![]() |
#421 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Przyczajenie
|
ja tylko napiszę, że niepotrzebnie spanikowałam... krwawienie już jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Różowy Jednorożec
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#424 |
Przyczajenie
|
Drogie forumowiczki bardzo Was proszę o wypowiedzenie się na temat mojego problemu.
Właśnie kończę 3 opakowanie Yaz (dzisiaj łykam 3 tabletkę placebo) . Tabletki łykam zawsze między godziną 19.45 a 20.15 . Przy tym opakowaniu na 6 i 7 (nie pamiętam czy 8 też) tabletce odrobinę kuł mnie lewy jajnik. Na początku nie przejmowałam się tym bo tabletki biorę regularnie, nie zdarzyły mi się jeszcze pod czas ich brania żadne wymioty czy biegunka. Ale teraz zaczynam się bać czy to czasem nie była owulacja. Na pierwszym opakowaniu okres dostałam po zażyciu 4 białej tabletki a na drugim rano w dni łykania pierwszej różowej z nowego opakowania. Co myślicie ? Czy to była owulacja czy jajnik mógł mnie kłuć z innego powodu ? |
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie, to nie była owulacja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Przyczajenie
|
Tak wiem, dlatego na początku w ogóle nie brałam tego pod uwagę , ale im bliżej okresu tym bardziej się boję , że jednak coś mogło byś nie tak i że może nie wystąpić .
I o żadnej nie zapomniałam na pewno, zawsze po połknięciu odhaczam sobie w swoim klendarzyku. Edytowane przez Spidka Czas edycji: 2010-02-12 o 08:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Przyczajenie
|
dziękuję Lick The Lollipop za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Przyczajenie
|
hej,
czytałam wiele wątków ale nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie... możę któraś z Was pomoże mi - będę bardzo wdzięczna... Stosuję YAZ zapomniałam wziąż tabletki w 3 tygodniu, koleejnego dnia gdy tylko to zauważyłam zażyłam pominiętą i odpowiednią dla tego dnia. W ulotce są dwie opcje przewidzane dla tej sytuacji: od razu 4 placebo, albo dokończenie różowych i pominięcie placebo. Pierwszej opcji nie mogę zastosować gdyż pomyłka nastąpiła 3 dni temu, 2 opcji nie chce stosować ponieważ idę do szpitala na zabieg i nie mogę mieć krwawienia międzycyklicznego... a takie może dojść gdy się pominie placebo... Nie zależy mi na ochronie antykoncepcyjnej, gdyż tabletki biorę z innych powodów. Czy jeśli pominęłam jedną tabletkę w 3 tygodniu, następnego dnia wziełam 2 i dalej będę stosowała normalnie jak gdyby nic się nie stało krwawienie powinno wystąpić gdy będę zażywała tabletki Placebo? Może ktoś będzie wiedział - będę bardzo ... bardzo wdzięczna za odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() Mam do was pytanko, chciałabym tymczasowo przerwać stosowanie tabletek, (m.in. zeby przekońać się co będzie z moim okresem gdy nie będe ich brała, bo na początku miałam je przepisane na uregulowanie miesiączki) jestem właśnie na 18 dniu i chciałabym dobrać opakowanie do końca, od kiedy musze zacząć się zabezpieczać dodatkowo? czy juz od ostatniego tygodnia brania tabletek czy dopiero gdy skończe je brać? z góry dziękuje za odpowiedzi, bo to dla mnie ważne. ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
Też kiedyś zapomniałam tabeltki z tego właśnie rządku i wybrałam opcje drugą czyli ominięcie tabletek placebo no i miałam te nieszczęsne plamienia okres śródcykliczny a potem i normalny. Jeśli nie zależy Ci na antykocepcji to wydaje mi się, że nic się nie dzieje, bo te dwie opcje to są po to by być nadal zabezpieczoną. Okres powinniec Ci się normalnie pojawić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Hej ![]() Krwawienie przy tabletkach placebo wystąpiło jak zawsze przy 28 tabletce ![]() teraz normalnie zażywam koleje opakowanie bez żadnych plamień i jest ok ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Yaz biorę od roku i pierwszy raz zdarzyło mi się zapomnieć tabletkę, no i mam pytanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ulotka nie kłamie więc zgodnie z nią nie musisz stosować dodatkowych zabezpieczeń - drugi tydzień/drugi rząd jest pod względem zapomnienia tabletki najbezpieczniejszy ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
Bardzo prosze o pomoc. Yaz.
biore drugie opakowanie tabletek YAZ. jestem na 2 bialej tabletce i krwawienie nadal nie wystapilo. czy mam powody do zmartwien?
czy moglo miec na to wplyw to, ze podczas pierwszego opakowania musialam zabrac 2 tabletki w ciagu jednego dnia (bo wymiotowalam) i moj cykl wygladal 23+4 a nie 24+4. po tym zaczelam od razu dawkowac nowy blister, ale bez zadnych nieporozumien. wszystko dawkowalam normalnie, nie zapomnialam o zadnej tabletce. |
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bardzo prosze o pomoc. Yaz.
Cytat:
Z tego co pamiętam to pisze tam wyraźnie, że krwawienie może się pojawić na którejkolwiek białej, a nawet na początkowych z następnego blistra, albo nie pojawić się wcale (dopiero jakby 2 razy tak się zdarzyło trzeba się skonsultować z ginekologiem.) Wnioski? Możesz dostać krwawienie na 1 i na ostatniej, albo na pierwszych różowych i wszystko jest ok.
![]() |
#438 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Raczkowanie
|
jak to gdzie? chodzi ci o dzien czy o co? konsultowalam to z gin;-)
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 | |
Zakorzenienie
|
Bo mówi się wzięłam, bo zabrać można na spacer
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Przyczajenie
|
Witajcie! postanowiłam do was dołączyć
![]() Czy mogę być spokojna? Z góry dziękuję za odp ![]() Edytowane przez Gabi10 Czas edycji: 2010-02-13 o 16:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że ginekolog Ci źle powiedziała.
Jeśli weźmiesz w pierwszy dzień okresu - to jesteś zabezpieczona od razu. Jeśli weźmiesz między 2 a 5 dniem miesiączki, to musisz przez 7 dni się dodatkowo zabezpieczać (np. prezerwatywą). Jeśli weźmiesz w kolejnych dniach cyklu, to zabezpieczenie jest dopiero od następnego opakowania. Z takimi wyjaśnieniami się spotkałam i tak słyszałam od ginekologa, ale niech może któraś ze starszych Wizażanek się wypowie. |
![]() ![]() |
![]() |
#443 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za tak szybkie odp. Ale trochę mnie zmarwtiłyście:/ wiem, że to moje pierwsze opakowanie i może brzmi to, jakbym się spieszyła ze współżyciem, ale nie zdążyłam zakupić tabletek wcześniej, by wziąć 1ego dnia.. a bardzo zależy mi na przyszłym weekendzie. Czy w takim razie w grę wchodzi tylko prezerwatywa jako dodatkowe zabezpieczenie,albo ew zaczekanie? tzn będę zabezpieczona dopiero po całym opakowaniu 24 tabl?
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Przyczajenie
|
Witajcie.
Pytałam na wątku z interakcjami, ale odpowiedzi brak..., więc pytam tu... Czy MACMIROR 500 wpływa na YAZ? Pozdrawiam ciepło. |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Przyczajenie
|
Witam, ja biorę YAZ już 9 miesiąc i wszystko jest ok
![]() ![]() ![]() Jeżeli chodzi o zapominanie przyjmowania tabletek, które często przewija się na tym forum... nie lepiej nastawić sobie budzik w telefonie na konkretną godzinę? Ja bez takiego przypomnienia ciągle zapominałabym o regularnym braniu tabsów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Zadomowienie
|
To, że pigułki są tańsze nie znaczy, że są mniej pewne. Wszystkie pigułki przyjmowane prawidłowo chronią przed ciążą, nie ma znaczenia, że kosztują 18 złotych, a nie 40. Problemem są skutki uboczne (bóle głowy, plamienia, spadek libido) które mogą wystąpić także niezależnie od ceny pigułek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.