Misja w Zambii - część III - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-09, 14:05   #3331
Seona
Zakorzenienie

Dot.: Misja w Zambii - część III

Cytat:
Napisane przez moromek Pokaż wiadomość
Bardzo się cieszymy, że możemy jej pomóc i z niecierpliwością czekamy na jakieś dodatkowe informacje oraz zdjęcie.
Wszystko przyjdzie, ale nie umiem określić dokładnie kiedy. Siostra jest na bieżąco informowana, które Dziecko nie ma zdjęcia i formularza. Może po świątecznym party bo teraz jest najwięcej pracy.

Cytat:
Napisane przez lukrecja222 Pokaż wiadomość
Seona, a wiesz moze orientacyjnie kiedy mozemy sie spodziewac zdjec dziewczynek?
Oczywiscie nie pospieszam i rozumiem, ze jest duzo pracy, tak po prostu pytam orientacyjnie
Nie mam pojęcia. Wszystko zależy od Współpracowników i od Siostry.

Cytat:
Napisane przez MartaiMaciej Pokaż wiadomość
Mam kilka pytań, ale się nie zdziwię jak nikt nie będzie umiał na nie odpowiedzieć:
Czy jesinala Tembo nr kart 570 miała wcześniej sponsorów?
Czy mulamba jest bardzo oddalona od Misji?
Czy i ile z rodzeństwa Jesinali ma sponsorów?
Co jest Im najbardziej potrzebne?
Jak wcześniej pisałam przekazałam na zakupy spożywcze (tak jest w tytule) 33$.
Jako, że mają mąkę i słodkie ziemniaki, to może Siostra Józefa kupiłaby Im ryż, cukier, mleko, olej, soję, sól i moskitierę? Może Siostra zagospodarować co do centa! Bardzo proszę i dziękuję.
Jesinala nie miała wczęśniej innych Sponsorów. Gdzieś Gosiakk7 i KateMwale wklejały mapkę okolicy. Trzeba przeszukać forum. Z tego co wiem, to rodzeństwo Jesinali raczej nie jest w adopcji. A to co najbardziej potrzebne to to co Ava zawsze wymieniała: jedzenie, materac do spania. Przeglądnij opisy Avy z Zambii - kopalnia wiedzy.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 15:38   #3332
dodus_90
Raczkowanie

Talking Dot.: Misja w Zambii - część III

Ja mam pytanie, czy jest jakas mozliwsc zdobycia wiecej informacji na temat mojej adopcyjnej córeczki Josphine Kashika nr kartoteki 568, z wioski Sambani, Rufunsa. Bardzo bym chciala wiedziec, czy ma ona swoj materac i koc, a takze jaki ma rozmiar buta i wzrost( bo chcialabym jej wyslac jakies ubrania i buty). Wiem, ze mieszka ona z siostra, wiec chcialabym sie tez dowiedziec, czego im najbardziej poczeba, czy maja wystarczajaco pieniedzy na jedzenie i w ogole. Na stronie przeczytalam, ze adopcja dziecka w wieku mojej Josphine kosztuje 100$, a pani Ewa napisala mi, ze powinnam wplacic 150$, czy to znaczy, ze za te 50$ moge wybrac co chcialabym, zeby bylo kupione dla mojej malej?? pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie
dodus_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 16:42   #3333
agamann
Raczkowanie

Cytat:
Mam kilka pytań, ale się nie zdziwię jak nikt nie będzie umiał na nie odpowiedzieć:
Czy jesinala Tembo nr kart 570 miała wcześniej sponsorów?
Czy mulamba jest bardzo oddalona od Misji?
Czy i ile z rodzeństwa Jesinali ma sponsorów?
Co jest Im najbardziej potrzebne?
Jak wcześniej pisałam przekazałam na zakupy spożywcze (tak jest w tytule) 33$.
Jako, że mają mąkę i słodkie ziemniaki, to może Siostra Józefa kupiłaby Im ryż, cukier, mleko, olej, soję, sól i moskitierę? Może Siostra zagospodarować co do centa! Bardzo proszę i dziękuję.
Wioska Mulamba jest oddalona ok 50km od misji Ava80 o tym pisała w swojich postach zdaje się że też ma w tej wiosce dziecko.
agamann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 16:50   #3334
yustyna777
Raczkowanie

Serdecznie GRATULUUUUUUUJĘ wszystkim nowym rodzicom. Życzę, aby opieka nad dziećmi sprawiła Wam mnóstwo radości
Cytat:
Napisane przez dodus_90 Pokaż wiadomość
Na stronie przeczytalam, ze adopcja dziecka w wieku mojej Josphine kosztuje 100$, a pani Ewa napisala mi, ze powinnam wplacic 150$, czy to znaczy, ze za te 50$ moge wybrac co chcialabym, zeby bylo kupione dla mojej malej?? pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie
Ze mną było podobnie Ale nie wnikam w szczegóły tylko wpłacam.
Pieniążki na pewno będą przekazane na potrzeby dziecka. Wydaje mi się, że Siostra wie najlepiej jakie są najpilniejsze potrzeby i dokona najlepszego wyboru

Edytowane przez yustyna777
Czas edycji: 2008-12-09 o 16:52
yustyna777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 17:00   #3335
dodus_90
Raczkowanie

no w sumie masz racje wiec poprostu wplace te 150$ a siosra juz jej kupi co bedzie 3eba, a w styczniu jak polece do Polski to mam zamiar wyslac paczke mojej malej i juz nie moge sie doczekac. Tylko bardzo zaluje, ze nie znam jej rozmiarow bo byl chciala jej cos z ubranek wyslac tez. Normalnie ciesze sie z tej adopcji jak glupia, powinnam sie uczy, bo zaczynam sesje w sobote, a zamiast tego co chwile ogladam zdjecie i przegladam ten watek :P
dodus_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 17:36   #3336
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodus_90 Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie, czy jest jakas mozliwsc zdobycia wiecej informacji na temat mojej adopcyjnej córeczki Josphine Kashika nr kartoteki 568, z wioski Sambani, Rufunsa. Bardzo bym chciala wiedziec, czy ma ona swoj materac i koc, a takze jaki ma rozmiar buta i wzrost( bo chcialabym jej wyslac jakies ubrania i buty). Wiem, ze mieszka ona z siostra, wiec chcialabym sie tez dowiedziec, czego im najbardziej poczeba, czy maja wystarczajaco pieniedzy na jedzenie i w ogole. Na stronie przeczytalam, ze adopcja dziecka w wieku mojej Josphine kosztuje 100$, a pani Ewa napisala mi, ze powinnam wplacic 150$, czy to znaczy, ze za te 50$ moge wybrac co chcialabym, zeby bylo kupione dla mojej malej?? pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie
Przepraszam, nie zmieniałam w tekście (wcześniej musiałam przyznawać starsze Dziecko za 150 $), w takim wieku to 100 $.

Aż takich szczegółowych informacji to raczej nie będzie Ludzie wczęśniej takie dostawali bo Ava była na misji i oosbiście sprawdzała i pytała. Siostra ani współpracownicy nie mają tye czasu Wiem, że będzie lista rozmiarów ale nie wiem kiedy? Wiem, że Ava pracuje nad nowym formularzem z pytaniami bardziej szczegółowymi, ale kiedy się to zrealizuje (tzn. kiedy Współpracowniyc Siostry dotrą do wszystkich 600 Dzieci aby uzupełnić te dane) to jeszcze trochę potrwa

Na pewno materac i zapas jedzenia to priorytet.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2008-12-09, 17:57   #3337
agamann
Raczkowanie

Mam pytanie do Seony.
Czy ktoś z rodzeństwa mojej córki (Lucia Mwansa nr.567) ma adopcyjnych rodziców.
Z góry przepraszam za zawracanie głowy ale mnie skręca z ciekawości. Mąż się smieje ze mnie ze zamiast szykowac się do "prawdziwego" porodu(Jestem w 9 tym miesiacu ciazy) to siedze z wielkim brzucholem i co chwile zaglądam na forum. Seona jezeli możesz mi odp będę wdzięczna(wiem że też jesteś przy nadzieji) wiec przepraszam za zawracanie głowy.
Stary 2008-12-09, 18:04   #3338
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Cytat:
Napisane przez gosiakk7 Pokaż wiadomość
Witam!

Kalendarze - chwilowo była cisza bo czekałam na pewną decyzję, ale ponieważ jej nie mam, to ją podejmę sama - drukuję u siebie

Druk wyniesie pewnie ok.18 pln / sztukę, więc kalendarze pójdą na allegro w cenie ok. 30 pln...tak sądzę...

Właśnie koresponduję z Ulisią - postaram się do środy wysłać jej wszystko żeby mogła szybko wrzucić na aukcję, potem zbieramy zamówienia, drukujemy i wysyłamy
A jak mniej więcej będzie wyglądał ten kalendarz? Tzn wymiary i ilość stron. Czy jest gdzieś dostępny jakiś projekt czy coś ??? Przepraszam ze tak wypytuję, ale jak juz pisałam chciałabym na prezent dla mamy i się zastanawiam zy nei bedzie za duży itp...

Z góry dzieki za odpowiedź
Pyziulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 19:03   #3339
s.Józefa
Raczkowanie

Szczesc Boze!Kochani! Wybaczcie ze nie pisze a to dlatego ze przygotowujemy sie do ogrooooomnych zakupow swiatecznych,chcemy tez byc na biezaco z zakupami "sklepik internetowy".Swiateczne party bedzie na Nowy Rok bo teraz nie damy rady,a bedzie to tez baaardzo duze party,tyle dzieci.Te dzieci co sa z dalekich wiosek nie dotra na party ale za to beda miec wieksza paczke.Z forum jestem na biezaco ale poprosze AVE aby zbierala dla mnie wszystkie prosby o zakupy ,pytania bo nie jestem w stanie ich sobie sama wypisywac ,tak samo prosze osoby ktore wyslaly mi prywatna wiadomosc z prosba o zakupy aby przeslaly te prosbe do AVY-czas mam teraz ograniczony baardzo.
Do tego mamy problemy z naszym oswietleniem solarowym w domu,po prostu nie dziala,o 22:00 w nocy jest ciemno,a przy swieczce nie da sie wiele zrobic bo robactwo sie cisnie do swieczki i trudno nawet oddychac bo...
Czekamy na nowy formularz z pytaniami....tym sposobem bedziemy mogli przekazac Wam wiecej szczegolow o dziecku i jego rodzinie a okazja sie zbliza-rozdawanie swiatecznych prezentow.Pozdrawiam Wszystkich baaaaaardzo serdecznie!s.Jozefa
s.Józefa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 19:05   #3340
mamapity
Raczkowanie

Witam wszystkich serdecznie!!!

Witam bardzo cieplutko Nowych Rodziców.klask i:

Marta i Maciej, dodus-90, moromek, agamann,Mama Bernarda- składam wielkie gratulacje oraz życzę pociechy z dzieciaków.:j upi:
Stary 2008-12-09, 19:29   #3341
basiaczek11
Raczkowanie

Witam. Odcięli mnie od internetu na jakiś czas i widzę, że nasze grono ciagle się powiększa . Fajnie Wszystkich nowych rodziców witam serdecznie i radości z dzieciaków życzę
Po pierwsze donoszę, że choć na stronie ostatni list AVY jest z 17 listopada, wysyłałam je do administratora na bieżąco aż do powrotu AVY. Może niech Daniel zerknie w pocztę

Po drugie mam pytanie. AVA pisała, że dzieci z odległych wiosek nie są dożywiane w szkole bo siostra nie ufa tamtejszym i ma rację. Chciałam zapytać czy w ramach wpłaty zasadniczej na dziecko 150 $ oprócz mundurka siostra kupuje czasami jedzenie dzieciakom kiedy ktoś wybiera się do wioski, czy czeka na naszą inicjatywę? Szczerze mówiąc wolę, żeby siostra dysponowala pieniążkami jak uważa bo wiem, że wyda je najlepiej chociaż pewnie na niewiele ta zasadnicza wpłata wystarcza.

Adopcja Serca na facebooku:

Adopcja Serca

basiaczek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 20:37   #3342
gosiakk7
Rozeznanie

Cześć!
Uff...się namęczyłam z obróbką kalendarza do wystawienia na allegro...ale juz jest...
Ulisia - pewnie juz Cię o to prosiłam kiedyś...ale podeślij mi proszę na priv adres mailowy do Ciebie Wyslę Ci fotki i opis do wystawienia na allegro - tylko wrzucić

A dla Was tak na szybko fotki załączam do posta...

Kalendarz formatu A4
13 stron

Animator - jeszcze dziś pójdzie do Ciebie ten dokument do zebrania danych i podpisów.
Muszę się tylko upewnić że jest OK...a wczoraj już nie zdążyłam

Jeszcze tylko jutro czekam na info o wpłacie na party!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (108,1 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (67,3 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (65,5 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (77,6 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (63,5 KB, 60 załadowań)
gosiakk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 22:12   #3343
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiakk7 Pokaż wiadomość
Kalendarz formatu A4
13 stron
Gosiu kalendarz piękny!!!!! Ja już chcę A podobno ciężarne to bez kolejki I najładniejszy ten czerwiec A dlaczego ta piękna data 11 czerwca jest pogrubiona Nie wiedziałam, że moja rocznica ślubu jest aż tak ważna Dzięki

Ślub
Pati
Lili
Stary 2008-12-09, 23:46   #3344
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Gosiu kalendarz piękny!!!!! Ja już chcę A podobno ciężarne to bez kolejki I najładniejszy ten czerwiec A dlaczego ta piękna data 11 czerwca jest pogrubiona Nie wiedziałam, że moja rocznica ślubu jest aż tak ważna Dzięki
Mi też najbardziej czerwiec,a 11 to chyba Boże Ciało co? Seonka
No i czar prysł,a 23?

www.adopcjaserca.pl

Dla ciebie J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 00:03   #3345
MamaBernarda
Raczkowanie

Staram się "przeryć" od początku forum... Jest co czytać... Jestem pod wielkim wrażeniem mądrości Markosa na temat niedowiarków, poświęcenia wielu Pięknych Osób, adopcyjnych Młodych Mam i tego co napisała Nela85.

Wysłałam dziś paczkę dla synka, powiedzcie mi proszę skąd mam wiedzieć kiedy ją dostanie?
I jeszcze jedno - to o czym mówi Siostra, te paczki świąteczne, czy mieści się to w ramach podstawowej wpłaty, czy to jakieś dodatkowe wpłaty? Kiedy dziecko dostaje produkty za to co wpłaciłam? Nie jestem w stanie przeczytać tego ogromu naraz, a to że wpadłam jak oliwka do Martini w Adopcję i Wszytko z Nią związane - to fakt
Będę zatem czytała karnie dalej, ale dajcie mi paliwo na przetrwanie;-)
MamaBernarda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 00:36   #3346
ava80
Rozeznanie

GG do ava80 Send a message via Skype™ to ava80

Cytat:
Napisane przez MamaBernarda Pokaż wiadomość
Staram się "przeryć" od początku forum... Jest co czytać... Jestem pod wielkim wrażeniem mądrości Markosa na temat niedowiarków, poświęcenia wielu Pięknych Osób, adopcyjnych Młodych Mam i tego co napisała Nela85.

Wysłałam dziś paczkę dla synka, powiedzcie mi proszę skąd mam wiedzieć kiedy ją dostanie?
I jeszcze jedno - to o czym mówi Siostra, te paczki świąteczne, czy mieści się to w ramach podstawowej wpłaty, czy to jakieś dodatkowe wpłaty? Kiedy dziecko dostaje produkty za to co wpłaciłam? Nie jestem w stanie przeczytać tego ogromu naraz, a to że wpadłam jak oliwka do Martini w Adopcję i Wszytko z Nią związane - to fakt
Będę zatem czytała karnie dalej, ale dajcie mi paliwo na przetrwanie;-)
To teraz ja
Gdy paczka dotrze Siostra podaje info bezpośrednio na forum.Będzie twoje imię, pierwsza listera nazwiska i napisane czy to koperta czy paczka

Nie. Absolutnie nie w podstawie. Podstawa jest na szkołę - mundurek, zeszyty, czesne, czasem internat. KAŻDY DODATKOWY ZAKUP DLA DZIECKA LUB RODZINY WIĄŻE SIĘ Z DODATKOWYM PRZELEWEM.
WAŻNE!
Kwestię opisywania przelewów opisywałam dwie lub trzy strony wstecz

Kiedy dziecko dostanie to już inna broszka. Za dużo by dokładnie opisywać jak cały proces wygląda ale na 100% jest w moich listach z Zambii.
Zapraszam do wcześniejszych postów z okresu 27.10 - 28.11 lub na stronę adopcji serca.
Tam dokładnie jest napisane kiedy dziecko otrzymuje, co sie wiąże z takimi zakupami, jak wygląda wizyta u dziecka, jak często się jeździ itp.

Miłego "matkowania"
Stary 2008-12-10, 11:11   #3347
Sebastian L
Przyczajenie

Witam wszystkich!

Jestem nowym adopcyjnym tatusiem małego Dixsona (3 latka).

Przelałem już pieniążki (obowiązkowe $50) + na świąteczne party

Dzisiaj wysyłam kopertę bombelkową wraz z listem i kilkoma drobiazgami.

mam pytanie do doświadczonych rodziców. Czy jest jeszcze coś co powinienem na początku zrobić?

Pozdrawiam wszystkich
Sebastian L jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 12:36   #3348
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Kochani,
Ostatnio mało udzielałam się na forum, brak czasu, problemy ze zdrowiem....ot to tylko wymówki. Dawno nie zaglądałam na swojego adopcyjnego maila, dziś coś mnie ruszyło, ależ byłam głupia, tam czekał na mnie prezent, który bardzo szybko postawił mnie na nogi. Jeszcze dziś wieczorem piszę info do Newslettera
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 324. Christopher Mwale (1).jpg (60,8 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 324. Christopher Mwale (3).jpg (69,6 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 324. Christopher Mwale (4).jpg (77,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 324. Family of Christpher Mwale (2).jpg (68,2 KB, 49 załadowań)

KateMwale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 12:47   #3349
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KateMwale Pokaż wiadomość
Kochani,
Ostatnio mało udzielałam się na forum, brak czasu, problemy ze zdrowiem....ot to tylko wymówki. Dawno nie zaglądałam na swojego adopcyjnego maila, dziś coś mnie ruszyło, ależ byłam głupia, tam czekał na mnie prezent, który bardzo szybko postawił mnie na nogi. Jeszcze dziś wieczorem piszę info do Newslettera
ojeje, ale super! Śliczne dzieciaczki! Gratuluje!

Ja czekam nadal na zdjęcia... Mam nadzieję, że pewnego dnia dostanę taką cudowną niespodziankę!
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 12:53   #3350
basiaczek11
Raczkowanie

KateMwale Zdrówka życzę Super jest ten Twój Krzysiek

Przepraszam, że się powtarzam ale zależy mi na odpowiedzi
AVA pisała, że dzieci z odległych wiosek nie są dożywiane w szkole bo siostra nie ufa tamtejszym i ma rację. Chciałam zapytać czy w ramach wpłaty zasadniczej na dziecko 120 $ oprócz mundurka siostra kupuje czasami jedzenie dzieciakom kiedy ktoś wybiera się do wioski? Chociaż pewnie na niewiele ta zasadnicza wpłata wystarcza...

Adopcja Serca na facebooku:

Adopcja Serca

basiaczek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 18:51   #3351
MartaiMaciej
Raczkowanie

AVA - wysłałam do Ciebie maila z prośbą o zakupy, ale oczywiście zapomniałam napisać, że proszę o zakup mundurka szkolnego i wyprawki szkolnej takiej na początek. Wyprawkę już kupiłam i wysyłam jutro. Jesinala Tembo nr. kart 570 Mulumba. Pisałi mi na forum, Ze Ty też masz tam Swoje Dziecko. No to jesteśmy z jednej wsi.
Pozdrawiam
MartaiMaciej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 19:08   #3352
moromek
Raczkowanie

Gdzie leży Mwandechabe? Daleko od wioski Mpanshya? Próbowaliśmy znaleźć na necie na różnych mapach, ale nam się nie udało.

I jeszcze jedno pytanie, czy naszą Priscillą ktoś już się wcześniej opiekował? Zastanawiamy się, bo jej numer kartoteki to 421, a ostatni wpis na stronie www mówił, że 564 dzieci podlega adopcji (wtedy kiedy adopcja była wstrzymana).
Stary 2008-12-10, 19:15   #3353
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
AVA - wysłałam do Ciebie maila z prośbą o zakupy, ale oczywiście zapomniałam napisać, że proszę o zakup mundurka szkolnego i wyprawki szkolnej takiej na początek. Wyprawkę już kupiłam i wysyłam jutro. Jesinala Tembo nr. kart 570 Mulumba. Pisałi mi na forum, Ze Ty też masz tam Swoje Dziecko. No to jesteśmy z jednej wsi.
Pozdrawiam
Wyprawkę i mundurek zawsze ma w komplecie, od razu przy przystąpieniu do programu. To zakup obowiązkowy.

Cytat:
I jeszcze jedno pytanie, czy naszą Priscillą ktoś już się wcześniej opiekował? Zastanawiamy się, bo jej numer kartoteki to 421, a ostatni wpis na stronie www mówił, że 564 dzieci podlega adopcji (wtedy kiedy adopcja była wstrzymana).
Nikt się Prosillą nie opiekował Pod tym numerem była luka /Dziecko podwójnie przydzielone czy coś takiego/ i upchnęłam Ciebie

Ślub
Pati
Lili

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-10, 19:29   #3354
agamann
Raczkowanie

Cytat:
Jesinala Tembo nr. kart 570 Mulumba. Pisałi mi na forum, Ze Ty też masz tam Swoje Dziecko. No to jesteśmy z jednej wsi.
Pozdrawiam
Moja Lucia też jest z wioski Mulamba Witam sąsiadów
Stary 2008-12-10, 20:00   #3355
MartaiMaciej
Raczkowanie

Smile Dot.: Misja w Zambii - część III

Pakowałam właśnie koperty z drobiazgami i wyprawką szkolną dla Jesinali i okazało się że bardziej opłaca mi się wysłać paczkę priorytetem. Co piszecie na blankiecie wysyłki, bo każą pisać co zawiera? Wysyłam plecak, zeszyty, piórnik, przybory szkolne, budynie, Mamby, bieliznę, skarpetki, misie, koc, spódniczkę i bluzę.
Co do adresowania, to wiem, ale z opisem paczki na blankiecie, to nie mam pojęcia, a nie chcę żeby Siostra Józefa miała kłopoty.

Seono bardzo dziękuję Tobie i innym Forumowiczom za odpowiedzi i gratulacje.
Pozdrawiam Wszystkich gorąco!
MartaiMaciej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 20:58   #3356
ava80
Rozeznanie

GG do ava80 Send a message via Skype™ to ava80

Cytat:
Pozdrawiam
mundurek będzie - na to między innymi są te "standardowe wpłaty" "D

Cytat:
Gdzie leży Mwandechabe? Daleko od wioski Mpanshya? Próbowaliśmy znaleźć na necie na różnych mapach, ale nam się nie udało.

Mwandechabe zaczyna się ok. 6 km od Mpanshyi ale to rozległa wioska. To tam mniej wi,ęcej gdzie mieszka Mathilda u której byłam

Cytat:
Pakowałam właśnie koperty z drobiazgami i wyprawką szkolną dla Jesinali i okazało się że bardziej opłaca mi się wysłać paczkę priorytetem. Co piszecie na blankiecie wysyłki, bo każą pisać co zawiera? Wysyłam plecak, zeszyty, piórnik, przybory szkolne, budynie, Mamby, bieliznę, skarpetki, misie, koc, spódniczkę i bluzę.
Co do adresowania, to wiem, ale z opisem paczki na blankiecie, to nie mam pojęcia, a nie chcę żeby Siostra Józefa miała kłopoty.

Seono bardzo dziękuję Tobie i innym Forumowiczom za odpowiedzi i gratulacje.
Pozdrawiam Wszystkich gorąco!
wiem, że zwykle osoby staraja się jednak pisać: rzeczy używane, dary, nie na sprzedaż
used clothes and toys, charity, not for sale

to ważne by nie płacic cła - ale nich się wypowie ktoś kto relanie pisał
Stary 2008-12-10, 23:04   #3357
MamaBernarda
Raczkowanie

AVA dziękuje

Może ktoś wie jak daleko od siostry Józefy leży wioska MALISAY? Grzecznie czytam ale nie znajduję
Bernard jest właśnie z tej wioski, wychowuje go ciotka, nie ma już rodziców Czy jeżeli w formularzu nie było zaznaczone to mieszkają z ciotką sami? To wydaje mi się mało prawdopodobne... Hmmm...

Przy okazji: właśnie dotarłam do 19 strony III wątku i ... dowiedziałam się żeby nie wysyłać poleconych...
Postuluję, aby takie informacje dopisać do FAQ bo ja właśnie narobiłam problemów i to dwukrotnie! PRZEPRASZAM Siostro Józefo...
List do Bernarda wysyłałam 26 września, priorytetem poleconym właśnie, ale jeszcze nie znalazłam czy dotarł

Edytowane przez MamaBernarda
Czas edycji: 2008-12-10 o 23:18 Powód: dopisek
MamaBernarda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-11, 10:45   #3358
ewko18
Przyczajenie

Witam wszystkich,dawno mnie tu nie było,a teraz chciałabym jak najszybciej wysłać jakies dolatkowe środki do wykorzystania dla rodziny mojej Josephine.
Niechcę wybierać artykułów ze sklepu,bo nie wiem co im brakuje.
Czy moge na przelewie napisać tylko,zakupy dowolnei numer kartoteki?
Jeszcze jedno ,czy numer konta taki jak przy wpłacie rocznej , czy sklepik ma jakis inny numer konta? Pewnie nie ,ale lepiej spytać.
Wszystkich pozdrawiam.
Stary 2008-12-11, 13:30   #3359
Markos
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sebastian L Pokaż wiadomość
Witam wszystkich!

Jestem nowym adopcyjnym tatusiem małego Dixsona (3 latka).

Przelałem już pieniążki (obowiązkowe $50) + na świąteczne party

Dzisiaj wysyłam kopertę bombelkową wraz z listem i kilkoma drobiazgami.

mam pytanie do doświadczonych rodziców. Czy jest jeszcze coś co powinienem na początku zrobić?

Pozdrawiam wszystkich
Witaj. Jedynym moralnym obowiązkiem którego się podejmujemy w momencie decyzji o adopcji na odległość, jest wpłacanie rocznej opłaty. Wszystkie pozostałe rzeczy, takie jak dodatkowe pieniądze na zakupy, przesyłki (listy i paczki), to sprawy indywidualne - zależne tylko od Ciebie
. Czytaj forum, przejrzyj naszą stronę - może wpadniesz na jakieś pomysły. Zawsze też możesz pytać, jeśli pojawią się jakieś wątpliwości.

Cytat:
Napisane przez ewko18 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich,dawno mnie tu nie było,a teraz chciałabym jak najszybciej wysłać jakies dolatkowe środki do wykorzystania dla rodziny mojej Josephine.
Niechcę wybierać artykułów ze sklepu,bo nie wiem co im brakuje.
Czy moge na przelewie napisać tylko,zakupy dowolnei numer kartoteki?
Jeszcze jedno ,czy numer konta taki jak przy wpłacie rocznej , czy sklepik ma jakis inny numer konta? Pewnie nie ,ale lepiej spytać.
Wszystkich pozdrawiam.
Numer konta ten sam. Jeśli nie masz pomysłu jakie artykuły wybrać, możesz napisać taką ogólną informację + imię i nazwisko dziecka i numer kartoteki.
Markos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 16:46   #3360
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

puk puk
tp ja
marnotrawna MATKA

byłam odcięta od internetu a jak juz naprawiono to nie sposób nadrobic wszystkiego tak szybko

ale codziennie myślałam o Was, o dziecich, party kalendarzach i z radościa witam nowych rodziców

KateMwale - Krzysiu Ci rośnie jak na drożdzach i jaka pięknie uśmiechnięta Mama, wspaniała rodzinka

postaram się poczytać wstecz
i jeszcze maile do nadrobienia

od poniedziałku urlop to wróce do forumowego życia
pozdrawiam
Aga
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości