|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Cytat:
![]()
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3872 |
Raczkowanie
|
dzisiaj dostałam YAZ. To moje pierwsze leki hormonalne,mam 17 lat. Dostałam je na wywołnie okresu,gdyż 2 lata go nie miałam juz ;/ to prawda,że po nim piersi rosną?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3874 |
Zakorzenienie
|
Mi spęczniały
![]() Wiecie, mam nadzieję, że zaparcie nie jest spowodowane pigułkami, bo ja w sumie czasem miałam takie rzuty dwutygodniowe, kiedy moje jelita odmawiały współpracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
Raczkowanie
|
pęcznieją? to znaczy,że tak puchną ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3876 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Raczkowanie
|
zależy mi na szybkiej odpowiedzi jeśłi to mozliwe. A wiec ja dostalam opakowanie takie darmowe ,u lekarza. Ale nigdzie w ieci nie moge znalezc ile jest sztuk w normalnym opakowaniu.... bo u mnie jest 28, a w takim platnym opakowaniu tez tyle jest? bo jakos nie chce biegac po recepte co miesiac ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3878 | |
Raczkowanie
|
Dziewczyny trochę nie rozumiem chyba ulotki. Przy zapomnieniu tabletki w 3im i 4tym tygodniu ponad 12 h jednym ze sposobów jest przejście od razu do tabletek białych ale to przecież oznacza, że robimy przerwę 5 dniową....czy 4 dniową, bo 1 dzień to ten z zapomniana tabletką, a pozostałe 4 dni to 4 tabletki, czy producentowi chodzi o to, że przy zapomnieniu, pierwszy zapomniany dzień to tak jakby pierwsza biała tabletka? Właśnie przesuwam krwawienie tą metodą i jutro mam czwarty dzień przerwy, nie wiem czy poczekać jeszcze jeden dzień z rozpoczęciem nowego opakowania tak jakbym zapomniała tabletki, czy spokojnie od razu po skończeniu białych zaczynać nowe opakowanie.
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3879 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3881 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3882 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Taj naprawdę czy 4 białe tabletki bierzemy tylko po to żeby nie przerywać nawyku codziennego brania tabletek? Czy można by było nie brać w ogóle tych białych tabletek skoro nie zawierają hormonów to znaczy robić 4 dniową przerwę nie biorąc żadnych tabletek? Edytowane przez sql Czas edycji: 2011-04-05 o 19:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3883 |
amor vincit omnia
|
one po prostu nie zawierają substancji czynnej. bierzemy te tabletki, bo taki jest schemat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3884 |
Konto usunięte
|
ja zwykle te 4 ostatnie pomijam. Nie biorę i po 4 dniach zaczynam nowe opakowanie.
Teraz po prawie rocznym zażywaniu Yazu muszę z nich zrezygnować. Powodują u mnie zbyt długie plamienia po okresie (4-6 dni). Na Yazie przytyłam 2kg. Piersi mi się powiększyły o 1-2 rozmiary. Najgorszym minusem przy Yazie jest jeszcze częste oddawanie moczu. Kładąc się wieczorem muszę wstać w nocy, potem nad ranem do toalety. |
![]() ![]() |
![]() |
#3885 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to ładnie Ci piersi urosły... A kiedy tak się stało? Mi właśnie się zaokrągliły lekko i nie chcę, żeby już urosły :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Konto usunięte
|
wydaje mi się że one urosły tak po przytyciu. Musiałam zakupić nowe staniki. Nie mówię że to na 100% od Yazu- tego nie jestem pewna, ale na pewno zaczęłam po tabletkach więcej jeść.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3888 |
amor vincit omnia
|
przytycie po tabletkach a to spowodowane tym, ze nie potrafimy zwalczyć wzmożonego apetytu to jednak diametralna różnica.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3890 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Przyczajenie
|
witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3893 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętaj, że nie są to środki przeciwbólowe. Kuracja hormonalna, która została Ci przypisana ma za zadanie uregulować cykl, wszystkie procesy w nim zachodzące, wykluczyć owulację. Nie będzie tak, że weźmiesz 1. tabletkę i ból minie, ale z pewnością ból będzie mniejszy przy drugim, trzecim opakowaniu, krwawienie mniej intensywne i z reguły - krótsze. ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3894 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3895 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki, a ja dzisiaj biore trzecia tabl.z drugiego opakowania i dopiero teraz dostalam krwawienie, ale bardzo mizerne...natomiast trwa juz od rana. Dziwne
![]()
#3896 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3897 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edit: przepraszam, nie wiem jakim cudem, ale wydawało mi się, że przeczytałam, że to zdarzyło się na trzeciej tabletce placebo ![]()
Książką można czytelnikowi głowę, owszem przemeblować o tyle, o ile jakieś meble już w niej przed lekturą stały. ROZLICZENIA: klik Edytowane przez dottoressa Czas edycji: 2011-04-06 o 20:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3898 |
Przyczajenie
|
mhmm.. a jeżeli załóżmy dostane okres o 20 a chcialabym brać tabletki o 11 rano to jak ja mam to zrobic? bo jak wezme pierwsza o 20 a nastepna o 11 tak jak chce brac, to minie ponad 12 godzin no a tak nie wolno...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Rozeznanie
|
Niezupelnie tak jest ze przy hormonalnej krwawienie jest slabe. Biore tabsy od kilku lat, wczesniej EVRA i mialam krwawienia po 4-5 dni dosyc obfote, kiedys mercilon i tez krwawienie bylo obfitsze-wiec to zapewne zalezy jakie hormony , jak dobrane itd. teraz dostalam dzisiaj rano przy tabletc juz nie placebo tylko przy trzeciej normalnej z opakowania drugiego-to jest dla mnie dziwne. Myslalam ze to krotkotrwalo plamienie, ale leci caly dzien, co prawda malutko ale caly dzien jednak .
#3900 |
Konto usunięte
|
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=82
dziewczyna pisze że zaszła w ciążę na YAZie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.