![]() |
#31 |
BAN stały
|
Dot.: proszę o radę, co zrobić?
Tłumaczenie czekogolwiek, w tym wypadku zdrady, alkoholem czy innym odużeniem jest żenujące i tak banalne, że głupio to nawet komentować. Jeżeli wiem, że głupieje po alkoholu - to nie pije. Jeżeli nie potrafie odmówic wódki - nie chodzę na imprezy. Jeżeli nie potrafie zrezygnować z imprez - nie wiąże się na stałe z nikim, przynajmniej do czasu aż jestem pewny swoich zachowań w stanie upojenia. Tyle na ten temat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale możesz być pewna swoich uczuć na teraz. Pamiętam, że miałam taki okres w życiu, że wchodząc w związki z góry wiedziałam, ze nie chcę za tego faceta wychodzić - choć było nam razem fajnie. Po prostu tego nie widziałam. Potem spotkałam kogoś z kim było mi dobrze - tak po prostu. I wiedziałam, że z mojej strony to coś trwalszego. Wątpliwości są normalne - musisz jedynie dokładnie przeanalizować z czego one wynikają. Wtedy będziesz wiedzieć co dalej ![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Czytam Wasze wypowiedzi i nie mogę się nadziwić, jacy jesteście tolerancyjni wobec zdrady... Prawie każdy pisze "nie mów mu", "zapomnij", "nie zadręczaj się", "czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal"... Ludzie, a gdzie miejsce na szczerość w związku, na prawdę??? Czy według Was związek powinien opierać się na kłamstwach? Wy też chcielibyście być oszukiwani??? Serio serio?
![]() Autorka wątku zrani swojego chłopaka wyznając mu prawdę, owszem... ale czy nie rani go bardziej oszukując go??? Facet powinien wiedzieć, że jego ukochana przyprawiła mu rogi... i ma prawo zadecydować, czy chce jeszcze być z taką kobietą, czy nie... Gosiaaa88 wyznaj mu prawdę! Nabroiłaś i teraz musisz liczyć się z konsekwencjami... takie jest życie... W ogóle co to za postawa "jeśli odejdę, to z innego powodu", "wciąż szukam"... ??? Jesteś z nim, bo nikt lepszy się nie nawinął? Bo boisz się że zostaniesz starą panną...??? A jak pojawi się Twój książę z bajki, to wtedy go rzucisz? Po prostu ręce opadają...... Dziewczyno wyznaj mu prawdę i daj mu szansę na spotkanie kobiety, która będzie go naprawdę kochać i doceniać i która będzie mu wierna... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Secundo: Logika matematyczna, ma niewiele wspolnego z tym co napisales. Bo owszem, zdanie p widze, ale gdzie zdanie q? Jak mam okreslic ich prawdziwosc wobec siebie? Cytat:
Cytat:
Kazdy z nas ma wolna wole, a Ty sorry, nie jestes Bogiem zeby osadzac i oceniac. A wlasnie to robisz. Poza tym przyjazn to jak dla mnie nie dbanie o dobro drugiej osoby, ale pewne bezwarunkowe uczucia i emocje nad ktorymi ciezko nam czasem panowac. A zeby bylo w temacie. Cytat:
Co masz zrobic? Zostaw swojego TZ. Czemu? Nie widze zebys pisala cokolwiek o tym jak go kochasz, szkoda mi Twojego TZ. Nie dlatego ze go zdradzilas, ale dlatego ze jestes z nim przyzwyczajenia. Jak dla mnie, to zadna jedyna milosc. Brzmi to brutalnie, ale taka prawda. Myslisz egoistycznie? Okej, kazdy powinien byc egoista bo na tym polega instynkt samozachowawczy. Nie mow mu, bo biorac pod uwage ze nie potrafisz odejsc, bo jestescie razem 5 lat i jestes do niego jedynie przyzwyczajona, mowiac mu o zdradzie zafundujesz mu jeszcze wiekszy bol. Swoja droga, niecierpie takiego zachowania pt. "Nie odejde od niego bo jestesmy razem juz 5 lat". Jak bedziesz miala 50 lat, to te 5 lat bedzie nic nieznaczaca czescia Twojego zycia. Jak dla mnie fakt, ze w ogole zastanawiasz sie nad swoimi uczuciami jest mocno niepokojacy. Cytat:
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2008-12-11 o 11:21 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Współczuję temu facetowi... myśli, ze ma kochającą kobietę, a ona oszukuje go na każdym kroku...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I serio, serio - ja bym wiedzieć nie chciała! Ta wiedza na bank by mnie zniszczyła. Ale oczekuję szczerości na zasadzie - nie chcę być z Tobą, to Ci to mówię (niekoniecznie podając przyczynę w postaci zdrady). To nie ma nic wspólnego z tolerancją dla zdrady.
![]() |
![]() |
#37 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli wolisz żyć w kłamstwie, być oszukiwana? Dziwne... Ja wolę znać prawdę... nie chciałabym być z kimś, kto mnie zdradza i oszukuje. Dla mnie też byłby to straszny cios. Ale wolałabym dowiedzieć się prawdy i mieć możliwość ułożenia sobie życia z innym facetem, który będzie mnie naprawdę kochał i który będzie potrafił dochować mi wierności... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się z Tobą, myślę tak samo ![]() I gdybym miała poznać tak żenującą historię jak tą co opisała Gosia ![]() ![]() Dla mnie zdrada psychiczna jest dużo gorsza niż fizyczna, więc jeśli mnie już nie kocha to w konsekwencji wszystko jedno z kim i gdzie się bzykał, taka prawda ![]() [quote=wiewioora83;1004372 2]Troską??? Ja bym tego tak nie nazwała... Czyli wolisz żyć w kłamstwie, być oszukiwana? Dziwne... Ja wolę znać prawdę... nie chciałabym być z kimś, kto mnie zdradza i oszukuje. Dla mnie też byłby to straszny cios. Ale wolałabym dowiedzieć się prawdy i mieć możliwość ułożenia sobie życia z innym facetem, który będzie mnie naprawdę kochał i który będzie potrafił dochować mi wierności...[/quote] Kłamstwo, przemilczenie prawdy jest czasem uzasadnione, są takie przypadki ![]() Takiej pewności, że facet dochowa Ci wierności nie możesz mieć nigdy, pozostaje wierzyć i ufać i nawzajem zresztą /faceci też wierzą ale pewności na 100% nie mają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wierzę i ufam swojemu TŻ-towi, ale jeżeli by mnie zdradził, to chciałabym to wiedzieć. Ktoś, kto mnie zdradził, nie zasługuje na moją miłość i oddanie. Jestem wierna i wymagam tego samego od swojego partnera. Związek oparty na zdradach, oszustwach, kłamstwach nie ma dla mnie sensu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dla mnie należy, bo po pierwsze autorka ma wahania co do swoich uczuć, sensu trwania tego związku, więc jeśli odejdzie i zakończy ten związek to z powodu tego właśnie....A gdyby tak powiedziała chłopakowi prawdę, żałosną sprzed lat....to co robi...funduje mu przerabaną sytuację, z wyrzutami, z poczuciem beznadziejności - także tej typowo po męsku postrzeganej ![]() ![]() Ja się z Tobą zgadzam wierność za wierność, tak powinno być , tego powinniśmy oczekiwac od swoich partnerów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest realny powód dla którego dejdź jeśli czujesz, że to nie ten. Daj człowiekowi tez ułożyć sobie życie a nie jak ten pies ogrodnika, sama nie masz czego byś chciała i jemu szansę odbierasz. A że 5 lat? Wielkie mi co, ludzie się po 30 rozchodzą i żyją. Co za mania jakaś na wizażu, ciągle czytam "nie odejdę, bo jestem z nim X lat" Nie że , nie odejdę bo kocham, bo jest cięko ale wiem ze to ten z tym chcę się zestarzeć", tylko "bo mi szkoda 5 lat", albo "bo to mój 1wszy chłopak". ![]() Czas nauczyć się odróżniać rzeczy ważne od tych mniej ważnych! Wyrak: Cytat:
![]() Fakt, mało takich ludzi, ale są. ![]()
![]() |
![]() |
#43 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
(proponuję wcześniejsze zapoznanie się z przebiegiem dyskusji) Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
i o to chodzi właśnie... odnoszę wrażenie,że dla Wyraka Przyjaciel nie różni się niczym od zwykłego znajomego na "cześć"
![]() |
![]() |
#45 |
BAN stały
|
Trudna sytuacja - ale ja bym powiedziała. Inaczej zawsze to bedzie stało między Wami i będziesz czuła, że nie jesteście wobec siebie szczerzy, ze nie ma miedzy wami zaufania.
Dla mnie akurta związek bez szczerosci nie ma sensu. Swoją drogą nie wiem jak po pijaku można przespac się z kumplem ![]() Nawet, gdy miałam okres takiego młodzieńczego zalewania sie i nie miałam TŻ, za to pełno "chętnych" kumpli wokół nie przespałam sie z żadnym, bo wiedziałam, ze załowałabym tego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wypowiedziałeś się,że na imprezy nie powinno się chodzic samemu,więc jasne jest przebywanie razem. zdrada jest zła,ale nikt nie powiedzioał,że była szczęśliwa w związku.faktem jest,że powinna zerwać zły związek i zacząć wszystko od nowa nie zrobiła tak i powinna cierpieć za swoją głupotę w samotności.nie obarczać jeszcze drugiej strony.najgorsze co może być to podrzucenie komuś swojego problemu. najlepiej bedzie jak zostawisz swojego faceta nie mówiąć mu nic. nie niszcz sobie i jemu życia.idz swoją drogą.daj jemu szansę i sobie na nowy związek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
powiuedziałem,że na IMPREZY... nie powiedziałem natomiast,że do toalety, do banku, do sklepu, do koleżanki partnerki, bo kosmetyczki, do fryzjera itp. co próbowano mi wmówić, że tak twierdzę (Wyrak i jego ekipa). Oni uważają,że ja mówię,że WSZĘDZIE trzeba chodzić razem... a ja powiedziałem tylko o imprezach... chyba,że imprezy to cały Wasz świat ;]
![]() |
![]() |
#49 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No podejdzie taki i sie spyta Twojej laski ktora godzina i patataj! Odjedzie z nim na jego bialym rumaku. Pilnowanie, to nie sposob zeby zapobiec zdradzie. Czlowiek chetny to i w zlotej klatce zdradzi. Proste.
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o z tym się zgodzę. a do autorki... nie płacz nad rozlanym mlekiem. zastanow sie czy chcesz np. zeby Tż zostal Twoim mezem pozniej czy po prostu nie jestes pewna swoich uczuc. pozatym powinien dowiedziec sie od ciebie... mozesz tez uzyć fortelu ze ktos Ci powiedzial ze z nim spalas ale Ty nie jestes tego pewna bo nie pamietasz i ze Cie to gryzie. ale nie wiem czy to dobry pomysl.... pozdrawiam
![]() |
![]() |
#51 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no... a ja jeszcze dodatkowo nie lubię narkotyków (osobiste preferencje) dlatego tym bardziej jestem przeciwnie nastawiony a na trzeźwo to już inna sprawa... ![]() dodam, że ja i moja TŻka nie chodzimy i nie będziemy chodzić osobno na imprezy. I mimo wszystko spotykamy się osobno ja z kumplami, ona z przyjaciółkami i wszystko gra... po prostu albo idziemy na imprezę we dwoje, a jak jedno nie chce albo nie może, to nie idziemy w ogóle... (sztuka kompromisu, nawet gdybym pozwolił jej iść ona wolałaby zostać ze mną) dodam, że żadne z nas nie narzeka na to,że się więzimy itp.... NIE HIPERBOLIZUJMY że niechodzenie osobno na imprezy to kurcze od razu więzienie, prison break, tortury, ciemne lochy, WCzK, NKWD itp.
-- ...nocnym pociągiem aż do końca świata. Edytowane przez Jacek0x Czas edycji: 2008-12-11 o 17:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym - jesli o mnie chodzi, to dla mnie stwierdzenie, ze nie chodzenie razem na imprezy to glupota, jest glupota jak dla mnie, bez wnikania co robisz w innych sytuacjach. Tak czy siak, ja wole zaufanie zamiast trzymania kogokolwiek na smyczy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Taa, moi zwolennicy, moze zaczne jakas partie polityczna czy zwiazek religijny, zeby zagospodarowac moich zwolennikow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
widzisz... nic Cię nie obchodzi to, co mi się wydaje...
ogólnie mimo to swojego stanowiska i tak nie zmienię... ![]() a stwierdzenie, że masz tu swoich "zwolenników" pełniło funkcję ironii ![]() ![]() ![]() no... chciałbym też dodać,że moim zdaniem tak samo głupotą jest twierdzenie,że wszelkie zakazy bądź wspólne zasady w związku są trzymaniem siebie wzajemnie na smyczy. to "trzymanie się na smyczy" wynika ze swoistych prawideł miłości (puścimy partnera na noc do jego byłej bądź nowopoznanej atrakcyjnej koleżanki, która na niego leci?)... głupotą jest wystawianie palca na parę i mówienie "JAAA ONI SIĘ TRZYMAJĄ W KLATCE" w sytucaji, gdy chłopak woli,żeby dziewczyna nie szła bez niego na imprezę.
-- ...nocnym pociągiem aż do końca świata. Edytowane przez Jacek0x Czas edycji: 2008-12-11 o 17:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Jacek0x- nawet jak bardzo chce nie jestem w stanie tych zdań oznaczyć logicznie. Nie te łączenia zdań chociażby. Jak zaczniesz powoływać się na jakaś wiedzę, to nie koniecznie od razu musisz zabłysnąć, a wręcz się teraz zbłaźniłeś. Jak zaczniesz szpanować widzą, to mnij chociaż na ten temat jakieś pojęcie.
A co do Autorki wątku, nie mów, bez sensu obarczać kogoś za swoje pomyłki. Zdradziłaś i musisz dać sobie rade teraz z tym sama. Albo zerwać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Jaki ma sens mówienie mu prawdy? Tylko go zranisz, będzie cierpiał, możesz tym tylko zaszkodzić, przede wszystkim jemu. W takich sytuacjach nie ma czegoś w stylu, że prawda jest najlepsza, prawda ponad wszystko, bo to bzdura, trzeba myśleć nie o ideach tylko o rzeczywistości i drugim człowieku.
Poza tym, nie wyobrażam sobie, jak można się z kimś przespać, nawet po pijanemu, kiedy jest się w związku. Moim zdaniem to nie jest miłość ale przyzwyczajenie, zgranie, gdybyś kochała po prostu nigdy byś czegoś takiego nie zrobiła, w żadnej sytuacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym powtarzam po raz kolejny, to nie jest wina jej przyjaciela, tylko jej i tego calego przyjaciela. Zmusil ja do tego seksu? Nie. Co to, czlowiekowi po alkoholu odbiera wolna wole? No sorry, ale chyba podstawowe funkcje mozgu sa wtedy zachowane. Wiec nie oceniaj tego kolesia, ze zaden z niego przyjaciel.
![]() |
![]() |
#57 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli mówię,że jabłko jest owocem, to nie mówię,że jabłko jest kamieniem, prawda? Cytat:
a tym o przyjacielu mnie roześmiałeś - nooo norrrrmalnie ETOS przyjaciela! Same słodkości ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaz i tak bardziej wolalabym miec w domu jeza niz taka malpiatke.
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
wniosek jest taki,że lepiej chodzić razem na imprezy... Chłopak ufa dziewczynie i widzisz co się stało... każdemu z nas coś takiego może się przytrafić. Nie należy zakładać,że "aa innym tak, ale mi nie"
a jeżeli czemuś można zapobiec to czemu tego nie zrobić? Czy jeśli w Twoim mieście nie kradną samochodów to znaczy,że zostawiasz auto otwarte?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.