![]() |
#2251 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)
Cytat:
Dlatego z utęskieniem czekam na snieg..rzeby przed Alpami troche pozjeżdzac. Zara Ty już w piatek wyjeżdzasz....szczęsciaro . L_V ja tez mam sprawę..chcialbym coś dodac do AD. Co myslisz dla mojej, caly czas, dziewiczej cery? Myslalm o Effeclarze albo Dicnealu.
![]() |
#2252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może wystarczy zmienić tabsy, ewentualnie możesz zgłosić się do dermatologa, przepisze jakieś smarowidło na plecy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki Dziewczyny za rady. Też się właśnie obawiam, że zrobienie badań hormonalnych to nie takie proste. Ale spytam gina w czwartek. A do kosmetyczki chyba się swoją drogą wybiorę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale my Dorinko leczyłyśmy się lata temu, ale dla dermatologii to zamierzchłe czasy.Wtedy nei było antybiotyków,a o retinoidach czy kwasach nikt nie słyszał.Mi lekarz zapisał przemywanie skóry spirytusem salicylowym i smarowanie jakimś robionym na receptę preparatem z siarką. ![]() Dlatego uważam że dzisiaj jest prościej - trzeba tylko trafić na dobrego specjalistę. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | ||||
Rozeznanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Napisałaś, że luby fitness nie dla Ciebie, ja natomiast uważam, że to najlepsze rozwiąznie ![]() ![]() Jednak radzę dobrze się zastanowić przed wybraniem sprzętu, bo z doświadczenia wiem, że często są to niepotrzebnie wywalone pieniądze. Ten step nawet taniutki w porównaniu do innych. Może powinnaś iść do sklepu sportowego, aby Ci coś doradzili, wtedy na żywo obejrzysz i w necie będziesz mogłą szukać czegoś podobnego. Dorinko co do perfum to chodzi mi o kilka zapachów ![]() Przede wszystkim Versace Crystal Noir i Lempicką to jabłuszko ![]() Versace znalazłam w fajnym komplecie, prześlę Ci linka na pw bo tutaj chyba nie można, prawda?? Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2008-12-09 o 11:42 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam robione wymazy z tych cholerstw na to odpowiednie antybiotyki dobierane, to samo...Odtawiam - wraca ze zdwojoną siłą ![]() W moim przypadku pomogła kosmetyczka i seria kwasów, dlatego uważam że jak trafisz na dobrą kosmetyczkę to szybciej wyleczy cerę niż niejeden lekarz ![]() Mnie ostatecznie wyleczyła moja kosmetyczka dopiero 8 lat temu ![]() ![]() ![]() Mango chyba można linki, ale jak chcesz to na pw ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2008-12-09 o 11:44 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
Moge spokojnie łaczyc z AD?. Tzn przemiennie na noc AD, Effaclar, nawilżenie.
A no dzien serum z witaminą C pod filtr?. Musze poczytac o retinoidach ![]() Wczoraj wieczorem się za to zabralm co prawda, ale tylko mi sie wszystko pomieszalo ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2008-12-09 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nadrobie Was wieczorem, jakos sie dzis marnie czuje i chyba odstawie komputer bo az mnie oczy od niego pobolewaja ![]() A TŻ zlozyl dzis prace ![]() Sciskam wszystkie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzisiaj nos odetkany,nawet czuję swoje perfumy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Serum z wit C pod filtr - bardzo dobra sprawa. A co chcesz z retinoidami? Retinoidy wprowadź po odstawieniu któregoś z kwasów. Probowałaś już coś? Masz naczynkową skóre? |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam w Go Sporcie, za jakieś 350 zł. ![]() ![]() ![]() Dostałam właśnie MYokine Vichy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Zakorzenienie
|
L_V - patrzyłam dziś w sklepie na krem pod oczy farmona z tej serii, co testowałaś krem do twarzy, tylko że nie mogę znaleźć nigdzie składu. Skusić się na niego?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krem do twarzy jest naprawdę OK, myślę, ze ten od oczy tez sie sprawdzi. Ale traktuj to jako krem nawilżający, wg mnei jako przeciwzmarszczkowy sie nei sprawdzi, nei ma "powera". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
Diano jak dzisiaj, już pogodzona z mężem ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie ta seria nei nadaje się dla kobiet 30+, chyba że takich 31-33 letnich z dobrze napięta skórą. Także spokojnie możesz po nie sięgnąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Zakorzenienie
|
hm, a seria nivea visage jest tak samo koszmarna jak zwykłe nivea?
O krem się pytam.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zastanawiam się nad zakupem kremu Dermiki Retinol 2010, bardzo lubię ich maseczki, a recenzje na KWC również zachęcają... ![]() L_V co o tym myślisz?? ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2270 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A krem Dermiki z retinolem znam i jest bardzo porządny. Miałam kiedyś mooooorze próbek i dobrze go wspominam. No i faktycznie jest tam retinol, anie palmitynian retinylu. Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-12-10 o 10:44 Powód: przypominam o nie pisaniu post pod postem i regularnym korzystaniu z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Rozeznanie
|
L_V a czy mogłayś mi jeszcze powiedzieć, czy nic się nie dzieje jeśli zacznę teraz używać kremów przeciwzmarszczkowych? Tzn. czy później będą ciągle na mnie działały, czy skóra się nie przyzwyczai? Od ok. 6 m-cy używam Active C.
Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2008-12-09 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() bylismy dzisiaj zapytać o terminy i ceny u fotografa i kamerzysty ![]() poza tym mój TZ kochany ma gips na prawej ręce, eh te jego treningi ![]() ![]()
#2274 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/basia_rozleniwianie_kosmetykami.php W polsce panuje przekonanie, że kremy przeciwzmarszkowe sa do cery dojrzałej. Nic bardziej błędnego - myśle, ze dużą winę ponosi za to marketing w kosmetyce, gdzie ktoś kiedyś źle przetłumaczył fraze "anti-aging" jako przeciwzmarszczkowy. I poszło w świat,tymczasem są to produkty przeciwstarzeniowe. One mają działać prewencyjnie, zapobiegać zmarszczkom, a nie prasować te już istniejące. Żaden krem nie ma takiej mocy - zmarszczka to uszkodzone włókno kolagenowe skóry.Naprawić można je tylko retinoidami albo interwencją dermatologa estetycznego. Spokojnie używaj Active C albo nawet Redermica. Pamiętaj, ze z wit C jest tak ze po pewnym czasie może ci się wydawać, ze już"nie działa" - stan skóry się nie zmienia. Witamina oczywiście nadal działa, utrzymując skórę na danym poziomie. Wystarczy odstawić krem na 2-3 tyg i juz widać, ze czegoś jednak zabrakło... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Zakorzenienie
|
Ja zmuszam się ostatkiem sił do wykorzystania ActiveC , jakoś przestał pasować mojej skórze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Zakorzenienie
|
ten:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=14889 Skład: Water, Glycerin, Tapioca Starch, Methylpropanediol, Alcohol Denat, Cetearyl Alcohol, Cyclomethicone, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Dimethicone, Glyceryl Stearate Citrate, Caprylic/Capric Triglyceride, Myristyl Myristate, Octyldodecanol, Tocopheryl Acetate, Ginseng Extract, Cucumber Extract, Magnesium Sulfate, Calcium Pantothenate, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Sodium Carbomer, Trimethoxycaprylylsilane, Titanium Dioxide, Propylene Glycol, Methylparaben, Trisodium EDTA, Ethylhexylglycerin, BHT, Diazolidinyl Urea, Sodium Benzoate, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Limonene, Fragrance, CI 42090/Blue 1 (02.07.2008) lub: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=6704 skład: Aqua, Glycerin, Hydrogenated Polydecene, Butylene Glycol, Stearic Acid, Sodium Starch Octenylsuccinate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Cera Microcristallina, Glyceryl Stearate, Stearyl Alcohol, Simmondsia Chinensis, Hydrogenated Coco-Glycerides, Tocopheryl Acetate, Hydrogenated Lecithin, Panthenol, Cetyl Alcohol, Dimethicone, Sodium PCA, Paraffinum Liquidum, Sodium Lactate, Lactic Acid, Niacinamide, Glycine Soja, Inositol, Fructose, Urea, Titanium Dioxide, Alumina, Silica, Sodium Carbomer, Sodium Polyacrylate, BHT, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, Sodium Benzoate, Limonene, Linalool, Citronellol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Alpha-Isomethyl Ionone, Geraniol, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Parfum i ostatni: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=11072 Skład: Aqua, Glycerin, Dicaprylyl Ether, Caprylic/ Capric Triglyceride, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Cyclomethicone, Cetyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Hydrogenated Vegetable Oil, Tapioca Starch, Taurine, Tocopheryl Acetate, Prunus Dulcis, Calendula Officinalis, Glycine Soja, Aloe Barbadensis, Sodium Carbomer, Titanium Dioxide, Trimethoxycaprylylsilane, Trisodium EDTA, Methylparaben, Diazolidinyl Urea, BHT, Limonene, Linalool, Citronellol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Alpha- Isomethyl Ionone, Geraniol, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Parfum. Wszystkie nie warte zakupu? (Ten ostatni sostra używa i rzekomo świetny, ale ona cera bezproblemowa.)
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Przyczajenie
|
Jazeli można to zapytam
Sprawa dotyczy mojej domniemanej jak narazie ciąży. 28 pazdziernika miałam okres cykle mam w miare regularne 28,29 dni wiec przypadałoby na 25 listopada. Do teraz nie mam okresu czyli juz jakies dwa tygodnie, do tego boli mnie brzuch, i mam temp 37 st. odczuwam lekkie mdłości chodziaz nie wiem czy to nie skutek psychiki bo juz tyle sie naczytałam ze mam wszystkie objawy ciąży. Jednak zrobiła juz 3 testy i wyszły negatynie. Naczytałam sie tyle roznych rzeczy o tym że testy mogą sie mylić ze juz sama nie wiem. Wizyte u lekarza mam dopiero jutro ale juz sama nie wiem co myślec. Moze któras z was zawiodła sie na tescie ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
Zależy kiedy robiłaś test. Mogłaś zrobić za szybko i hcg było za niskie.
A temp podwyższona cały czas? Ciężko rozwiać wątpliwości, zawsze pozostaje ten margins. Dobrze,że jutro gin.
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Przyczajenie
|
pierwszy test robiłam 3 grudnia czyli tydzien po terminie spodziewanej @ drugi w niedziele a trzeci dzis rano i wszystkie negatywne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.