![]() |
#1261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
![]() ![]() ![]() ![]() 32 sztuki mamy megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) -------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ??? aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) ------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon/Michał edyta1421 (Edyta, 28l, Kanada) ------------ t.p. 01.07.09 - ??? lub ??? p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------- t.p. 02.07.09 - ??? lub ??? Cassandra23 (Beata, 25l, lubelskie) ------ t.p. 03.07.09 - ??? lub Bartosz agadom1 (Agnieszka, 31l, wielkop.) -------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ??? skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ??? beatka030500 (Beatka, ?? l, ...) ---------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ??? Truheart (Ola, 27l, Łódź) -------------------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ??? jusali (???, 20l, warm.-mazurskie) ----------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ??? AsssiiA (Asia, 21 l, Niemcy) ------------------ t.p. 14.07.09 - Julia lub Jakub erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) --------- t.p. 15.07.09 - ??? lub ??? mariolasl (Mariola, 34l, UK) ---------------- t.p. 17.07.09 - Alexandra lub Antonio Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) -------------- t.p. 18.07.09 - Emilia lub Marcel serafia11 (???, ?? l, ...) --------------------- t.p. 20.07.09 - ??? lub ??? Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) --------- t.p. 21.07.09 - Emilia lub ??? katarzynka00(Kasia, ?? l, ...) ------------- t.p. 24.07.09 - Laura lub Emil majka versace (Beata, 30l, Manchester) -- t.p. 25.07.09 - ??? lub ??? mountain (Karolina, 30l, mazowieckie) ---- t.p. 26.07.09 - Lena lub Tymon/Michał Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ------------- t.p. 27.07.09 - Zosia lub Natan agagmm23 (Agnieszka, 25l, mazowieckie) --- t.p. 27.07.09 - ??? lub ??? czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) ----------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert Nikula5 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 03.08.09 - ??? lub ??? anusia_82 (Ania, 26l, z nad morza ) ------- t.p. 04.08.09 - ??? lub ??? Malga19 (???, ?? l, ...) ----------------------- t.p. 10.08.09 - ??? lub ??? kinusia86 (???, ?? l, ...) ----------------- t.p. .07.09 - ??? lub ??? musicman (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ??? magi 77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ----- t.p. .07.09 - ??? lub ??? BASIA3333 (Basia, ?? l, ...) ------------- t.p. .07.09 - ??? lub ??? Wojtusia (???, ?? l, ...) ------------------ t.p. .07.09 - ??? lub ??? Nikka1221 (???, ?? l, ...) --------------- t.p. .07.09 - ??? lub ??? IwonkaAnna83 (???, ?? l, ...) --------- t.p. .08.09 - ??? lub ??? ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------- ![]() gooha3 [*] |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tru Ty mnie nie przerażaj...dla mnie temat porodu jest bardzo odległy i w ogóle się nad tym nie zastanawiam. Może za parę miesięcy bo na razie ciąża dla mnie jest pojęciem dość abstrakcyjnym ![]()
![]() |
#1263 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I nie przejmuj się, bo ja z moim szczęściem też pewnie trafie na jakąś wredną położną ... a mój TŻ nie chce byc wtedy przy mnie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1264 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A rozmawiałaś już z Tz o porodzie?
![]() |
#1265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() takiej konkretnej rozmowy nie było, ale jak zapytałam tak przy okazji czy będzie przy mnie jak będę rodziła to powiedział stanowcze: NIE! ![]() Powiedziałam mu tylko, ze jak trzeba było zrobić to był zachwycony, a potem to sama mam sie męczyć? ... i było koniec rozmowy! Ale ja tak łatwo nie odpuszcze - nie będe go zmuszać, ale wróce do tej rozmmowy jak już będę miała spory brzuszek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Aniu wydaje mi sie, że nie ma co na sile ciągnąć TŻ na porodówkę ![]() ![]() Mój juz kiedys zapowiedział, że nie będzie przy porodzie bo zemdleje jak tylko usłyszy, że zaczeła sie akcja porodowa ![]()
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2008-12-11 o 13:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1268 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że ten poród to wydaje się, że jeszcze wieki miną, ale wczoraj miałam chwilę i z ciekawości usiadłam ![]() W szpitalu, w którym będę rodzić moj lekarz nie może przyjechać i przyjąć tego porodu "ot tak", bo jestem jego pacjentką. Przyjmuja tylko Ci, którzy są na dyżurze akurat, a tu nigdy nie wiem na kogo trafię ![]() Niby to bardzo dobry szpital, rodza tam kobity z różnyc stron Polski, ale panuje tez opinia, że to taka fabryka, troche bezduszna ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez truheart Czas edycji: 2008-12-11 o 13:27 Powód: literówki... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kiedy dowiedział się o dzidzi to zmienił zdanie ale nadal się boi musiałam go uświadomić że nikt nie każe mu stać między moimi nogami i patrzeć na to....przecież to sadyzm ![]() Ostatnio rozmawiałam z moim bratem i zapytał się mnie jak to wygląda to mu powiedziałam, że partner stoi na wysokości głowy partnerki i może trzymać ją za rękę, poza tym jeśli czuje że nie da rady to może wyjść ![]() Myślę Aniu, że Twój Tz ma jeszcze czas żeby to przemyśleć i jestem pewna, że zmieni zdania ![]()
![]() |
#1270 |
Raczkowanie
|
Długo się nie odzywałam, a teraz mam niestety kiepskie wieści. Niestety musicie wykreślić mnie z listy. Dzisiaj usłyszałam werdykt, tak jak się obawiałam ciąża nie rozwinęła się prawidłowo (puste jajo płodowe) i jutro z samego rana będę miała zabieg.
Nie mogę przestać płakać... Wy trzymajcie się dzielnie i dbajcie o Wasze maluszki trzymam za wszystkie kciuki i obym była ostatnia pechową z tego grona. Podobno do trzech razy sztuka, spróbujemy znowu za kilka miesięcy. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#1271 | |
Wtajemniczenie
|
Bo widzicie jak się u nas wchodzi na pierwszą stonę wątku to widać wszystkie dumne mamusie z ich pociechami
![]() ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=287117 Cytat:
![]() o widzę ,że Raspberry Wam łądnie wkleiła listę na pierwszą stornkę,szukajcie po d postem 15tym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1274 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jesteś dzielna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczynki... Wiecie najgorsze jest to, że ciągle się zastanawiam czemu znowu ja! Co zrobiłam źle, albo za jakie "występki" ta kara. Tak na chłodno to wiem, że ślepy los i tyle.
Teraz czekam na TZ i jadę do szpitala. Kurcze, a myślałam że wpisanie się na tę liste będzie dla mnie dobrą wróżbą. Tylko zapomniałam, że nie jestem przesądna i nie wierzę we wróżby... No i Wy przypadkie nie zacznijcie się teraz przejmować na zapas. Z Waszymi fasolkami będzie wszystko ok. Ściskam, pa.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1276 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesteś wielka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy dr. ma inna teorie na ten temat, ja natomiast chce mieć robione badanie usg co wizyte i być pewna czy wsztstko rozwija sie tak jak powinno. Nie negeuje też tego że lekarze czekają do 6-7 tyg, stwierdziłam tylko ze ja byłam w 5tyg i mi potwierdził ciąże jaki tzw prymitywne jeszcze serduszko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Rozeznanie
|
Wy się dziewczynki martwice o stan sojej cery...
Ja dzisiaj jak wstałam to nie mogłam spojrzeć w lustro. Przez jedną noc zamieniłam się w pizzę z dodatkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1280 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ps ja te znie jestem specjalistka dlaeko mi do specjality pisze co sie uczylam w szkole ![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Zadomowienie
|
ja byłam dziś u gin i <yuppi>, moje maleństwo ma 6mm
![]() ale się cieszę. Jak zobaczyłam ta kropeczkę na monitorze, to jakos inaczej się to zaczyna wszystko odbierac ![]() Mountain takie to przykre... nigdy nie wiemy co nas jutro czeka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1282 | |||
Wtajemniczenie
|
Mountain bardzo mi przykro, trzymaj się dzielnie. Wierzę w to, że niedługo znów będziesz szczęśliwa, mam nadzieję, że stanie się to szybciutko
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oby więcej tak dobrych wiadomości ![]()
![]() |
#1283 |
Zadomowienie
|
Pozdrawiam wątek i wszystkie mamusie, a szczególnie anusię_82
![]() Bardzo się cieszę, ze nareszcie i do Was uśmiechneło sie szczęście Aniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1284 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję Kochana ![]() ![]()
![]() |
#1285 |
Zadomowienie
|
Ja ciążę przeszłam niemal bezobjawowo - nie wiem, co to spanie na stojąco, mdłości czy pawie. Nie miałam większych zachcianek i humorków (z czego bardzo cieszył się mój TZ).
Teraz mnie dopadło, bo okropnie wlazło mi coś w odcinek krzyżowy kręgosłupa i kuśtykam jak łajza. W nocy kontroluję świadomie każdy obrót. Mała rośnie, jest zdrowa jak rybka i rozbrykana - włanie przestwia mi wnętrzności. Wszystko kupione, łóżeczko złożone, w najbliższych dniach pranie mnie czeka i pakowanie torby do szpitala. A jak ty się czujesz? Myślę, że wszystko do was dotrze, jak zobaczycie na monitorze swoją kropeczkę - niesamowite uczucie. A najcudowniejsze są pierwsze minimalne ruchy...te motylki w brzuchu ![]() Co do USG. Nie szkodzi maluchom, ale po co przesadzać. U mnie lekarz serduszko wypatrzyła w 7 tc, potem ważne i bardzo dokładne są w ok 13 tc, po 21 (połówkowe) tc i po 30 tc (tzw genetyczne, z pomiarami, oglądaniem serca, narządów itd). I zyje się tylko od usg do USG i tęskni się za tymi cudownymi widokami i poczuciem, że wszystko ok. ![]() Powodzenia mamusie - szczęślwiych ciąż, pięknych widoków, dobrych wiadomości i zdrowych bobasków! |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Rozeznanie
|
No i kolejny weekend z głowy... od 4-5 rano do 23...ech, męczące są te zjazdy na studiach...
Nie mogę się doczekać świąt....pierodi z kapustka i grzybami, takie już odsmażane, uszka z barszczykiem, ciasta karptaki...mniam, mniam, mniam...no i w końcu TŻ wróci, hurra ![]() To będą pierwsze święta maleństwa, ale w brzuszku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jedna moja znajoma to w ogóle chodziła do dwóch lekarzy z dwóch różnych szpitali, żeby jakby co właśnie jeden z nich był dostępny. A jak przyszło co do czego to urodziła w 3 szpitalu, nagle! U nas powstał prywatny szpital...ale nie wiem ile on wart...no i kosztuje majątek oczywiście.. Nie mogę się doczekać 30.12. i kolejnej wizyty ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1288 |
kobieta za ladą
|
witajcie
![]() wpadłam do was w przelocie życzyć wam szczęśliwych świąt..a tak poza tym jestem mamą Julii Aleksandry ur 12.07.2008 ![]() ![]() wzieło mnie na wpominki więc zajrzałam... nie mrtwcie sie kochane bedzie wszystko ok-człowiek na porodówce zrobi wszystko żeby tylko zobaczyć swoje maleństwo.... a ja nawet już nie pamiętam jak to było z brzuszkiem ![]() MÓJ POMOCNIK MIKOŁAJA ŻYCZY WAM WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!!!
#1289 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do TŻ-ta to mój też jest straaasznym nerwusem i nie wiem czy by krzywdy nie zrobił komuś gdyby widział ze mnie tak boli ![]() Cytat:
![]() ![]() W takiej sytuacji trudno cokolwiek napisać ... trzymaj się kochana!!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() ale dziękujemy koleżance Rospberry ![]() co do koleżanki to my się na nią nie gniewamy, bo po prostu źle obliczyła termin porodu ... teraz jest mamusią czerwcową ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Rozeznanie
|
Tru, jutro zaczniemy 10 tydzień
![]() Jak tam balonik i cycoliny? Rosną coś?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.