Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;) - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-09, 11:23   #2251
hania811
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
dokładnie tak, zima idzie, więc na powietrzu już nie jest tak fajnie a ja muszę podreperować kondycję, bo pojadę na narty i nie wrócę.
No wlasnie. To też mnie przeraza ..wyjazd na narty się zbliza a kondycji zero. To niebezpieczne takie zastane stawy ekspluatować.
Dlatego z utęskieniem czekam na snieg..rzeby przed Alpami troche pozjeżdzac.

Zara Ty już w piatek wyjeżdzasz....szczęsciaro .

L_V ja tez mam sprawę..chcialbym coś dodac do AD. Co myslisz dla mojej, caly czas, dziewiczej cery? Myslalm o Effeclarze albo Dicnealu.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 11:23   #2252
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
W czwartek właśnie idę do gina. Zobaczę co powie, bo to bardzo dobry gin - porządny
Dziwne jest to, że krostki nie wyskakują mi właściwie na twarzy, tylko na plecach i na ramionach, a właściwie tylko i wyłącznie z prawej strony bardzo dziwna sprawa :|

To może wystarczy zmienić tabsy, ewentualnie możesz zgłosić się do dermatologa, przepisze jakieś smarowidło na plecy.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 11:28   #2253
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
L_V teoretycznie to takie proste, myślisz że z powodu kilku pryszczy w dodatku od niedawna jakiś lekarz zleci ButterB badania hormonalne ? Nie sądzę, ja leczyłam się latami, i w prywatnej klinice gdzie miałam abonament z wielkim fochem zlecono mi te badania, na wyraźną moją prośbę, ale lekarz powiedział phi to nie hormony, trzeba iść do dermatologa A ja chodziłam z 10 lat

A prywatne robić to kupa kasy

Oczywiście badania u mnie niczego nie wykazały

ButterB albo dobra kosmetyczka albo dobry dermatolog, ja tak bym zrobiła
Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
To może wystarczy zmienić tabsy, ewentualnie możesz zgłosić się do dermatologa, przepisze jakieś smarowidło na plecy.

Dzięki Dziewczyny za rady. Też się właśnie obawiam, że zrobienie badań hormonalnych to nie takie proste. Ale spytam gina w czwartek. A do kosmetyczki chyba się swoją drogą wybiorę
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 11:31   #2254
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadia83 Pokaż wiadomość
Moj stary nick to poprostu Nadia.

Dzis weszłam bo mam pewnien problem i myślałam ze moze któras z was miała to samo i jakos mi to pomoże.

Nadia nawet jeśli nie miałyśmy takiego problemu to chętnie możemy spróbować Tobie pomóc
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 11:31   #2255
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
L_V teoretycznie to takie proste, myślisz że z powodu kilku pryszczy w dodatku od niedawna jakiś lekarz zleci ButterB badania hormonalne ? Nie sądzę, ja leczyłam się latami, i w prywatnej klinice gdzie miałam abonament z wielkim fochem zlecono mi te badania, na wyraźną moją prośbę, ale lekarz powiedział phi to nie hormony, trzeba iść do dermatologa A ja chodziłam z 10 lat

A prywatne robić to kupa kasy

Oczywiście badania u mnie niczego nie wykazały

ButterB albo dobra kosmetyczka albo dobry dermatolog, ja tak bym zrobiła
Wiem, ze to nie proste.a leczyłam się z tradziku 12 czy 13 lat.Kosmetyczki tylko pogorszyły stan mojej skóry, dermatolodzy tez mi za bardzo nie pomogli. Pomogła mi znajoma, która wsadziła mi do ręki książkę, gdzie pisano m.in. o skórze odwodnionej.Jednego dnia odstawiłam wszelkie preparaty wysuszające,ściągające i p/tradzikowe, zrobiłam detoks i problem nie powrócił.

Ale my Dorinko leczyłyśmy się lata temu, ale dla dermatologii to zamierzchłe czasy.Wtedy nei było antybiotyków,a o retinoidach czy kwasach nikt nie słyszał.Mi lekarz zapisał przemywanie skóry spirytusem salicylowym i smarowanie jakimś robionym na receptę preparatem z siarką.
Dlatego uważam że dzisiaj jest prościej - trzeba tylko trafić na dobrego specjalistę.

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość

L_V ja tez mam sprawę..chcialbym coś dodac do AD. Co myslisz dla mojej, caly czas, dziewiczej cery? Myslalm o Effeclarze albo Dicnealu.
Effaclar K
Stary 2008-12-09, 11:39   #2256
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Mango jesteśmy pierwsze
Hej Byłyśmy pierwsze, ale nawet nie zdąrzyłam się przywitać a musiałam uciekać. Teraz znalazłam chwilkę aby nadrobić

Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość
Hey wam, dzis nie za wiele spalam przez to gardlo Caly czas boli...

Haniu, no jasne ze pojde i mam zamiar zdac
Anitko kuruj się, aby jutro bez problemu zdać egzamin

Cytat:
Cześc dziewczynki.

Dzisiaj już jest ze mną o wiele lepiej - mogę pisać. Sobota, niedziela, poniedziałek były dla mnie krytyczne.
Wzięłam pachnącą kąpiel, nasmarowałam się pachnącym balsamem, psiknęłam perfumami. Nie znoszę być taka zasmarkana i rozmemłana.
Cześć L_V Super, że dzisiaj już lepiej się czujesz. Bardzo dobry pomysł z tą kąpielą, balsamikiem. Takie rozmemłanie tylko dobija i czujemy się bardziej chorymi niż jesteśmy w rzeczywistości. Wracaj szybko do zrówka

Cytat:
Napisane przez mekintoszek Pokaż wiadomość
To racja, że mamy dość ciepło, ale w sumie nie lubię zimy w mieście, także jest mi to na rękę. Tzn. lubię zimę w mieście, ale taką z duuużą ilością śniegu,słońcem i bez wiatru. No i z lekkim mrozikiem, żeby ten śnieg się utrzymywał. Niestety częściej wygląda to u nas tak, że przeskakuję przez wielkie kałuże ze stopniałego śniegu i wpadam w coś jakby ciapę ze śniegu, który jeszcze nie stopniał. Masakra
Mekintoszku zgadzam się całkowicie. Lubie taką zimę, jak opisałaś, a nie pluche Jednak wolałabym, aby i taka mroźna za długo nie trwała... Tak przez okres świąteczny i może jeszcze styczeń. Wtedy byłoby idealnie

Cytat:
dziewczyny, macie w domu jakieś sprzęty do ćwiczeń dla siebie? chciałabym sobie coś od Mikołaja zamówić, ale nie mam pomysłu, co jest najlepsze i co się najbardziej sprawdza?
miskowa zastanów się nad tym sprzętem... U mnie wszelkie tego typu urządzenia napierw stały i się kurzyły, później lądowały na strychu. Brakowało mi wytrwałości, poza tym samej zawsze trudniej zebrać się do ćwiczeń.
Napisałaś, że luby fitness nie dla Ciebie, ja natomiast uważam, że to najlepsze rozwiąznie Wiadomo ile osób tyle zdań
Jednak radzę dobrze się zastanowić przed wybraniem sprzętu, bo z doświadczenia wiem, że często są to niepotrzebnie wywalone pieniądze. Ten step nawet taniutki w porównaniu do innych. Może powinnaś iść do sklepu sportowego, aby Ci coś doradzili, wtedy na żywo obejrzysz i w necie będziesz mogłą szukać czegoś podobnego.

Dorinko co do perfum to chodzi mi o kilka zapachów
Przede wszystkim Versace Crystal Noir i Lempicką to jabłuszko
Versace znalazłam w fajnym komplecie, prześlę Ci linka na pw bo tutaj chyba nie można, prawda??

Edytowane przez Mango08
Czas edycji: 2008-12-09 o 11:42
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 11:41   #2257
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, ze to nie proste.a leczyłam się z tradziku 12 czy 13 lat.Kosmetyczki tylko pogorszyły stan mojej skóry, dermatolodzy tez mi za bardzo nie pomogli. Pomogła mi znajoma, która wsadziła mi do ręki książkę, gdzie pisano m.in. o skórze odwodnionej.Jednego dnia odstawiłam wszelkie preparaty wysuszające,ściągające i p/tradzikowe, zrobiłam detoks i problem nie powrócił.

Ale my Dorinko leczyłyśmy się lata temu, ale dla dermatologii to zamierzchłe czasy.Wtedy nei było antybiotyków,a o retinoidach czy kwasach nikt nie słyszał.Mi lekarz zapisał przemywanie skóry spirytusem salicylowym i smarowanie jakimś robionym na receptę preparatem z siarką.
Dlatego uważam że dzisiaj jest prościej - trzeba tylko trafić na dobrego specjalistę.

Effaclar K
Tak wiem, ale jesli o mnie chodzi to ja miałam kuracje antybiotykowe, a jak przestawałam brać antybiotyk znowu to samo
Miałam robione wymazy z tych cholerstw na to odpowiednie antybiotyki dobierane, to samo...Odtawiam - wraca ze zdwojoną siłą

W moim przypadku pomogła kosmetyczka i seria kwasów, dlatego uważam że jak trafisz na dobrą kosmetyczkę to szybciej wyleczy cerę niż niejeden lekarz
Mnie ostatecznie wyleczyła moja kosmetyczka dopiero 8 lat temu , a lekarze twierdzili, że jak urodzę dziecko to jak ręką odjął znikną kłopoty z cerą i co ? Kicha, nie zniknęły, wręcz przeciwnie I chyba dzieki tym kwasom nie mam większych blizn na twarzy, bo tyle co ona przeszła to szok

Mango chyba można linki, ale jak chcesz to na pw

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2008-12-09 o 11:44

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-09, 11:43   #2258
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Effaclar K
Moge spokojnie łaczyc z AD?. Tzn przemiennie na noc AD, Effaclar, nawilżenie.
A no dzien serum z witaminą C pod filtr?.
Musze poczytac o retinoidach.
Wczoraj wieczorem się za to zabralm co prawda, ale tylko mi sie wszystko pomieszalo.

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2008-12-09 o 11:47
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 11:57   #2259
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Cytat:
No wlasnie. To też mnie przeraza ..wyjazd na narty się zbliza a kondycji zero. To niebezpieczne takie zastane stawy ekspluatować.
Dlatego z utęskieniem czekam na snieg..rzeby przed Alpami troche pozjeżdzac.

Zara Ty już w piatek wyjeżdzasz....szczęsciaro .

Owszem, juz w piątek Ale za to kiedy Ty bedziesz szusowac to mnie zostana juz tylko wspomnienia No i zdjecia

Nadrobie Was wieczorem, jakos sie dzis marnie czuje i chyba odstawie komputer bo az mnie oczy od niego pobolewaja
A TŻ zlozyl dzis prace Ale obrona dopiero w styczniu.

Sciskam wszystkie
Stary 2008-12-09, 12:07   #2260
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
miskowa zastanów się nad tym sprzętem... U mnie wszelkie tego typu urządzenia napierw stały i się kurzyły, później lądowały na strychu. Brakowało mi wytrwałości, poza tym samej zawsze trudniej zebrać się do ćwiczeń.
Napisałaś, że luby fitness nie dla Ciebie, ja natomiast uważam, że to najlepsze rozwiąznie Wiadomo ile osób tyle zdań
Jednak radzę dobrze się zastanowić przed wybraniem sprzętu, bo z doświadczenia wiem, że często są to niepotrzebnie wywalone pieniądze. Ten step nawet taniutki w porównaniu do innych. Może powinnaś iść do sklepu sportowego, aby Ci coś doradzili, wtedy na żywo obejrzysz i w necie będziesz mogłą szukać czegoś podobnego.
masz pewnie racje, ale mimo to sprobuje, ja nigdy nie miałam żadnego sprzętu, więc nie wiem, czy mnie to zmotywuje (bardzo bym sobie tego życzyła ) Na podobny sprzęt zwróciłam uwagę właśnie w sklepie sportowym, nie kupuję przez internet. Ten step jest chyba tani, bo nic tam szczególnego nie ma, w sklepie taki podobny kosztował prawie 300 zł, więc też raczej tani w porównaniu z innymi bardziej rozbudowanymi sprzętami. Nie chcę, żeby to zajmowało za dużo miejsca a może akurat dzięki temu poćwiczę czasem przez zimę czekając z utęsknieniem na wiosnę.
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 12:13   #2261
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć L_V Super, że dzisiaj już lepiej się czujesz. Bardzo dobry pomysł z tą kąpielą, balsamikiem. Takie rozmemłanie tylko dobija i czujemy się bardziej chorymi niż jesteśmy w rzeczywistości. Wracaj szybko do zrówka
Dzięki Mango! Dzisiaj jest już naprawde lepiej. Jeszcze do wczoraj miałam taki katar, ze łzy ciurkiem leciały mi z oczu - nie było mowy o oglądaniu TV czy komputerze.
A dzisiaj nos odetkany,nawet czuję swoje perfumy

Cytat:
Tak wiem, ale jesli o mnie chodzi to ja miałam kuracje antybiotykowe, a jak przestawałam brać antybiotyk znowu to samo
Miałam robione wymazy z tych cholerstw na to odpowiednie antybiotyki dobierane, to samo...Odtawiam - wraca ze zdwojoną siłą
To prawda - praktyka pokazała, ze wymazy nie przynosił i nie przynosza oczekiwanych rezultatów. Antybiotyki dobierane za pomoca wymazu zazwyczaj nei działały,albo ich działąnie było krótkotrwałe. Wiele osób pisało o tym na dermatologii

Cytat:
W moim przypadku pomogła kosmetyczka i seria kwasów, dlatego uważam że jak trafisz na dobrą kosmetyczkę to szybciej wyleczy cerę niż niejeden lekarz
Mnie ostatecznie wyleczyła moja kosmetyczka dopiero 8 lat temu , a lekarze twierdzili, że jak urodzę dziecko to jak ręką odjął znikną kłopoty z cerą i co ? Kicha, nie zniknęły, wręcz przeciwnie I chyba dzieki tym kwasom nie mam większych blizn na twarzy, bo tyle co ona przeszła to szok
Ale Ty trafiłaś dodobrej kosmetyczki - kwasy to świetne rozwiązanie , bardzo mądra kuracja. Pochwalają ją także dermatolodzy. Moja kosmetyczka co miesiąc kazałą mi się zameldowac na oczyszczanie skóry (mechaniczne) a potem jeszcze miałam takei zabiegi z użyciem prądu.

Cytat:
Moge spokojnie łaczyc z AD?. Tzn przemiennie na noc AD, Effaclar, nawilżenie.
A no dzien serum z witaminą C pod filtr?.
Musze poczytac o retinoidach.
Wczoraj wieczorem się za to zabralm co prawda, ale tylko mi sie wszystko pomieszalo.
Możesz, ewentualnie na początku zrób sobie 2 dni przerwy na nawilżanie (między AD a Effem).
Serum z wit C pod filtr - bardzo dobra sprawa. A co chcesz z retinoidami? Retinoidy wprowadź po odstawieniu któregoś z kwasów. Probowałaś już coś? Masz naczynkową skóre?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-09, 12:18   #2262
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
masz pewnie racje, ale mimo to sprobuje, ja nigdy nie miałam żadnego sprzętu, więc nie wiem, czy mnie to zmotywuje (bardzo bym sobie tego życzyła ) Na podobny sprzęt zwróciłam uwagę właśnie w sklepie sportowym, nie kupuję przez internet. Ten step jest chyba tani, bo nic tam szczególnego nie ma, w sklepie taki podobny kosztował prawie 300 zł, więc też raczej tani w porównaniu z innymi bardziej rozbudowanymi sprzętami. Nie chcę, żeby to zajmowało za dużo miejsca a może akurat dzięki temu poćwiczę czasem przez zimę czekając z utęsknieniem na wiosnę.

Ja kupiłam w Go Sporcie, za jakieś 350 zł. Teraz chętnie bym się pozbyła, ale nie mogę bo to prezent od męża, sama chciałam Teraz sobie poczeka aż Tomek podrośnie, może jemu się przyda....najgorsze jest zrzędzenie Tża, chciałaś prezent i się kurzy tylko

Dostałam właśnie MYokine Vichy , ale bosko już się nie mogę doczekac aż posmaruję się
Stary 2008-12-09, 12:48   #2263
miskowa
Zakorzenienie

L_V - patrzyłam dziś w sklepie na krem pod oczy farmona z tej serii, co testowałaś krem do twarzy, tylko że nie mogę znaleźć nigdzie składu. Skusić się na niego?
Stary 2008-12-09, 12:54   #2264
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
L_V - patrzyłam dziś w sklepie na krem pod oczy farmona z tej serii, co testowałaś krem do twarzy, tylko że nie mogę znaleźć nigdzie składu. Skusić się na niego?

Krem do twarzy jest naprawdę OK, myślę, ze ten od oczy tez sie sprawdzi. Ale traktuj to jako krem nawilżający, wg mnei jako przeciwzmarszczkowy sie nei sprawdzi, nei ma "powera".
Stary 2008-12-09, 12:58   #2265
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Krem do twarzy jest naprawdę OK, myślę, ze ten od oczy tez sie sprawdzi. Ale traktuj to jako krem nawilżający, wg mnei jako przeciwzmarszczkowy sie nei sprawdzi, nei ma "powera".
no to może się skuszę, ładnie on wygląda a ja muszę w sobie wyrobić nawyk traktowania czymś moje powieki. Przeciwzmarszczkowy niekoniecznie, nawilżający. Seria i tak niby jest dla 30+ a ja do 30 mam jeszcze chwilkę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-09, 13:01   #2266
dorinka30
Zakorzenienie

Diano jak dzisiaj, już pogodzona z mężem ?
Stary 2008-12-09, 13:04   #2267
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
no to może się skuszę, ładnie on wygląda a ja muszę w sobie wyrobić nawyk traktowania czymś moje powieki. Przeciwzmarszczkowy niekoniecznie, nawilżający. Seria i tak niby jest dla 30+ a ja do 30 mam jeszcze chwilkę
Wg mnie ta seria nei nadaje się dla kobiet 30+, chyba że takich 31-33 letnich z dobrze napięta skórą. Także spokojnie możesz po nie sięgnąć.
Stary 2008-12-09, 13:04   #2268
Madlen__18
Zakorzenienie

hm, a seria nivea visage jest tak samo koszmarna jak zwykłe nivea?
O krem się pytam.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 13:05   #2269
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Dostałam właśnie MYokine Vichy , ale bosko już się nie mogę doczekac aż posmaruję się
Bardzo dawno nie miałam kremu do buzi z Vichy. Zdaj relacje jak się sprawdza.
Zastanawiam się nad zakupem kremu Dermiki Retinol 2010, bardzo lubię ich maseczki, a recenzje na KWC również zachęcają...

L_V co o tym myślisz??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-09, 13:05   #2270
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
hm, a seria nivea visage jest tak samo koszmarna jak zwykłe nivea?
O krem się pytam.
Nie kojarzę składu

Cytat:
Bardzo dawno nie miałam kremu do buzi z Vichy. Zdaj relacje jak się sprawdza.
Zastanawiam się nad zakupem kremu Dermiki Retinol 2010, bardzo lubię ich maseczki, a recenzje na KWC również zachęcają...

L_V co o tym myślisz??
Jestem fanką Vichy - a zwłaszcza Myokine i LiftActive. ten drugi jest wg mnie genialny.

A krem Dermiki z retinolem znam i jest bardzo porządny. Miałam kiedyś mooooorze próbek i dobrze go wspominam. No i faktycznie jest tam retinol, anie palmitynian retinylu.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-12-10 o 10:44 Powód: przypominam o nie pisaniu post pod postem i regularnym korzystaniu z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"!
Stary 2008-12-09, 13:18   #2271
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem fanką Vichy - a zwłaszcza Myokine i LiftActive. ten drugi jest wg mnie genialny.

.
Ja też, ja też

Dermika jest dobra, coraz lepsza ale ja wybieram Vichy Chyba, że się zawiodę, póki co nic nie zmieniam
Stary 2008-12-09, 13:19   #2272
Mango08
Rozeznanie

Cytat:

A krem Dermiki z retinolem znam i jest bardzo porządny. Miałam kiedyś mooooorze próbek i dobrze go wspominam. No i faktycznie jest tam retinol, anie palmitynian retinylu.
L_V a czy mogłayś mi jeszcze powiedzieć, czy nic się nie dzieje jeśli zacznę teraz używać kremów przeciwzmarszczkowych? Tzn. czy później będą ciągle na mnie działały, czy skóra się nie przyzwyczai? Od ok. 6 m-cy używam Active C.

Edytowane przez Mango08
Czas edycji: 2008-12-09 o 15:38
Stary 2008-12-09, 13:28   #2273
kaska87
Zakorzenienie

cześć
bylismy dzisiaj zapytać o terminy i ceny u fotografa i kamerzysty

poza tym mój TZ kochany ma gips na prawej ręce, eh te jego treningi muszę się nic opikeować więc idę zrobić nam obiadek

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-09, 13:30   #2274
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
cześć
bylismy dzisiaj zapytać o terminy i ceny u fotografa i kamerzysty

poza tym mój TZ kochany ma gips na prawej ręce, eh te jego treningi muszę się nic opikeować więc idę zrobić nam obiadek

Cześć , dobra narzeczona z Ciebie, tak trzymaj

I jak ceny ? Zdrożało ?
Stary 2008-12-09, 13:31   #2275
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
L_V a czy mogłayś mi jeszcze powiedzieć, czy nic się nie dzieje jeśli zacznę teraz używać kremów przeciwzmarszczkowych? Tzn. czy później będą ciągle na mnie działały, czy skóra się nie przyzwyczai? Od ok. 6 m-cy używam Active C.
Mam 23 lata.
Skóra się nie przyzwyczaja.To mit, dawno obalony.

http://www.wizaz.pl/basia_rozleniwianie_kosmetykami.php

W polsce panuje przekonanie, że kremy przeciwzmarszkowe sa do cery dojrzałej. Nic bardziej błędnego - myśle, ze dużą winę ponosi za to marketing w kosmetyce, gdzie ktoś kiedyś źle przetłumaczył fraze "anti-aging" jako przeciwzmarszczkowy. I poszło w świat,tymczasem są to produkty przeciwstarzeniowe. One mają działać prewencyjnie, zapobiegać zmarszczkom, a nie prasować te już istniejące. Żaden krem nie ma takiej mocy - zmarszczka to uszkodzone włókno kolagenowe skóry.Naprawić można je tylko retinoidami albo interwencją dermatologa estetycznego.

Spokojnie używaj Active C albo nawet Redermica. Pamiętaj, ze z wit C jest tak ze po pewnym czasie może ci się wydawać, ze już"nie działa" - stan skóry się nie zmienia. Witamina oczywiście nadal działa, utrzymując skórę na danym poziomie. Wystarczy odstawić krem na 2-3 tyg i juz widać, ze czegoś jednak zabrakło...
Stary 2008-12-09, 13:34   #2276
dorinka30
Zakorzenienie

Ja zmuszam się ostatkiem sił do wykorzystania ActiveC , jakoś przestał pasować mojej skórze Na noc się smaruję ale bez euforii, jakiś taki dyskomfort po nim czuję
Stary 2008-12-09, 13:34   #2277
Madlen__18
Zakorzenienie

ten:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=14889
Skład: Water, Glycerin, Tapioca Starch, Methylpropanediol, Alcohol Denat, Cetearyl Alcohol, Cyclomethicone, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Dimethicone, Glyceryl Stearate Citrate, Caprylic/Capric Triglyceride, Myristyl Myristate, Octyldodecanol, Tocopheryl Acetate, Ginseng Extract, Cucumber Extract, Magnesium Sulfate, Calcium Pantothenate, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Sodium Carbomer, Trimethoxycaprylylsilane, Titanium Dioxide, Propylene Glycol, Methylparaben, Trisodium EDTA, Ethylhexylglycerin, BHT, Diazolidinyl Urea, Sodium Benzoate, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Limonene, Fragrance, CI 42090/Blue 1 (02.07.2008)

lub:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=6704
skład: Aqua, Glycerin, Hydrogenated Polydecene, Butylene Glycol, Stearic Acid, Sodium Starch Octenylsuccinate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Cera Microcristallina, Glyceryl Stearate, Stearyl Alcohol, Simmondsia Chinensis, Hydrogenated Coco-Glycerides, Tocopheryl Acetate, Hydrogenated Lecithin, Panthenol, Cetyl Alcohol, Dimethicone, Sodium PCA, Paraffinum Liquidum, Sodium Lactate, Lactic Acid, Niacinamide, Glycine Soja, Inositol, Fructose, Urea, Titanium Dioxide, Alumina, Silica, Sodium Carbomer, Sodium Polyacrylate, BHT, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, Sodium Benzoate, Limonene, Linalool, Citronellol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Alpha-Isomethyl Ionone, Geraniol, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Parfum
i ostatni:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=11072
Skład: Aqua, Glycerin, Dicaprylyl Ether, Caprylic/ Capric Triglyceride, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Cyclomethicone, Cetyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Hydrogenated Vegetable Oil, Tapioca Starch, Taurine, Tocopheryl Acetate, Prunus Dulcis, Calendula Officinalis, Glycine Soja, Aloe Barbadensis, Sodium Carbomer, Titanium Dioxide, Trimethoxycaprylylsilane, Trisodium EDTA, Methylparaben, Diazolidinyl Urea, BHT, Limonene, Linalool, Citronellol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Alpha- Isomethyl Ionone, Geraniol, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Parfum.

Wszystkie nie warte zakupu?

(Ten ostatni sostra używa i rzekomo świetny, ale ona cera bezproblemowa.)

M
Stary 2008-12-09, 13:38   #2278
Nadia83
Przyczajenie

Jazeli można to zapytam

Sprawa dotyczy mojej domniemanej jak narazie ciąży.

28 pazdziernika miałam okres cykle mam w miare regularne 28,29 dni wiec przypadałoby na 25 listopada.
Do teraz nie mam okresu czyli juz jakies dwa tygodnie, do tego boli mnie brzuch, i mam temp 37 st. odczuwam lekkie mdłości chodziaz nie wiem czy to nie skutek psychiki bo juz tyle sie naczytałam ze mam wszystkie objawy ciąży.
Jednak zrobiła juz 3 testy i wyszły negatynie. Naczytałam sie tyle roznych rzeczy o tym że testy mogą sie mylić ze juz sama nie wiem.
Wizyte u lekarza mam dopiero jutro ale juz sama nie wiem co myślec.
Moze któras z was zawiodła sie na tescie ??
Nadia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 13:42   #2279
Madlen__18
Zakorzenienie

Zależy kiedy robiłaś test. Mogłaś zrobić za szybko i hcg było za niskie.
A temp podwyższona cały czas?

Ciężko rozwiać wątpliwości, zawsze pozostaje ten margins. Dobrze,że jutro gin.

M
Stary 2008-12-09, 13:43   #2280
Nadia83
Przyczajenie

pierwszy test robiłam 3 grudnia czyli tydzien po terminie spodziewanej @ drugi w niedziele a trzeci dzis rano i wszystkie negatywne
Nadia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości