|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3332 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam pytanie, czy jest jakas mozliwsc zdobycia wiecej informacji na temat mojej adopcyjnej córeczki Josphine Kashika nr kartoteki 568, z wioski Sambani, Rufunsa. Bardzo bym chciala wiedziec, czy ma ona swoj materac i koc, a takze jaki ma rozmiar buta i wzrost( bo chcialabym jej wyslac jakies ubrania i buty). Wiem, ze mieszka ona z siostra, wiec chcialabym sie tez dowiedziec, czego im najbardziej poczeba, czy maja wystarczajaco pieniedzy na jedzenie i w ogole. Na stronie przeczytalam, ze adopcja dziecka w wieku mojej Josphine kosztuje 100$, a pani Ewa napisala mi, ze powinnam wplacic 150$, czy to znaczy, ze za te 50$ moge wybrac co chcialabym, zeby bylo kupione dla mojej malej?? pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie
|
|
|
|
#3333 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3334 | |
|
Raczkowanie
|
Serdecznie GRATULUUUUUUUJĘ wszystkim nowym rodzicom. Życzę, aby opieka nad dziećmi sprawiła Wam mnóstwo radości
Cytat:
Ale nie wnikam w szczegóły tylko wpłacam.Pieniążki na pewno będą przekazane na potrzeby dziecka. Wydaje mi się, że Siostra wie najlepiej jakie są najpilniejsze potrzeby i dokona najlepszego wyboru Edytowane przez yustyna777 Czas edycji: 2008-12-09 o 16:52 |
|
|
|
|
#3335 |
|
Raczkowanie
|
no w sumie masz racje
wiec poprostu wplace te 150$ a siosra juz jej kupi co bedzie 3eba, a w styczniu jak polece do Polski to mam zamiar wyslac paczke mojej malej i juz nie moge sie doczekac. Tylko bardzo zaluje, ze nie znam jej rozmiarow bo byl chciala jej cos z ubranek wyslac tez. Normalnie ciesze sie z tej adopcji jak glupia, powinnam sie uczy, bo zaczynam sesje w sobote, a zamiast tego co chwile ogladam zdjecie i przegladam ten watek :P
|
|
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż takich szczegółowych informacji to raczej nie będzie Wiem, że będzie lista rozmiarów ale nie wiem kiedy? Wiem, że Ava pracuje nad nowym formularzem z pytaniami bardziej szczegółowymi, ale kiedy się to zrealizuje (tzn. kiedy Współpracowniyc Siostry dotrą do wszystkich 600 Dzieci aby uzupełnić te dane) to jeszcze trochę potrwa![]() Na pewno materac i zapas jedzenia to priorytet. |
|
|
|
|
#3337 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie do Seony.
Czy ktoś z rodzeństwa mojej córki (Lucia Mwansa nr.567) ma adopcyjnych rodziców. Z góry przepraszam za zawracanie głowy ale mnie skręca z ciekawości. Mąż się smieje ze mnie ze zamiast szykowac się do "prawdziwego" porodu(Jestem w 9 tym miesiacu ciazy) to siedze z wielkim brzucholem i co chwile zaglądam na forum. Seona jezeli możesz mi odp będę wdzięczna(wiem że też jesteś przy nadzieji) wiec przepraszam za zawracanie głowy. |
|
|
|
#3338 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z góry dzieki za odpowiedź |
|
|
|
|
#3339 |
|
Raczkowanie
|
Szczesc Boze!Kochani! Wybaczcie ze nie pisze a to dlatego ze przygotowujemy sie do ogrooooomnych zakupow swiatecznych,chcemy tez byc na biezaco z zakupami "sklepik internetowy".Swiateczne party bedzie na Nowy Rok bo teraz nie damy rady,a bedzie to tez baaardzo duze party,tyle dzieci.Te dzieci co sa z dalekich wiosek nie dotra na party ale za to beda miec wieksza paczke.Z forum jestem na biezaco ale poprosze AVE aby zbierala dla mnie wszystkie prosby o zakupy ,pytania bo nie jestem w stanie ich sobie sama wypisywac ,tak samo prosze osoby ktore wyslaly mi prywatna wiadomosc z prosba o zakupy aby przeslaly te prosbe do AVY-czas mam teraz ograniczony baardzo.
Do tego mamy problemy z naszym oswietleniem solarowym w domu,po prostu nie dziala,o 22:00 w nocy jest ciemno,a przy swieczce nie da sie wiele zrobic bo robactwo sie cisnie do swieczki i trudno nawet oddychac bo... Czekamy na nowy formularz z pytaniami....tym sposobem bedziemy mogli przekazac Wam wiecej szczegolow o dziecku i jego rodzinie a okazja sie zbliza-rozdawanie swiatecznych prezentow.Pozdrawiam Wszystkich baaaaaardzo serdecznie! |
|
|
|
#3340 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie!!!
Witam bardzo cieplutko Nowych Rodziców. ![]() ![]() klask i:Marta i Maciej, dodus-90, moromek, agamann,Mama Bernarda- składam wielkie gratulacje oraz życzę pociechy z dzieciaków.
|
#3341 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Odcięli mnie od internetu na jakiś czas i widzę, że nasze grono ciagle się powiększa . Fajnie
Wszystkich nowych rodziców witam serdecznie i radości z dzieciaków życzę![]() Po pierwsze donoszę, że choć na stronie ostatni list AVY jest z 17 listopada, wysyłałam je do administratora na bieżąco aż do powrotu AVY. Może niech Daniel zerknie w pocztę ![]() Po drugie mam pytanie. AVA pisała, że dzieci z odległych wiosek nie są dożywiane w szkole bo siostra nie ufa tamtejszym i ma rację. Chciałam zapytać czy w ramach wpłaty zasadniczej na dziecko 150 $ oprócz mundurka siostra kupuje czasami jedzenie dzieciakom kiedy ktoś wybiera się do wioski, czy czeka na naszą inicjatywę? Szczerze mówiąc wolę, żeby siostra dysponowala pieniążkami jak uważa bo wiem, że wyda je najlepiej chociaż pewnie na niewiele ta zasadnicza wpłata wystarcza. |
|
|
|
#3342 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
Uff...się namęczyłam z obróbką kalendarza do wystawienia na allegro...ale juz jest... ![]() Ulisia - pewnie juz Cię o to prosiłam kiedyś...ale podeślij mi proszę na priv adres mailowy do Ciebie Wyslę Ci fotki i opis do wystawienia na allegro - tylko wrzucić ![]() A dla Was tak na szybko fotki załączam do posta... Kalendarz formatu A4 13 stron Animator - jeszcze dziś pójdzie do Ciebie ten dokument do zebrania danych i podpisów. Muszę się tylko upewnić że jest OK...a wczoraj już nie zdążyłam ![]() Jeszcze tylko jutro czekam na info o wpłacie na party!
|
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu kalendarz piękny!!!!! Ja już chcę
A podobno ciężarne to bez kolejki I najładniejszy ten czerwiec A dlaczego ta piękna data 11 czerwca jest pogrubiona Nie wiedziałam, że moja rocznica ślubu jest aż tak ważna Dzięki
|
|
|
|
#3344 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No i czar prysł ,a 23?
|
|
|
|
|
#3345 |
|
Raczkowanie
|
Staram się "przeryć" od początku forum... Jest co czytać... Jestem pod wielkim wrażeniem mądrości Markosa na temat niedowiarków, poświęcenia wielu Pięknych Osób, adopcyjnych Młodych Mam i tego co napisała Nela85.
Wysłałam dziś paczkę dla synka, powiedzcie mi proszę skąd mam wiedzieć kiedy ją dostanie? I jeszcze jedno - to o czym mówi Siostra, te paczki świąteczne, czy mieści się to w ramach podstawowej wpłaty, czy to jakieś dodatkowe wpłaty? Kiedy dziecko dostaje produkty za to co wpłaciłam? Nie jestem w stanie przeczytać tego ogromu naraz, a to że wpadłam jak oliwka do Martini w Adopcję i Wszytko z Nią związane - to fakt ![]() Będę zatem czytała karnie dalej, ale dajcie mi paliwo na przetrwanie;-) |
|
|
|
#3346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gdy paczka dotrze Siostra podaje info bezpośrednio na forum.Będzie twoje imię, pierwsza listera nazwiska i napisane czy to koperta czy paczka ![]() Nie. Absolutnie nie w podstawie. Podstawa jest na szkołę - mundurek, zeszyty, czesne, czasem internat. KAŻDY DODATKOWY ZAKUP DLA DZIECKA LUB RODZINY WIĄŻE SIĘ Z DODATKOWYM PRZELEWEM. WAŻNE! Kwestię opisywania przelewów opisywałam dwie lub trzy strony wstecz ![]() Kiedy dziecko dostanie to już inna broszka. Za dużo by dokładnie opisywać jak cały proces wygląda ale na 100% jest w moich listach z Zambii. Zapraszam do wcześniejszych postów z okresu 27.10 - 28.11 lub na stronę adopcji serca. Tam dokładnie jest napisane kiedy dziecko otrzymuje, co sie wiąże z takimi zakupami, jak wygląda wizyta u dziecka, jak często się jeździ itp. Miłego "matkowania"
|
|
|
#3347 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!
Jestem nowym adopcyjnym tatusiem małego Dixsona (3 latka). Przelałem już pieniążki (obowiązkowe $50) + na świąteczne party Dzisiaj wysyłam kopertę bombelkową wraz z listem i kilkoma drobiazgami. mam pytanie do doświadczonych rodziców. Czy jest jeszcze coś co powinienem na początku zrobić? Pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
#3348 |
|
Raczkowanie
|
Kochani,
Ostatnio mało udzielałam się na forum, brak czasu, problemy ze zdrowiem....ot to tylko wymówki. Dawno nie zaglądałam na swojego adopcyjnego maila, dziś coś mnie ruszyło, ależ byłam głupia, tam czekał na mnie prezent, który bardzo szybko postawił mnie na nogi. Jeszcze dziś wieczorem piszę info do Newslettera
|
|
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czekam nadal na zdjęcia... Mam nadzieję, że pewnego dnia dostanę taką cudowną niespodziankę! |
|
|
|
|
#3350 |
|
Raczkowanie
|
KateMwale Zdrówka życzę
Super jest ten Twój Krzysiek![]() Przepraszam, że się powtarzam ale zależy mi na odpowiedzi ![]() AVA pisała, że dzieci z odległych wiosek nie są dożywiane w szkole bo siostra nie ufa tamtejszym i ma rację. Chciałam zapytać czy w ramach wpłaty zasadniczej na dziecko 120 $ oprócz mundurka siostra kupuje czasami jedzenie dzieciakom kiedy ktoś wybiera się do wioski? Chociaż pewnie na niewiele ta zasadnicza wpłata wystarcza... |
|
|
|
#3351 |
|
Raczkowanie
|
AVA - wysłałam do Ciebie maila z prośbą o zakupy, ale oczywiście zapomniałam napisać, że proszę o zakup mundurka szkolnego i wyprawki szkolnej takiej na początek. Wyprawkę już kupiłam i wysyłam jutro. Jesinala Tembo nr. kart 570 Mulumba. Pisałi mi na forum, Ze Ty też masz tam Swoje Dziecko. No to jesteśmy z jednej wsi.
Pozdrawiam |
|
|
|
#3352 |
|
Raczkowanie
|
Gdzie leży Mwandechabe? Daleko od wioski Mpanshya? Próbowaliśmy znaleźć na necie na różnych mapach, ale nam się nie udało.
I jeszcze jedno pytanie, czy naszą Priscillą ktoś już się wcześniej opiekował? Zastanawiamy się, bo jej numer kartoteki to 421, a ostatni wpis na stronie www mówił, że 564 dzieci podlega adopcji (wtedy kiedy adopcja była wstrzymana).
|
#3353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3354 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3355 |
|
Raczkowanie
|
Pakowałam właśnie koperty z drobiazgami i wyprawką szkolną dla Jesinali i okazało się że bardziej opłaca mi się wysłać paczkę priorytetem. Co piszecie na blankiecie wysyłki, bo każą pisać co zawiera? Wysyłam plecak, zeszyty, piórnik, przybory szkolne, budynie, Mamby, bieliznę, skarpetki, misie, koc, spódniczkę i bluzę.
Co do adresowania, to wiem, ale z opisem paczki na blankiecie, to nie mam pojęcia, a nie chcę żeby Siostra Józefa miała kłopoty. Seono bardzo dziękuję Tobie i innym Forumowiczom za odpowiedzi i gratulacje. Pozdrawiam Wszystkich gorąco! |
|
|
|
#3356 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
used clothes and toys, charity, not for sale to ważne by nie płacic cła - ale nich się wypowie ktoś kto relanie pisał
|
|
|
#3357 |
|
Raczkowanie
|
AVA dziękuje
![]() Może ktoś wie jak daleko od siostry Józefy leży wioska MALISAY? Grzecznie czytam ale nie znajduję ![]() Bernard jest właśnie z tej wioski, wychowuje go ciotka, nie ma już rodziców Czy jeżeli w formularzu nie było zaznaczone to mieszkają z ciotką sami? To wydaje mi się mało prawdopodobne... Hmmm...![]() Przy okazji: właśnie dotarłam do 19 strony III wątku i ... dowiedziałam się żeby nie wysyłać poleconych... Postuluję, aby takie informacje dopisać do FAQ i to dwukrotnie! PRZEPRASZAM Siostro Józefo...List do Bernarda wysyłałam 26 września, priorytetem poleconym właśnie, ale jeszcze nie znalazłam czy dotarł
Edytowane przez MamaBernarda Czas edycji: 2008-12-10 o 23:18 Powód: dopisek |
|
|
|
#3358 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich,dawno mnie tu nie było,a teraz chciałabym jak najszybciej wysłać jakies dolatkowe środki do wykorzystania dla rodziny mojej Josephine.
Niechcę wybierać artykułów ze sklepu,bo nie wiem co im brakuje. Czy moge na przelewie napisać tylko,zakupy dowolnei numer kartoteki? Jeszcze jedno ,czy numer konta taki jak przy wpłacie rocznej , czy sklepik ma jakis inny numer konta? Pewnie nie ,ale lepiej spytać. Wszystkich pozdrawiam.
|
#3359 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
puk puk
tp ja marnotrawna MATKA ![]() byłam odcięta od internetu a jak juz naprawiono to nie sposób nadrobic wszystkiego tak szybko ale codziennie myślałam o Was, o dziecich, party kalendarzach i z radościa witam nowych rodziców ![]() KateMwale - Krzysiu Ci rośnie jak na drożdzach i jaka pięknie uśmiechnięta Mama, wspaniała rodzinka ![]() postaram się poczytać wstecz i jeszcze maile do nadrobienia od poniedziałku urlop to wróce do forumowego życia pozdrawiam Aga
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

Ale nie wnikam w szczegóły tylko wpłacam.
Wiem, że będzie lista rozmiarów ale nie wiem kiedy? Wiem, że Ava pracuje nad nowym formularzem z pytaniami bardziej szczegółowymi, ale kiedy się to zrealizuje (tzn. kiedy Współpracowniyc Siostry dotrą do wszystkich 600 Dzieci aby uzupełnić te dane) to jeszcze trochę potrwa

Nie wiedziałam, że moja rocznica ślubu jest aż tak ważna

Mam nadzieję, że pewnego dnia dostanę taką cudowną niespodziankę!
Witam sąsiadów
i to dwukrotnie! PRZEPRASZAM Siostro Józefo...