![]() |
#2401 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yelah89 nieracjonalnie myślisz
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2403 |
Przyczajenie
|
Nie do końca dobrze mnie zrozumiałyście. Chodziło mi tutaj bardziej o zawarcie myśli 'wolę się wstrzymać niż kochać się z użyciem prezerwatywy'.
Edytowane przez Yelah89 Czas edycji: 2010-10-13 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Zakorzenienie
|
Mam kilka pytań związanych z Yaz.
Otóż brałam je 8 miesięcy a zostały mi zapisane dlatego, że okres mi sie zatrzymał (nie wiadomo dlaczego). Obecnie od prawie miesiąca ich nie biore- zobaczymy czy wszystko będzie ok i czy okres wróci. Podczas brania yaz zauważyłam, ze powiększyły mi się piersi ![]() To samo dotyczy tycia. Z góry dziękuję za odpowiedz ![]()
#2406 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny a ja mam takie pytanie 3 mies temu poroniłam w pierwszy dzien normalnego okresu po oczyszczaniu zabrałąm tabletke yaz w pierwszym opakowaniu brania było ok dostalam okres dodoam ze lekko swedziala mnie skora z drugiego blistra zabrałam tylko 13 tabletek bo swiad skory był coraz mocniejszy teraz mam wysypke pod pachami strasznie to wyglada wszystko mnie swedzi do obledu nie biore juz 3 dzien tych tabletek i dalej mi to dokucza pije wapno i nic kreci mi sie w głowie ijestem senna zaczelam sobie wmawiac ciaze juz sama nie wiem co myslec czy ktoras z was miala podobnie dodam ze cale cialo swedzi do obledu co mam zrobic czy moze byc to ciaza obecnie jestem w niemczech doradcie mi cos prosze wiem ze powinnam udac sie do lekarza ale powiem szczerze ze dosyc juz mam po ostatnim poronieniu pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2407 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
blagam cie, zacznij uzywac interpunkcji, bo tego sie nie da czytac ![]() musialam przeczytac 3 razy pierwsze zdanie zeby je zrozumiec, bo zrozumialam najpierw ze poronilas w pierwszy dzien okresu i w tym samym czasie zaczelas brac tabletki. i juz mialam cie opieprzyc, ze skad wiesz, ze to poronienie i ze natychmiast zaczelas brac piguly ![]() moim zdaniem musialas zareagowac alergicznie na Yaz. bralas je kiedykolwiek wcześniej? to sie zaczelo dokladnie w tym samym czasie kiedy zaczelas stosowac Yaz? bo rownie dobrze przyczyna może byc inna. no ale jednak trzeba podejrzewać o to tabletki, wiec dobrze, że je odstawilas. nie chcesz iść do lekarza, bo masz dość, ale sorry czy tego swedzenia nie masz dość? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2408 |
Przyczajenie
|
hej!
Mam szybkie pytanie ![]() Czy zażywając tabletki antykoncepcyjne (Yaz) trzeba je odstawić po jakimś czasie czy można je przyjmować bez przerwy?? Jeśli trzeba je odstawić to po jakim czasie najlepiej i na ile? Podobno nie ma takiej potrzeby żeby zrobić parę miesięcy odstępu ale wole zapytać Was ![]() Dzieki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2409 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro czujesz się dobrze, nie masz żadnych dolegliwości to nie musisz robić żadnej przerwy. Takie przerwy powodują bałagan w organizmie i zwiększają płodność w miesiącach odstawienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2411 |
Przyczajenie
|
hehe nie, nie myślę że pigułki powodują bezpłodność ale wolałam się upewnić i zapytać-mam koleżankę, ktora robi sobie przerwy bo uważa że jest to potrzebne :P
dzięki! ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2412 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dolaczam sie do watku bo dzis z powodow zlego reagowania na wczesniejsze tabletki przepisano mi te oto cudo ![]() ![]()
![]() |
#2413 |
Raczkowanie
|
wadercia a jakie ostatnio przyjmowalas??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2415 |
Wtajemniczenie
|
Novynette przyjmowalam jednak mialam po nich mega skutki uboczne i dostalam na probe Yaz
![]()
![]() |
#2416 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- a mam jeszcze takie pytanie - od roku tu nie zagladalam - to teraz sobie odbije ![]()
![]() |
#2417 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Jestem już na 3 opakowaniu tabletek, a dokładnie dziś przyjmę 3 tabletkę i nadal nie dostałam okresu... ![]() Czy to może oznaczać ciążę czy po prostu jakieś zachwiania organizmu ?? Błagam pomóżcie ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2418 |
Raczkowanie
|
korunia246
nie ma co się martwić, czasem krwawienie zaczyna się na 4tej białej, a czasami na 1 różowej nawet. jeżeli, przyjmowałaś tabletki regularnie i nie było sytuacji typu ostra biegunka, wymioty to z pewnością nie jesteś w ciąży ![]() co oznacza wg Ciebie "plamienie prawie okres"? przez pierwsze 3 opakowania mogą być różne reakcje organizmu,który przystosowuje się do hormonów, natomiast jeżeli po tym opakowaniu nie ustąpią koniecznie skonsultuj się ze swoim gin
#2419 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
A czy zmiana miejca przebywania czy zamieszkania może mieć wpływ na organizm i okres? Bo ja właśnie w dniu tej 19 tabletki kiedy zaczeło sie plamienie przeprowadziałam się do innego miasta na studia więc nie wiem czy to mogło mieć z tym związek... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2420 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! Dzisiaj 8 tabletka z najpierwszego blistra Yaz.. Wzięłam w 1 dzień okresu, 3go dnia myślałam, ze tu koniec, ale po kochaniu się z Tżtem dnia 4 znów mnie zalało. Musiał mnie nadruszyć czy jaki grzyb..?
Teraz mam brązowe plamienia i bolą mnie piersi tuż przy pachach. Czy ból piersi ustąpi? Czy to już tak zawsze będzie ? Dodam, że 4,5 dnia miałam wzdęcia i twardy brzuch, ale ustało..
![]() |
#2421 |
Rozeznanie
|
co zrobic jesli ominie sie jedna tabletke????????????????? ???
|
![]() ![]() |
![]() |
#2422 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2423 |
Przyczajenie
|
Od 7 miesięcy biorę yaz. nigdy nie miałam problemów z okresem, pojawiał się zawsze przy 3/4 tabletce placebo i trwał ok. 4 dni. Bywał raczej skąpy. Jednak pierwszy raz dostałam okresu przy przedostatniej różowej tabletce, jeszcze zanim zaczęłam brać białe tabletki. Stało się to w niedzielę, dziś jest sobota i wciąż krwawię. Martwię się tym, bo nigdy nie miałam takich długich okresów. Możliwe, że ma na to wpływ przeprowadzka do innego miasta i dużo stresów związanych z rozpoczęciem studiów, a niedługo okres się skończy? Czy to może być coś poważnego?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2424 |
Raczkowanie
|
Jak to własciwie jest?
Biore tabletki Yaz a moja siostra Yasminelle... i zastanawiamy sie własciwie jak to jest. W obu przypadkach mamy doczynienia z ta sama dawka hormonow jak rowniez z ta sama ulotka.... i pojawia nam sie niescisłosc.
Wszystkie dobrze wiemy ze przerwę miedzy tabletkami nie wolno wydłużać ale można ja skrócić. Zatem czemu wydłuzajac o jeden dzien przerwe w Yaz (czyli 5 dni okresu przerwy) powoduje mozliwosc zajscia w ciaze a wprzypadku skrocenia przerwy w yasminelle (o 2 dni czyli skracamy z 7 do 5) nie zachodzimy w ciaze. W obu przypadkach przerwa wynosi 5 dni i w obu przypadkach przyjmujemy ta sama substancje czynna... jak to jest ze w yasminelle mamy pewnosc ze nie dojdzie do owulacji a w Yaz trzęsiemy sie z strachu czy do niej doszło.... a przerwa z odstawienia jest taka sama.... Moze ktos wie? a moze odpowiedz jest prostrza niz nam sie wydaje ze dzieki temu ze Yaz bierzemy w systemie 24+4 jest o wiele lepsze zabezpieczenie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2425 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak to własciwie jest?
Cytat:
![]() Napisałaś, że wiesz, że przerwy nie można wydłużać, dlaczego więc dziwisz się, że przy WYDŁUŻENIU przerwy w Yazie można zajść w ciążę? BO JĄ WYDŁUŻYŁAŚ! Jeśli ją skrócisz, czy to w Yazie, czy Yasminelle, to w ciążę nie zajdziesz (BO PRZERWĘ MOŻNA SKRÓCIĆ - i to też zauważyłaś). W obu przypadkach przerwa wynosi 5 dni, a jakże, tyle tylko, że w przypadku Yazu, przerwa jest WYDŁUŻONA (co jest błędem) a w przypadky Yasminelle SKRÓCONA, co robić jak najbardziej można. Układa się w logiczną całość, czy nadal masz problem ze zrozumieniem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2426 |
Przyczajenie
|
![]()
Czesc dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2427 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2429 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak to własciwie jest?
Dobra kobieto wyluzuj... nie musisz od razu odpowiadać z taka irytacja bo Ci ta tęcza z obrazka ucieknie... ja tylko pytam O zależnościach miedzy dwoma środkami antykoncepcyjnymi... nie ważne...
Tak czy siak zadzwoniłam do lekarza i on mi już odpowiedział na pytanie.... jak to jest z Yazem a Yasminelle i co by sie stało gdyby nie daj bożę zapomniano 1 tabletki z yazu... odpowiedz była zupełnie inna niż twoja.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2430 |
Zadomowienie
|
trzaska, wybacz mi proszę, faktycznie uniosłam się niepotrzebnie. Teraz przeczytałam Twój post i zrozumiałam o co Ci chodzi. Swoją drogą zadałaś bardzo ciekawe pytanie.
Czy mogłabyś napisać co Ci powiedział lekarz? Jeszcze raz Cię bardzo przepraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:40.