![]() |
#271 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kilka pytań dotyczących wyginania drutu-Wire Wrapping
srebro 999 jest miekkie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Przyczajenie
|
Dot.: Technika wire-wrapping :)
Witam
![]() Mam pytanie odnośnie drutów. Chcę rozpocząć tworzenie biżuterii techniką wire-wrapping i mam problem z zamówieniem akcesoriów do niej. Zamawiam materiały na jednej ze stron i podzielone są posrebrzane druty na miękkie i twarde. Które lepiej się sprawdzą? Z góry dziękuję za odpowiedż Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Wtajemniczenie
|
kazdy inaczej rozumie drut twardy - czy jest on twardy tak jak pamieciowy czy twrdy jak zwyczajny miedziany posrebrzak? Najlepiej kup posrebrzane twarde do bazy i miekkie posrebrzane do owijania. Z tym ze do bazy uwyzaj drutow o grubosci od 0,6 wzwyz, a do owijania od 0,4 w dol
Edytowane przez Sweet_nuka Czas edycji: 2008-12-30 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Rozeznanie
|
moje zdanie jest takie same
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
Tak się zastanawiam. Piszecie że najpierw robicie kształt bazy a potem ją obwijacie. Bardzo mi to nie wychodzi, zwłaszcza w miejscach trudno dostępnych krzywi mi się drucik. Obwijacie długim kawałkiem cienkiego drucika czy krótkim i łączycie kilka?? Dam zdjęcie dla przykładu wg mnie trudno dostępnego miejsca do obwijania(mam na myśli ślimaczek 2 rzędy na raz).
Na zdjęciu widać że należy ono do mgypsy
![]() |
#278 |
Wtajemniczenie
|
ja wpycham. Ale moze na sam poczatek nei bierz ta kzaawansowanych form i laczen
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
To jeszcze tutaj dam
![]() Może się przyda - tutek jak zrobić kolczyki techniką wire -wrapping autorstwa mojego ![]() Mam nadzieję,że jest czytelny bo zdjęć było spoooro i musiałam coś wybrać i mam nadzieję,że to się trzyma kupy :P Kamyczki już mocuję zupełnie osobno a bazy wytapiam, no ale słyszałam dziś,że jest to uniwersalny i przynajmniej można zobaczyć jak się do tego zabrać. Dla Was Kobietki ![]() ![]() ![]() Edytowane przez M0N1K4 Czas edycji: 2009-01-05 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Ale telepatia, właśnie zaczełam robić bardzo podobne kolczyki tyle, że bez tych kuleczek na dole
![]() Przyda się ten tutek, napewno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Wtajemniczenie
|
a ja sie ciesze ze w koncu zobaczylam twoje dłonie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, jak to się zawsze człowiek może czegoś nowego nauczyć. Powiem Ci że robisz takie kolczyki zupełnie inaczej niż ja i widzę wiele udogodnień i przemyślanych ruchów - np. żeby zaczynać owijać od centralnego elementu zostawiając taka samą długość cienkiego drutu z obu stron a nie od początku jak ja ;P Loopy też robię na początku. Ogólnie fajnie jak ktoś dobry w swoim fachu pokaże co nieco ze swojego warsztatu.
Świetny tutorial. Gratuluję bo wykonałaś masę roboty i w takich jednych kolczykach pokazałaś dużo fajnych rzeczy.
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Ale mocowanie kropelki jest paskudne :P Teraz przyczepiam ją zupełnie oddzielnie, jak już wszystko inne zrobię na oddzielnym drucie ![]() Tak myślałam,że każdy robi to inaczej, no ale może coś komuś się przyda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Wtajemniczenie
|
tez doczepiam oddzielnie na podonej zasadzie jak laczenie 2 juz owinietych elementow, tak jest latwiej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Bo ja w zasadzie wystrzegam sie jak ognia porcjowania drutu. Więc jeśli się tylko da to u mnie będzie wszystko jednym kawałkiem drutu owinięte - boję się że gdyby było wiecej to by było widać i martwię się że nie bedzie tak pancernie trwałe jak w przypadku tylko jednego kawałka
![]() |
#286 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Owijasz wszystko jednym kawałkiem drutu. Tyle,że kropelkę na oddzielnym drucie. Robisz "pętelkę" naokoło bazy i końcówki zawijasz koło kropelki :P zamotane - zobacz na te moje kolczyki - tu widać to mocowanie kropli, powinnaś złapać o co chodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem
![]()
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
0,25 mi się nigdy nie rwie, zybem nie wiem co. A 0,4 pr.999 wystarczy dobrze zgiąć i odgiąć i już połamany... Wolę cienki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
No właśnie z Kadoro. Do tego 0,4 nie mam cierpliwości, a 0,25 się trzyma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Rozeznanie
|
I ja Moniczko muszę pochwalić Twojego Tutka jest naprawdę świetny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Zadomowienie
|
Witam! Muszę przyznać, że po obejrzeniu Waszych prac zżółkłam z zazdrości! Ale znalazłam to, nad czym wiele dumałam... W pewnym momencie nabrałam przekonania ,że to świstak zawija te sreberka! Szacunek dla Moniki, dzięki za Twego Tutka, dzięki niemu doznałam iluminacji! Tyle teorii, teraz trzeba wypraktykować! Dziękuję !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zadomowienie
|
pozdrawiam Panią od tutka - jest zajerombisty
![]() |
#296 |
Zadomowienie
|
ja sie ciesze ze w ogole powstal taki watek, bo w koncu pozwolil mi sie przemoc i zabrac za owijanie
![]() kolczykow z tutorialu co prawda jeszcze nie zrobilam, ale planuje ![]() na razie efekt jest taki, ze jego przestudiowanie uswiadomilo mi, ze nie taki diabel straszny jak go maluja i zabralam sie za drut ![]() po pierwszym owijaniu mam ochote na wiecej i wiecej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Raczkowanie
|
hmmm... zauroczyłam się waszymi pracami i zamowiła srebrne druty i prawdopodobnie od pon. będe owjała
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny!
Wielkie dzięki Moniko za wspaniały tutoriał! Miło, że zechciałaś podzielić się doświadczeniem ![]() Mam pytanie do Was wire wrappowiczki ![]() A mianowicie jak dołączacie ten cieniutki drucik, którym oplata się bazę (jeśli urwie się, bądź skończy przedwcześnie) tak by nie było widać łączenia?? I czy możecie jeszcze podpowiedzieć jakiej próby srebro (925, 930, 999) do czego użyć (chodzi oczywiście o owijanie ![]() ![]() Jeżeli zechcecie podzielić się swoją wiedzą będę bardzo wdzięczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Czym wyższa próba, tym drut jest bardziej miękki, a czym bardziej miękki, tym łatwiej owijać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Smeszko250
![]() Wnioskuję, iż właśnie 999 najlepiej użyć właśnie do owijania ![]() A jakby potraktować taki cieniutki drucik 0,25/0,30 delikatnie palnikiem, by oczywiście go nie przegrzać czy stopić? też zrobiłby się miękki.... czy to już nie to?? hmmmm... Przepraszam jeśli któraś wizażanka już o to pytała ale przeszukałam sporo wątków i jakoś nie trafiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.