![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zdrada po alkoholu
Cytat:
Po 1 trzeba bardzo dużo wypić by być całkowicie totalnie nieświadomą tego co się dzieje. Po 2 z kim się taka osoba bawi skoro taki stan grozi zgwałceniem? Po 3 mówimy tutaj o zdradach a nie o gwałtach, a nie słyszałam głupiej wymówki: kochanie on mnie zgwałcił, to nie był seks. Za to wymówkę: kochanie ja nie wiedziałem co robię, byłem pijany, nie wiem jak to się stało i owszem.
![]() |
![]() |
#32 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem,że jesteśmy ludźmi i to nie było o zwierzętach... Czyli usprawiedliwiasz zdradę pianej kobiety? Tak mam to rozumieć ... gdyby ta owa kobieta miała na tyle oleju w głowie i powiedziała "nie" facet nie ma prawa jej ruszyć, a jeśli tego nie powiedziała to chciała zdrady
![]() |
![]() |
#33 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
nie usprawiedliwiam ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg. mnie dobrze wiedziała co robi. I jest tak samo winna jak ten facet. Uwierz zdarzyło mi się ze dwa razy w życiu tak nawalić, że nawet podłogi na której leżałam musiałam się trzymać. Następnego dnia może miałam małe niedomagania pamięci, ale... zawsze nawet będąc totalnie pod wpływem miałam świadomość tego co robię. Nawet jak to było napisanie do mojego byłego, że jest kawałem ch*ja. Alkohol ewentualnie dodał mi odwagi, ale nie spowodował takiej a nie innej decyzji. P.s I odnosząc się o do wypowiedzi o sukach. Twoja koleżanka dała, a nie facet ją ruszył bo była pijana. Ona dała on wziął i tyle.
... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ... Edytowane przez zagubiona89r Czas edycji: 2010-05-19 o 17:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Jak ktoś ma zdradzać po alkoholu to lepiej niech się mleka napije a nie szka pozniej wytlumaczenia że był pijany.
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
może tak.... Kobiete pod wpływem alko łatwiej namówić... jak facet wie jak zgadać i jak podejść jest w stanie osiagnąć "sukces" . Gdyby tak nie było to nie było by tyle nieszczęśliwych , "przeleconych" panienek... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry, ale ryczę ze śmiechu na cały pokój. Wiesz jak to jest? Dziewczyny idą do łóżka BO CHCĄ, bo liczą, że on następnego dnia zadzwoni, bo się jej kolega podoba i może coś z tego będzie, a po się okazuje, że on nie chciał, bo się chciała zemścić (jak Twoja kumpela) itd. A potem mówią, że je wykorzystano bla bla bla. Wybacz, siłą z niej majtek nie ściągał. Sama chciała. Więc ja w takich sytuacjach "skrzywdzonych" dziewczyn nie widzę.
![]() |
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A to ze "ryczysz na cały pokój" to mnie nie interesuje. Każdy ma swoje zdanie tylko że Twoje wypowiedzi są zawsze negatywnie nastawione do rozmówcy... albo zupełna ironia jak nie na początku to po środku i na końcu też. poskąp sobie tych niepotrzebnych słów... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do śmiechu, to rozbawił mnie ten post. Co do negatywnego nastawienia to widzę, że niewiele moich postów przeczytałaś. A co do alkoholu już pisałam jak działa na ludzi. Robią to na co mają ochotę po trzeźwemu niekoniecznie mają odwagę. A w wypowiedzi powyżej nie ma ani ziarnka ironii. Nawet ten śmiech nie był ironią bo ten pogląd naprawdę mnie rozbawił. A reszta to wg. mnie prawda a nie ironia. Znasz piosenkę Manchesteru: nie oddawaj się na pierwszej randce? Pomijając fakt, że dla mnie taki facet też nie byłby wart uwagi, to ona fajnie obrazuje wraz z teledyskiem jak wyglądało zapatrywanie dziewczyny i faceta. I potem takie laski mówią, że były "wykorzystane". Nieprawdziwe i śmieszne.
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem zdrada po alkoholu to zdrada jak każda inna.. nie ma taryfy ulgowej...
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Nigdy nie usprawiedliwia. Za to w 90% przypadków służy za usprawiedliwienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Absolutnie nie.
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Nie usprawiedliwia, ale mimo wszystko upicie stanowi pewne specyficzne okoliczności, które mogą spotęgować jej chęć...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
czy morderstwo po pijanemu można usprawiedliwić??
Głupie pytanie, głupia odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
stary jednooki dachowiec
|
Nie, jest okolicznością obciążającą. Nie dość, że taka osoba zdradza, to jeszcze pije tyle, że puszczają jej/jemu hamulce, zamiast w pewnym momencie powiedzieć sobie: stop.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Nie, jak ktos nie umie kontrolowac się po alkoholu, to niech przerzuci się na mleko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jednak nie. Czemu? Bo miałam i mam zasady. Nieważne, w jakim jestem stanie, tak samo trudno nakłonić mnie, żebym "dała". Po pijaku nawet trudniej, bo pilnuję się wtedy sto razy bardziej. Tzn w sumie to odnoszę się do przeszłości, odkąd jestem w związku to nie istnieją takie sytuacje. Alko niczego nie tłumaczy. Jak laska wie, że po alko jest łatwiejsza, to niech nie pije. Jeśli mimo to pije - to niech się potem nie żali i nie tłumaczy. Inna sprawa, jeśli faktycznie ktoś wykorzysta jej upojenie i mimo odmowy - zgwałci. A ona może być zbyt słaba, by się wyrwać, ewentualnie po prostu nieprzytomna. A jak ktoś na trzeźwo ma twardy kręgosłup moralny, to nawet trzymajac się podłogi (jak to obrazowo opisała zagubiona) będzie wiedzieć, na co pozwolić, a na co nie.
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz, zgadzam się z Tobą absolutnie. Nie rozumiem ogólnie tego typu wymówek. Trza było nie pic tyle, skoro traci się rozum ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
Ten kręgosłup moralny jest tak oklepany na tym wizażu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie usprawiedliwia.
![]() Zdrada to zdrada, nieważne czy po alkoholu czy po mleku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie rozumiem też, czemu mam nie używać słowa, które określa coś, o czym chcę powiedzieć. Mam na siłę szukać synonimów, bo to słowo jest oklepane? Bezsensowne podejście.
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodziło jej o to, że to sformułowanie często jest przez Wizażanki powtarzane, co ją śmieszy. Zacytowała Twoj post, bo Ty je użyłas- proste, jak widać jednak za skomplikowane ![]() ![]() Co do tematu- nie, nie usprawiedliwia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale dodam że zdrada po pijanemu to taka sama zdrada jak każda inna. Ja np po pijanemu umiem kontrolować to co się dzieje... ale znam osoby które po alkoholu nie są soba... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to jest to jeszcze dodatkowa okoliczność obciążająca. Nie dosyć, że ktoś nie umie być wierny, to jeszcze nawet pić nie umie i nie panuje nad sobą.
![]() |
#57 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A już na poważnie - jeśli ktoś ma zamiar zwracać się do wszystkich Wizażanek, niech cytuje wszytkie osoby. Jeśli cytuje i komentuje mój post - niech zwraca się do mnie. Ja nie tworzę jedności z Wizażem, jestem odrębną jednostką. ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Mam kolegę, który po pijaku jest potwornie agresywny, bije przypadkowych ludzi, raz złamał sobie rękę na cudzej głowie, ale bił dalej. I co? I nie pije, od kilku lat. Mimo ze chciałby, mimo że obraca się w pijackim otoczeniu, wręcz patologicznym i można by domniemywać, że owo otoczenia ma na niego duży wpływ. Nie pije, bo wie, ze mu nie wolno.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Buc
|
nie, nie jest żadnym usprawiedliwieniem.
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o. wracając do tematu - nie, nie usprawiedliwia. ogolnie zdrady nie usprawiedliwia nic.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
Nie usprawiedliwia. Gdyby mój luby w ten sposób usprawiedliwiał zdradę, i tak bym się z nim pożegnała. Jestem zdania, że człowiek ma mózg po to, aby go używać bez względu na okoliczności.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.