Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-11, 23:04   #421
goszakokosza
Raczkowanie

Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2

Cytat:
Napisane przez paula771990 Pokaż wiadomość
hey, mam pytanie, a właściwie to chcę się tylko upewnić bo już się troszkę pogubiłam, jestem na 5 opakowaniu i tabletkę z IIIrzędu wzięłam 11 godz później niż powinnam, a na następny dzień dostałam plamienia (okresu chyba bardziej). Dodam jeszcze że tydzień wcześniej przechodziłam grypę żołądkową (pilnowałam tabletek i na pewno wszystkie się ładnie wchłonęły).
Rozumiem że mam teraz połączyć dwa blistry i nie brac placebo ??
Bardzo proszę o odp i przepraszam że zawracam głowę
Opakowania się łączy jeżeli minęło więcej niż 12h od pominięcia tabletki, a nie 11h, więc mieścisz się jeszcze w tej granicy.
goszakokosza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 23:15   #422
ilona2
Przyczajenie

ja tylko napiszę, że niepotrzebnie spanikowałam... krwawienie już jest dzięki!
ilona2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 06:51   #423
PinkSlip
Różowy Jednorożec

Cytat:
Napisane przez ilona2 Pokaż wiadomość
ja tylko napiszę, że niepotrzebnie spanikowałam... krwawienie już jest dzięki!
Hurra! Witamy krwawienie
Stary 2010-02-12, 07:46   #424
Spidka
Przyczajenie

Drogie forumowiczki bardzo Was proszę o wypowiedzenie się na temat mojego problemu.

Właśnie kończę 3 opakowanie Yaz (dzisiaj łykam 3 tabletkę placebo) .
Tabletki łykam zawsze między godziną 19.45 a 20.15 . Przy tym opakowaniu na 6 i 7 (nie pamiętam czy 8 też) tabletce odrobinę kuł mnie lewy jajnik. Na początku nie przejmowałam się tym bo tabletki biorę regularnie, nie zdarzyły mi się jeszcze pod czas ich brania żadne wymioty czy biegunka. Ale teraz zaczynam się bać czy to czasem nie była owulacja.
Na pierwszym opakowaniu okres dostałam po zażyciu 4 białej tabletki a na drugim rano w dni łykania pierwszej różowej z nowego opakowania.

Co myślicie ? Czy to była owulacja czy jajnik mógł mnie kłuć z innego powodu ?
Spidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 07:50   #425
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Spidka Pokaż wiadomość
Drogie forumowiczki bardzo Was proszę o wypowiedzenie się na temat mojego problemu.

Właśnie kończę 3 opakowanie Yaz (dzisiaj łykam 3 tabletkę placebo) .
Tabletki łykam zawsze między godziną 19.45 a 20.15 . Przy tym opakowaniu na 6 i 7 (nie pamiętam czy 8 też) tabletce odrobinę kuł mnie lewy jajnik. Na początku nie przejmowałam się tym bo tabletki biorę regularnie, nie zdarzyły mi się jeszcze pod czas ich brania żadne wymioty czy biegunka. Ale teraz zaczynam się bać czy to czasem nie była owulacja.
Na pierwszym opakowaniu okres dostałam po zażyciu 4 białej tabletki a na drugim rano w dni łykania pierwszej różowej z nowego opakowania.

Co myślicie ? Czy to była owulacja czy jajnik mógł mnie kłuć z innego powodu ?
Jakim cudem owulacja, skoro bierzesz regularnie tabsy, wymiotów i biegunki nie było, o żadnej nie zapomniałaś?

Nie, to nie była owulacja.
201701251209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 07:53   #426
Spidka
Przyczajenie

Tak wiem, dlatego na początku w ogóle nie brałam tego pod uwagę , ale im bliżej okresu tym bardziej się boję , że jednak coś mogło byś nie tak i że może nie wystąpić .

I o żadnej nie zapomniałam na pewno, zawsze po połknięciu odhaczam sobie w swoim klendarzyku.

Edytowane przez Spidka
Czas edycji: 2010-02-12 o 08:00
Stary 2010-02-12, 07:59   #427
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Spidka Pokaż wiadomość
Tak wiem, dlatego na początku w ogóle nie brałam tego pod uwagę , ale im bliżej okresu tym bardziej się boję , że jednak coś mogło byś nie tak i że może nie wystąpić .
Nie stresuj się, wszystko będzie dobrze
201701251209 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 08:50   #428
Spidka
Przyczajenie

dziękuję Lick The Lollipop za odpowiedź *
Stary 2010-02-12, 12:36   #429
smerfetka1988
Przyczajenie

hej,
czytałam wiele wątków ale nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie... możę któraś z Was pomoże mi - będę bardzo wdzięczna...

Stosuję YAZ
zapomniałam wziąż tabletki w 3 tygodniu, koleejnego dnia gdy tylko to zauważyłam zażyłam pominiętą i odpowiednią dla tego dnia. W ulotce są dwie opcje przewidzane dla tej sytuacji: od razu 4 placebo, albo dokończenie różowych i pominięcie placebo.
Pierwszej opcji nie mogę zastosować gdyż pomyłka nastąpiła 3 dni temu, 2 opcji nie chce stosować ponieważ idę do szpitala na zabieg i nie mogę mieć krwawienia międzycyklicznego... a takie może dojść gdy się pominie placebo...

Nie zależy mi na ochronie antykoncepcyjnej, gdyż tabletki biorę z innych powodów.
Czy jeśli pominęłam jedną tabletkę w 3 tygodniu, następnego dnia wziełam 2 i dalej będę stosowała normalnie jak gdyby nic się nie stało krwawienie powinno wystąpić gdy będę zażywała tabletki Placebo?

Może ktoś będzie wiedział - będę bardzo ... bardzo wdzięczna za odpowiedź.
smerfetka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 13:57   #430
Caterina666
Raczkowanie

Hej dziewczynki
Mam do was pytanko,
chciałabym tymczasowo przerwać stosowanie tabletek,
(m.in. zeby przekońać się co będzie z moim okresem gdy nie będe ich brała, bo na początku miałam je przepisane na uregulowanie miesiączki)
jestem właśnie na 18 dniu i chciałabym dobrać opakowanie do końca,
od kiedy musze zacząć się zabezpieczać dodatkowo?
czy juz od ostatniego tygodnia brania tabletek czy dopiero gdy skończe je brać?
z góry dziękuje za odpowiedzi, bo to dla mnie ważne.

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez smerfetka1988 Pokaż wiadomość
hej,
czytałam wiele wątków ale nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie... możę któraś z Was pomoże mi - będę bardzo wdzięczna...

Stosuję YAZ
zapomniałam wziąż tabletki w 3 tygodniu, koleejnego dnia gdy tylko to zauważyłam zażyłam pominiętą i odpowiednią dla tego dnia. W ulotce są dwie opcje przewidzane dla tej sytuacji: od razu 4 placebo, albo dokończenie różowych i pominięcie placebo.
Pierwszej opcji nie mogę zastosować gdyż pomyłka nastąpiła 3 dni temu, 2 opcji nie chce stosować ponieważ idę do szpitala na zabieg i nie mogę mieć krwawienia międzycyklicznego... a takie może dojść gdy się pominie placebo...

Nie zależy mi na ochronie antykoncepcyjnej, gdyż tabletki biorę z innych powodów.
Czy jeśli pominęłam jedną tabletkę w 3 tygodniu, następnego dnia wziełam 2 i dalej będę stosowała normalnie jak gdyby nic się nie stało krwawienie powinno wystąpić gdy będę zażywała tabletki Placebo?

Może ktoś będzie wiedział - będę bardzo ... bardzo wdzięczna za odpowiedź.

Też kiedyś zapomniałam tabeltki z tego właśnie rządku i wybrałam opcje drugą czyli ominięcie tabletek placebo no i miałam te nieszczęsne plamienia okres śródcykliczny a potem i normalny.
Jeśli nie zależy Ci na antykocepcji to wydaje mi się, że nic się nie dzieje,
bo te dwie opcje to są po to by być nadal zabezpieczoną.
Okres powinniec Ci się normalnie pojawić.
Caterina666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 14:08   #431
ojejka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Caterina666 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Mam do was pytanko,
chciałabym tymczasowo przerwać stosowanie tabletek,
(m.in. zeby przekońać się co będzie z moim okresem gdy nie będe ich brała, bo na początku miałam je przepisane na uregulowanie miesiączki)
jestem właśnie na 18 dniu i chciałabym dobrać opakowanie do końca,
od kiedy musze zacząć się zabezpieczać dodatkowo?
czy juz od ostatniego tygodnia brania tabletek czy dopiero gdy skończe je brać?
z góry dziękuje za odpowiedzi, bo to dla mnie ważne.
zabezpieczenie musisz zaczac stosowac od 1 dnia po tabletkach aktywnych.
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 16:14   #432
MegNavy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MegNavy Pokaż wiadomość
Zwracam się do Was Kochane z prośbą o pomoc.
Yaz biorę już od roku.Wczoraj na 21 tabletce dostałam lekkich plamień (dosłownie kilka kropelek).Dzisiaj znów się to powtórzyło.Kilka kropel i cisza(jak na razie ).Krwawienia dostawałam na 27-28 tabletce(3-4 placebo).Tabletki biorę regularnie(max. 1h opóźnienia).Dodam, że dzień przed pierwszymi plamieniami byłam u ginekologa na badaniach,więc wszystko jest ok.Nie szalałam z moim TŻ w ostatnim czasie.
Macie jakieś sugestie, pomysły, rady?A może,któraś z Was też to przechodziła?Powinnam się martwić?
Pozdrawiam
Może jednak któraż wie czy powinnam się martwić?Bo w niedzielę Walentynki,a nie chciałabym mieć niespodzianki w postaci little baby
MegNavy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 18:00   #433
Nika0811
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez MegNavy Pokaż wiadomość
Zwracam się do Was Kochane z prośbą o pomoc.
Yaz biorę już od roku.Wczoraj na 21 tabletce dostałam lekkich plamień (dosłownie kilka kropelek).Dzisiaj znów się to powtórzyło.Kilka kropel i cisza(jak na razie ).Krwawienia dostawałam na 27-28 tabletce(3-4 placebo).Tabletki biorę regularnie(max. 1h opóźnienia).Dodam, że dzień przed pierwszymi plamieniami byłam u ginekologa na badaniach,więc wszystko jest ok.Nie szalałam z moim TŻ w ostatnim czasie.
Macie jakieś sugestie, pomysły, rady?A może,któraś z Was też to przechodziła?Powinnam się martwić?
Pozdrawiam

Hej ja miałam troszczeczke podobną syt. tylko że zapomniałam tabl z 1szego rzędu i miałam lekkie plamienia od 18 do 19tej tabletki, później dzień przerwy i od 22 znowu...
Krwawienie przy tabletkach placebo wystąpiło jak zawsze przy 28 tabletce
teraz normalnie zażywam koleje opakowanie bez żadnych plamień i jest ok wiec myślę ze nie masz sie czym martwić
Pozdrawiam
Nika0811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 10:21   #434
april:)
Zakorzenienie

Hej
Yaz biorę od roku i pierwszy raz zdarzyło mi się zapomnieć tabletkę, no i mam pytanie Zapomniałam 12stej tabletki, przyjęłam ją dziś rano o 9.00 (tabletki łykałam zwykle o 21.00 +/- godzina) czyli te 12 godzin za późno. W ultoce jest napisane, że jeśli pominie się tabletkę z drugiego rzędu to ochrona przed ciążą nie jest zmniejszona i nie trzeba stosować dodatkowego zabezpieczenia, ale również jest napisane, że jeżeli zapomniano wziąć którąkolwiek tabletkę z blistra i nie wystąpi krwawienie podczas pierwszego okresu stosowania placebo może to oznaczać ciążę. No i teraz moje wątpliwości, co to znaczy "pierwszy okres stosowania placebo"? i czy lepiej się zabezpieczyć dodatkowo?
april:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 10:42   #435
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez april:) Pokaż wiadomość
Hej
Yaz biorę od roku i pierwszy raz zdarzyło mi się zapomnieć tabletkę, no i mam pytanie Zapomniałam 12stej tabletki, przyjęłam ją dziś rano o 9.00 (tabletki łykałam zwykle o 21.00 +/- godzina) czyli te 12 godzin za późno. W ultoce jest napisane, że jeśli pominie się tabletkę z drugiego rzędu to ochrona przed ciążą nie jest zmniejszona i nie trzeba stosować dodatkowego zabezpieczenia, ale również jest napisane, że jeżeli zapomniano wziąć którąkolwiek tabletkę z blistra i nie wystąpi krwawienie podczas pierwszego okresu stosowania placebo może to oznaczać ciążę. No i teraz moje wątpliwości, co to znaczy "pierwszy okres stosowania placebo"? i czy lepiej się zabezpieczyć dodatkowo?
pierwszy okres stosowania placebo= pierwsza 'przerwa-placebo' po sytuacji zapomnienia tabsa
ulotka nie kłamie więc zgodnie z nią nie musisz stosować dodatkowych zabezpieczeń - drugi tydzień/drugi rząd jest pod względem zapomnienia tabletki najbezpieczniejszy

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-13, 10:57   #436
anjaaaaa
Raczkowanie

Bardzo prosze o pomoc. Yaz.

biore drugie opakowanie tabletek YAZ. jestem na 2 bialej tabletce i krwawienie nadal nie wystapilo. czy mam powody do zmartwien?

czy moglo miec na to wplyw to, ze podczas pierwszego opakowania musialam zabrac 2 tabletki w ciagu jednego dnia (bo wymiotowalam) i moj cykl wygladal 23+4 a nie 24+4. po tym zaczelam od razu dawkowac nowy blister, ale bez zadnych nieporozumien. wszystko dawkowalam normalnie, nie zapomnialam o zadnej tabletce.
anjaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 12:39   #437
zagubiona89r
Zakorzenienie

Dot.: Bardzo prosze o pomoc. Yaz.

Cytat:
Napisane przez anjaaaaa Pokaż wiadomość
biore drugie opakowanie tabletek YAZ. jestem na 2 bialej tabletce i krwawienie nadal nie wystapilo. czy mam powody do zmartwien?

czy moglo miec na to wplyw to, ze podczas pierwszego opakowania musialam zabrac 2 tabletki w ciagu jednego dnia (bo wymiotowalam) i moj cykl wygladal 23+4 a nie 24+4. po tym zaczelam od razu dawkowac nowy blister, ale bez zadnych nieporozumien. wszystko dawkowalam normalnie, nie zapomnialam o zadnej tabletce.
A ulotka grozie kopie kąsa i zionie ogniem??

Z tego co pamiętam to pisze tam wyraźnie, że krwawienie może się pojawić na którejkolwiek białej, a nawet na początkowych z następnego blistra, albo nie pojawić się wcale (dopiero jakby 2 razy tak się zdarzyło trzeba się skonsultować z ginekologiem.)

Wnioski? Możesz dostać krwawienie na 1 i na ostatniej, albo na pierwszych różowych i wszystko jest ok.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 12:57   #438
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anjaaaaa Pokaż wiadomość

A gdzie zabrałaś te 2 tabletki?

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 13:05   #439
anjaaaaa
Raczkowanie

jak to gdzie? chodzi ci o dzien czy o co? konsultowalam to z gin;-)
anjaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 14:44   #440
Neciak89
Zakorzenienie

Bo mówi się wzięłam, bo zabrać można na spacer

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
Stary 2010-02-13, 16:38   #441
Gabi10
Przyczajenie

Witajcie! postanowiłam do was dołączyć mam pytanie- od 3 dni biorę Yaz, są to moje pierwsze tabletki, zaczęłam je brać nie w pierwszy dzień okresu, a od 8ego.(gin powiedziała,że tak będzie nawet lepiej, bo nie będę mieć długiego krwawienia biorąc 1dnia miesiączki). Dlatego od 8ego, bo nie zdążyłam wcześniej pójść do gin. W przyszły weekend chcemy z moim TŻ rozpocząć współżycie,już długo czekamy na odpowiednią okazję,która się nadarza w przyszły weekend- Ja będę już po 10 tabletce Yazu i zaznaczę,że nasz pierwszy raz chcielibyśmy przeżyć bez dodatkowego zabezpieczenia-gumek i bez przerywania stosunku. Gin powiedziała,że po 10 tabletkach zaczyna działać antykon. jesli się zaczyna brać tabl później niż w 1 dniu okresu. Ja będę po 10,11 tabl.
Czy mogę być spokojna? Z góry dziękuję za odp

Edytowane przez Gabi10
Czas edycji: 2010-02-13 o 16:40
Gabi10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 17:37   #442
Black Rainbow
Zadomowienie

Wydaje mi się, że ginekolog Ci źle powiedziała.
Jeśli weźmiesz w pierwszy dzień okresu - to jesteś zabezpieczona od razu.
Jeśli weźmiesz między 2 a 5 dniem miesiączki, to musisz przez 7 dni się dodatkowo zabezpieczać (np. prezerwatywą).
Jeśli weźmiesz w kolejnych dniach cyklu, to zabezpieczenie jest dopiero od następnego opakowania.

Z takimi wyjaśnieniami się spotkałam i tak słyszałam od ginekologa, ale niech może któraś ze starszych Wizażanek się wypowie.
Black Rainbow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 18:17   #443
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Black Rainbow Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że ginekolog Ci źle powiedziała.
Jeśli weźmiesz w pierwszy dzień okresu - to jesteś zabezpieczona od razu.
Jeśli weźmiesz między 2 a 5 dniem miesiączki, to musisz przez 7 dni się dodatkowo zabezpieczać (np. prezerwatywą).
Jeśli weźmiesz w kolejnych dniach cyklu, to zabezpieczenie jest dopiero od następnego opakowania.

Z takimi wyjaśnieniami się spotkałam i tak słyszałam od ginekologa, ale niech może któraś ze starszych Wizażanek się wypowie.
Zgadzam się

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2010-02-13, 19:01   #444
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Zgadzam się
Też się zgadzam. Bardzo dziwna ta pani ginekolog. Przecież w ulotce pisze, że pierwszą tabletkę bierze się pierwszego dnia krwawienia...
DarkNoir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 19:20   #445
Gabi10
Przyczajenie

Dziękuję za tak szybkie odp. Ale trochę mnie zmarwtiłyście:/ wiem, że to moje pierwsze opakowanie i może brzmi to, jakbym się spieszyła ze współżyciem, ale nie zdążyłam zakupić tabletek wcześniej, by wziąć 1ego dnia.. a bardzo zależy mi na przyszłym weekendzie. Czy w takim razie w grę wchodzi tylko prezerwatywa jako dodatkowe zabezpieczenie,albo ew zaczekanie? tzn będę zabezpieczona dopiero po całym opakowaniu 24 tabl?
Gabi10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 19:48   #446
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi10 Pokaż wiadomość
Dziękuję za tak szybkie odp. Ale trochę mnie zmarwtiłyście:/ wiem, że to moje pierwsze opakowanie i może brzmi to, jakbym się spieszyła ze współżyciem, ale nie zdążyłam zakupić tabletek wcześniej, by wziąć 1ego dnia.. a bardzo zależy mi na przyszłym weekendzie. Czy w takim razie w grę wchodzi tylko prezerwatywa jako dodatkowe zabezpieczenie,albo ew zaczekanie? tzn będę zabezpieczona dopiero po całym opakowaniu 24 tabl?
Albo z prezerwatywą, albo przy następnym opakowaniu. Jak wezmiesz 24 tabletki, i kolejne opakowanie rozpoczniesz zgodnie z ulotką, to będzie wszystko w porządku

Kosmetycznie

Cytat:
Stary 2010-02-13, 20:41   #447
1981
Przyczajenie

Witajcie.

Pytałam na wątku z interakcjami, ale odpowiedzi brak..., więc pytam tu...

Czy MACMIROR 500 wpływa na YAZ?

Pozdrawiam ciepło.
1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 21:42   #448
Aisza91
Przyczajenie

Witam, ja biorę YAZ już 9 miesiąc i wszystko jest ok Plamienia znikły po 2 miesiącach, nie mam więcej skutków ubocznych Za to schudłam np. 2 kilo Uważam, że warto wydać te 40zł na paczkę porządnych tabletek niż brać jakieś tańsze i mniej pewne.
Jeżeli chodzi o zapominanie przyjmowania tabletek, które często przewija się na tym forum... nie lepiej nastawić sobie budzik w telefonie na konkretną godzinę? Ja bez takiego przypomnienia ciągle zapominałabym o regularnym braniu tabsów
Aisza91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 21:46   #449
ojejka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aisza91 Pokaż wiadomość
Uważam, że warto wydać te 40zł na paczkę porządnych tabletek niż brać jakieś tańsze i mniej pewne.
co to znaczy: tansze i mniej pewne? to ze tabletki sa tansze, nie znaczy ze gorsze. jednemu pasuja yaz, innemu inne.
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 09:09   #450
Black Rainbow
Zadomowienie

To, że pigułki są tańsze nie znaczy, że są mniej pewne. Wszystkie pigułki przyjmowane prawidłowo chronią przed ciążą, nie ma znaczenia, że kosztują 18 złotych, a nie 40. Problemem są skutki uboczne (bóle głowy, plamienia, spadek libido) które mogą wystąpić także niezależnie od ceny pigułek.
Black Rainbow jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości