![]() |
#1321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Hmm nie, wcześniej brałam inne anty - Cilest.
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
![]() |
#1323 |
Zakorzenienie
|
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Zakorzenienie
|
czyli czego nie powinno się robić przyjmując pigułki antykoncepcyjne? chodzi mi o opalanie - jakieś specjalne filtry? coś zasłaniać szczególnie?
zaraz zbije mnie Marwari, ale tyle tych postów... ![]() dobra, mam ![]() ![]()
Książką można czytelnikowi głowę, owszem przemeblować o tyle, o ile jakieś meble już w niej przed lekturą stały. ROZLICZENIA: klik Edytowane przez dottoressa Czas edycji: 2010-06-22 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1325 |
Zadomowienie
|
po prostu nie opalać. Przy pigułkach to normalne, że opalenizna jest w kropki i cętki. Im bardziej coś opalasz (lub po prostu jest wystawione na słońce), tym większe prawdopodobieństwo, że wyjdą tam przebarwienia (czoło, nos, dekolt, ramiona).
|
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
Zakorzenienie
|
czy od razu pojawiają się na ciele takie przebarwienia? znikają od razu po tym jak reszta opalenizny zejdzie?
#1327 |
Zadomowienie
|
nie zawsze od razu - to już cecha indywidualna każdej cery. Przebarwienia niestety jednak mają to do siebie, że jak już raz się pojawią, zejdą wraz z opalenizną, ale po roku wyskoczą natychmiast wraz z pierwszym słońcem. Dlatego lepiej się nie prażyć i unikać solarium, a na twarz i dekolt stosować wysoki filtr.
Edytowane przez annan_ Czas edycji: 2010-06-22 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1328 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No wlasnie tak się określiła, że kazała mi po prostu iść i wrócić z wynikami, a ja w sumie dopiero w domu pomyślałam o tym, że Yaz może zaburzyć wynik. Dziękuje wdowo_po_leninie za pomoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1329 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy u was owe powiekszenie biustu podczas brania Yaz'u jest trwałe? W sensie czy ciągle piersi są mniej więcej tego samego rozmiaru czy np przed okresem tylko się powiekszają?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1331 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() ![]() Jedynie czego się boję...to to, że mogę przytyć... ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1332 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a czy jeżeli zaczęłabym brać tabletki jednocześnie ćwiczyłabym to czy i tak utyję?
jeżeli tabletki zatrzymują np wode w organizmie, to to że ćwiczę cos pomoże?
![]() |
#1333 |
Zadomowienie
|
zatrzymywanie wody to skutek uboczny, który powinien sugerować zmianę pigułek na inne. Dobrze dobrane pigułki nie powodują żadnych skutków ubocznych. Są osoby, które tolerują dobrze niemal wszystkie pigułki (np. ja nigdy nie miałam żadnych problemów po 4 rodzajach pigułek), a są i takie, które po prostu pigułek nie tolerują i zawsze mają jakieś dolegliwości.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1334 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Myslałam, że to jakos uwarunkowane genetycznie, że ma się skłonności do tycia po różnego rodzaju tabletkach,
![]() ![]() |
![]() |
#1335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Do pasji doprowadzają mnie żale typu: "te pigułki to świństwo, przytyłam 10 kg"! To co dziecina robiła, że doprowadziła się do takiego stanu, zamiast iść szybko do lekarza - to po prostu bezmyślność i wina tej osoby, a nie pigułek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1336 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1337 |
Raczkowanie
|
ja skończyłam drugie opakowanie i nie przytyłam,a też się tego obawiałam. Mam wrażenie, że nawet schudłam-apetyt mam taki sam.
zastanawia mnie, czy jeśli nie mam skutków ubocznych, nie zapominam tabletek, nie mam plamień to są właśnie TE WŁAŚCIWE tabletki i już można bez gumki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1339 |
Raczkowanie
|
ja biore 4 opakowanie. wszystko jak najbardziej ok. przy pierwszym mialam krwawienie prawie caly miesiac ale potem przeszlo, nie przytyłam, apetyt mam owszem ale zawsze mialam ;D
chyba troche beksa sie ze mnie zrobiła ;/ moze nie do tego stopnia, ze płacze na reklamie szamponu jak to kiedyś któras napisała, ale jednak łatwiej sie wzruszam/denerwuje :[ |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1341 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1342 |
Zadomowienie
|
panikarzem nie byłam, ale bardzo dotkliwie przechodziłam PMS - przez kilka dni przed okresem byłam istnym furiatem, wybuchałam agresją bez powodu, wszystko i wszyscy mnie wkurzali i doprowadzali do białej gorączki, rzucałam talerzami i się z pięściami. Właśnie te problemy skłoniły mnie to stosowania antykoncepcji i dzięki pigułkom mój gniew ma wyłącznie źródło w aktualnych wydarzeniach, a nie dlatego, że ktoś oddycha. Nigdy płaczliwa nie byłam i nadal nie jestem, płaczę góra raz do roku i na pogrzebach.
Edytowane przez annan_ Czas edycji: 2010-06-23 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1343 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez sql Czas edycji: 2010-06-23 o 20:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1344 |
Zakorzenienie
|
kurde, wiecie co? a ja mam od nowości takie prebarwienia wokół ust... więc może nic mi się nie stanie
![]()
#1345 |
Zadomowienie
|
mam pytanie - w sumie już zaprzestałam brania YAZ, ale jeszcze po części ono dotyczy tych tabletek.
Ginekolog przepisał mi tabletki Sylvie 20. Gdy zakończyłam tabletki YAZ, odczekałam 4 dni przerwy(jak normalnie) i zaczęłam pierwsze opakowanie Sylvie. W ulotce nie ma niestety nic na temat przyjmowania tabletek, jeżeli wcześniej zażywało się antykoncepcyjne z systemu 24+4. Czy byłam zabezpieczona od pierwszej pigułki? Wzięło mnie na wątpliwości, ponieważ moja ginekolog mówiła o wzięciu tabletki w pierwszy dzień miesiączki. Nie wiem, czy nie zrozumiała, że ja ciągle brałam tabletki. Nie mogłam liczyć do końca na jej pomoc (chyba czas zmienić ginekologa...) więc wzięłam to na zdrowy rozsądek. |
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Raczkowanie
|
Witam drogie Wizażanki
![]() Dziś przyjęłam 9 tabletkę z pierwszego opakowania, czuję się dobrze, no trochę bolą mnie piersi i chyba rosną ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1347 |
Raczkowanie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;20211513]A skąd w ogóle pomysł, żeby używać dodatkowo gumki? Przecież pigułki Was zabezpieczają...[/QUOTE]
stąd, że ...dopiero rozpoczęłam współżycie, mimo że mam 22 lata. nigdy nie stosowałam antykoncepcji i wszystko jest dla mnie nowością..i boję się, że dawka hormonów może być zbyt niska przecież zdarza się, że kobieta produkuje jajeczka mimo hormonów, lekarz nie zrobił mi usg i dodał"gdyby ważyła pani 90 kilo zastanawiałbym się, czy dawka jest odpowiednia...ale że waży pani jakieś 40 kilo mniej to nie mam żadnych obaw" |
![]() ![]() |
![]() |
#1348 |
Przyczajenie
|
Ponawiam pytanie. Skąd wiadomo, że dawka hormonów podawana w tabletkach anty nie jest za niska?
![]() Pytałam powyżej, ale nie uzyskałam odpowiedzi Kobietki. ![]() Pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1349 |
Raczkowanie
|
no właśnie ja się też nie dowiedziałam. Poza tym, że lekarz ma wątpliwości co do dawki jeśli pacjentka jest dużej wagi.
![]() ale chyba jeśli występują plamienia- to świadczy, że tabletki nie trzymają cyklu... |
![]() ![]() |
![]() |
#1350 |
Raczkowanie
|
Ja waże 67 kg przy wzroście 160 cm, plamien nie ma, a wiec mam nadzieje ze dawka hormonow jest odpowiednia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.