Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-28, 20:32   #1141
pinkired
Przyczajenie

Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2

no właśnie... chyba yaz przestał mi pasować...
zobacze co mi gin powie...
pinkired jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 20:40   #1142
_lato
Rozeznanie

Zapewne tak jest jak piszesz niech gin zbada przyczyne, a moze pijasz jakies herbatki ziolowe, kropelki lub co podobnego?

_lato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 21:17   #1143
pinkired
Przyczajenie

Nic z tych rzeczy... Biorę tylko Telfast - ale to nie regularnie tylko gdy czuję jak coś pyli, ale Yaz biorę przed snem, a Telfast rano...więc nie wchodzi w reakcje ze sobą wzajemnie...
Obawiam się tylko, że to może być coś gorszego - coś mi się tam zrobiło, jakaś infecja, nadżerka czy inne paskudztwo... (tylko żadnych typowych objawów jakieś infekcji nie mam - prócz krwawienia nic mi się nie dzieje!) Ale nie ma co się na zapas martwić... Zobaczymy co będzie 8... i oby mi już to krwaiwienie minęło!

Edytowane przez pinkired
Czas edycji: 2010-05-28 o 21:20
Stary 2010-05-28, 21:57   #1144
_lato
Rozeznanie

Miejmy nadzieje ze Ci przejdzie. 3maj się

Stary 2010-05-28, 21:57   #1145
domi2703
Przyczajenie

Dziewczyny, jestem w trakcie brania pierwszego opakowania Yaz, do konca zostalo mi 6 rozowych tab i oczywiscie placebo, w zeszlym miesiacu bralam dwie escapelle, i mialam w tym mies tylko plamienie przy ktorym rozpoczelam Yaz, a od kilku dni mam okrutny bol podbrzusza....strasznie sie martwie.....boje...robila m test w ciazy nie jestem....boli
domi2703 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 22:01   #1146
_lato
Rozeznanie

To na pewno wina escapelle, jakby nie patrzec to wielka dawka hormonow +jeszcze tabletki anty. tutaj masz link o escapelle jakie sa skutki uboczne http://www.tabletkipo.pl/component/o...tag,escapelle/
Poza tym nie uwazasz ze dwie escapelle to stanowczo za duzo jak na jeden miesiac? To przesada, tak nie mozna, co za lekarz przypisuje takie tabletki w dodatku dwa razy w mis.

Edytowane przez _lato
Czas edycji: 2010-05-28 o 22:07
Stary 2010-05-28, 22:06   #1147
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domi2703 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem w trakcie brania pierwszego opakowania Yaz, do konca zostalo mi 6 rozowych tab i oczywiscie placebo, w zeszlym miesiacu bralam dwie escapelle, i mialam w tym mies tylko plamienie przy ktorym rozpoczelam Yaz, a od kilku dni mam okrutny bol podbrzusza....strasznie sie martwie.....boje...robila m test w ciazy nie jestem....boli
dziwisz się, że Cię boli, skoro w jednym miesiącu brałaś 2 Escapelle, a teraz dodatkowo tabletki anty? jakoś ja się nie dziwię... zastanawiam się tylko który lekarz Ci na to pozwolił.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-28, 22:28   #1148
_lato
Rozeznanie

Kurcze mam silne krwawienie z odst. czy to normalne? Sama juz nie wiem... Nigdy tak nie miałam

Stary 2010-05-28, 22:46   #1149
placuchy
Raczkowanie

Witam Jako, że jestem w tych sprawach początkująca mam pytanie do dziewczyn, które mają rozeznanie w tych sprawach Niedawno, czyli 10 dni temu zaczęłam brać YAZ. Pierwszą tabletkę wzięłam w pierwszy dzień miesiączki. Tak się zastanawiam, czy te tabletki mogą powodować wydłużenie miesiączki? Zawsze (gdy jeszcze nie łykałam tabletek) mój okres trwał 7 dni, a teraz mam już 10 dzień. Co prawda nie jest to obfite krwawienie jak na początku okresu, ale jednak jest... I w związku z tym chcę się dowiedzieć czy Wy też tak miałyście na początku? Czy to jest normalne?

Edytowane przez placuchy
Czas edycji: 2010-05-28 o 22:46 Powód: literówka
placuchy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 06:43   #1150
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez placuchy Pokaż wiadomość
Witam Jako, że jestem w tych sprawach początkująca mam pytanie do dziewczyn, które mają rozeznanie w tych sprawach Niedawno, czyli 10 dni temu zaczęłam brać YAZ. Pierwszą tabletkę wzięłam w pierwszy dzień miesiączki. Tak się zastanawiam, czy te tabletki mogą powodować wydłużenie miesiączki? Zawsze (gdy jeszcze nie łykałam tabletek) mój okres trwał 7 dni, a teraz mam już 10 dzień. Co prawda nie jest to obfite krwawienie jak na początku okresu, ale jednak jest... I w związku z tym chcę się dowiedzieć czy Wy też tak miałyście na początku? Czy to jest normalne?
Po przyjęciu pigułek krwawienie może się zarówno skrócić, jak i wydłużyć. Organizm różnie reaguje na hormony. Na początku przyjmowania tabletek plamienia mogą się zdarzyć, to normalne.
Czekaj spokojnie, na pewno niedługo krwawienie się skończy. A jeśli Cię to bardzo martwi - skonsultuj się z lekarzem.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 09:44   #1151
metoyou11
Przyczajenie

Witam,
Zużyłam 1 opakowanie Yazu i nie dostałam żadnego krwawienia Dodam że są to moje pierwsze w zyciu tabletki anty. Czy coś jest nie tak? Czy moge być w ciazy? brałam tabletki zgodnie z zaleceniami o regularnej porze... HELP!
metoyou11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-29, 10:25   #1152
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez metoyou11 Pokaż wiadomość
Witam,
Zużyłam 1 opakowanie Yazu i nie dostałam żadnego krwawienia Dodam że są to moje pierwsze w zyciu tabletki anty. Czy coś jest nie tak? Czy moge być w ciazy? brałam tabletki zgodnie z zaleceniami o regularnej porze... HELP!
pierwszą tabletkę bierze się przy 1szym dniu menstruacji.
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 10:58   #1153
Cornette
Raczkowanie

witam was Yaz-owe panienki;d
Zaczęłam dzisiaj brać Yaz z racji tego ze choruje na PCO i tylko antykami sie moge leczyc.
Takze mam pytanie.
Wprawdzie wczoraj dostałam okres ale to poczatek i był strasznie skąpy, moge powiedziec ze to nie okres tylko troche wydzieliny menstruacyjnej,
i dopiero dzisiaj miałam możliwosc zakupu tabletek i przyjecia ich.
Czy zle zrobiłam ze nie odczekałam do pierwszego dnia nastepnej miesiaczki a wziełam w drugim dniu?

Cornette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 11:55   #1154
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cornette Pokaż wiadomość
witam was Yaz-owe panienki;d
Zaczęłam dzisiaj brać Yaz z racji tego ze choruje na PCO i tylko antykami sie moge leczyc.
Takze mam pytanie.
Wprawdzie wczoraj dostałam okres ale to poczatek i był strasznie skąpy, moge powiedziec ze to nie okres tylko troche wydzieliny menstruacyjnej,
i dopiero dzisiaj miałam możliwosc zakupu tabletek i przyjecia ich.
Czy zle zrobiłam ze nie odczekałam do pierwszego dnia nastepnej miesiaczki a wziełam w drugim dniu?
możesz nawet w drugim dniu przyjąć, nic się nie stanie. No chyba że współżyjesz to wtedy zalecana jest dodatkowo prezerwatywa
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 14:16   #1155
_lato
Rozeznanie

Cytat:
Witam,
Mozesz byc w ciazy jezel:i nie bralas tabletek zgodnie z ulotka, lub pominelas jakas, albo zazywalas jakies dodatkowe leki??

Stary 2010-05-29, 18:05   #1156
witch_18
Zakorzenienie

Mi co prawda minęło już plamienie,ale z kolei znowu zaczęły mnie boleć piersi,a to jest coś czego najbardziej nie lubiłam przed okresem Mam nadzieję,że to tylko tak na początku przyzwyczajania się mojego organizmu.
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 20:43   #1157
gosiak0103
Raczkowanie

GG do gosiak0103

Witam! Od jakiegoś czasu biore Yaz -10 tabletka pierwszego opakowania.
Czy jeśli chcę przesunąc termin okresu na kilka dni wcześniej mogę zażyć tylko 20 tabletek aktywnych pominąć 4 i przejść do tbletek placebo a następnie do nastepnego opakowania (już zgodnie ze schematem brania)???
Czy wogóle istnieje taka możliwość???
Z powodu wyjazdu bardzo chciałabym żeby krwawienie wystąpiło troszeczkę wcześniej.
Z góry dziękuje za odpowiedzi
Stary 2010-05-30, 10:54   #1158
anulcia_88
Rozeznanie

Cytat:
Witam,
w ulotce jest napisane, że może nie wystąpić krwawienie z odstawienia. Spokojnie, jeśli zażywałaś regularnie tabletki (bez żadnych opóźnień powyżej 12h), nie brałaś leków osłabiających działanie anty, nie było biegunek, wymiotów, pierwszą tabletkę zażyłaś w 1 dniu cylku to wszytstko jest ok - ciąży nie ma

Cytat:
Napisane przez witch_18 Pokaż wiadomość
Mi co prawda minęło już plamienie,ale z kolei znowu zaczęły mnie boleć piersi,a to jest coś czego najbardziej nie lubiłam przed okresem Mam nadzieję,że to tylko tak na początku przyzwyczajania się mojego organizmu.
Też na początku miałam baaaardzo wrażliwe piersi - tak do 5 opak., a później wszystko wróciło do normy

Cytat:
Napisane przez gosiak0103 Pokaż wiadomość
Witam! Od jakiegoś czasu biore Yaz -10 tabletka pierwszego opakowania.
Czy jeśli chcę przesunąc termin okresu na kilka dni wcześniej mogę zażyć tylko 20 tabletek aktywnych pominąć 4 i przejść do tbletek placebo a następnie do nastepnego opakowania (już zgodnie ze schematem brania)???
Czy wogóle istnieje taka możliwość???
Z powodu wyjazdu bardzo chciałabym żeby krwawienie wystąpiło troszeczkę wcześniej.
Z góry dziękuje za odpowiedzi
Tak istnieje taka możliwość - postępujesz zgodnie z ulotką - w przypadku zapomienia pigułki w 15-24 dniu cyklu. Ja tak właśnie zrobiłam, krwawienie przyszło tak jak powinno dziewczyny radziły mi żebym się dodatkowo zabezpieczała, gdy współżyję, ale jak na razie o seksie nie ma mowy z inny ch przyczyn...
anulcia_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 12:12   #1159
KaLiWi
Raczkowanie

1. brałam antybiotyk od 15 do 19 tabletki YAZ. teraz mam pierwszy dzień przerwy. do kiedy konieczne jest stosowanie dodatkowych zabezpieczeń?

2. tak sobie rozmyślam na przyszłość. Jeśli po 4 placebo nie planuję brania kolejnego opakowania, do do kiedy jestem zabezpieczona?

Edytowane przez KaLiWi
Czas edycji: 2010-05-30 o 12:15
KaLiWi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-30, 12:17   #1160
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez KaLiWi Pokaż wiadomość
1. brałam antybiotyk od 15 do 19 tabletki YAZ. teraz mam pierwszy dzień przerwy. do kiedy konieczne jest stosowanie dodatkowych zabezpieczeń?

2. tak sobie rozmyślam na przyszłość. Jeśli po 4 placebo nie planuję brania kolejnego opakowania, do do kiedy jestem zabezpieczona?
tylko do ostatniej różowej...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 12:39   #1161
anulcia_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KaLiWi Pokaż wiadomość

Ad. 1) w ciągu brania antybiotyku i od 19 tabletki Yazu przez koleje 7 dni => ULOTKA SIĘ KŁANIA....

Ad. 2) do ostatatniej aktywnej tabletki Yazu czyli do 24...
Stary 2010-05-30, 12:48   #1162
KaLiWi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anulcia_88 Pokaż wiadomość
Ad. 1) w ciągu brania antybiotyku i od 19 tabletki Yazu przez koleje 7 dni => ULOTKA SIĘ KŁANIA....
czyli od 3 placebo znowu jestem chroniona? to brzmi jakoś nielogicznie dla mnie. ulotka się kłania często, jednak nie ma tam słowa o 7 dniach po antybiotyku
KaLiWi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-30, 13:01   #1163
metoyou11
Przyczajenie

Bardzo dziekuję za odpowiedzi tabletki brałam od pierwszego dnia menstruacji, zgodnie z ulotka. Zaniepokoiło mnie troszkę, ze wszyscy maja krwawienie a ja nie
metoyou11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-31, 10:04   #1164
_lato
Rozeznanie

/usunięcie cytatu/
Czytałaś regulamin?
Sprzedaz wszelkich leków zabroniona!

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2010-05-31 o 13:59 Powód: usunięcie cytatu
Stary 2010-05-31, 11:57   #1165
pinkired
Przyczajenie

Witajcie to znowu ja... nie wytrzymałam i poleciałam do gina w przychodni. Podejrzewał ciążę, jednak po wywiadzie i zbadaniu mnie ją wykluczył. Stwierdził ,że nie wie co mi jest..., może mi nie podpasowały tabsy..., a może to przez stres... I przepisał mi kolejne 3 opak. "na próbę"... gdy go poprosiłam o cytologię bo dawno nie miałam robionej to powiedział, że mu się patyczki skończyły... TOTALNA PORAŻKA...
Nie ma to jak swój gin, który Cię zrozumie, wysłucha, doradzi...
Ale pociaszające jest to, że juz nie krwawię... tylko mam leciutkie plamienie
Stary 2010-05-31, 18:04   #1166
Passifloraa
Przyczajenie

hej dziewczyny, długo juz nie pisałam, ale na jakiś czas rozstałam się z Yazem- koniec związku, więc postanowiłam, że yazu też, w końcu trochę on kosztuje. Jednak od miesiąca znowu go biorę (poprzednio wzięłam 6 opakowań, skończyłam jakoś w listopadzie, więc można powiedzieć, że minęło pół roku). Tym razem niestety miałam zupełnie inne skutki uboczne, niz poprzednio. Wtedy to była głównie bolesność piersi, straszne humory, bóle głowy, suchość oczu, początkowo trudności z orgazmem. Teraz natomiast przez pierwszy tydzień praktycznie efektów ubocznych było brak, lekkie humory i tyle. Ale w kolejnych tygodniach zaczęło mi się plamienie. Początkowo to była taka brązowa wydzielina, potem bardziej przypominająca krew. I tak do końca opakowania- prawie 3 tygodnie:/ a dodatku to plamienie było momentami na tyle silne, że musiałam stosować tampony bądź podpaski, bo bardziej przypominało okres niż plamienie. Skonsultowałam się z moja pania ginekolog i ona kazała mi wziąć 2 tabletki yazu jednego dnia, co miało zatrzymac plamienia. Jednak z racji tego, że był to dzień ostatniej różowej tabletki, zrobiłam przerwę na okres, a myk z dodatkową tabletką miałam zrobić na nowym opakowaniu, gdyby plamienia nadal występowały. No i niestety okres to katastrofa jeszcze nigdy nie miałam tak obfitego krwawienia- obudziłam sie rano cała zakrwawiona, mimo zastosowanego tamponu, który normalnie bezproblemowo mi wystarczał. Ponadto byłam strasznie zmęczona, kręciło mi się w głowie, miałam zimne poty i ledwo dałam radę dojść do łazienki i wrócić. Zadzwoniłam do gina, kazała mi leżec, ewentualnie zrobić masaż lodem i kupić tabletki hemorigen. Wzięłam już 4, oczywiście w odstępach i teraz, pod koniec dnia jest trochę lepiej. Krwawienie jest trochę mniejsze, a zawroty głowy też juz właściwie minęły. Jednak taka ilość krwi na prawdę mnie przeraziła. Dodatkowo wypłynęły ze mnie bardzo duże ilości złuszczonego naskórka (tak podejrzewam)... czy którakolwiek z was miała kiedyś coś podobnego? nie wiem co mam teraz zrobic, jestem na ostatniej bialej tabletce, jutro powinnam zacząć brać różowe z hormonami. Nie wiem, czy powinnam je odstawić, czy jednak sprobować przemęczyć się jeszcze przez te 2 opakowania, licząc na to, że po trzecim efekty uboczne ustaną (poprzednim razem mniej więcej na trzecim opakowaniu wszystko się unormowało). Na prawdę nie mam pojęcia co mam zrobic, gin powiedziała niby, żebym może spróbowała i brała dalej, ewentualnie zmieniła na inne, ale wiele osób mówiło mi już, że przy przejściu z systemu 24+4 na 21+7 lepiej zrobic miesięczną przerwę... Poza tym jedna z moich koleżanek skarżyła się, że jej po yazie już takie obfite krwawienia zostały, aczkolwiek ona przerwała w połowie 2 opakowania. I teraz dylemat- brać dalej licząc na to, że wszystko się unormuje i że okresy też wrócą do poprzednich, czyli bolesnych ale normalnej obfitości, czy przerwać? jeśli którakolwiek z was tak miała prosiłabym bardzo o jakąś radę... pozdrawiam was wszystkie
Passifloraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 19:01   #1167
Maraja
Przyczajenie

Nie jestem pewna czy dobrze zrozumiałam: zawsze biore ok. 8 rano tabletke. wczoraj wstalam pozniej i wzielam o 10. Dzisiaj zapomnialam i wzięlam o 19.40. Czyli nie minelo 36 h (24 h normalnego odstepu i 12 h kiedy zabezpieczenie jest zachowane) i jestem bezpieczna? dodam, że to pierwszy rząd, dlatego się denerwuję trochę. Czy powinnam teraz używać zabezpieczenia w czasie seksu?help!
Stary 2010-05-31, 19:47   #1168
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Maraja Pokaż wiadomość
Nie jestem pewna czy dobrze zrozumiałam: zawsze biore ok. 8 rano tabletke. wczoraj wstalam pozniej i wzielam o 10. Dzisiaj zapomnialam i wzięlam o 19.40. Czyli nie minelo 36 h (24 h normalnego odstepu i 12 h kiedy zabezpieczenie jest zachowane) i jestem bezpieczna? dodam, że to pierwszy rząd, dlatego się denerwuję trochę. Czy powinnam teraz używać zabezpieczenia w czasie seksu?help!
jestes bezpieczna.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 19:52   #1169
Maraja
Przyczajenie

Na 100%?! pragnę dodać, że jako osoba roztrzepana i zabiegana byłabym okropną matką, dlatego muszę wiedzieć ze ktoś mnie zapewnia o bezpieczeństwie z czystym sumieniem
Stary 2010-05-31, 20:13   #1170
anulcia_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Passifloraa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, długo juz nie pisałam, ale na jakiś czas rozstałam się z Yazem- koniec związku, więc postanowiłam, że yazu też, w końcu trochę on kosztuje. Jednak od miesiąca znowu go biorę (poprzednio wzięłam 6 opakowań, skończyłam jakoś w listopadzie, więc można powiedzieć, że minęło pół roku). Tym razem niestety miałam zupełnie inne skutki uboczne, niz poprzednio. Wtedy to była głównie bolesność piersi, straszne humory, bóle głowy, suchość oczu, początkowo trudności z orgazmem. Teraz natomiast przez pierwszy tydzień praktycznie efektów ubocznych było brak, lekkie humory i tyle. Ale w kolejnych tygodniach zaczęło mi się plamienie. Początkowo to była taka brązowa wydzielina, potem bardziej przypominająca krew. I tak do końca opakowania- prawie 3 tygodnie:/ a dodatku to plamienie było momentami na tyle silne, że musiałam stosować tampony bądź podpaski, bo bardziej przypominało okres niż plamienie. Skonsultowałam się z moja pania ginekolog i ona kazała mi wziąć 2 tabletki yazu jednego dnia, co miało zatrzymac plamienia. Jednak z racji tego, że był to dzień ostatniej różowej tabletki, zrobiłam przerwę na okres, a myk z dodatkową tabletką miałam zrobić na nowym opakowaniu, gdyby plamienia nadal występowały. No i niestety okres to katastrofa jeszcze nigdy nie miałam tak obfitego krwawienia- obudziłam sie rano cała zakrwawiona, mimo zastosowanego tamponu, który normalnie bezproblemowo mi wystarczał. Ponadto byłam strasznie zmęczona, kręciło mi się w głowie, miałam zimne poty i ledwo dałam radę dojść do łazienki i wrócić. Zadzwoniłam do gina, kazała mi leżec, ewentualnie zrobić masaż lodem i kupić tabletki hemorigen. Wzięłam już 4, oczywiście w odstępach i teraz, pod koniec dnia jest trochę lepiej. Krwawienie jest trochę mniejsze, a zawroty głowy też juz właściwie minęły. Jednak taka ilość krwi na prawdę mnie przeraziła. Dodatkowo wypłynęły ze mnie bardzo duże ilości złuszczonego naskórka (tak podejrzewam)... czy którakolwiek z was miała kiedyś coś podobnego? nie wiem co mam teraz zrobic, jestem na ostatniej bialej tabletce, jutro powinnam zacząć brać różowe z hormonami. Nie wiem, czy powinnam je odstawić, czy jednak sprobować przemęczyć się jeszcze przez te 2 opakowania, licząc na to, że po trzecim efekty uboczne ustaną (poprzednim razem mniej więcej na trzecim opakowaniu wszystko się unormowało). Na prawdę nie mam pojęcia co mam zrobic, gin powiedziała niby, żebym może spróbowała i brała dalej, ewentualnie zmieniła na inne, ale wiele osób mówiło mi już, że przy przejściu z systemu 24+4 na 21+7 lepiej zrobic miesięczną przerwę... Poza tym jedna z moich koleżanek skarżyła się, że jej po yazie już takie obfite krwawienia zostały, aczkolwiek ona przerwała w połowie 2 opakowania. I teraz dylemat- brać dalej licząc na to, że wszystko się unormuje i że okresy też wrócą do poprzednich, czyli bolesnych ale normalnej obfitości, czy przerwać? jeśli którakolwiek z was tak miała prosiłabym bardzo o jakąś radę... pozdrawiam was wszystkie
Pierwszy raz słyszę żeby robić miesięczną przerwę w trakcie zmiany tabsów bez różnicy czy to są 24+4 czy też 21+7 - przecież miesięczna przerwa to straszna burza dla organizmów...
Myślę, że należy cierpliwie czekać do 3 pierwszych opakowań...

Cytat:
Napisane przez Maraja Pokaż wiadomość
Jeżeli nie minęło 12 godz. to nie potrzeba dodatkowego zabezpieczenia.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości