|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Cytat:
Cytat:
![]() Hmmm, moja pielęgnacja jest typowo wizażowa: oleje(2 razy w tyg. na noc): kokosowy, sezamowy, Sesa, rycynowy wcierki(co 2 dzień): jantar, seboradin szampony: BingoSpa czekoladowy, BD, Alterra brzoskwiniowa, odżywki: Garnier Awokado i Karite, Isana z olejem jojoba, TBS bananowa, Alterra brzoskwiniowa maski(niestety nieregularnie, czasem jako odżywki po myciu): Wax zagraniczny, Mrs.Potters aloes i jedwab, BingoSpa 40 składników zabezpieczanie: psikadełko gliss kur oil nutriv, psikadełko Marion, jedwab Biosilk opcjonalnie (muszę go w końcu wykończyć!) od wewnątrz: CP, Vitapil A za poprawe stanu włosów przez ostatnie 3 miesiące "obwiniam" Tangle Teezer i przede wszystkim odstawienie mocno wysuszających leków. |
||
|
|
|
#4772 |
|
Rozeznanie
|
A mnie ostatnio kusi aby pofarbować włosy na ciemny brąz, ale fryzjerka mi odradziła, bo powiedziała, że mam słabe włosy i lepiej żebym nic z nimi nie robiła
a poza tym mam dość wyraziste, gęste brwi w kolorze takim jak włosy, więc trochę by się odróżniały, a to troche śmiesznie wygląda
|
|
|
|
#4773 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...69#post7448469
|
|
#4774 |
|
Rozeznanie
|
Tryagain, a dlaczego myślisz, że źle byś wyglądała? Ja miałam przyjemność przymierzyć perukę właśnie w kolorze czerwonym. I widzę, że w takim odcieniu źle bym wyglądała. W ogóle ja mam na twarzy trochę różowego, reszta ciała jest bardziej beżowa.
O takim dla siebie myślałam: http://bi.gazeta.pl/im/4/6452/z6452214X.jpg http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...V0nzUYeKGLnXNA http://img.loveit.pl/obrazki/2011091...65c751d93.jpeg Przymierzałam perukę o takim kolorze: http://e4.pudelek.pl/p713/d8abe9da0022e06c4cb23732 Już chyba wspomniałam, miałam czerwone włosy, jak miałam 13-14 lat. Dobrze wyglądałam. Zastanawiam się tylko, czy będę mogła wrócić do "swojego" koloru (ciemny brąz). Czy będzie bardzo przebijać. Wcześniej też wspomniałam (jak chciałam przefarbować na blond), że nie chciałabym użyć niczego, co mocno miałoby mi włosy zniszczyć. A matura... jakoś idzie Już za mną polski (pisałam w poniedziałek), jutro angielski. Za tydzień jeszcze geografia. Raczej ze spokojem do tego podchodzę, tzn. niespecjalnie się denerwuję... A jak oceniasz kondycję włosów po takiej terapii? I jak długo trzymasz się tych podpunktów?
|
|
#4775 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a te kolory włosów sliczne.
|
|
#4776 |
|
Rozeznanie
|
Nie dziękuję
![]() Prawda, że śliczne? Boję się tylko, jak będzie z powrotem do "naturalnego" (czyt. farbowanego brązu). Bo kiedyś raczej zechcę do niego wrócić. Ta czerwień to jako taki... etap przejściowy. Uwielbiam zmieniać kolor włosów.
|
|
#4777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zdjęcia w profilu ale nie oddaja prawdziwego odcienia i blasku, wszystko przez aparat Bałabym się troche przy moich piwnych oczach i śniadej cerze odcień intensywnej czerwieni bo nie wiem czy dobrze bym wyglądała Ale marzy mi się taki kolor
Cel włosy do pasa ![]() drożdże, pokrzywa, skrzyp, vitapil, wit z grupy B, wit A+E od 27.04 pielęgnacja zgodna z CG od 01.03 Edytowane przez yuna6666 Czas edycji: 2012-05-09 o 22:38 |
|
|
|
|
#4778 |
|
Rozeznanie
|
Trochę się henną boję, bo słyszałam, że nie można w krótkich odstępach czasu farbować henną i farbą (a henna się szybko wypłukuje, prawda?). I właśnie nie chciałbym mieć rudych włosów, tylko czerwone.
Ciemne oczy super wyglądają przy takich włosach, ale faktycznie mam wrażenie, że lepiej takim bladziochom. Ale zobacz, że nie ma co się zniechęcać, bo może to też kwestia doboru odcienia po prostu. Ja bym nie szła w tym momencie w takie coś, co wrzuciłam na zdjęciach (Rihanna), ale bardziej wiśnia. Ja też ciągle się waham, bo 1. nie wiem jak to będzie odebrane w pracy (której notabene jeszcze nie mam , ale chciałabym np. w kinie), 2. nie będę mogła eksperymentować z makijażem (jedyne, co widzę to pomadka, albo czerń na oczach), 3. później będę chciała raczej wrócić do brązowego. Ogólnie zrobiłam sobie taką listę rzeczy, które chciałabym zrobić, chcę trochę zaszaleć. Po prostu Spróbować czegoś "nowego". Jak Ci się marzy, to zrób sobie. Serio. Tylko dobrze dobierz odcień. Nawet jeśli miałoby nie wyjść, człowiek uczy się na błędach. A jeśli wyjdzie, to może tak pokochasz swój nowy wizerunek, że nie będziesz chciała wracać do swojego koloru
always hoping the living could learn to put aside rage and sorrow, bitterness and regret. Edytowane przez Katarynka92 Czas edycji: 2012-05-10 o 08:26 |
|
|
|
#4779 |
|
Zadomowienie
|
Wy tak o farbowaniu, a ja się wystrzegam jak mogę
Alw ja sama tak nie umiem, a nie chcę zmarnować 6 miesięcy zapuszczania...Co do czerwonego to ja miałam w wakacje zrobione farbą Loreal Recital Preference 5.56 Cayenne, to taki czerwony mahoniowy brąz. Mam zdjęcie w albumie. Był ładny, ale nie pasował mi szczególnie.
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż jak ja bym tak pięknie wyglądała w takim jasnym blondzie, to bym farbowała Szczególnie na zdjęciu ze stycznia wyglądasz niesamowicie.
|
|
|
|
|
#4781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4782 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4783 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
No teraz przyszedł czas powrotu do naturalek
|
#4784 |
|
Raczkowanie
|
wiatm
przegladam tak forum i postanowiłam do was dołączyć, zawsze chciałm mieć długie włosy, do połowy pleców albo dłuższe... tylko one chyba tego nie chcą, wolno rosną i wypadają |
|
|
|
#4785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje włosy od nich ruszyły aż strach...
|
|
#4786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4787 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje włosy wyglądają teraz ładnie, są mięciutkie, gładkie i końcówki oprócz tego, że są przerzedzone trochę to są w dobrym stanie Teraz znowu skupie się na zapuszczaniu, bo ostatnio podcinałam je 2 razy u fryzjerki i są ok
|
|
|
|
|
#4788 |
|
Zadomowienie
|
Może nie miałaś niedoborów strasznych i Twoje włosy tak mają
Też piłam pokrzywę, ale poza wzmocnieniem, nic nie dała..
|
#4789 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ! mam dylemat... Jak uważacie lepsze tabletki Silica czy Calcium Panthothenicum Jelfa ? kurde sama nie wiem ...
a miał ktoś może to Calcium Panthothenicum ? jak się sprawuję ? widziałam u mojej siostry , że bierze je ale ze względu na jakąś wysypkę na twarzy. EDT aa i pytanie do blondynek , jakie oleje stosujecie ?
Zapuszczam włosy ![]() ![]() 02.05.12 -23.05.12 Wcierka Jantar 05.05.12 pokrzywa 11.05.2012-11.08.2012 CP 34(02.05.12)-35-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52-53-54-55![]() ![]() ![]() U kobiet krew płynie w sercu, dlatego zawsze marzną im palce.. Edytowane przez dreamer1993 Czas edycji: 2012-05-10 o 13:00 |
|
|
|
#4790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4791 |
|
Przyczajenie
|
świetny wątek
ja zapuszczam juz półtora roku.. polecem pokrzywe i skrzyp ! naprawde picie tych ziółek dziala cuda od dwóch dni stosuje odzywke jantar, jestem ciakawa jakie efekty będą :P duzo dobrego o niej słyszałam
|
#4792 |
|
Rozeznanie
|
Ja po Jantarze miałam sporo nowych włosków, ale zapominam ciągle o wcieraniu, albo po prostu mi się nie chce
|
|
|
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za co, jesteś bardzo ładna i pewnie w każdym kolorze będzie Ci ślicznie, aczkolwiek wydaje mi się, że jasny blond jest idealnym kolorem dla Ciebie. Sama chętnie zapuściłabym naturalki, ale ja w nich to już jakiś dramat
Wiem, bo sprawdzałam prawie 3 lata temu.Cytat:
Ja stosuję CP, ale na razie ciężko mi cokolwiek powiedzieć.Co do olejów, to akurat kolor włosów ma tutaj mniejsze znaczenie niż ich porowatość na przykład Można uważać na olejki indyjskie z ziołami, ale jeśli chodzi o czyste oleje roślinne, to nie powinny one przyciemniać. O rycynie tak się mówi, ale czy przyciemnia... no nie wiem, u mnie na pewno nie. Ja najbardziej kocham kokosa a także Vatikę, która jest na jego bazie. Poza tym oliwa z oliwek (ale ona może lekko ocieplać blond, przy czym nie jest to efekt trwały), olej z ogórecznika. Dobre wrażenie wywarł na mnie olej macadamia i olej arganowy, ale z racji na jego cenę, stosowałam go jako dodatek do tańszych olejów lub serum do końcówek (po umyciu). No i oliwka Babydream dla mam była całkiem fajna
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za drugim razem już nie zauważyłam nic, ale nie wiem co by musiało się dziać zebym widziała efekt Pasował mi też ze względu na to, że mogłam go brać razem z tranem bo nie dublował wit E
|
|
|
|
|
#4795 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4797 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
w ogóle z moimi włosami jest strasznie, chcę mieć długie a teraz muszę jeszcze końcówki podciąć, nie podcinałam od studniówki więc czekam aż matury się skończą i do fryzjerki...
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4798 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=594094 ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
Ja miałam naturalki 5 lat temu. Wcześniej przez dwa lata do nich wracałam, bo też farbowałam na jasny blond. Wtedy średnio mi się mój kolorek podobał, ale teraz widzę, że trochę ściemniały. Ech też lubiłam siebie w jasnym blondzie, ale najbardziej denerwowało mnie szybkie żółknięcie farb drogeryjnych oraz kondycja moich włosów. ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Co do olejów to ja zużyłam już 250 ml butelkę oleju z orzechów włoskich, ale przyciemnienia włosów nie zauważyłam. Po amli też nie.
|
|
#4799 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
tak zaczytałam się trochę o piciu drożdży i z tego wszystkiego chyba sama się zdecyduję , oficjalnie od dzisiaj startuję z CP zobaczymy co z tego będzie ! ![]() a co do drożdży to nie wiem czy mogę jeśli pije pokrzywę , biorę te tabletki , i jeszcze chcę pić skrzyp ? można tak ?
Zapuszczam włosy ![]() ![]() 02.05.12 -23.05.12 Wcierka Jantar 05.05.12 pokrzywa 11.05.2012-11.08.2012 CP 34(02.05.12)-35-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52-53-54-55![]() ![]() ![]() U kobiet krew płynie w sercu, dlatego zawsze marzną im palce.. |
|
|
|
#4800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

Zastanawiam się tylko, czy nie poczekać na jesień. 1. chciałabym jakąś pracę na wakacje znaleźć, 2. dużo dziewczyn też teraz będzie na pewno farbowała, 3. jesieni trzeba dodać trochę kolorów, w ogóle później będą lepiej z burymi, szarymi ciuchami wyglądały. 

a poza tym mam dość wyraziste, gęste brwi w kolorze takim jak włosy, więc trochę by się odróżniały, a to troche śmiesznie wygląda

( 

Ale marzy mi się taki kolor

aż strach...
cel: do dooopy