|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie-Wiosną włosy nam po pas rosną! XXXI
O nie,przypomniałam sobie co zawsze przechodzę latem, jak zakładam właśnie sandały czy inne, bardziej zakryte buty - odciski, krew, ból. Brr, mam strasznie wrażliwe stopy.
Na szczęście mam jedne klapki, które kupiłam kilka lat temu na bazarku, a nigdy mnie nie obtarły A u mnie to niespotykane. Narazie trzymają się dobrze i służą mi |
|
|
|
#1802 |
|
ma zielone pojęcie
|
Jeszcze w kwestii tych opuszczonych do kostek skarpetek- to serio bywa niewygodne. Skarpetki są tak projektowane, że ściągacz ma się utrzymać na łydce, a nie o wiele węższej kostce. Dlatego takie opuszczone do kostki skarpetki są tam luźne. Wiecznie się ruszają itp. A skóra na kostce jest bardzo wrażliwa, więc taka skarpetka potrafi drażnić.
Jeszcze kobiety to jakoś znajdą takie skarpetki "z niskim stanem", ale faceci, którzy mają dużą stopę, mogą mieć z tym spory problem. Ale to naprawdę co kto lubi. Mnie zwyczajnie podoba się zestaw sandały + skarpetki. Za to nie lubię jak ktoś łączy różowy z pomarańczowym, co wielu ludzi w ogóle nie razi, itp. itd.
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
miała któraś z was naftę kosmetyczną z lecytyną? podobno ma rozjaśnić włosy m.in.
|
|
|
|
#1804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jestem na wakacjach to tez mi wisi jak wygladam. Ci ludzie nie sa na wakacjach. W Polsce moze taki wyglad jest norma, ale tutaj jest jednym z powodow do wyszydzania mniejszosci polonijnej. Jeszcze zwykle ci od skarpetek nie znaja jezyka, pija w miejscach publicznych, rzucaja puszki po polskim piwie i dodaja do tych skarpetek dodatkowe powody do wyszydzania. A potem na slowo Polak automatycznie jest sie traktowanym jak smiec. Cytat:
Sa szare i czarne i krotkie sportowe. I mozna do tego zalozyc sandaly z zakrytymi palcami i wygladac jak czlowiek. ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
http://www.eitrade.com/photo/Sock-Stocking/Cotton-Ankle-Sport-Socks-118005.jpg http://www.eitrade.com/photo/Sock-St...cks-118005.jpg
Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. 61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2011-04-25 o 00:25 |
|||
|
|
|
#1805 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Jak szukałam takich skarpetek to tylko białe i szare były... Cytat:
![]() Cytat:
W życiu takich nie widziałam. Tylko dziecięce i damskie (tak do rozmiaru 40, więc rzadko który facet się załapie). Dobrze wiedzieć, że coś takiego istnieje
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
A najlepsze skarpetki dla stop pocacych sie sa bawelniane a te sa produkowane we systkich kolorach teczy.
|
#1807 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ja mogę mieć teraz trochę nieaktualną wiedzę. Od lat nie mam problemów z poceniem się stóp, nie noszę sandałów od jakiegoś czasu, a od 3 lat noszę tylko tandetne skarpetki z pięcioma palcami
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1808 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://ecx.images-amazon.com/images/...500_AA300_.jpg Sa dostepne z wieksza iloscia ''dziur'', ale takie przykladowe znalazlam. O i takie http://www.campist.com/archives/ahnu...ns-sandals.jpg Cytat:
---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
Palczarki mam tylko jedne. Ale marzna mi w nich palce , a poza tym w nich mam za szerokie stopy(w palcach)i cisna mnie buty.Takze nosze je tylko w domu.
Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. 61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2011-04-25 o 00:42 |
|||
|
|
|
#1809 |
|
Przyczajenie
|
wiecie co jest dobre dla włosów farbowanych? Moje się wysuszają, łamią i rozdwajają... Używam serum do włosów z AVON, odżywki z glass kur dla włosow farbowanych i szamponu z AVON dla włosów farbowanych.. lecz to nie działa... CO mogę zrobić jeszcze innego? Do tego raz dziennie pływam tylko godzinę rano... włosy staram myć się co 2 dni :<
|
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Albo takie
http://i00.i.aliimg.com/photo/v0/109..._s_sandals.jpg A jak jakis pan bardziej elegancki styl woli http://shop.packyourbags.com/acatalo...-shitake-2.jpg albo http://www.clogandshoe.co.uk/sandals...ns-sandals.jpg
|
#1811 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej! a to co- świeto, to każda śpi? Pobudka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla mnie on zaśpiewał tak fajnie, że wręcz nie obchodziło mnie co zrobi po swoim występie. Kontrowersyjna bardzo postać. ale mam nadzieję, ze się wybije bo talent ma. i zaśpiewał do tego piosenkę, którą bardzo lubię właśnie chyba po niej zaczęłam słuchać Guns N' Roses. też uważam, że chyba jest nieco zbyt pewny siebie, ale szczerze mówiąc nie zdziwiłabym się, gdyby to był np pomysł Kuby czy kogoś innego. w końcu on go przygotowywał i to by do niego pasowało ale nawet jeśli inicjatywa Michała, to może w ten sposób chciał zakończyć występ inaczej niz wszyscy. i teraz wszyscy o nim rozmawiają, zapadł w pamięci, jest rozpoznawalny. a to już coś jestem ciekawa jego kolejnych występówCytat:
![]() Cytat:
co do Michała już napisałam. mam nadzieje, ze to tylko wrażenie. zobaczymy, co będzie potem, ale uwielbiam jak śpiewa ![]() a Gienek jest świetny. mi bardzo przypomina wokalistę Dżemu. ale nie potrafię go zrozumieć... zgadzam sie z Kubą, że dla niego będzie tragedią i jak wygra i jak przegra. wogóle słyszałam, że nie przeszedł w MT do półfinałów tylko dlatego, ze nie chciał podpisać kontraktu z TVN jaki wszyscy muszą podpisać. a on nie chciał się zgodzić na ich warunki i wyłączność. więc odszedł. a teraz sam przyszedł tu? dziwi mnie to troche... i fakt, jest na nieco przegranej pozycji... jest genialny, ale nie wiem, czy wygrana by mu bardziej nie zaszkodziła niz pomogła... Cytat:
a ten jego "pokaz" jak wszyscy jego podoieczni przeszli? co to było? tarzał się po ziemi, skakał, szalał, radość radością, ale nieco przesadził ![]() i nie podobało mi się jego porównanie Michała do Bednarka... Cytat:
ale kupiłam jedne buty (sandało-japonki takie skórzane) i one są genialne, jedyne, które nie obcierają, ale za to farnują stopę na czarno i wygląda, jakby brudna była
zapuszczam włosy Edytowane przez patu323 Czas edycji: 2011-04-25 o 10:28 |
||||||||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ja mojego taty nijak nie potrafię przekonać, by nie nosił skarpetek do sandałów lub klapek... Pewnie też się przyczynia do tego stereotypu. Mi się tłumaczy, że jak wysiada z auta na stacji paliw to nie ma czasu ubierać całych butów, tylko sandały na szybko nawet w zimę, pracuje w transporcie międzynarodowym, co ma tłumaczyć skarpetki, bo bez nich by przecież zimno było, a w lato niewygodnie
|
#1813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
kocurzyco chyba moda polakow za granica stanela w miejscu
pamietam ten blond jak bylam w gimnazjum i te sandaly. Teraz duzo sie zmienilo przynajmniej u mnie dziewczyny stawiaja na naturalnosc. Ja uwazam ze Polskie dziewczyny maja swietne wlosy, wystarczy ze wyjde na miasto i widze sliczne kolory wlosow(u mnie teraz przewaza braz i rudy na ulicach oraz NATURALNY!) a takze swietnie sie ubieraja
Edytowane przez n0emi Czas edycji: 2011-04-25 o 11:12 |
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
A ja się trudzę ze słuchawkami, tylko jedna mi działa
|
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ojciec zrobił to w miarę kulturalnie a chrześnica z kubka wodę na ciotkę |
|
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe,czy pomogloby,żeby się włosy tak nie przetłuszczały.. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ng-powder.html
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Nie wiem w co się ubrać
|
|
|
|
#1818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nigdy nie widziałaś? naprawdę? wow, to gdzie Ty mieszkasz? u mnie przed kilkoma laty ten widok był bardzo częsty, teraz już rzadszy, ale nadal bez problemu można spotkać połączenia sandały+ długie skarpety
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj zupełnie nie w humorze ![]() Zostaję w domu. Zaraz umyję włosy BD, potem nałożę odżywkę b/s, dodam do niej miód i posiedzę tak z 3h. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja zastanawiam się, czy farbować dziś włosy, czy dać im trochę odpocząć nawet od Venity, bo jakieś takie troszkę bardziej suche się wydają niż zawsze mimo niezłego nawilżenia...
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie jest, on tylko usztywnia włosy u nasady żeby był "puszap" na przetłuszczanie to suchy szampon (mam, używam, polecam )
|
|
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Pam, wiem przecież
. Ale u mnei właśnie są u nasady takie tłuste własnie, bo są wiecznie oklapnięte i moze jakby je unieść, to byłyby dłużej świeże, chociaż jeden dzień cały Tak kombinowałam.
|
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Kompletnie nie wiem w co się ubrać
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
ja wzięłam jednak kieckę, a co tam
|
|
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
ja siedzę z naftą na włoskach.
Chatul, pisałaś kiedyś, że nafta przyspieszyła u Ciebie porost, a jak często i przez ile ją stosowałaś? |
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
nawet oczy pomalowałam
.
|
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie lubię spódnic i sukienek, mało kobieca jestem;P
wolę spodnie, t-shirt i trampki ;P |
|
|
|
#1829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie farbuj, daj włosom odpocząć jak najdlużej się da Cytat:
Hej Ile czasu trzymasz naftę?? |
||
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
ja juz umyłam włosy ,prawie juz sa suche, nawet juz jestem ubrana i gotowa ,mimo ,ze wychodzimy dopiero za 3 godziny |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.

A u mnie to niespotykane.

Ale de gustibus non est disputandum
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80
- 82
15.04.2013

i nie jest, on tylko usztywnia włosy u nasady żeby był "puszap"