|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Cytat:
Niedawno przeczytałam w tym wątku wypowiedź kogoś kto uważał ,że w trakcie brania tabletek "płodność jest większa" czyli jeśli zapomni się wziąść to łatwiej zajść w ciążę niż bez brania tabletek. Głupota. Jest tak jak właśnie ty napisałaś...jajniki i wszystkie procesy są spowolnione ,więc przeciwnie- o wiele trudniej zajść. Nawet pogłębiłam ten temat i rozmawiając z ginekologiem spytałam jak to właściwie jest. Mówił ,że jeśli bierze się już np drugie opakowanie ,wcześniej brało się wszystko dobrze i załużmy stosunek odbył się w środe ,a na zajutrz zapomnisz tabletki to nic się nie stanie. Nie jest tak jak w ulotce, że po stosunku jest 7 dni "niebezpieczeństwa" ![]()
![]() |
#3242 |
BAN stały
|
sluchajcie, mam fajowa nowine
![]() bylam w szpitalu ale jestem zdyskwalifikowana do operacji z powodu zapalen ropnych skory na brzuchu i wzgorka lonowego - od golenia(nie wiem czy to podlecze, ja sie zawsze golilam i zawsze to bylo) musze podleczyc sprawe i przyjsc. torbiele chyba malo znaczaco urosly po 4 m-cach takze dr mowi ze nie musze sie spieszyc z zapisaniem na operacje. ciaza nie stanowi problemu i co wiecej moge brac yaz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3243 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A skuteczność mnie nie interesuje obecnie bo nie mogę współżyć ![]() Gdyby ktoś potrafił mi pomóc to będę wdzięczna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3244 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3245 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2. Wydaje mi się, że sensowniejsze byłoby pominięcie 3 różowych zamiast 3 białych. Sama tak zrobiłam i było ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3246 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
jest taka możliwość, żeby przesunac sobie w taki sposób krwawienie, nic sie z tego powodu nie stanie, wiec czemu z tego nie skorzystac, jesli sie ma taką potrzebe? 1000 days, moim zdaniem mozesz spokojnie tak zrobić ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3247 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=giginthesky;2418125 9]ale placebo to placebo, nie zawieraja hormonów, wiec nic sie nie stanie jeśli sie je pominie i przejdzie do nowego blistra.
jest taka możliwość, żeby przesunac sobie w taki sposób krwawienie, nic sie z tego powodu nie stanie, wiec czemu z tego nie skorzystac, jesli sie ma taką potrzebe? Masz rację ![]() ![]() I jeszcze jedno jak jest z piersiami, po tych tabletkacj jest takie okropna nadwrażliwość??? ![]()
#3248 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() choc teraz faktycznie mam lekko nabrzmiałe piersi, chyba po tym łączeniu opakowań. ale ogólnie nie mam tego problemu na tabletkach Edytowane przez 201712190924 Czas edycji: 2011-01-05 o 18:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3249 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#3250 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny zwracam się do was z pytaniem.
Biorę tabletki antykoncepcyjne Yaz, biorę już 4 opakowanie (znaczy jestem w jego trakcie) dzisiaj powinnam wziąć 15 tabletkę, i pamiętam że wyjęłam ją z opakowania, ale nie do końca pamiętam czy ją wzięłam, wydaje mi się że tak, ale nie jestem w stu procentach pewna tak jak zwykle, ale wydaje mi się że ją brałam, ale wole zapytać. Moje pytanie jest następujące, czy jeśli dzisiaj ta tabletka jednak nie byłaby wzięta to czy jeśli dokończę to opakowanie normalnie i zacznę nowe, to do kiedy powinnam się zabezpieczać dodatkowo? No chyba że powinnam dzisiaj zażyć kolejną (możliwe że drugą tabletkę) z zapasowego opakowania. Proszę o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#3251 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 2. tyle, ze ja tak mam praktycznie zawsze od kiedy biore tabletki. na poczatku extra, ale potem juz lipa i trzeba sie wspomagac;p |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3252 |
Przyczajenie
|
myslalam ze ktos mi tu pomoze.. ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#3253 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nie nie mam po nich żadnych skutkow ubocznych, a tez sie strasznie bałam ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3254 |
Przyczajenie
|
brałam akurat u babci, ta szukala i mwoi ze nic nie ma a mi sie kojarzy ze popijalam ja sokiem przed jedzonkiem ;D
ale.. czy jelsi jej np dzis nie wizelam i jutro bede brac normalnie, to mam sie zabezpieczac do nastepnego opakowania? czyli jak zaczne 5 opakowanie to juz jestem bezpieczna ? po 13 minutach.. bo pisze juz na wszystkich forach jakich znam ;D i wszedzie cisza.. nie chce brac drugiej tabletki bo wydaje mi sie ze ja bralam, ale zwykle jak biore tabletke to ja miele jezorem w buzi ze ejst i polykam ^^ a za tym razem tak nie zrobilam ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- ![]() Edytowane przez 92tysia Czas edycji: 2011-01-05 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3255 | |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie, ok 21.10 wzielam tabletke a przed chwila mialam jednorzaowa wizyte w ubikacji-troche intensywna..nie wiem czy taka jednorazowa wizyta moze byc zaliczona jako biegunka...i nie wiem teraz czy brac dodatkowa tabletke czy nie...oto jest pytanie...czy mozecie mi cos poradzic?
---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
To troche mnie uspokoila...tylko ze od blisko tygodnia strasznie boli mnie brzuch a przez ostatnie 2 dni dosyc ostro pobolewaly mnie jajniki i tym sie niepokoje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3256 |
Zadomowienie
|
witam wiem, że gdzieś jest link podany które zestawienie lekarstw czy wpływają na anty czy nie czy mogła bym poprosić o podpowiedź gdzie szukać bądź podesłać mi linka
z góry dziękuję
#3257 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3258 |
Zadomowienie
|
ok już znalazłam
![]()
#3259 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3260 |
Raczkowanie
|
mam jedno szybciutkie pytanko. wlasnie zorientowalam sie, ze nie wzielam wczorajszej srodowej tabletki. oczywiscie natychmiast ja wzielam,ale minelo 12godzin. i moje ostatnie wspolzycie bylo dokladnie tydzien temu w czwartek. czy jest nadal zagrozenie ciaza czy juz nie? bo mi osobiscie wydaje sie, ze chyba juz nie, ale wole zapytac o zdanie. a i jeszcze wspomne, ze wlasnie tydzien temu po wspolzyciu tego samego dnia dostalam okresu.
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- a i jeszcze to byla tabletka z pierwszego rzedu i jeszcze wspomne, ze kazde wspolzycie moje i mojego tż to stosunek przerywany, wiec nigdy nie konczy we mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3261 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie popadajmy w panikę i w skrajności ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#3262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natalka Pralka nie musisz sie martwić, wszystko jest o.k.
![]() ![]() |
![]() |
#3263 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3264 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3265 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny mam pewien problem... mianowicie jestem w trakcie przyjmowania tabletek yaz... wszystko jest okej przyjełam ich 20 i zgubiłam opakowanie z reszta tabletek czyli 4 różowe + 4 białe!!!!!!!!! paranoja
![]() podrawiam ![]() Edytowane przez madzik667 Czas edycji: 2011-01-06 o 16:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3266 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3267 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co za bzdura! Działanie tabletek antykoncepcyjnych zmniejszają np. antybiotyki, dziurawiec i duże ilości błonnika (osłabia wchłanianie wszystkich leków). Proponuję uważnie przeczytać ulotkę, zanim zacznie się komuś doradzać takie rzeczy. Odpowiedź na pytanie o listę będzie tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ighlight=lista |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3268 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3269 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- a co myslicie o konczeniu w partnerce podczas brania tabletek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3270 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.