![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ile placa za godzine w mc donaldzie:)
płaca w Magdonaldzie to skrzętnie skrywana tajemnica
![]() jeśli ktoś z Was ma grono to tam jest całe forum poświęcone MCdonaldowi i można sobie poczytac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Bardzo mnie interesuje co to znaczy "płaca w porządku". Ciekawa jestem ile dostaje zwykły pracownik, a ile menager takiego McD.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Też mnie to "w porządku" zaintrygowało, ale słyszałam (tylko nie pamiętam gdzie) że niestety nadal płacą niewiele.
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem dokładnie ile, ale kilkoro znajomych dorabiało przez wakacje i były to niewielkie stawki.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
ta... reklama zachęca do pracy w MC i jest w niej mowa, że zarobki w porządku.
Swoją drogą te "a może frytki do tego" są trochę wyśmiewcze dla ludzi, którzy tam pracują... ja przynajmniej byłabym taką reklamą na miejscu pracownika lekko zniesmaczona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
Mój TŻ pracował w macu kilka lat temu jako menager, dostawał całe....1000zł ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
wiem ze w Wawie placa 10 zl za godzine. Praca jak praca - zalezy na jakich ludzi sie trafi, ale ogolnie moze byc calkiem sympatycznie, gdyby nie podejscie ludzi, ktorzy kupuja i uwazaja pracownikow za idiotow :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
A to nie tylko w macu tak jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zauważyłam, że właśnie "idioci" juz nie pracują w McD, dlatego zapytałam, ile wynosi to "w porządku", że normlani INTELIGENTNI ludzie chcą tam pracować. A może frytki do tego, żeczywiście żenujące i upokażajace dla pracowników... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
A mnie się wydaje że dawniej bardziej przebierali w pracownikach i głównie brali studentów, a że marna praca to nie można się dziwić że zachowywali się jak "idioci". Obecnie mają tak mało chętnych że są gotowi przyjmować licealistów na miesiąc byle obsadzić lokal. Zresztą puszczanie reklamy zachęcającej do pracy w Mc świadczy o braku chętnych.
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
no właśnie! I to ma być niby zachęta do podjęcia tam pracy, ale po obejrzeniu tej reklamy odechciewa się od razu. W dodatku mam wrażenie, że ta reklama robi trochę idiotów z pracowników i to jest nie fair.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że poprzez reklamę z zachetą do pracy, chca tez poprawić wizerunek firmy. Wrzucają nam do głowy, że "zarobki w porzadku" i McD przestaje nam sie kojarzyc z Biedronką.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Na chwile obecną wiem, że płacą 5,70 brutto/h to wychodzi 4,8zł na rękę. Ale to dla "zwykłych" pracowników, nie wiem ile dostaja managerowie. Acha, to są stawki w Rzeszowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No własnie, a od jakiego roku życia, można sie zatrudnić w McD |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy nie trzeba być pełnoletnim, dziewczyna brata, ma 18 lat i pracowała w wakacje.
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
od wakacji stawki sie podniosly, a w Warszawie sa ogolnie wyzsze niz gdzie indziej. W ostatnie wakacje mogly pracowac osoby niepelnoletnie i mialy dosc dobre warunki, bo weekendy byly dla nich wolne, mogli wykonywac tylko niektore prace i dziennie pracowac max 7 lub 8h (nie pamietam) i nie dluzej niz do 20, a placone mieli normalnie. W ciagu roku szkolnego w maku pracuja tylko pelnoletnie osoby.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
Od 16 roku życia. Tak na swojej stronie podają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Zaczęłam czytac na necie historie ludzi pracujacych w McD, tylko w większości pochodza one z 2004-2006 roku. Nie zaciekawie ludzie opisują prace tam, ale z drugiej strony, nikt ich nie zmjuszał do podjęcia tej pracy. Wydaje mi się, ze gdyby było tak xle, jak piszą, to zwolnili by sie od razu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
wychodzi na to, że stawki są więc nadal głodowe. ciekawe, czy chociaż lunch w godzinach pracy fundują pracownikom i jaki mają socjal.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
ktoś pisał, że mają tylko znizki na wybrane kanapki.
Moja kolezanka z 2 lata temu pracowala w Pizza Hut. W rynku we Wrocławiu. Z tego co pamietam dostawała 3,80 za godzine i miala 1 przerwe 15 minut. Mogła kupic za 1 pln wszystko z menu w czasie tych 15 minut, ale... nie mogla na nie wczesniej zlożyc zamowienia, więc jak jej dostarczyli, to nie miała kiedy zjeść. Ta koleżanka nie należy do najbardziej przebojowych dziewczyn, może dlatego menagerowie traktowali ja jak popychadło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wyżywienia jakie dostają, to nie wiem jaki jest teraz, ale wiele lat temu koleżanka pracowała i mogli wybrać sobie coś do jedzenia za max. 5 zł, tak więc nie wystarczało to nawet na zestaw.
![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Może macie racje, ale według to przez brak szacunku pracowników do samych siebie dzieja sie takie dziwne rzeczy w pracy. Takie jest moje zdanie. Ale to nie temat tego wątku.
Czytałam sobie na necie jeszcze o tej McPracy i zaczynam wątpic w prawdziwośc części tych wpisów... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak w mojej poprzedniej pracy, w szanowanym banku, któryś z pracowników miał uwagi że narzuca się nam za dużo obowiązków i nie jesteśmy w stanie tego wykonać (a pracowaliśmy po 10 godzin i przychodziliśmy w soboty, bez zapłaty za nadgodziny), to jedyne co słyszeliśmy- przecież możecie się zwolnić, ale dobrze wiedzieli że nikt tego nie zrobi bo znaleźć nową pracę graniczy z cudem, a za coś trzeba się utrzymać. A jak kiedyś powiedziałam że nasz etat wynosi 8 godzin dziennie, to usłyszałam że taki mamy zakres obowiązków i ich to nie obchodzi że się z nich nie wywiązujemy przez 8 godzin. I od razu napisze że zgłoszenie sprawy do PIP nic nie dało, mimo że zrobiono kontrolę, a kierownicy kreślili na listach obecności i poprawiali godziny pracy żeby było po 8 dziennie, nie inspekcja nie stwierdziła żadnych nieprawidłowości. Podejrzewam że w MC było podobnie, często pracują tam studenci spoza miasta, którzy potrzebują pieniędzy żeby kontynuować naukę, wiec są gotowi na wszystko żeby pracę utrzymać.
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Zamiast na studiach dziennych pracować u nas latalam do UK. Warunki w Polsce mi nie odpowiadały.
A teraz wydaje mi się, że można u nas załapac jakąś fajną pracę. Oczywiscie najgorzej, jak zwykle, maja studenci dzienni... Moze zbytnio generalizowałam w powyzszych postach, ale patrze na to zjawisko moimi oczami i przez pryzmat moich doświadczeń. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
W Rzeszowie zrobili tak, że jest 30 minut przerwy ale tylko 15 minut płatne, a drugie 15 dodali na prośbę pracowników bo nie można było zdążyć zjeść, napić sie czegoś ciepłego i np. skorzystać z toalety w tak krótkim czasie.. ale przerwa wykorzystywana jest na raz, nie można sobie rozłożyć 2x15min.
Co do jedzenia to można sobie wziąć co się chce na kwotę 10zł, przed nowym rokiem było 13zł ale stwierdzili że to za dużo ![]() A dla wszystkich pracowników są jakieś zniżki na jedzenie, wiem że te droższe kanapki (nie cheesburgery ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdziercy! Ale z drugiej strony, nie wiem czy dobrze zapamiętałam, na całym świecie jest 1 mln pracowników McD, więc taka oszczędnośc na jedzeniu pracowników, to ogromna kwota co roku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Czyli nadal nie wystarcza na zakup zestawu. A pomyśleć że mój znajomy pracował w restauracji i miał prawo zjeść jedno danie nawet to najdroższe.
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Żeby tylko z przejedzenia niestrawności nie dostali
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:07.