Zapuszczanie włosów - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-09, 10:03   #4771
tryagain
Raczkowanie

Dot.: Zapuszczanie włosów

Cytat:
Napisane przez Katarynka92 Pokaż wiadomość

Ja chyba niedługo przefarbuję na czerwono Zastanawiam się tylko, czy nie poczekać na jesień. 1. chciałabym jakąś pracę na wakacje znaleźć, 2. dużo dziewczyn też teraz będzie na pewno farbowała, 3. jesieni trzeba dodać trochę kolorów, w ogóle później będą lepiej z burymi, szarymi ciuchami wyglądały.
I poczekam aż fryzjerka upora się z moimi końcówkami. Najpierw o nie muszę zadbać.
Jejkuu, mi się tak podobają czerwone, długie włosy! Ale ja bym chyba się nie odważyła, nie wyglądałabym zbyt dobrze. No i jak tam maturka?

Cytat:
Napisane przez dreamer1993 Pokaż wiadomość

tryagain jaką pielęgnacje stosujesz ? masz cudne włosy ! i ta różnica trzech miesięcy , normalnie nie mogę wyjść z podziwu , mam nadzieję , że po 3 miesiącach też ujrzę jakieś efekty !
Dziękuję, niezmiernie mi miło
Hmmm, moja pielęgnacja jest typowo wizażowa:

oleje(2 razy w tyg. na noc): kokosowy, sezamowy, Sesa, rycynowy
wcierki(co 2 dzień): jantar, seboradin
szampony: BingoSpa czekoladowy, BD, Alterra brzoskwiniowa,
odżywki: Garnier Awokado i Karite, Isana z olejem jojoba, TBS bananowa, Alterra brzoskwiniowa
maski(niestety nieregularnie, czasem jako odżywki po myciu): Wax zagraniczny, Mrs.Potters aloes i jedwab, BingoSpa 40 składników
zabezpieczanie: psikadełko gliss kur oil nutriv, psikadełko Marion, jedwab Biosilk opcjonalnie (muszę go w końcu wykończyć!)
od wewnątrz: CP, Vitapil

A za poprawe stanu włosów przez ostatnie 3 miesiące "obwiniam" Tangle Teezer i przede wszystkim odstawienie mocno wysuszających leków.

Zapuszczam włosy

cel- do łokci!

tryagain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 11:54   #4772
albin
Rozeznanie

A mnie ostatnio kusi aby pofarbować włosy na ciemny brąz, ale fryzjerka mi odradziła, bo powiedziała, że mam słabe włosy i lepiej żebym nic z nimi nie robiła a poza tym mam dość wyraziste, gęste brwi w kolorze takim jak włosy, więc trochę by się odróżniały, a to troche śmiesznie wygląda
albin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 13:06   #4773
yuna6666
Raczkowanie

GG do yuna6666

Cytat:
Witam dziewczyny ! ale jestem wściekła nie mam internetu już od kilku dni...ten play bezprzewodowy mnie wykończy kiedyś(

pije pokrzywę od soboty , ale naturalną , sama zrywałam , jest niedobra jak diabliii i śmierdzi , mam nadzieje że się przyzwyczaję może to tylko początkowe takie , piłyście taką naturalną ? musze jeszcze kupić skrzyp no i czaję się na ta silice..

tryagain jaką pielęgnacje stosujesz ? masz cudne włosy ! i ta różnica trzech miesięcy , normalnie nie mogę wyjść z podziwu , mam nadzieję , że po 3 miesiącach też ujrzę jakieś efekty !

Pozdrawiam serdecznie !
Ja pije pokrzywe ze skrzypem raz dzinnie, okropnie smakuje ale czego się nie robi dla włosów

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez tryagain Pokaż wiadomość
Jejkuu, mi się tak podobają czerwone, długie włosy! Ale ja bym chyba się nie odważyła, nie wyglądałabym zbyt dobrze. No i jak tam maturka?

Dziękuję, niezmiernie mi miło
Hmmm, moja pielęgnacja jest typowo wizażowa:

oleje(2 razy w tyg. na noc): kokosowy, sezamowy, Sesa, rycynowy
wcierki(co 2 dzień): jantar, seboradin
szampony: BingoSpa czekoladowy, BD, Alterra brzoskwiniowa,
odżywki: Garnier Awokado i Karite, Isana z olejem jojoba, TBS bananowa, Alterra brzoskwiniowa
maski(niestety nieregularnie, czasem jako odżywki po myciu): Wax zagraniczny, Mrs.Potters aloes i jedwab, BingoSpa 40 składników
zabezpieczanie: psikadełko gliss kur oil nutriv, psikadełko Marion, jedwab Biosilk opcjonalnie (muszę go w końcu wykończyć!)
od wewnątrz: CP, Vitapil

A za poprawe stanu włosów przez ostatnie 3 miesiące "obwiniam" Tangle Teezer i przede wszystkim odstawienie mocno wysuszających leków.
Ja się odważyłam i zafarbowałam klasyczna henną, wyszedł ładny rudy

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
Czytalam watek o tym szamponie i tam wypowiadal sie chyba dystrybutor, ze na farbowane tez ma dzialac. No ale jesli rzeczywiscie tylko na naturalne to pozostaje mi cierpliwie czekac az podziala
Na tym wątku było o nisimie
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...69#post7448469
yuna6666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 17:00   #4774
Katarynka92
Rozeznanie

Tryagain, a dlaczego myślisz, że źle byś wyglądała? Ja miałam przyjemność przymierzyć perukę właśnie w kolorze czerwonym. I widzę, że w takim odcieniu źle bym wyglądała. W ogóle ja mam na twarzy trochę różowego, reszta ciała jest bardziej beżowa.

O takim dla siebie myślałam:
http://bi.gazeta.pl/im/4/6452/z6452214X.jpg
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...V0nzUYeKGLnXNA
http://img.loveit.pl/obrazki/2011091...65c751d93.jpeg

Przymierzałam perukę o takim kolorze:
http://e4.pudelek.pl/p713/d8abe9da0022e06c4cb23732

Już chyba wspomniałam, miałam czerwone włosy, jak miałam 13-14 lat. Dobrze wyglądałam. Zastanawiam się tylko, czy będę mogła wrócić do "swojego" koloru (ciemny brąz). Czy będzie bardzo przebijać. Wcześniej też wspomniałam (jak chciałam przefarbować na blond), że nie chciałabym użyć niczego, co mocno miałoby mi włosy zniszczyć.

A matura... jakoś idzie Już za mną polski (pisałam w poniedziałek), jutro angielski. Za tydzień jeszcze geografia. Raczej ze spokojem do tego podchodzę, tzn. niespecjalnie się denerwuję...

A jak oceniasz kondycję włosów po takiej terapii? I jak długo trzymasz się tych podpunktów?
Katarynka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-09, 18:58   #4775
yuna6666
Raczkowanie

GG do yuna6666

Cytat:
Tryagain, a dlaczego myślisz, że źle byś wyglądała? Ja miałam przyjemność przymierzyć perukę właśnie w kolorze czerwonym. I widzę, że w takim odcieniu źle bym wyglądała. W ogóle ja mam na twarzy trochę różowego, reszta ciała jest bardziej beżowa.

O takim dla siebie myślałam:
http://bi.gazeta.pl/im/4/6452/z6452214X.jpg
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...V0nzUYeKGLnXNA
http://img.loveit.pl/obrazki/2011091...65c751d93.jpeg

Przymierzałam perukę o takim kolorze:
http://e4.pudelek.pl/p713/d8abe9da0022e06c4cb23732

Już chyba wspomniałam, miałam czerwone włosy, jak miałam 13-14 lat. Dobrze wyglądałam. Zastanawiam się tylko, czy będę mogła wrócić do "swojego" koloru (ciemny brąz). Czy będzie bardzo przebijać. Wcześniej też wspomniałam (jak chciałam przefarbować na blond), że nie chciałabym użyć niczego, co mocno miałoby mi włosy zniszczyć.

A matura... jakoś idzie Już za mną polski (pisałam w poniedziałek), jutro angielski. Za tydzień jeszcze geografia. Raczej ze spokojem do tego podchodzę, tzn. niespecjalnie się denerwuję...

A jak oceniasz kondycję włosów po takiej terapii? I jak długo trzymasz się tych podpunktów?
Powodzenia na maturze a te kolory włosów sliczne.
Stary 2012-05-09, 21:58   #4776
Katarynka92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yuna6666 Pokaż wiadomość
Powodzenia na maturze a te kolory włosów sliczne.
Nie dziękuję

Prawda, że śliczne? Boję się tylko, jak będzie z powrotem do "naturalnego" (czyt. farbowanego brązu). Bo kiedyś raczej zechcę do niego wrócić. Ta czerwień to jako taki... etap przejściowy. Uwielbiam zmieniać kolor włosów.
Stary 2012-05-09, 22:35   #4777
yuna6666
Raczkowanie

GG do yuna6666

Cytat:
Nie dziękuję

Prawda, że śliczne? Boję się tylko, jak będzie z powrotem do "naturalnego" (czyt. farbowanego brązu). Bo kiedyś raczej zechcę do niego wrócić. Ta czerwień to jako taki... etap przejściowy. Uwielbiam zmieniać kolor włosów.
To może zafarbuj klasyczną henną lub henną z amla i Jatrophą. Ja zrobiłam klasyczna która daje jasnym włosom kolor czarwieni a ciemnym mahoniu a wyszedł rudy
Zdjęcia w profilu ale nie oddaja prawdziwego odcienia i blasku, wszystko przez aparat
Bałabym się troche przy moich piwnych oczach i śniadej cerze odcień intensywnej czerwieni bo nie wiem czy dobrze bym wyglądała Ale marzy mi się taki kolor

Edytowane przez yuna6666
Czas edycji: 2012-05-09 o 22:38
Stary 2012-05-10, 08:24   #4778
Katarynka92
Rozeznanie

Trochę się henną boję, bo słyszałam, że nie można w krótkich odstępach czasu farbować henną i farbą (a henna się szybko wypłukuje, prawda?). I właśnie nie chciałbym mieć rudych włosów, tylko czerwone.
Ciemne oczy super wyglądają przy takich włosach, ale faktycznie mam wrażenie, że lepiej takim bladziochom. Ale zobacz, że nie ma co się zniechęcać, bo może to też kwestia doboru odcienia po prostu. Ja bym nie szła w tym momencie w takie coś, co wrzuciłam na zdjęciach (Rihanna), ale bardziej wiśnia. Ja też ciągle się waham, bo 1. nie wiem jak to będzie odebrane w pracy (której notabene jeszcze nie mam, ale chciałabym np. w kinie), 2. nie będę mogła eksperymentować z makijażem (jedyne, co widzę to pomadka, albo czerń na oczach), 3. później będę chciała raczej wrócić do brązowego.
Ogólnie zrobiłam sobie taką listę rzeczy, które chciałabym zrobić, chcę trochę zaszaleć. Po prostu Spróbować czegoś "nowego". Jak Ci się marzy, to zrób sobie. Serio. Tylko dobrze dobierz odcień. Nawet jeśli miałoby nie wyjść, człowiek uczy się na błędach. A jeśli wyjdzie, to może tak pokochasz swój nowy wizerunek, że nie będziesz chciała wracać do swojego koloru

Edytowane przez Katarynka92
Czas edycji: 2012-05-10 o 08:26
Stary 2012-05-10, 09:36   #4779
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Wy tak o farbowaniu, a ja się wystrzegam jak mogę Choć najchętniej to bym pofarbowała, ale nie ruszała odrostu... Tylko te farbowane fifki wypłowiałe Alw ja sama tak nie umiem, a nie chcę zmarnować 6 miesięcy zapuszczania...
Co do czerwonego to ja miałam w wakacje zrobione farbą Loreal Recital Preference 5.56 Cayenne, to taki czerwony mahoniowy brąz. Mam zdjęcie w albumie. Był ładny, ale nie pasował mi szczególnie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg REC5.56.jpg (15,1 KB, 12 załadowań)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579956
Śmierć jest spokojna...Łatwa. Życie jest trudniejsze...
Kamila_Blondi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 09:57   #4780
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamila_Blondi Pokaż wiadomość
Wy tak o farbowaniu, a ja się wystrzegam jak mogę Choć najchętniej to bym pofarbowała, ale nie ruszała odrostu... Tylko te farbowane fifki wypłowiałe Alw ja sama tak nie umiem, a nie chcę zmarnować 6 miesięcy zapuszczania...
Co do czerwonego to ja miałam w wakacje zrobione farbą Loreal Recital Preference 5.56 Cayenne, to taki czerwony mahoniowy brąz. Mam zdjęcie w albumie. Był ładny, ale nie pasował mi szczególnie.
A mnie się strasznie podobałaś w jasnym blondzie (styczeń/luty 2011) Wg mnie, masz właśnie delikatną urodę blondynki. No ale rozumiem, że wolisz nie katować włosów Chociaż jak ja bym tak pięknie wyglądała w takim jasnym blondzie, to bym farbowała Szczególnie na zdjęciu ze stycznia wyglądasz niesamowicie.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 10:12   #4781
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
A mnie się strasznie podobałaś w jasnym blondzie (styczeń/luty 2011) Wg mnie, masz właśnie delikatną urodę blondynki. No ale rozumiem, że wolisz nie katować włosów Chociaż jak ja bym tak pięknie wyglądała w takim jasnym blondzie, to bym farbowała Szczególnie na zdjęciu ze stycznia wyglądasz niesamowicie.
Dziękuję Ci ślicznie za komplement

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-10, 10:27   #4782
yuna6666
Raczkowanie

GG do yuna6666

Cytat:
Właśnie w jasnym blondzie ci najlepiej
Stary 2012-05-10, 10:42   #4783
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie w jasnym blondzie ci najlepiej
Dzięki
No teraz przyszedł czas powrotu do naturalek

Stary 2012-05-10, 10:46   #4784
blonda93
Raczkowanie

wiatm przegladam tak forum i postanowiłam do was dołączyć, zawsze chciałm mieć długie włosy, do połowy pleców albo dłuższe...
tylko one chyba tego nie chcą, wolno rosną i wypadają
blonda93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 11:26   #4785
WarOfWorlds
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blonda93 Pokaż wiadomość
wiatm przegladam tak forum i postanowiłam do was dołączyć, zawsze chciałm mieć długie włosy, do połowy pleców albo dłuższe...
tylko one chyba tego nie chcą, wolno rosną i wypadają
Pij drożdże Moje włosy od nich ruszyły musiałam mieć straszne niedobory, że nie rosły aż strach...

ZUZKA
WarOfWorlds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 11:33   #4786
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WarOfWorlds Pokaż wiadomość
Pij drożdże Moje włosy od nich ruszyły musiałam mieć straszne niedobory, że nie rosły aż strach...
zgadzam się Moje włosy również przyspieszyły. W zeszłym miesiącu miałam przyrost 2 cm, a normalnie około 0,5-0,7 cm. Także też polecam drożdże.

Stary 2012-05-10, 12:17   #4787
albin
Rozeznanie

Cytat:
U mnie po drożdżach nic się nie zmieniło, ale na pewno skrzyp&pokrzywa mają dobry wpływ na włosy, zwłaszcza po dłuższym czasie picia

Moje włosy wyglądają teraz ładnie, są mięciutkie, gładkie i końcówki oprócz tego, że są przerzedzone trochę to są w dobrym stanie Teraz znowu skupie się na zapuszczaniu, bo ostatnio podcinałam je 2 razy u fryzjerki i są ok
Stary 2012-05-10, 12:22   #4788
WarOfWorlds
Zadomowienie

Może nie miałaś niedoborów strasznych i Twoje włosy tak mają Też piłam pokrzywę, ale poza wzmocnieniem, nic nie dała..

ZUZKA
WarOfWorlds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 12:31   #4789
dreamer1993
Raczkowanie

GG do dreamer1993

Dziewczyny ! mam dylemat... Jak uważacie lepsze tabletki Silica czy Calcium Panthothenicum Jelfa ? kurde sama nie wiem ...

a miał ktoś może to Calcium Panthothenicum ? jak się sprawuję ? widziałam u mojej siostry , że bierze je ale ze względu na jakąś wysypkę na twarzy.

EDT
aa i pytanie do blondynek , jakie oleje stosujecie ?

02.05.12 -23.05.12 Wcierka Jantar
05.05.12 pokrzywa
11.05.2012-11.08.2012 CP

34(02.05.12)-35-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52-53-54-55

U kobiet krew płynie w sercu, dlatego zawsze marzną im palce..

Edytowane przez dreamer1993
Czas edycji: 2012-05-10 o 13:00
dreamer1993 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-10, 12:44   #4790
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny ! mam dylemat... Jak uważacie lepsze tabletki Silica czy Calcium Panthothenicum Jelfa ? kurde sama nie wiem ...

a miał ktoś może to Calcium Panthothenicum ? jak się sprawuję ? widziałam u mojej siostry , że bierze je ale ze względu na jakąś wysypkę na twarzy.
Niektóre dziewczyny na drożdżowym wątku biorą CP i sobie chwalą. Też muszę kiedyś wypróbować.

Stary 2012-05-10, 17:06   #4791
tajnaja
Przyczajenie

świetny wątek ja zapuszczam juz półtora roku.. polecem pokrzywe i skrzyp ! naprawde picie tych ziółek dziala cuda
od dwóch dni stosuje odzywke jantar, jestem ciakawa jakie efekty będą :P duzo dobrego o niej słyszałam
będzie : 45 kg

*zapuszczam włoski :
było : 25 cm
jest : 51 cm
będzie : 75 cm

*dbam o cere i pazurki
tajnaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 19:13   #4792
albin
Rozeznanie

Ja po Jantarze miałam sporo nowych włosków, ale zapominam ciągle o wcieraniu, albo po prostu mi się nie chce i chyba kupię sobie tabletki Vitapil, brałyście je może?
Stary 2012-05-10, 19:38   #4793
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Ci ślicznie za komplement
Nie ma za co, jesteś bardzo ładna i pewnie w każdym kolorze będzie Ci ślicznie, aczkolwiek wydaje mi się, że jasny blond jest idealnym kolorem dla Ciebie. Sama chętnie zapuściłabym naturalki, ale ja w nich to już jakiś dramat Wiem, bo sprawdzałam prawie 3 lata temu.

Cytat:

EDT
aa i pytanie do blondynek , jakie oleje stosujecie ?
No ale nie wiem, czy w ogóle można te tabletki porównywać Ja stosuję CP, ale na razie ciężko mi cokolwiek powiedzieć.

Co do olejów, to akurat kolor włosów ma tutaj mniejsze znaczenie niż ich porowatość na przykład Można uważać na olejki indyjskie z ziołami, ale jeśli chodzi o czyste oleje roślinne, to nie powinny one przyciemniać. O rycynie tak się mówi, ale czy przyciemnia... no nie wiem, u mnie na pewno nie. Ja najbardziej kocham kokosa a także Vatikę, która jest na jego bazie. Poza tym oliwa z oliwek (ale ona może lekko ocieplać blond, przy czym nie jest to efekt trwały), olej z ogórecznika. Dobre wrażenie wywarł na mnie olej macadamia i olej arganowy, ale z racji na jego cenę, stosowałam go jako dodatek do tańszych olejów lub serum do końcówek (po umyciu). No i oliwka Babydream dla mam była całkiem fajna
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-10, 19:46   #4794
aam
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez albin Pokaż wiadomość
Ja po Jantarze miałam sporo nowych włosków, ale zapominam ciągle o wcieraniu, albo po prostu mi się nie chce i chyba kupię sobie tabletki Vitapil, brałyście je może?
Brałam Vitapil, za pierwszym razem chyba po 2 tyg już zauważyłam poprawę paznokci, więc uznałam że działa za drugim razem już nie zauważyłam nic, ale nie wiem co by musiało się dziać zebym widziała efekt Pasował mi też ze względu na to, że mogłam go brać razem z tranem bo nie dublował wit E
aam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 20:43   #4795
albin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aam Pokaż wiadomość
Brałam Vitapil, za pierwszym razem chyba po 2 tyg już zauważyłam poprawę paznokci, więc uznałam że działa za drugim razem już nie zauważyłam nic, ale nie wiem co by musiało się dziać zebym widziała efekt Pasował mi też ze względu na to, że mogłam go brać razem z tranem bo nie dublował wit E
Ja szukam czegoś na wzmocnienie i wypadanie włosów, hmm poczytam jeszcze na forach
Stary 2012-05-10, 22:11   #4796
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziekuje Akurat tej czesci watku nie czytalam

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 08:29   #4797
blonda93
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
zgadzam się Moje włosy również przyspieszyły. W zeszłym miesiącu miałam przyrost 2 cm, a normalnie około 0,5-0,7 cm. Także też polecam drożdże.
takie zwykłe drożdże? troszkę mnie to przeraża, pewnie jeszcze o tym poczytam

w ogóle z moimi włosami jest strasznie, chcę mieć długie a teraz muszę jeszcze końcówki podciąć, nie podcinałam od studniówki więc czekam aż matury się skończą i do fryzjerki...
blonda93 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-11, 09:20   #4798
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blonda93 Pokaż wiadomość
takie zwykłe drożdże? troszkę mnie to przeraża, pewnie jeszcze o tym poczytam

w ogóle z moimi włosami jest strasznie, chcę mieć długie a teraz muszę jeszcze końcówki podciąć, nie podcinałam od studniówki więc czekam aż matury się skończą i do fryzjerki...
Tu link do wątku:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=594094

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Nie ma za co, jesteś bardzo ładna i pewnie w każdym kolorze będzie Ci ślicznie, aczkolwiek wydaje mi się, że jasny blond jest idealnym kolorem dla Ciebie. Sama chętnie zapuściłabym naturalki, ale ja w nich to już jakiś dramat Wiem, bo sprawdzałam prawie 3 lata temu.
Ojej prawisz mi więcej komplementów niż mój TŻ normalnie
Ja miałam naturalki 5 lat temu. Wcześniej przez dwa lata do nich wracałam, bo też farbowałam na jasny blond. Wtedy średnio mi się mój kolorek podobał, ale teraz widzę, że trochę ściemniały. Ech też lubiłam siebie w jasnym blondzie, ale najbardziej denerwowało mnie szybkie żółknięcie farb drogeryjnych oraz kondycja moich włosów.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Co do olejów to ja zużyłam już 250 ml butelkę oleju z orzechów włoskich, ale przyciemnienia włosów nie zauważyłam. Po amli też nie.

Stary 2012-05-11, 09:22   #4799
dreamer1993
Raczkowanie

GG do dreamer1993

Hejka tak zaczytałam się trochę o piciu drożdży i z tego wszystkiego chyba sama się zdecyduję , oficjalnie od dzisiaj startuję z CP zobaczymy co z tego będzie !

a co do drożdży to nie wiem czy mogę jeśli pije pokrzywę , biorę te tabletki , i jeszcze chcę pić skrzyp ? można tak ?

02.05.12 -23.05.12 Wcierka Jantar
05.05.12 pokrzywa
11.05.2012-11.08.2012 CP

34(02.05.12)-35-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52-53-54-55

U kobiet krew płynie w sercu, dlatego zawsze marzną im palce..
dreamer1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 09:32   #4800
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Cytat:
Hejka tak zaczytałam się trochę o piciu drożdży i z tego wszystkiego chyba sama się zdecyduję , oficjalnie od dzisiaj startuję z CP zobaczymy co z tego będzie !

a co do drożdży to nie wiem czy mogę jeśli pije pokrzywę , biorę te tabletki , i jeszcze chcę pić skrzyp ? można tak ?
Tak. Pokrzywa i skrzyp wypłukują witaminy z grupy B, a drożdże będą je uzupełniać.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości