![]() |
#1291 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Jeśli nie wymiotowałaś to wszystko jest w porządku, a 15 minut różnicy absolutnie nie ma żadnego wpływu na zmniejszenie ochrony, także bądź spokojna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() truskawkowa_onapalisz papierosy? miałaś w rodzinie przypadki zawałów? masz więcej niż 35 lat? trochę nie w porządku, że lekarz nie przeprowadził z tobą wywiadu i nie skierował na badania. Joslyn tabletki mają ten sam skład, nic się nie martw ![]() Wprawdzie sok grejpfrutowy(zresztą jak każdy cytrusowy) powoduje osłabianie wchłaniania leków, przede wszystkim antybiotyków to na tabletki anty nie ma żadnego wpływu.
Edytowane przez Diablica z Tasmanii Czas edycji: 2010-06-20 o 10:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1295 |
Raczkowanie
|
Mam ważne pytanie. Mega pilne, bo właśnie kończę opakowanie. Czy mogę nie brać tych białych tabletek tylko zacząć nowe opakowanie? Czy mogę w ten sposób uniknąć jeden raz okresu i przede wszystkim czy to nie zaburzy działania tabletek- czy będę zabezpieczona tak jakbym brała je w normalnym"trybie" ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1297 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
up, up ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1298 |
Zadomowienie
|
truskawkowa, zanim zaczniesz sama się leczyć, idź do swojego ginekologa i powiedz mu o tym, co zaobserwowałaś. Jeżeli on uzna, że ma to jakikolwiek związek z pigułkami sam skieruje cie na odpowiednie badania. Jeżeli leczysz się prywatnie, powie, jakie masz wykonać. Ot, cała tajemnica.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Raczkowanie
|
czy ktoraś z Was przyjmowała Sumamed w trakcie brania tabletek YAZ? Zabezpieczałyście się dodatkowo? Bo ja wlasnie skonczylam Augmentin (7 dni go brałam) i lekarz mi zapisał Sumamed :\ i znowu w internecie sprzeczne informacje znalazlam na jego temat, jedni mowia ze nie reaguje z tabletkami anty a drudzy ze jak najbardziej i trzeba sie zabezpieczyc. A ja prezerwatyw nieznosze, w dodatku ciagle by mi towarzyszyl stres czy nie zajde w ciaze i 0 przyjemnosci by bylo, a moj chłopak już wyje, bo od 10 dni 0 seksu
![]()
#1300 |
Przyczajenie
|
znowu ja i moje pytania
![]() ![]() Czy herbatki odchudzajace (LINEA) moga zakłocac ochrone tabsow anty? |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Zadomowienie
|
jeśli cię po nich pędzi to tak.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1302 |
Przyczajenie
|
nie nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Raczkowanie
|
Jeżeli ok 30 min przed zażyciem tabletki zjadłam talerz mlecznej zupy to ma to jakiś wpływ na wchłonięcie sie tabletki? Antykoncepcja została zaburzona? Dodam że jest to 7 tabletka
|
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1305 |
Konto usunięte
|
A ja się zaczynam bać... ogólnie skutki uboczne nie są mi straszne i na razie nie dokuczają. Poza jednym, który mnie trochę przeraża, a dla wielu dziewczyn jest pewnie bardzo pożądany. Otóż, zażyłam już 8 tabletkę z pierwszego w życiu blistra i już widzę lekko powiększone piersi. Jedyne co mnie cieszy, to ich większa jędrność... ale przy rozmiarze 80E, czasami 80EE i moim wzroście 160cm... naprawdę nie chcę większego biustu. Moje obecne biustonosze robią się pełniejsze niż jakiś czas temu...
Dziewczyny, czy wam też po Yaz urosły piersi? I czy jeśli, to jakoś znacznie... bo ja zaczynam się martwić... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam 158 cm i stanik 65F. Proponuję Ci iść do profesjonalnej braffiterki, która dobierze Ci idealny stanik. Ja tak zrobiłam i to zredukowało bóle kręgosłupa ![]()
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1307 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No patrząc na Twój obwód to jesteś szczupła. A ja mam troszkę ciałka. Ogólnie znam się na tych rozmiarach. Ale gdy mierzyłam 75F to czułam, że jest za ciasny. A znów niektóre 80E po jakimś czasie za bardzo się rozciągały w obwodzie... ...niektóre znów leżały idealnie i mimo upływu czasu i wielokrotnego prania, nadal dobrze trzymały...wszystko zależy od modelu za pewne... Bóle kręgosłupa dokuczają mi również i to już od dawna... A tak poza tym, ja też obecnie mieszkam w Szczecinie, więc gdzie można znaleźć w tym mieście tą brafitterkę? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Raczkowanie
|
Moje drogie, jutro kończę pierwsze opakowanie Yaz, wcześniej przez 2 mies. brałam Yasmin, a przed tym jeszcze Diane35 przez 9 miesięcy. Chciałabym zrobić sobie badania w kierunku zakrzepicy (D-dimery, czas krzepnięcia, płytki krwi) ale nie wiem, czy mogę je zrobić w dowolnej fazie cyklu? Czy to, że mam obecnie okres nie zaburzy wyników?
#1309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy braniu tabletek nie ma żadnego cyklu ![]() W trakcie krwawienia nie powinno się robić żadnych badań krwi.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1311 |
Przyczajenie
|
Tak nieśmiało się przypominam.... Czy powinnam odstawić Yaz chcąc zrobić sobie badanie poziomu prolaktyny czy też nie jest to konieczne?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.antyforum.pl/prolaktyna-vt3721,15.htm (pierwsze 3 odpowiedzi) Ja niestety więcej nie pomogę, bo to chyba lekarka powinna się określić i stwierdzić czy chodzi jej o dokładne wyniki jak jest bez tabsów czy o wyniki jak tabletki wpływają na Twój organizm. Raczej obstawiałabym to drugie, ale nie jestem lekarzem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, a czy sa tu jakieś z was które już w wieku 19 lat zaczęły zażywać pigułki anty?
piszę na tym wątku, ponieważ wiem, że mój ginekolog zazwyczaj przepisuje na początku właśnie Yaz. Współżyje dopiero od jakichś 2-3 miesięcy, jednak mam od 4 lat stałego partnera, wiem że oboje jesteśmy zdrowi. Ciągle kupowanie prezerwatyw nas męczy, gdyz wychodzi to dosyć drogo, poza tym ile razy jest tak że mamy ochotę a tu bach nie ma gumki, a kupic juz tez nie ma gdzie. Mam też trądzik, leczę go u dermatologa od 2 lat ale praktycznie to nic nie pomaga, w najbliższym czasie więc wyboeram sie na badanie hormonów, i miałam cicha nadzieje że tebletki by mi poogły. Podobnie mam bardzo bolesne miesiączki i leki od ginekologa na nie nie pomagają.... Chciałabym zaczal brac tabletki, ale boje sie że w takim wieku to sobie nimi bardzij zaszkodze niż pomogę, mam tutaj na myśli że zniszcze sobie strasznie watrobę czy żołądek...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1314 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To mit, że pigułki szkodzą wątrobie - prawdą jest to, że osoby z chorą wątrobą lub skłonnościami genetycznymi do chorób wątroby nie powinny w ogóle nadużywać leków (absolutnie wszystkich), więc nie powinny także brać pigułek, bądź stosowanie antykoncepcji powinno być ściśle kontrolowane. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1315 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie mialam ŻADNYCH skutków ubocznych, jedynie powiększyły mi sie piersi i takie też zostały, libido w normie, a nawet trochę większe, pierwszy miesiąc (dostosowywanie się organizmu) był niezbyt ciekawy, bolały mnie piersi, brzuch podczas pierwszego krwawienia, ale nie wystąpił żaden trądzik czy coś w tym rodzaju. Każdy organizm reaguje inaczej, są kobiety które YAZu najzwyczajniej w świecie nie tolerują.
![]() |
#1316 |
Zakorzenienie
|
![]() dziś wróciłam od ginekologa i mam do wykupienia Yaz ![]() ![]() ![]() ![]() dlaczego zaczęłam? ileż można kupować gumek... ![]() poza tym mam bolesne miesiączki, chciałabym czuć się swobodniej w te dni ![]() o, Ty tutaj? ![]() ![]() ![]()
Książką można czytelnikowi głowę, owszem przemeblować o tyle, o ile jakieś meble już w niej przed lekturą stały. ROZLICZENIA: klik Edytowane przez dottoressa Czas edycji: 2010-06-22 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 |
Zakorzenienie
|
![]() powiedzcie mi, jak to jest z opalaniem ![]()
Książką można czytelnikowi głowę, owszem przemeblować o tyle, o ile jakieś meble już w niej przed lekturą stały. ROZLICZENIA: klik Edytowane przez dottoressa Czas edycji: 2010-06-22 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego na solarium nie chodzę. Ale każdy organizm reaguje inaczej ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Zakorzenienie
|
ale to jest wynikiem stosowania Yazu?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.