mnie to całkowicie różne opowieści. Podobieństwo - zerowe.
Przy czym Angel La Rose o wadze tony zabija obydwie Miss Dior Cherie w tempie ekspresowym, które razem ważą góra jakieś 2 kilogramy.
Stawiam więc na Twój nos/skórę.
Wszystkimi kończynami podpisuję się pod Karkki, dlatego się tak zdziwiłam że uznajesz je za bliźniacze

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-19, 11:28   #2079
Unistka
Raczkowanie

Tak jak napisałam, nos lub skóra różnie to bywa prawda? dla mnie np britney spears believe jest slodziutki i swiezy a kolezanka wyczula na mnie ostry zapach ja to w ogole mam dziwna skore ale to juz osobny temat
Stary 2012-03-19, 17:13   #2080
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Bruno Banani Magic Man całkiem mi przypomina w dalszej fazie Ikona
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-21, 14:05   #2081
Frangipani
Raczkowanie

ostatnio testowałam w Duglasie Elie Saab... od razu przyszedł mi na myśl - In mood for love Ganfranco Ferre - a że wycofali go z Duglasa wiec nie mogłam sie upewnić... w ogóle ostatni atakują mnie wszędzie te nuty - chyba nie jestem ich wielbicielka i nie wiem czy to jest kwiat pomarńczy czy może jaśmin? a może konwalia? postrzegam je w sumie jako nuty białe, wodno-musujące... i o ile o GF zapomniałam bez żalu o tyle Elie Saab mnie rozczarowała i zawiodła
Frangipani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-23, 19:46   #2082
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Szukam - zapachu podobnego do Szpilkówny. Fille znam, mam i wielbię - chciałabym coś w podobnym stylu - igły sosnowe (albo inne "iglaste"), żywica, trochę kadzidła, mile widziany pieprz.

Padpa - znam, nieco za sucha
Wspominany tu na okoliczność podobieństwa Pehaligon's Elixir - mam solidną próbkę, wydaje mi się podobny raczej do Five o'clock - testy globalne przede mną, obawiam się nieco słabej trwałości, na którą skarżono się w jednej recenzji.

Z góry dziękuję
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-23, 20:19   #2083
sylwiaaaaa83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
Szukam - zapachu podobnego do Szpilkówny. Fille znam, mam i wielbię - chciałabym coś w podobnym stylu - igły sosnowe (albo inne "iglaste"), żywica, trochę kadzidła, mile widziany pieprz.

Padpa - znam, nieco za sucha
Wspominany tu na okoliczność podobieństwa Pehaligon's Elixir - mam solidną próbkę, wydaje mi się podobny raczej do Five o'clock - testy globalne przede mną, obawiam się nieco słabej trwałości, na którą skarżono się w jednej recenzji.

Z góry dziękuję
A Wazambę znasz? Według wielu osób podobne zapachy, dla mnie różne i nadal szukam bliźniaka dla szpilkówny.
Penhaligon's Elixir podobną ma tą drugą część, ja to nazywam zapachem piwnicy i globalnie nie wypada najlepiej.
Też jestem ciekawa nowych sugestii

W planach:
...chyba nic, bo znikam

sylwiaaaaa83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-23, 20:37   #2084
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez sylwiaaaaa83 Pokaż wiadomość
A Wazambę znasz? Według wielu osób podobne zapachy, dla mnie różne i nadal szukam bliźniaka dla szpilkówny.
Penhaligon's Elixir podobną ma tą drugą część, ja to nazywam zapachem piwnicy i globalnie nie wypada najlepiej.
Też jestem ciekawa nowych sugestii
Nie znam - zaraz pędzę na wymiankowy, może uda się znaleźć

Ja w sumie nie szukam takiego w 100% bliźniaka, Szpilkównie niczego nie brakuje - ale chciałabym jeszcze jeden w podobnym charakterze. Hmm, mi z zapachem piwnicy nieodmiennie kojarzy się paczula, która jako główny składnik nie jest przeze mnie ulubiona...

Penhaligon's na nadgarstku prezentuje się bardzo ciekawie, zobaczymy jak się sprawi globalnie.
Stary 2012-03-23, 20:47   #2085
Asiuuuuula
Zakorzenienie

VI4, właśnie psiknęłam Wazambę z próbki, masakra , ma coś ze Szpilkówny ale to raczej brzydsza siostra chociaz i sama Szpilkówna dla mnie mało urodziwa jest .
Powiem coś czego wiem, że nie pownnam pisać bo jest niesmaczne ale... Szpilkówna poza tą salą z czaszkami w greckich Meteorach pachnie mi... jak moja pani z biblioteki... ona miała jakąś chorobę nóg, miała je zabandażowane ale coś tam jej je stale sączyło no i co tu dużo gadać... ładnie to nie pachniało i mnie się ten zapach z tym kojarzy...
VI4, jak chcesz próbaska to podeślę , ja go już nigdy nie użyję
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-23, 20:55   #2086
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
VI4, właśnie psiknęłam Wazambę z próbki, masakra , ma coś ze Szpilkówny ale to raczej brzydsza siostra chociaz i sama Szpilkówna dla mnie mało urodziwa jest .
Powiem coś czego wiem, że nie pownnam pisać bo jest niesmaczne ale... Szpilkówna poza tą salą z czaszkami w greckich Meteorach pachnie mi... jak moja pani z biblioteki... ona miała jakąś chorobę nóg, miała je zabandażowane ale coś tam jej je stale sączyło no i co tu dużo gadać... ładnie to nie pachniało i mnie się ten zapach z tym kojarzy...
VI4, jak chcesz próbaska to podeślę , ja go już nigdy nie użyję
ja Szpilkównę uwielbiam - może gdybym miała taką jak Twoja bibliotekarkę, też bym miała traumatyczne skojarzenia Dla mnie ona pachnie pięknie, i nietypowo ("zapach lutowniczy" - opinia małżonka - inne moje perfumy opisuje "pachnie jak wszystko") - igliwie, potem delikatne kadzidło, i jakaś słodkawa żywica...

Próbaska chętnie przygarnę, bardzo dziękuję - mam nadzieję, że znajdziesz coś w liście z mojego podpisu
Stary 2012-03-23, 20:59   #2087
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
ja Szpilkównę uwielbiam - może gdybym miała taką jak Twoja bibliotekarkę, też bym miała traumatyczne skojarzenia Dla mnie ona pachnie pięknie, i nietypowo ("zapach lutowniczy" - opinia małżonka - inne moje perfumy opisuje "pachnie jak wszystko") - igliwie, potem delikatne kadzidło, i jakaś słodkawa żywica...

Próbaska chętnie przygarnę, bardzo dziękuję - mam nadzieję, że znajdziesz coś w liście z mojego podpisu
Ja lutownicę czuję w większości Lutków
Napisałam PW
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-23, 21:20   #2088
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Ja lutownicę czuję w większości Lutków
Napisałam PW
dla TŻ lutownica to:
Szpilkówna
Padpa
Gucci PH (może ten się sprawdzi? Ciekawe, czy nie zbyt męski...poczekamy, aż małżonek rozpakuje na imieniny)
Stary 2012-04-04, 12:30   #2089
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Zara Home Dark Amber pachnie jak OI
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-16, 17:48   #2090
Srebrna Lisica
Zakorzenienie

Po ok. 3 godzinach od zapodania Illuminum Rose Oud bardzo przypominają mi Pure Poison Trwają mocno na nadgarstku już od prawie 6 godzin.
Srebrna Lisica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-26, 14:47   #2091
dixi
Zakorzenienie

GG do dixi

Perles Lalique, które poznałam dopiero teraz dzięki wspólnym zakupom, najpierw po psiknięciu - na szczęście krótko - podobne są na mnie do Stelli klasycznej, potem gdy już uleci róża to zostaje Etra, a na koniec bardzo mi przypominają jakiś zapach męski, ale zapomniałam który to - prawdopodobnie albo Encre Noire albo Terre
i z tego wszystkiego będzie chyba flacha

edit - a pomiędzy Stellą a Etrą właśnie pojawiła się jakby Dżongha
no niesamowite są

Edytowane przez dixi
Czas edycji: 2012-04-26 o 14:51
dixi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-01, 11:34   #2092
agulenas82
Zadomowienie

Na mojej skórze: miss dior cherie= coco mademoiselle
YSL elle=YSL belle d'opium

pozdrawiam
agulenas82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-02, 21:38   #2093
teclo
Raczkowanie

Neonatura Cocoon YR i Euphoria CK.
Sama jestem zdziwiona, że to piszę, ale spotkałam się z pomyłką w odbiorze tych zapachów już dwukrotnie, więc coś na rzeczy chyba jest:

Kilka lat temu na jednej z koleżanek z roku wywąchałam coś, co (jak wówczas myślałam) pachniało jak Cocoon. Zapach był sucho-paczulowo-kakaowy. Zapytałam ją wprost czy to YR, ale ona ku mojemu zaskoczeniu odpowiedziała, że to CK (później z resztą widziałam jak ich używa).

W ubiegłym tygodniu w pracy pachniałam Cocoonem. Komentarz koleżanki z biura: "Masz ładne perfumy, to Euphoria, prawda? Ja też je lubię.."

Moja reakcja:

A swoją drogą, do Euphorii kiedyś próbowałam podejść, niestety kwasi się na mnie okrutnie
Stary 2012-05-02, 22:24   #2094
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez teclo Pokaż wiadomość
Sama jestem zdziwiona, że to piszę, ale spotkałam się z pomyłką w odbiorze tych zapachów już dwukrotnie, więc coś na rzeczy chyba jest:

Kilka lat temu na jednej z koleżanek z roku wywąchałam coś, co (jak wówczas myślałam) pachniało jak Cocoon. Zapach był sucho-paczulowo-kakaowy. Zapytałam ją wprost czy to YR, ale ona ku mojemu zaskoczeniu odpowiedziała, że to CK (później z resztą widziałam jak ich używa).

W ubiegłym tygodniu w pracy pachniałam Cocoonem. Komentarz koleżanki z biura: "Masz ładne perfumy, to Euphoria, prawda? Ja też je lubię.."

Moja reakcja:

A swoją drogą, do Euphorii kiedyś próbowałam podejść, niestety kwasi się na mnie okrutnie
O, też mi się zdarzyło pomylić Euphorię z Neonaturą na koleżance Zdecydowanie coś jest na rzeczy, choć na mojej skórze to dwa kompletnie różne zapachy, na niekorzyść Euphorii.

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-02, 22:49   #2095
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
O, też mi się zdarzyło pomylić Euphorię z Neonaturą na koleżance Zdecydowanie coś jest na rzeczy, choć na mojej skórze to dwa kompletnie różne zapachy, na niekorzyść Euphorii.
Przyznam, że takie porównanie jest dla mnie szokujące . Cocon uwielbiam, Euphoria to jedna z moich największych traum, więc nigdy by mi do głowy nie przyszło, że są podobne. No ale cóż, nasze skóry potrafią robić przedziwne rzeczy z różnymi zapachami, tak, że i to wydaje się możliwe
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-02, 23:43   #2096
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Przyznam, że takie porównanie jest dla mnie szokujące . Cocon uwielbiam, Euphoria to jedna z moich największych traum, więc nigdy by mi do głowy nie przyszło, że są podobne. No ale cóż, nasze skóry potrafią robić przedziwne rzeczy z różnymi zapachami, tak, że i to wydaje się możliwe
No, też myślałam, że są diametralnie różne, ale na koleżance autentycznie pomyliłam, byłam PEWNA, że to Cocon, widzę, że nie tylko mi się to zdarzyło, więc cos w tym jednak moze być.

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-03, 11:10   #2097
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Konto usunięte

Tesori d'Oriente Fiore del Dragone = Vanille Noire Yves Rocher = Hypnotic Poison Dior
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-03, 11:11   #2098
Figarro
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teclo Pokaż wiadomość

Moja reakcja:

nie może być
muszę poznać Euphorię

Wymieniam się
Figarro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-03, 16:51   #2099
smash
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figarro Pokaż wiadomość
nie może być
muszę poznać Euphorię
Chetnie Ci to kochana umozliwie, ale dla mnie to dwie zuuuupełnie rózne bajki
Euphoria to dla mnie wiśnie w czekoladzie - podobnie reaguje na nia moje otoczenie, szczegolnie panowie
Stary 2012-05-03, 20:48   #2100
Figarro
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smash Pokaż wiadomość
Chetnie Ci to kochana umozliwie, ale dla mnie to dwie zuuuupełnie rózne bajki
Euphoria to dla mnie wiśnie w czekoladzie - podobnie reaguje na nia moje otoczenie, szczegolnie panowie
Ewo Kochana,
dziękuję ślicznie, ale dostanę próbaska od wizazanki, u której kupiłam flakonik na all

musimy się wreszcie spotkać Ewcia

Wymieniam się
Figarro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości