|
|
#2101 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szukam chętnych na wspólne zakupy!
Tulipanko potrzebujemy wątku
![]() To zakładam ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...30#post6496230 |
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
jupi
![]() ![]() ![]() oczywiście schlapałam się od razu moimi nowymi nabytkami i siedzę z bananem na twarzy ![]() ![]() ![]() dziękuję jeszcze raz, nuna |
|
|
|
#2103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2104 |
|
Zadomowienie
|
Papużko chciałbym jeszcze dopytać jaka jest oryginalna pojemność Lutków pałacowych?
I jakie pojemnosci ze współnej flaszki biorą dziewczyny? Bo 10 ml to może mało, dużo (sam nie wiem).
|
#2105 |
|
po prostu Em :)
|
Dla porządku podaję link do nowego wątku o zakupach Demeter.
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=234778
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2107 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Przepraszam.
|
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gwaihally bierze 10 ml, ja 25. Zostaje więc 40 ml, może jeszcze Rachela się przyłączy.
|
|
#2110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
Norweska, dziękuję za pamięć - niestety, po tym jak się wycofałam z zakupów nic się nie zmieniło (a w zasadzie mój nos się nie zmienił) - ciągle dość średnio reaguję na paczulę... Boję się ryzykować, tym bardziej że budżet mam cholernie napięty.
Także ja się nie zrzucam do dojenia Borneo
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Jak pisałam, Safran Troublant i Dzongkha kupione. Mam już wpłaty od wszystkich, za chwilę siadam do pakowania. Uff. Jutro rano wysyłka. Mam nadzieje, że wyrobie sie ze wszystkimi paczkami jeszcze dzisiaj, tak, żeby jutro wszystkie poszły razem.
|
#2113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak widać: Cytat:
W takim razie, w tej chwili: Borneo 1834: Gwaihally 10 ml, Papuga 25 ml, Santorio 10 ml. Zostaje wolne 30 ml. Zapraszamy do flaszki
|
|
#2114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Poczekaj aż wszystko będzie rozesłane. Wtedy to sama sie obejme i cmoknę ze szczęścia
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie dałam rady wczoraj wszystkiego popakować. Wróciłam do domu około 9-tej, potem jeszcze miałam trochę roboty, a i tak siedziałam do prawie drugiej
Wygląda na to, że dobrze podałam wszystkie opłaty pocztowe, tak więc niedopłat żadnych na pewno nie będzie.
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś, super
|
|
|
|
#2118 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam, ze trochę zaśmiecam
, ale pytanie delikatnie ociera się o " wspólne zakupy"![]() Dziewczyny, które zamawiały Fryce......a konkretnie Iris Poudre......moze Wam się nie podoba zapach? ![]() ![]() Bo ja chętnie odkupię, po prostu pokochałam te perfumy i pragne 1000 ml, a najlepiej beczkę, no wiaderko by starczyło
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj wysłałam kolejna czesc - do Mskladaczka, BeYourself (ubezpieczony jak prosila) i Germini (wraz z 6 malymi atromizerkami, ktore kuilam od Gwaihally dla Germini). Zostala mi jeszcze wysylka do Magnetiki, bo jak zaczelam pakowac i zabezpieczac oryginalna flache Dzongkhi, to sie okazalo, ze koperta jest o wiele za mala na te wszystkie warstwy. Dlatego dzisiaj kupie wieksza koperte, wieczorem zapakuje wszystko i jeszcze dokladniej zabezpiecze, i jutro z samego rana wysle.
|
#2122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Nie spiesz się z wysyłką, wyślij wtedy, kiedy będzie Ci wygodnie. I oczywiście daj znać, gdybym miała coś dopłacić.
|
|
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Flaszka zapakowała sie bardzo porządnie, owinęłam ja folią bąbelkowa i włożyłam do oryginalnego kartonika, a kartonik jeszcze dodatkowo owinęłam babelkami. Tyle, że nie przewidziałam tego, że koperta może okazac sie jednak za mała, tzn. dało się włożyc cały ten majdan do srodka, ale było tak napakowane, że sie zlękłam, żeby nie "trzasnęła" po drodze, więc kupię większa kopertę. I wyślę jutro O dopłatach nie ma mowy, dobrze wyliczyłam opłaty pocztowe, a dziewczyny wysyłając mi kasę zaokrąglały do pełnej złotówki, więc nawet gdyby trzeba było dopłacic trochę więcej na przesyłke, to już bez żadnych dopłat z Twojej strony. Uff, trochę się denerwuję, w jakim stanie wszystko podociera, ale panie na poczcie delikatnie ostemplowywały paczuszki, więc ufam, że będzie OK. Zresztą w domu na próbe kładłam te przesyłki na łóżko, podłoge, biurko itp. i nic nie stukało, wszystko było jak w kokonie. Ale powiem szczerze, że całkiem fajna sprawa taka organizacja, myślałam, że będzie z tym więcej zachodu, ale wczoraj to już chyba miałam taka wprawę (pakowanie drugiego "rzutu", że uwinęłam się z tym w przeciągu bodajże godziny). Aha, któraś z Was pytała wcześniej, czemu nie zdecydowałam się użyc strzykawki, tylko robic odpsiki. Z tego powodu, ze Artisanów nie da się w żaden sposób rozmontowac - gdybym miala pewnosc, ze po rozmontowaniu gornej części pozostanie mi nienaruszony flakon, wtedy użyłabym strzykawki, a wybebeszony flakon stałby jako ozdoba, gdyby okazało się, że atomizer jest juz do wyrzucenia. Dziewczyny jednak zasugerowały mi zrobienie tradycyjnych odpsików i miały rację, tego w żaden sposób nie da sie rozmontowac, a próbowac i zostac z zepsutym flakonem, którego nie da się ani rozmontowac, ani z niego psikac... Wolałam nie próbowac.
|
|
#2124 |
|
Rozeznanie
|
piszę się na jakąś część Borneo, jeśli można. konkretnie: 10-20 ml.
|
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Yes! Yes! Yes! Flaszka coraz bardziej realna
Borneo 1834: Gwaihally 10 ml, Papuga 25 ml, Santorio 10 ml, Elve - 10-20 ml?, Kajol 10 ml (Napisz Elve, ile dokładnie chcesz. Butelka ma 75 ml.) Edit: Jeżeli Elve zdecyduje się wziąć 20 ml, to mamy flaszkę zamkniętą.
Edytowane przez martwa papuga Czas edycji: 2008-02-07 o 20:45 |
|
|
|
#2126 |
|
Zadomowienie
|
Je też chętna bym była na Borneo
Dla mnie 10 ml wystarczy. Ale chciałam jeszcze dopytać do czego rozlewacie (mam nadzieję, że się nie wydurniam z tym pytaniem, ale ten wątek jest tak obszerny, że ciężko było mi wychwycić interesującą mnie informację) A czy są jakieś inne flaszki do "rozbiórki" w planach? Edytowane przez Kajol Czas edycji: 2008-02-07 o 20:33 Powód: błąd |
|
|
|
#2127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Po prostu myślałam, że wstępny plan był taki, żeby rozwalić flaszkę, rozdzielić zawartość strzykawką i wyrzucić - zepsuty już - flakon. Ale to nie ma dla mnie znaczenia, choć Tobie byłoby łatwiej. Ale skoro się nie dało... Tak z ciekawości tylko pytałam
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Perfumy będą rozlewane do atomizerków odpowiedniej wielkości. W planach początkowo było sporo flaszek, na razie pewne są tylko Chergui i (chyba) Borneo. Zamówimy tylko te, na które będzie komplet chętnych do podziału. Zamawiamy ze strony SALONS DU PALAIS ROYAL. Jeśli mnie pamięć nie myli, oprócz Borneo i Chergui, była też mowa o Bois de Violette. Aha, możemy zamówić maksymalnie 4 flaszki - to ograniczenie ze strony sprzedawcy.
|
|
#2129 |
|
Zadomowienie
|
Super, dzięki
![]() W takim razie już przechodzę na czerwony (tak to się odbywa?) O właśnie na Bois Violette też mogłabym się skusić A te atomizerki to chyba nie plastikowe? I jeszcze ostatnie pytanie (nie krzyczcie ), jakie koszty wychodzą - tak bardzo orientacyjnie, już z przesyłkami na jedno 10 ml? (wolę już teraz odłożyć, żeby potem przy wpłacie nie okazało się, że za mało wyliczyłam)
|
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koszt 75 ml flaszki to 105 Euro, na 10 ml wychodzi 14 Euro, czyli w tej chwili... (sprawdzam na Bankier.pl) 50 zł z drobnymi groszami. Do tego dochodzi koszt przesyłki z Francji do podziału, koszt wysyłki w Polsce i atomizerka. I tu - Khem, no właśnie... mam u siebie trochę atomizerów (szklanych), ale te średniej wielkości są już zarezerwowane dla dziewczyn marcowych na Idole do podziału. Gdyby flacha Borneo miała frunąć do mnie, musiałabym prosić Sabbath, aby mnie wspomogła chociaż jednym atomizerem. W razie czego pozostałyby mi najmniejsze atomizerki 5 ml, które wysyłałabym po dwa. Hm. Hm.
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.

Flaszka zapakowała sie bardzo porządnie, owinęłam ja folią bąbelkowa i włożyłam do oryginalnego kartonika, a kartonik jeszcze dodatkowo owinęłam babelkami. Tyle, że nie przewidziałam tego, że koperta może okazac sie jednak za mała, tzn. dało się włożyc cały ten majdan
Wolałam nie próbowac.