|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
32 sztuki mamy megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) -------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ??? aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) ------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon/Michał edyta1421 (Edyta, 28l, Kanada) ------------ t.p. 01.07.09 - ??? lub ??? p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------- t.p. 02.07.09 - ??? lub ??? Cassandra23 (Beata, 25l, lubelskie) ------ t.p. 03.07.09 - ??? lub Bartosz agadom1 (Agnieszka, 31l, wielkop.) -------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ??? skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ??? beatka030500 (Beatka, ?? l, ...) ---------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ??? Truheart (Ola, 27l, Łódź) -------------------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ??? jusali (???, 20l, warm.-mazurskie) ----------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ??? AsssiiA (Asia, 21 l, Niemcy) ------------------ t.p. 14.07.09 - Julia lub Jakub erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) --------- t.p. 15.07.09 - ??? lub ??? mariolasl (Mariola, 34l, UK) ---------------- t.p. 17.07.09 - Alexandra lub Antonio Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) -------------- t.p. 18.07.09 - Emilia lub Marcel serafia11 (???, ?? l, ...) --------------------- t.p. 20.07.09 - ??? lub ??? Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) --------- t.p. 21.07.09 - Emilia lub ??? katarzynka00(Kasia, ?? l, ...) ------------- t.p. 24.07.09 - Laura lub Emil majka versace (Beata, 30l, Manchester) -- t.p. 25.07.09 - ??? lub ??? mountain (Karolina, 30l, mazowieckie) ---- t.p. 26.07.09 - Lena lub Tymon/Michał Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ------------- t.p. 27.07.09 - Zosia lub Natan agagmm23 (Agnieszka, 25l, mazowieckie) --- t.p. 27.07.09 - ??? lub ??? czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) ----------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert Nikula5 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 03.08.09 - ??? lub ??? anusia_82 (Ania, 26l, z nad morza ) ------- t.p. 04.08.09 - ??? lub ??? Malga19 (???, ?? l, ...) ----------------------- t.p. 10.08.09 - ??? lub ??? kinusia86 (???, ?? l, ...) ----------------- t.p. .07.09 - ??? lub ??? musicman (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ??? magi 77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ----- t.p. .07.09 - ??? lub ??? BASIA3333 (Basia, ?? l, ...) ------------- t.p. .07.09 - ??? lub ??? Wojtusia (???, ?? l, ...) ------------------ t.p. .07.09 - ??? lub ??? Nikka1221 (???, ?? l, ...) --------------- t.p. .07.09 - ??? lub ??? IwonkaAnna83 (???, ?? l, ...) --------- t.p. .08.09 - ??? lub ??? ![]() -------------------------------------------- gooha3 [*] |
|
|
|
#1262 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tru Ty mnie nie przerażaj...dla mnie temat porodu jest bardzo odległy i w ogóle się nad tym nie zastanawiam. Może za parę miesięcy bo na razie ciąża dla mnie jest pojęciem dość abstrakcyjnym
|
|
#1263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za duzo bym sie denerwowała ![]() I nie przejmuj się, bo ja z moim szczęściem też pewnie trafie na jakąś wredną położną ... a mój TŻ nie chce byc wtedy przy mnie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A rozmawiałaś już z Tz o porodzie?
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() takiej konkretnej rozmowy nie było, ale jak zapytałam tak przy okazji czy będzie przy mnie jak będę rodziła to powiedział stanowcze: NIE! ![]() Powiedziałam mu tylko, ze jak trzeba było zrobić to był zachwycony, a potem to sama mam sie męczyć? ... i było koniec rozmowy! Ale ja tak łatwo nie odpuszcze - nie będe go zmuszać, ale wróce do tej rozmmowy jak już będę miała spory brzuszek |
|
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zawsze robi wszystko co w jej mocy, żeby pacjentka była zadowolona, zresztą reszta personelu też ![]() Aniu wydaje mi sie, że nie ma co na sile ciągnąć TŻ na porodówkę Wiem, że jego obecnosc bardzo by Ci pomogła ale czsto dla "wrażliwego" mężczyzny jest to ogromne przezycie a nawet szok Mój juz kiedys zapowiedział, że nie będzie przy porodzie bo zemdleje jak tylko usłyszy, że zaczeła sie akcja porodowa
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2008-12-11 o 13:24 |
|
|
|
|
#1267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że ten poród to wydaje się, że jeszcze wieki miną, ale wczoraj miałam chwilę i z ciekawości usiadłam ![]() W szpitalu, w którym będę rodzić moj lekarz nie może przyjechać i przyjąć tego porodu "ot tak", bo jestem jego pacjentką. Przyjmuja tylko Ci, którzy są na dyżurze akurat, a tu nigdy nie wiem na kogo trafię ![]() Niby to bardzo dobry szpital, rodza tam kobity z różnyc stron Polski, ale panuje tez opinia, że to taka fabryka, troche bezduszna ![]() Cytat:
czy nie wolałabym np.mamy, która sama przez to przechodziła i wie o co kaman. Mój TZ jest strasznym panikarzem i nerwusem, jeszcze ja bym go musiała tam uspokajać
Edytowane przez truheart Czas edycji: 2008-12-11 o 13:27 Powód: literówki... |
||
|
|
|
#1269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedy dowiedział się o dzidzi to zmienił zdanie ale nadal się boi musiałam go uświadomić że nikt nie każe mu stać między moimi nogami i patrzeć na to....przecież to sadyzm Ostatnio rozmawiałam z moim bratem i zapytał się mnie jak to wygląda to mu powiedziałam, że partner stoi na wysokości głowy partnerki i może trzymać ją za rękę, poza tym jeśli czuje że nie da rady to może wyjść Myślę Aniu, że Twój Tz ma jeszcze czas żeby to przemyśleć i jestem pewna, że zmieni zdania
|
|
#1270 |
|
Raczkowanie
|
Długo się nie odzywałam, a teraz mam niestety kiepskie wieści. Niestety musicie wykreślić mnie z listy. Dzisiaj usłyszałam werdykt, tak jak się obawiałam ciąża nie rozwinęła się prawidłowo (puste jajo płodowe) i jutro z samego rana będę miała zabieg.
Nie mogę przestać płakać... Wy trzymajcie się dzielnie i dbajcie o Wasze maluszki trzymam za wszystkie kciuki i obym była ostatnia pechową z tego grona. Podobno do trzech razy sztuka, spróbujemy znowu za kilka miesięcy. Pozdrawiam i dzięki za wsparcie.
|
|
#1271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bo widzicie jak się u nas wchodzi na pierwszą stonę wątku to widać wszystkie dumne mamusie z ich pociechami
a Wy na starcie macie tylko 4 os a jest już Was tak dużo.Zobaczcie u nas ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=287117 Cytat:
![]() o widzę ,że Raspberry Wam łądnie wkleiła listę na pierwszą stornkę,szukajcie po d postem 15tym ![]() Raspberry
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jesteś dzielna mocne
|
|
|
|
|
#1275 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczynki... Wiecie najgorsze jest to, że ciągle się zastanawiam czemu znowu ja! Co zrobiłam źle, albo za jakie "występki" ta kara. Tak na chłodno to wiem, że ślepy los i tyle.
Teraz czekam na TZ i jadę do szpitala. Kurcze, a myślałam że wpisanie się na tę liste będzie dla mnie dobrą wróżbą. Tylko zapomniałam, że nie jestem przesądna i nie wierzę we wróżby... No i Wy przypadkie nie zacznijcie się teraz przejmować na zapas. Z Waszymi fasolkami będzie wszystko ok. Ściskam, pa.
|
|
#1276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesteś wielka
|
|
|
|
|
#1277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy dr. ma inna teorie na ten temat, ja natomiast chce mieć robione badanie usg co wizyte i być pewna czy wsztstko rozwija sie tak jak powinno. Nie negeuje też tego że lekarze czekają do 6-7 tyg, stwierdziłam tylko ze ja byłam w 5tyg i mi potwierdził ciąże jaki tzw prymitywne jeszcze serduszko. |
|
|
|
|
#1279 |
|
Rozeznanie
|
Wy się dziewczynki martwice o stan sojej cery...
Ja dzisiaj jak wstałam to nie mogłam spojrzeć w lustro. Przez jedną noc zamieniłam się w pizzę z dodatkami
|
|
|
|
#1280 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dlatego staraja sie odczekac miminum 6 tygodni by sprawdzic czy wsio ok Ps ja te znie jestem specjalistka dlaeko mi do specjality pisze co sie uczylam w szkole
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||||
|
|
|
#1281 |
|
Zadomowienie
|
ja byłam dziś u gin i <yuppi>, moje maleństwo ma 6mm
![]() ale się cieszę. Jak zobaczyłam ta kropeczkę na monitorze, to jakos inaczej się to zaczyna wszystko odbierac Lekarz powiedział że dzidzia ma 2 tyg, a od miesiączki juz minoł 5tydz.Mountain takie to przykre... nigdy nie wiemy co nas jutro czeka
|
|
|
|
#1282 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Mountain bardzo mi przykro, trzymaj się dzielnie. Wierzę w to, że niedługo znów będziesz szczęśliwa, mam nadzieję, że stanie się to szybciutko
Cytat:
Jeśli będę mieć szczęście i trafię na moją gin to będzie cud Cytat:
![]() Cytat:
Oby więcej tak dobrych wiadomości
|
|
#1283 |
|
Zadomowienie
|
Pozdrawiam wątek i wszystkie mamusie, a szczególnie anusię_82
Bardzo się cieszę, ze nareszcie i do Was uśmiechneło sie szczęście Aniu
|
|
|
|
#1284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję Kochana
|
|
#1285 |
|
Zadomowienie
|
Ja ciążę przeszłam niemal bezobjawowo - nie wiem, co to spanie na stojąco, mdłości czy pawie. Nie miałam większych zachcianek i humorków (z czego bardzo cieszył się mój TZ).
Teraz mnie dopadło, bo okropnie wlazło mi coś w odcinek krzyżowy kręgosłupa i kuśtykam jak łajza. W nocy kontroluję świadomie każdy obrót. Mała rośnie, jest zdrowa jak rybka i rozbrykana - włanie przestwia mi wnętrzności. Wszystko kupione, łóżeczko złożone, w najbliższych dniach pranie mnie czeka i pakowanie torby do szpitala. A jak ty się czujesz? Myślę, że wszystko do was dotrze, jak zobaczycie na monitorze swoją kropeczkę - niesamowite uczucie. A najcudowniejsze są pierwsze minimalne ruchy...te motylki w brzuchu ![]() Co do USG. Nie szkodzi maluchom, ale po co przesadzać. U mnie lekarz serduszko wypatrzyła w 7 tc, potem ważne i bardzo dokładne są w ok 13 tc, po 21 (połówkowe) tc i po 30 tc (tzw genetyczne, z pomiarami, oglądaniem serca, narządów itd). I zyje się tylko od usg do USG i tęskni się za tymi cudownymi widokami i poczuciem, że wszystko ok. ![]() Powodzenia mamusie - szczęślwiych ciąż, pięknych widoków, dobrych wiadomości i zdrowych bobasków! |
|
|
|
#1286 |
|
Rozeznanie
|
No i kolejny weekend z głowy... od 4-5 rano do 23...ech, męczące są te zjazdy na studiach...
Nie mogę się doczekać świąt....pierodi z kapustka i grzybami, takie już odsmażane, uszka z barszczykiem, ciasta karptaki...mniam, mniam, mniam...no i w końcu TŻ wróci, hurra ![]() To będą pierwsze święta maleństwa, ale w brzuszku Szkoda, że nie mam większego brzuszka, by się fajniej spędzało ten czas...
|
|
|
|
#1287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jak szybko przyszło tak szybko przejdzie?Cytat:
Cytat:
tym bardziej, że rodzimy w wakacje! no normalnie mogę dać sobie rękę uciąć, że mój akurat wtedy wyjedzie kiedy ja będę rodzić.Jedna moja znajoma to w ogóle chodziła do dwóch lekarzy z dwóch różnych szpitali, żeby jakby co właśnie jeden z nich był dostępny. A jak przyszło co do czego to urodziła w 3 szpitalu, nagle! U nas powstał prywatny szpital...ale nie wiem ile on wart...no i kosztuje majątek oczywiście.. Nie mogę się doczekać 30.12. i kolejnej wizyty |
|||
|
|
|
#1288 |
|
kobieta za ladą
|
witajcie
![]() wpadłam do was w przelocie życzyć wam szczęśliwych świąt..a tak poza tym jestem mamą Julii Aleksandry ur 12.07.2008 jutro będzie już miała 5 miesiecy![]() wzieło mnie na wpominki więc zajrzałam... nie mrtwcie sie kochane bedzie wszystko ok-człowiek na porodówce zrobi wszystko żeby tylko zobaczyć swoje maleństwo.... a ja nawet już nie pamiętam jak to było z brzuszkiem ![]() MÓJ POMOCNIK MIKOŁAJA ŻYCZY WAM WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!!!
|
#1289 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy będę czuła się pewnie i bezpiecznie Cytat:
i jej mamy A co do TŻ-ta to mój też jest straaasznym nerwusem i nie wiem czy by krzywdy nie zrobił komuś gdyby widział ze mnie tak boli ![]() Cytat:
tak mi przykro! W takiej sytuacji trudno cokolwiek napisać ... trzymaj się kochana!!!! Cytat:
... a Wy juz macie II część to łatwiej wkleić liste na samym początku ![]() ale dziękujemy koleżance Rospberry co do koleżanki to my się na nią nie gniewamy, bo po prostu źle obliczyła termin porodu ... teraz jest mamusią czerwcową |
||||
|
|
|
#1290 |
|
Rozeznanie
|
Tru, jutro zaczniemy 10 tydzień
![]() Jak tam balonik i cycoliny? Rosną coś??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

.... chodzi Ci o to żeby była pełna lista na pierwszej stronie watku?
... dziewczyna, która założyła watek przeniosła sie na mamusie majowo-czerwcowe 

) i 30.12 będę miała 3 więc na pewno do końca ciaży będemieć więcej niz 3
już się boję! oczywiście opinie są różne, od bardzo dobrych po tragedie, ale widzę, że wszystko zależy od tego na kogo trafi się akurat na dyżurze 

i dzięki za wsparcie.
Raspberry

tak mi przykro!