![]() |
#1141 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
no właśnie... chyba yaz przestał mi pasować...
![]() zobacze co mi gin powie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Rozeznanie
|
Zapewne tak jest jak piszesz niech gin zbada przyczyne, a moze pijasz jakies herbatki ziolowe, kropelki lub co podobnego?
#1143 |
Przyczajenie
|
Nic z tych rzeczy... Biorę tylko Telfast - ale to nie regularnie tylko gdy czuję jak coś pyli, ale Yaz biorę przed snem, a Telfast rano...więc nie wchodzi w reakcje ze sobą wzajemnie...
Obawiam się tylko, że to może być coś gorszego - coś mi się tam zrobiło, jakaś infecja, nadżerka czy inne paskudztwo... (tylko żadnych typowych objawów jakieś infekcji nie mam - prócz krwawienia nic mi się nie dzieje!) Ale nie ma co się na zapas martwić... Zobaczymy co będzie 8... i oby mi już to krwaiwienie minęło! Edytowane przez pinkired Czas edycji: 2010-05-28 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Rozeznanie
|
Miejmy nadzieje ze Ci przejdzie. 3maj się
![]()
#1145 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, jestem w trakcie brania pierwszego opakowania Yaz, do konca zostalo mi 6 rozowych tab i oczywiscie placebo, w zeszlym miesiacu bralam dwie escapelle, i mialam w tym mies tylko plamienie przy ktorym rozpoczelam Yaz, a od kilku dni mam okrutny bol podbrzusza....strasznie sie martwie.....boje...robila m test w ciazy nie jestem....boli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Rozeznanie
|
To na pewno wina escapelle, jakby nie patrzec to wielka dawka hormonow +jeszcze tabletki anty. tutaj masz link o escapelle jakie sa skutki uboczne http://www.tabletkipo.pl/component/o...tag,escapelle/
Poza tym nie uwazasz ze dwie escapelle to stanowczo za duzo jak na jeden miesiac? To przesada, tak nie mozna, co za lekarz przypisuje takie tabletki w dodatku dwa razy w mis. ![]()
Edytowane przez _lato Czas edycji: 2010-05-28 o 22:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1148 |
Rozeznanie
|
Kurcze mam silne krwawienie z odst. czy to normalne? Sama juz nie wiem... Nigdy tak nie miałam
#1149 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() Edytowane przez placuchy Czas edycji: 2010-05-28 o 22:46 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czekaj spokojnie, na pewno niedługo krwawienie się skończy. A jeśli Cię to bardzo martwi - skonsultuj się z lekarzem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Przyczajenie
|
Witam,
Zużyłam 1 opakowanie Yazu i nie dostałam żadnego krwawienia ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1152 |
Konto usunięte
|
pierwszą tabletkę bierze się przy 1szym dniu menstruacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Raczkowanie
|
witam was Yaz-owe panienki;d
Zaczęłam dzisiaj brać Yaz z racji tego ze choruje na PCO i tylko antykami sie moge leczyc. Takze mam pytanie. Wprawdzie wczoraj dostałam okres ale to poczatek i był strasznie skąpy, moge powiedziec ze to nie okres tylko troche wydzieliny menstruacyjnej, i dopiero dzisiaj miałam możliwosc zakupu tabletek i przyjecia ich. Czy zle zrobiłam ze nie odczekałam do pierwszego dnia nastepnej miesiaczki a wziełam w drugim dniu?
#1154 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Rozeznanie
|
Mozesz byc w ciazy jezel:i nie bralas tabletek zgodnie z ulotka, lub pominelas jakas, albo zazywalas jakies dodatkowe leki??
#1156 |
Zakorzenienie
|
Mi co prawda minęło już plamienie,ale z kolei znowu zaczęły mnie boleć piersi,a to jest coś czego najbardziej nie lubiłam przed okresem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Raczkowanie
|
Witam! Od jakiegoś czasu biore Yaz -10 tabletka pierwszego opakowania.
Czy jeśli chcę przesunąc termin okresu na kilka dni wcześniej mogę zażyć tylko 20 tabletek aktywnych pominąć 4 i przejść do tbletek placebo a następnie do nastepnego opakowania (już zgodnie ze schematem brania)??? Czy wogóle istnieje taka możliwość??? Z powodu wyjazdu bardzo chciałabym żeby krwawienie wystąpiło troszeczkę wcześniej. Z góry dziękuje za odpowiedzi ![]()
![]() |
#1158 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Raczkowanie
|
1. brałam antybiotyk od 15 do 19 tabletki YAZ. teraz mam pierwszy dzień przerwy. do kiedy konieczne jest stosowanie dodatkowych zabezpieczeń?
2. tak sobie rozmyślam na przyszłość. Jeśli po 4 placebo nie planuję brania kolejnego opakowania, do do kiedy jestem zabezpieczona? Edytowane przez KaLiWi Czas edycji: 2010-05-30 o 12:15 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1161 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ad. 2) do ostatatniej aktywnej tabletki Yazu czyli do 24... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziekuję za odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 |
Rozeznanie
|
/usunięcie cytatu/
Czytałaś regulamin? Sprzedaz wszelkich leków zabroniona!
Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2010-05-31 o 13:59 Powód: usunięcie cytatu |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() ![]() Nie ma to jak swój gin, który Cię zrozumie, wysłucha, doradzi... Ale pociaszające jest to, że juz nie krwawię... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny, długo juz nie pisałam, ale na jakiś czas rozstałam się z Yazem- koniec związku, więc postanowiłam, że yazu też, w końcu trochę on kosztuje. Jednak od miesiąca znowu go biorę (poprzednio wzięłam 6 opakowań, skończyłam jakoś w listopadzie, więc można powiedzieć, że minęło pół roku). Tym razem niestety miałam zupełnie inne skutki uboczne, niz poprzednio. Wtedy to była głównie bolesność piersi, straszne humory, bóle głowy, suchość oczu, początkowo trudności z orgazmem. Teraz natomiast przez pierwszy tydzień praktycznie efektów ubocznych było brak, lekkie humory i tyle. Ale w kolejnych tygodniach zaczęło mi się plamienie. Początkowo to była taka brązowa wydzielina, potem bardziej przypominająca krew. I tak do końca opakowania- prawie 3 tygodnie:/ a dodatku to plamienie było momentami na tyle silne, że musiałam stosować tampony bądź podpaski, bo bardziej przypominało okres niż plamienie. Skonsultowałam się z moja pania ginekolog i ona kazała mi wziąć 2 tabletki yazu jednego dnia, co miało zatrzymac plamienia. Jednak z racji tego, że był to dzień ostatniej różowej tabletki, zrobiłam przerwę na okres, a myk z dodatkową tabletką miałam zrobić na nowym opakowaniu, gdyby plamienia nadal występowały. No i niestety okres to katastrofa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Przyczajenie
|
Nie jestem pewna czy dobrze zrozumiałam: zawsze biore ok. 8 rano tabletke. wczoraj wstalam pozniej i wzielam o 10. Dzisiaj zapomnialam i wzięlam o 19.40. Czyli nie minelo 36 h (24 h normalnego odstepu i 12 h kiedy zabezpieczenie jest zachowane) i jestem bezpieczna? dodam, że to pierwszy rząd, dlatego się denerwuję trochę. Czy powinnam teraz używać zabezpieczenia w czasie seksu?help!
#1168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1169 |
Przyczajenie
|
Na 100%?! pragnę dodać, że jako osoba roztrzepana i zabiegana byłabym okropną matką, dlatego muszę wiedzieć ze ktoś mnie zapewnia o bezpieczeństwie z czystym sumieniem
![]()
#1170 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę, że należy cierpliwie czekać do 3 pierwszych opakowań... Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.