![]() |
#391 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
hej dziewczyny mam male pytanie.... bo dstałam okres w 18 dniu brania tabletek a powinnam przeciez podczas bialych. Wiec jak wczesniej mialam podczas 2 bialej tabletki to wynika ze dostalam 8 dni za wczesnie. Czy to normalne? dodam ze na bank to nie bylo plamienie bo spuchłąm tak jak w okres, jadlam przed slodkie, wysypalo mnie i mialam wypchany obolaly brzuch. Zreszta lecialo wiecej niz w zwyklym plamieniu. Nierozumiem o co chodzi
![]()
#392 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jak tam wasze libido ma sie do brania YAZu?? Moje niestety spadlo do zera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
Ja też tak miałam, że przy pierwszym opakowaniu dostałam okres na 19 tabletce, a później nic i też się wystraszyłam,ale gin powidział, że nic się nie stało, że czasem może tak się zdarzyć...,a na 3 poak. dostałam po 16 tabletce okres... teraz już jest ok. Nie wiem, które to jest Twoje opak. yazu, ale do pierwszych 3 Twój organizm się musi przyzwyczaić i mogą dziać się jakieś różne anomalie. Jeśli to jest już któreś z kolei opakowanie to po porstu dochodzę do wniosku, że Ci przestał służyć i może czas na zmianę... heh i nie martw się ![]() ![]() Edytowane przez anulcia_88 Czas edycji: 2010-02-09 o 07:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Przyczajenie
|
hey,
Mam pytanie, czy któraś z was kupowała yaz w Białymstoku?? Wiecie gdzie można je kupić najtaniej?? Przeprowadziłam się niedawno i jeszcze nie wiem co i jak:/ Biorę je już pół roku i jestem zadowolona, żadnych skutków ubocznych ![]() Z góry dziękuję za odp |
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Powinnaś poszukać w tym wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ight=najtaniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Raczkowanie
|
Dot.: Meridia/Zelixa a Yaz
Moim zdaniem osłabia. Podczas jednoczesnego brania Yasmine i Meridi miałam plamienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Przyczajenie
|
Dziewczynki Kochane błagam Was o pomoc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Meridia/Zelixa a Yaz
Cytat:
![]() A w ulotce od Meridii (10 i 15) znalazłam jasną i wyraźną informację: 'Lek Meridia nie zmniejsza działania doustnych środków antykoncepcyjnych.' Plamienia mogły być wynikiem ogólnego osłabienia organizmu - Meridia to silny lek i mogła tak na Ciebie wpłynąć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Raczkowanie
|
zwracam sie z pomocą... opis bardzo krótki:
Impreza+ wódka+ sok grejpfrutowy + wymioty.... Wymioty nastąpiły po ok. 5h od przyjecia tabletki. Juz dostałam od was odpowiedz ze nie powinnam sie martwic gdyz tabletka sie wchłoneła... Ale oczywiscie jak człowiek jest w stresie to czyta wszelkie fora aby upewnic sie ze jednak jest wszystko ok. No i bach! Jestem bardzo zestresowana bo wyczytałam ze sok grejpfrutowy opóźnia wchłanianie tabletek?? Czy wy tez o tym słyszałyście? Wziełam tabletke o 20... a wymioty były na pewno po 12 w nocy.. Czyli po 4-5 h... teraz to i tak musztarda po obiedzie bo już za późno na przyjecie jakieś dodatkowej tabletki Yaz czy dodatkowych pigułek od lekarza... Byłam spokojna ale ten sok grejfrutowy wyprowadził mnie z równowagi.... |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
BŁAGAM O POMOC!
Kupiłam sobie dzisiaj tabsy na uspokojenie- Labofarm, takie z niebieską zakrętką. Wziełam pierwsza pigułkę około 15. O 21, jak zwykle- YAZ! Coś mnie właśnie podkusiło, zeby zobaczyc do ulotki tego Labofarmu i tam napisali, ze może "wykazywać interakcje z doustnymi lekamiantykoncepcyjnymi i stosowanymi w hormonalnej terapii zastepczej"... CO TO ZNACZY?! Pytałam sie aptekarki, powiedziałam, że biore antykoncepcyjny Yaz i czy bede mogla to zażywać, powiedziała, że tak, bo to jest ziołowy lek. Nie ma tam ziela dziurawca, jednynie: korzeń kozłka, szyszka chmielu, liść melisy ziele serdecznika... Napisano też że alkohol moze nasilać dzialanie preparatów z tym kozłkiem, ja wzięłam około 5 łyczków piwa o 19... Vłagam pomóżcie, co z tą anty? Zachowana czy nie? |
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
hej ja tabletki biore od roku początkowo dolegało mi to co tobie czyli osłabienie, senność, skurcze łydek- na to brałam magnez i przechodziło, zakrzepicą też się martwiłam, ale uwierz to jest tylko wmawianie sobie-nic ci nie jest ![]() ![]() ![]() Edytowane przez anastazja1990 Czas edycji: 2010-02-09 o 21:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
zdecydowanie uważam, że tabletka się wchłonęła- wchłania się od 3-4 godzin, jeżeli jednak się boisz to przez 7 dni zabezpieczaj się także w inny sposób i powinno wszystko wrócić do normy. buźka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ALe z tego co czytam, to nie mają wpływu? Ostatni stosuniek był w sobote jbc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
Ok już wszystko wiem
![]() Dzieki, Wdowo! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziękuję Ci pięknie, uspokoiłaś mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#409 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do innych postów: BŁAGAM WAS CZYTAJCIE ULOTKĘ ;] Edytowane przez DarkNoir Czas edycji: 2010-02-10 o 16:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny proszę was o poradę bo zaczynam wariować.
Jestem w trakcie drugiego opakowania yazu, dokładnie dzisiaj biorę ostatnią tabletkę placebo. Po pierwszym opakowaniu krwawienie rozpoczęło się na drugiej placebo, a teraz nic. Dodam jeszcze, że w trakcie brania rozowych tabletek (chyba 2 rzad) raz mialam problem z zoladkiem, bylam w toalecie przed wzieciem tabletki i po dwoch godzinach od przyjecia tabletki znowu. Nie wiem czy to podchodzi pod biegunke, ale zeby bylo ciekawiej wzielam krople zoladkowe, a potem przeczytalam ze jest w nich dziurawiec :/ Zabezpieczalam sie dodatkowo prezerwatywa, na pewno nie pękła, ale sama nie wiem, może było na niej trochę śluzu,a w końcu tam też są plemniki. No i teraz strasznie się martwię,że nie ma jeszcze krwawienia Panikuję, piszcie co myślicie |
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
po drugie - nie byłas ostatnio chora? ja jak byłam (na półpaśca), to okres potrafił mi sie przesunąć o 1 dzien przy tabletkach (potem wrocil do normy, czemu tak sie stało nie wiem). po trzecie - poczekaj do 4 tabletki ; ) ja np. okres mam dopiero w dniu kiedy biore 4 placebo ; ) wszystko będzie w porządku ; ) |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Przyczajenie
|
Biorę furaginum na zakażenie dróg moczowych, ale nie wiem czy to może mieć jakiś wpływ. No i ostatnio miałam sporo stresu, może to przez to? Jak widać łatwo panikuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
biorę Yaz od kilku miesięcy. zawsze krwawienie dostawałam ostatniego dnia przerwy, po jakimś czas krwawienie było po 1 pigułce z nowego opakowania.
z tego blistra zamiast 24, wzięłam 21 pigułek (z tego co wiem od czasu do czasu można wziąć mniej pigułek, ale aby antykoncepcja była zachowana trzeba ich wziąć minimum 16) i jestem już po 2 pigulkach z nowego opakowania a krwawienia nadal nie ma. możliwość ciąży wydaje mi się mało prawdopodobna, bo ostatni stosunek był w sylwestra (niestety wypadało tak, że nie mieliśmy się jak zobaczyć przez ten gorący czas naszych sesji) i z powodu brania antybiotyku zabezpieczaliśmy się dodatkowo prezerwatywami a w czasie poprzedniej przerwy w styczniu dostałam krwawienie z odstawienia. czy to może mieć związek z tym, że wzięłam mniej pigułek a organizm jest "przyzwyczajony" do cyklu 24 plus przerwa? bo ciąża chyba nie jest możliwa w tym wypadku, prawda?
Książki w 2017: 10 Nie palę od 25/02/2017 Invisalign od 20/03/2016 Edytowane przez little.b.blue Czas edycji: 2010-02-11 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Przyczajenie
|
Witam!Troszke sie ostatnio zamieszalam z tymi tabletkami.. ;/ otoz w poniedzialek wieczorem bylam swiecie przekonana ze w niedziele zapomnialam wziac tabletki (wedlug mnie na niedziele przypadala 7 tabletka,a wiec 1 rzad) i wzielam 2,prawidlowa i rzekomo zapomniana.I tak juz mialam niezly stres,bo wlasnie w niedziele kochalam sie z chlopakiem,a w ulotce pisze ze w takim wypadku istnieje ryzyko ciazy.Nastepnego dnia we wtorek wzielam kolejna tabletke i wczoraj(sroda) bardzo sie zdziwilam,bo okazalo sie ze musialam wziac tabletke z czwartku,na srode w takim razie wzielam wczesniej.Doszlam do wniosku,ze najprawdopodobniej pomylily mi sie dni tygodnia,bo niedzielna tabletka byla jako 6,a ja raczej jestem pewna ze w poniedzialek wzielam 7 i 8.Na domiar zlego wczoraj kochalam sie z chlopakiem i juz sama nie wiem co mam zrobic.isc do lekarza?czy cos moglo sie stac jesli wzielam 2 tabletki na raz, w sensie ze prawidlowa i dzien do przodu?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny dla pewnosci potwierdzcie mi prosze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Przyczajenie
|
hey, mam pytanie, a właściwie to chcę się tylko upewnić bo już się troszkę pogubiłam, jestem na 5 opakowaniu i tabletkę z IIIrzędu wzięłam 11 godz później niż powinnam, a na następny dzień dostałam plamienia (okresu chyba bardziej). Dodam jeszcze że tydzień wcześniej przechodziłam grypę żołądkową (pilnowałam tabletek i na pewno wszystkie się ładnie wchłonęły).
Rozumiem że mam teraz połączyć dwa blistry i nie brac placebo ?? Bardzo proszę o odp i przepraszam że zawracam głowę ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Raczkowanie
|
Zwracam się do Was Kochane z prośbą o pomoc
![]() Yaz biorę już od roku.Wczoraj na 21 tabletce dostałam lekkich plamień (dosłownie kilka kropelek ![]() Macie jakieś sugestie, pomysły, rady?A może,któraś z Was też to przechodziła?Powinnam się martwić? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.