Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-01, 21:40   #3181
kat123
Zakorzenienie

Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2

Cytat:
Napisane przez nnatalcia123 Pokaż wiadomość
Rowniez mam taki problem.... Skonczylam opakowanie, wczoraj o 21 powinnam rozpoczac nastepne ale zapomnialam wziasc pierwszej jasnorozowej tabletki (a wzielam dzisiaj tak mniej wiecej 13-14) a nastepnie kolejna o normalnej porze wiec o 21. w nocy jak i do przyjecia tabletki mialam stosunki i raz skonczyl we mnie (w nocy kolo 24) a wiec czy duze sa szanse na to ze zaszlam w ciaze????
Ryzykujesz, to teraz będziesz się głowić. Ja nie rozumiem, jak można być tak nieodpowiedzialnym... pominęłaś pierwszą tabletkę, dziewczyny co do płodności w takiej sytuacji mają zdania podzielone. Ja bym się bała na Twoim miejscu

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 21:48   #3182
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Rowniez mam taki problem.... Skonczylam opakowanie, wczoraj o 21 powinnam rozpoczac nastepne ale zapomnialam wziasc pierwszej jasnorozowej tabletki (a wzielam dzisiaj tak mniej wiecej 13-14) a nastepnie kolejna o normalnej porze wiec o 21. w nocy jak i do przyjecia tabletki mialam stosunki i raz skonczyl we mnie (w nocy kolo 24) a wiec czy duze sa szanse na to ze zaszlam w ciaze????
No to tylko pogratulować inteligencji

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez wiadomekpl Pokaż wiadomość
drogie panie, ja poprostu pytam(kto pyta nie błądzi) nie jestem jakims lekarzem ,że wie co i jak, tak samo nie mam dostępu do owej książeczki.

z tym " spuszczeniem " pytam bo słyszałem ,że są tabletki 1 i 2 składnikowe

z czego co sie orientuje to yaz są 2 składnikowe a te chronią przed ciąża w 100% ale nie jestem pewny także pytam. Pomimo ,że kobieta moja bierze te tabletki wole jednak nie kończyć w niej... ale ostatnio mam jakieś odchyły i chciałem spróbować... ;]

dzięki piękne agusia
A wiesz, że YAz ma swoją stronę internetową, na której jest wirtualna ulotka?

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 21:55   #3183
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

Cytat:
O kurde, zapomnieć o pierwszej? W zyciu mi sie to nie zdazyło (z resztą gora dwa razy zdarzylo mi sie w ogole zapomniec przez 2 lata)... Szanse mam duże. Bo nikt nie zna tutaj Twojego organizku, a nóż okaże się, że akurat wpadłaś... Będzie prezencik na nowy roczek

Cytat:
Napisane przez wiadomekpl Pokaż wiadomość
drogie panie, ja poprostu pytam(kto pyta nie błądzi) nie jestem jakims lekarzem ,że wie co i jak, tak samo nie mam dostępu do owej książeczki.

z tym " spuszczeniem " pytam bo słyszałem ,że są tabletki 1 i 2 składnikowe

z czego co sie orientuje to yaz są 2 składnikowe a te chronią przed ciąża w 100% ale nie jestem pewny także pytam. Pomimo ,że kobieta moja bierze te tabletki wole jednak nie kończyć w niej... ale ostatnio mam jakieś odchyły i chciałem spróbować... ;]

dzięki piękne agusia
Bede wdzięczna jak znajdziesz i dla mnie takie 100% Poza tym ciągle powtarzane są piękne słowa, że uprawiając seks trzeb abyć gotowym na macierzyńśtwo, w razie gdyby jednak coś zawiodło.

wymienię

wadercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 00:14   #3184
BoWiemZeTegoChcesz
Raczkowanie

Ja jak na razie zakonczylam 1 opakowanie Yaz( a że biorę to jako leczenie więc muszą mi odpowiadać ) i wczoraj powinnam juz zacząć brać 2 opakowanie i tego nie zrobiłam bo po tych tabletkach ciagle sie źle czułam. Poszłam do gin w 29 i gin stwierdzila ze przyjeła 20 osob i mnie juz nie przyjmie i kazała mi przyjśc na 2 dzien. Nie przyszłam bo nie dostałam wolnego od szefowej 'od tak' więc nie miałam jak zmienić szybciej tabletek.( 2 tyg nie mogłam przyjśc przez praktyki). Niby powinnam dostać miesiaczke 28-31 a miesiaczke dostałam 24. Podejrzewam ze to ze stresu gdyż .. zmarl mi chlopak.... i miesiaczke mam do tej pory czyli juz dzis idzie 9 dzień i konca nie widać czy to normalne?? Prawdopodobnie w poniedziałek pójde do gin to moze jakos sie z nią dogadam co do tego ale jak na razie chciałabym sie troche uspokoić.
BoWiemZeTegoChcesz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 08:09   #3185
olcia_8715
Raczkowanie

GG do olcia_8715

A czy doszlo do stosuku z wytryskiem 7 dni wczesniej?
olcia_8715 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 09:46   #3186
BoWiemZeTegoChcesz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olcia_8715 Pokaż wiadomość
A czy doszlo do stosuku z wytryskiem 7 dni wczesniej?
jeśli chodzi o mnie to nie.
po prostu dla mnie to dziwne ze mam tak dlugo miesiaczke , zawsze mam do 6 dni.
Stary 2011-01-02, 10:02   #3187
wiadomekpl
Przyczajenie

darknoir

gdybym wiedział to bym nie pisał ale możesz zapodać linkiem jak masz
wiadomekpl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-02, 12:33   #3188
nnatalcia123
Przyczajenie

i zapomnialam dodac ze mialam okres wtedy, bez brania tabletek dni plodne zawsze mialam jakos w srodku cyklu... a z chlopakiem wczesniej w zaden sposob sie nie zabezpieczalismy a z tym gdzie konczyl roznie bywalo i przez okolo 6miesiecy tak robilismy i w ciaze nie zaszlam chociaz wtedy jakbym w ciazy byla nic by sie nie stalo a raczej bysmy sie cieszyli. A czy poprzez to ze to byla 1 tabletka to szanse na ciaze rosna czy po prostu jest ryzyko bo sie nie zabezpieczyłem??
nnatalcia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 12:55   #3189
agusiamyszka
BAN stały

http://www.yaz.info.pl
http://www.yaz.info.pl/html/pdf/Yaz_...a_pacjenta.pdf powinna sie otworzyc ulotka

prosze

bo wiem czego chcesz - to nie jest normalne ze masz tak dlugo okres. udaj sie do lekarza czy na izbe przyjec

· Pominięto jedną tabletkę w 1 – 7 dniu (pierwszy rząd)
Przyjąć pominiętą tabletkę, tak szybko jak to mozliwe, nawet jezeli oznacza to, ze trzeba przyjąć dwie
tabletki na raz. Kolejne tabletki znowu nalezy przyjmować o zwykłej porze i stosować dodatkowe
zabezpieczenia, na przykład prezerwatywy, przez następne 7 dni. Jezeli odbyło się stosunek w tygodniu
poprzedzającym pominięcie tabletki
lub zapomniało się zacząć kolejny blister, trzeba zdawać sobie sprawę,
ze istnieje ryzyko ciązy. W takim przypadku, nalezy skontaktować się z lekarzem.

ost dzien zabezpieczenia w przypadku przedluzenia przerwy badz calkowitego odstawienia hormonow to ost dzien brania tabletki w blistrze
przerwa jest zabezpieczona jesli !!! rozpoczelo sie nowy blister o czasie

ulotka dopuscza zabezpieczenie w podstaci prezerwatyw a nie stosunku przerywanego. stosunek przerywany to nie jest zabezpieczenie.

lekarze na pominiecie tabletki przepisuja tabletki po (ulotka escapelle nawet mowi o innych przypadkach jak przypadek z prezerwatywa czy braniek zabezpieczenia)
agusiamyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 13:08   #3190
nnatalcia123
Przyczajenie

a gdybym poszla na badania beta HCG z krwi to by mi wykrylo po 3 dniach czy jestem czy nie???
Stary 2011-01-02, 13:28   #3191
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
a gdybym poszla na badania beta HCG z krwi to by mi wykrylo po 3 dniach czy jestem czy nie???
nie, to za szybko nawet jak na test z krwi

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 13:31   #3192
nnatalcia123
Przyczajenie

a to ile bym musiala czekac zeby miec 100% pewnosc po badaniach z krwi??
Stary 2011-01-02, 14:08   #3193
agusiamyszka
BAN stały

test sikany sie poleca 14 dni, moze z krwi ok 10? lepiej tez odczekac 2-3 tygodnie
Stary 2011-01-02, 14:16   #3194
nnatalcia123
Przyczajenie

bo mojej kolezance lekarka powiedziala ze z krwi wyjdzie juz po minionych 3 dniach i wtedy pewnosc jest prawie 100% wiec w sumie to juz sama nie wiem...
Stary 2011-01-02, 14:21   #3195
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
bo mojej kolezance lekarka powiedziala ze z krwi wyjdzie juz po minionych 3 dniach i wtedy pewnosc jest prawie 100% wiec w sumie to juz sama nie wiem...
test z krwi wykrywa ciążę 7 dni po zapłodnieniu - więc po 3ech dniach siłą rzeczy nie może...
dodatkowo należy pamiętać, że dzień zapłodnienia to nie to samo co dzień stosunku (do zapłodnienia może dojść później)
dlatego taki test najlepiej wykonać około 10-11 dnia po stosunku

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 15:00   #3196
Gaciek
Przyczajenie

Więc tak: na początek nie bijcie
Przez całe ostatnie opakowanie w każdym rządku zapominałam tabletek, głównie biore je z powodów hormonalnych ale wykorzstuej strone anty Przez cały miesiąc się zabezpieczaliśmy. W środę powinnam wziąć ostatanią jasnoróżową jednak wzięłam ją następnego dnia i to wieczorem Wczoraj czyli sobota doszło do stosunku przerywanego jednak mam wątpliwości czy tż zdążył wyjść.
Jest zagrożenie ciążą, prawda? Jeśli tak, to duże?
Gaciek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 15:04   #3197
201712190924
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gaciek Pokaż wiadomość
Przez całe ostatnie opakowanie w każdym rządku zapominałam tabletek, głównie biore je z powodów hormonalnych ale wykorzstuej strone anty Przez cały miesiąc się zabezpieczaliśmy. W środę powinnam wziąć ostatanią jasnoróżową jednak wzięłam ją następnego dnia i to wieczorem Wczoraj czyli sobota doszło do stosunku przerywanego jednak mam wątpliwości czy tż zdążył wyjść.
jest zagrożenie ciążą, to jest skrajny brak odpowiedzialnosci. ale mam nadzieje, ze nie zaszłaś, bo pewnie zapominalabys, że masz dziecko i trzeba je karmić
201712190924 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 15:35   #3198
agusiamyszka
BAN stały

napisalabym gorzej od poprzedniczki ale dostalam juz ostrzezenie wiec ugryze sie w jezyk
Stary 2011-01-02, 15:55   #3199
Gaciek
Przyczajenie

To może odrazu spalcie mnie na stosie?
Ja też ugryze się w język.
Jeśli biore z powodów hormonalnych więc branie tabletek nie musi być tak rygorystcznie przestrzegane jak przy brania z powodów anty. Chciałam wiedzieć czy prawdopodobieństwo jest duże- tyle.
Gaciek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-02, 17:05   #3200
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez agusiamyszka Pokaż wiadomość
napisalabym gorzej od poprzedniczki ale dostalam juz ostrzezenie wiec ugryze sie w jezyk
To ja powinnam już nie mieć języka tyle razy się w niego gryzłam

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Jeśli biore z powodów hormonalnych więc branie tabletek nie musi być tak rygorystcznie przestrzegane jak przy brania z powodów anty. Chciałam wiedzieć czy prawdopodobieństwo jest duże- tyle.
Chwila chwila, najpierw napisałaś, że bierzesz je z powodów hormonalnych a potem, że "wykorzystujesz stronę anty". Więc WTF?
Zapomniałaś 3 tabletek z jednego blistra, każdą w innym tygodniu tak? Potem na placebo kochałaś się z chłopakiem bez ŻADNEGO zabezpieczenia?!

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 17:15   #3201
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
to ja radzę unikać seksu BEZ ZABEZPIECZENIA i wiecej oleju w głowie na nowy rok. Jakie jest prawdopodobieństwo-nie wie nikt, co nie zmienia faktu, że jakieś jest i powód do obaw jest

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 18:01   #3202
nnatalcia123
Przyczajenie

tylko ze w ulotce napisane jest ze zagrozenie ciaza jest wtedy gdy odbyl sie stosunek plciowy bez zabezpieczenia w tyg poprzedzajacym pominiecie tabletki, u mnie w ciagu tego tyg nie odbyl sie taki stosunek a wiec powinnam zazyc pominieta tabletke, przez nastepne 7 dni zabezpieczac sie prezerwatywa i dokonczyc przyjmowanie tabletek z blistra... Jezeli sie do tego dostosuje to ochrona przed ciaza jest zachowana i oczywiscie to zrobilam.... No chyba ze ja jakos innaczej rozumiem to co jest napisane.... a wiec mam sie martwic czy nie???
Stary 2011-01-02, 18:32   #3203
agusiamyszka
BAN stały

Cytat:

tylko ze w ulotce napisane jest ze zagrozenie ciaza jest wtedy gdy odbyl sie stosunek plciowy bez zabezpieczenia w tyg poprzedzajacym pominiecie tabletki, u mnie w ciagu tego tyg nie odbyl sie taki stosunek a wiec powinnam zazyc pominieta tabletke, przez nastepne 7 dni zabezpieczac sie prezerwatywa i dokonczyc przyjmowanie tabletek z blistra... Jezeli sie do tego dostosuje to ochrona przed ciaza jest zachowana i oczywiscie to zrobilam.... No chyba ze ja jakos innaczej rozumiem to co jest napisane.... a wiec mam sie martwic czy nie???

ok moze zle doczytalam. ale zapomnialas o 1 tabletce, wzielas ja po czasie wiec doszlo do pominiecia. antykoncepcja jest zanizona,
napisane jest ze od momentu pominiecia trzeba stosowac 7 dni antykoncepcji, czego nie zrobilas, bo wspolzylas, w tym raz do konca, a to ze wzielas kolejne pigulki to jest twoj obowiazek ochrony przed ciaza i nie zwalnia cie od stosowania gumek

takie podstawy z ulotki powinny byc w glowce, bez potrzeby zagladania w ulotke

gaciek prosze cie
Cytat:
Jeśli biore z powodów hormonalnych więc branie tabletek nie musi być tak rygorystcznie przestrzegane jak przy brania z powodów anty.
a myslisz ze po co wymyslono schematy 21/7 albo 24/4 ? dla zabawy? tylko w ten sposob jest sie zabezpieczonym przed ciaze. w przypadku pominiec nalezy zastosowac sie do ulotki ... wiec TAK trzeba przestrzegac regul i zasad brania tabletek nawet jesli leczysz sobie tradzik czy bierzesz yaz dla powiekszeniu biustu . bo biorac jak popadnie narazisz siebie rowniez na zaburzenia hormonalne
Stary 2011-01-02, 18:33   #3204
BoWiemZeTegoChcesz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agusiamyszka Pokaż wiadomość

bo wiem czego chcesz - to nie jest normalne ze masz tak dlugo okres. udaj sie do lekarza czy na izbe przyjec
wlaśnie jutro ide do gin po szkole.
wydaje mi sie ze miesiaczke dostałam przez stres i moze tez sie przez to wydłużyła ze jeszcze brałam tabletki i dopiero w dniach 28-31 powinnam niby dostać.

dzięki za pomoc

a jeszcze jedno przepraszam , że pytam ale to z ciekawosci bo widzę , ze jestes z Częstochowy.
Gdzie chodzisz do gin?
Stary 2011-01-02, 19:21   #3205
olcia_8715
Raczkowanie

GG do olcia_8715

Hej dziewczyny..po tym jak zamotalam z tabletkami i w sumie wzielam 2 na raz w czwartek to od piatku mam ciemne plamienia plus intensywnie boli mnie brzuch-na samym srodku...myslicie ze to ma zwiazek z tym ze wzielam podwojna dawke i teraz organizm wariuje?
Stary 2011-01-02, 20:05   #3206
Burberry93
Raczkowanie

Jesteś ledwo po placebo...to jest okres. Normalny okres. Owszem, ból brzucha może być spowodowany jakimś "nieładem" w organiźmie ,ale zwalałabym na to w 100% gdybyś zamieszała tak w połowie opakowania na przykład...wg mnie to po prostu krwawienie

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

"
a myslisz ze po co wymyslono schematy 21/7 albo 24/4 ? dla zabawy? tylko w ten sposob jest sie zabezpieczonym przed ciaze. w przypadku pominiec nalezy zastosowac sie do ulotki ... wiec TAK trzeba przestrzegac regul i zasad brania tabletek nawet jesli leczysz sobie tradzik czy bierzesz yaz dla powiekszeniu biustu . bo biorac jak popadnie narazisz siebie rowniez na zaburzenia hormonalne[/QUOTE]"

dokładnie.
Chyba ,że lubisz zabawiać się swoim organizmem i rozstroić sobie wszystko...Jeśli bierzesz YAZ czy inny podobny specyfik ,nawet ze względów zdrowotnych, po czasie takiego "cukierkowego" brania nie będzie mowy o żadnym zdrowiu a już na pewno nie o zabezpieczeniu. Może lepiej odstaw je i poczekaj na jakiś większy napływ odpowiedzialności.
Stary 2011-01-02, 20:12   #3207
olcia_8715
Raczkowanie

GG do olcia_8715

Biore tabvletki 4 lata i nigdy nie mialam takiego przypadku jak ten..nie mozna nikogo osadzac po tym jednym razie...jutro zrobie wszystko w mojej mocy zeby dostac sie do jakiegos ginekologa i dostac fachowej opinii....
Stary 2011-01-02, 20:30   #3208
kaskaj24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olcia_8715 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny..po tym jak zamotalam z tabletkami i w sumie wzielam 2 na raz w czwartek to od piatku mam ciemne plamienia plus intensywnie boli mnie brzuch-na samym srodku...myslicie ze to ma zwiazek z tym ze wzielam podwojna dawke i teraz organizm wariuje?
z ulotki:
Zażycie większej niżzalecana dawki leku Yaz
Nie ma doniesień o ciężkich szkodliwych następstwach przyjmowania zbyt wielu tabletek leku Yaz.
W przypadku zażycia kilku tabletek na raz, mogą wystąpić objawy w postaci mdłości lub wymiotów. Młode dziewczęta mogą mieć krwawienia z pochwy.

Cytat:
Cytat:

również z ulotki:

Pominięto jedną tabletkę w 15-24 dniu (trzeci lub czwarty rząd)

Są dwie możliwości do wyboru:

1. Przyjąć pominiętą tabletkę, tak szybko jak to możliwe, nawet jeżeli oznacza to, że przyjmie się dwie tabletki na raz. Kolejne tabletki należy przyjmować o zwykłej porze. Zamiast okresu stosowania białych tabletek placebo, należy przejść od razu do następnego blistra (pierwszy dzień stosowania będzie inny niż

dotychczas). Najprawdopodobniej, krwawienie z odstawienia wystąpi pod koniec drugiego blistra, ale może wystąpić także plamienie lub krwawienie śródcykliczne podczas stosowania tabletek z drugiego blistra.

2. Moż
na też przerwać przyjmowanie jasnoróżowych tabletek z blistra i przejść bezpośrednio do 4 białych tabletek placebo

(przed rozpoczęciem okresu tabletek placebo, należy zanotować dzień, w którym zapomniało się przyjąć tabletkę). Jeżeli chce się rozpocząć nowy blister w swoim ustalonym dniu rozpoczynającym, okres tabletek placebo można skrócić do mniej niż4 dni.

Jeżeli postępuje się według jednego z tych zaleceń, ochrona przed ciążą będzie zachowana.

Więc jeśli w 3 i 4 rzędzie nie zapomniałaś tabletki (a zapomniałaś jedynie ostatniej jasnoróżowej) to raczej nie masz się o co martwić, tak myślę.

• UCZĘ SIĘ GOTOWAĆ
  • PRZYSZŁA PANI KOSMETOLOG

Edytowane przez kaskaj24
Czas edycji: 2011-01-02 o 20:34
kaskaj24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 20:46   #3209
nnatalcia123
Przyczajenie

ale sa chyba dosyc male szanse na to abym podczas okresy zaszla w ciaze, tym bardziej ze po mimo brania tabletek okres zawsze mi trwa tak 6-7dni a to byl w sumie pierwszy dzien, bo okresu dostalam w czwartek wieczorem a wspolzylam w piatek w nocy... Chociaz juz sama nie wiem wiec dla pewnosci w nastepny poniedzialek pojde na badania z krwi...
Stary 2011-01-02, 21:03   #3210
agusiamyszka
BAN stały

nie napisano to dla zabawy ze powinno sie zabezpieczac przez 7 dni w 1 tyg jak sie pominie tabletke, nie sa tez uwzglednione sytuacje ze jak nie ma krwawienia to szansa duza a jak nie to mala
napisano ogolna zasade zachowania podczas pominiecia tabletki w kazdym tygodniu
ta zasada dotyczy zarowno 1 jak i 7 tabletki z pierwszego tyg bez wzgledu na to czy ktos ma krwawienie czy nie

Cytat:
W środę powinnam wziąć ostatanią jasnoróżową jednak wzięłam ją następnego dnia i to wieczorem Wczoraj czyli sobota doszło do stosunku przerywanego jednak mam wątpliwości czy tż zdążył
pominiecie wiekszej ilosci tabletek powoduje wieksze szanse na ciaze poza tym nie wiadomo czy gaciek zrobila normalna przerwe czy polaczyla opakowania, poniewaz ost tabletka miala byc wzieta kilka dni temu, a dzisiaj jest niedziela

jesli wziela tabletke za ta ominieta i polaczyla opakowania to jest jeszcze dobrze

jesli wziela 24 tabletke w 25 dzien i zrobila przerwe 4 dniowa to nie jest sie zabezpieczonym do 7 tabletki z nowego opakowania, niestety

Edytowane przez agusiamyszka
Czas edycji: 2011-01-02 o 21:06
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości