Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-12, 09:03   #2521
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII

Co do piosenki ślubnej my myślimy o tej:

http://pl.youtube.com/watch?v=rh-sgok8k3M

tylko ja zawsze ryczę jak ją słyszę

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 09:09   #2522
kliwia
Zakorzenienie

kasiaher bo ja zbieram do dziś szczękę z podłogi. Prezent bardzo pomysłowy
No i oczywiście, że bardzo dobrze że się Tż zaangażował w te rozmowy z kam i foto

A co do przyjemnośći, to powiem Ci że peirwszy raz mi się coś takiego przydarzyło. Samo czucie go bez barier, każdy drobny ruch przywoływał falę rozkoszy
Więc to chyba to

A ta ciąza to ihihih pewnie nieplanowana
Scio a co to za song? bo youtube też mi tu nie działa

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2008-12-12 o 09:11
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 09:12   #2523
jupik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Oj,muszę się też oburzyć wcale tak nie jest
No właśnie- Poznaniacy nie są dusigroszami! ja bym powiedziała, że są bardzo gospodarni, ale wcale nie skąpi. Ja akurat jestem przeciwieństwem wszelkich stereotypów o Poznaniakach, bo jestem bardzo rozrzutna

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja sie bardziej obawiam że mnie np. jedzenie rozczaruje albo coś innego

ja będę mieć ślub we wrześniu więc czy tak dalej tyle miejsc na plener będzie to nie wiem mają oni jeszcze studio u siebie ale ja nie chcę sztucznych zdjęć ten fotograf co będę mieć to robi zdjęcia w ruinach zamku jako plener zaproszę chyba też kuzyna na wesele co jest fotografem w gazecie

wczoraj byłam u fotografa powiedzieć że chcemy mieć go do oczepin i że ślub na 13
Na pewno wszystko będzie super- sala jest śliczna i w ogóle miejsce bardzo urokliwe a co do pleneru to powiem Ci że widzialam u niektórych fotografów zdjęcia w brzydkiej a nawet wręcz paskudnej pogodzie i takie zdjęcia były niesamowite! więc o ile w dniu ślubu każdy życzy sobie pogody idealne, to na plener nawet deszcz i burza się nadają

Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu...
http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png
jupik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 09:12   #2524
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
sliweńka we wrześniu to idealne, żniwa itp. Czasami już żółte liście na dzrewach, więc marzenie
Nie masz się co obawiać. Bo z drugiej strony dobry fotograf z bykle czego zrobi cudo.
A jakie chodzą recenzje o jedzonku w tym lokalu?

kolega mówił że trzeba uważać tylko na napoje że jak zabraknie i donoszą by nie doliczyli więcej niż naprawdę było, tylko chodzi mi o to że coś może mnie rozczarować w ogóle

Cytat:
Scio kurcze, mam nadzieje że coś znajdziecie fajnego i taniego. To musiscie solidnie szukac

Któraś z was się ostatnio zastanwiała, czy można się ubierać z Tz do ślubu.
Oto fotkiz takich łaczonych przygotowań - tez ciekawe:
http://www.foto-story.com.pl/Przygot...bum/index.html

u mnie takiej opcji nie ma chcę by był zaskoczony a szczęka mu do ziemi opadła jak mnie zobaczy

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Co do piosenki ślubnej my myślimy o tej:

http://pl.youtube.com/watch?v=rh-sgok8k3M

tylko ja zawsze ryczę jak ją słyszę
sweet

kliwia bez fajnie ale ja wolę teraz uważać by do ślubu z brzuchem nie iść

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2008-12-12 o 09:15
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 09:12   #2525
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Scio a co to za song? bo youtube też mi tu nie działa

Juz zawsze na zawsze... z Kubusia Puchatka.

Agatka jest już z nami
Stary 2008-12-12, 09:15   #2526
eseska
Zakorzenienie

Witajcie PM 2009!
Jupik! Spóznione , ale najlepsze zyczenia urodzinowe!

Widze ze porównujecie ceny sali i sukni. Ja zauwazyałam ze u mnie w mieście to sale chyba raczej drogie bo my płacimy 150 od osoby za 1 dzień - mamy kupic alkohol. Jest tez w cenie apartament dla młodych i jak chcemy (tylo muszę tu dopytac czy jest za to jakas opłata samochód - jak na zdjeciu - bierzemy). Do tego potem w granicach miasta rozwoża gości. My jeszcze zamawiamy dodatkowe ciasto - takie dla gości na wynos.

co mnie pociesza to widze ze ceny sukni sa u nas nizsze. Przeszłam sie po kilku salonach i takie duze ceny to były 2500. Ta co ja mierzyłam i na która sie najprawdopodobniej zdecyduje kosztuje teraz w promocji 800zł. I nie jest to powystawowa tylko taki model szyja dla mnie! I jeszcze moge pozmieniac!!! A taka srednia cena to 1200-1600.

Prezent dla TŻ? My obchodzimy mikołajki wiec juz mam to prawie zgłowy. Zażyczył sobie ksiake Kapuscińskiego - obleciałam wszystkie księgarnie i oczywiście tej nie było. Zamówiłam prze alle i teraz czekam. Bo juz dawno powinna przyjść! A w Mikołaja dotał prezent zastepczy kawe - bo jest straszny smakoszem i miłośnikeim kawy!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg autko.jpg (11,4 KB, 7 załadowań)

ZOSIA

Edytowane przez eseska
Czas edycji: 2008-12-12 o 09:18
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 09:24   #2527
froggie79
Raczkowanie

Witajcie Dziewczynki

Ja się pochwalę, że wczoraj dotarły do nas zamówione zaproszenia Są jeszcze ładniejsze niż na zdjęciach z allegro. Jesteśmy z Misiem bardzo zadowoleni

Wypowiem się jeszcze co do naszych cen:
Na sali płacimy 110zł za osobę, w tym 5 ciepłych dań, 12 przystawek, ciasta (oprócz tortu), napoje "markowe" gazowane i soki bez ograniczeń, herbata i kawa (parzona, capuccino, rozpuszczalnik, espresso i late - pani podkreślała to tyle razy, że aż muszę to napisać ). Dodatkowo jak będziemy chcieli to stół wiejski za 700zł, albo jak wędliny kupimy sami to wypożyczenie stołu z ustrojeniem mamy gratis. Do tego nad salą jest 10 pokoi (akurat będą krótko po remoncie) do wynajęcia za grosze (nie pamiętam tylko za ile), a dla Młodych pokój nowożeńców gratis (lekko kiczowato strojny, ale za to z wieeeelkim łożem )

Sala jest wystrojona, więc też nic nie musimy dokładać do tego. A u Was jak liczone są dzieci? My płacimy 55zł za dziecko do 10 lat. Słyszałam też że w niektórych miejscach za orkiestrę i fotografa/kamerzystę płaci się pół ceny za osobę. Szkoda, że my takiego szczęścia nie mamy, a zespół 5 osobowy plus fotograf...

Co do pogody w czasie pleneru, to na przykład nam fotograf powiedział, że jak będzie zachmurzenie to nawet lepiej, bo ciekawsze zdjęcia i będzie mógł się bardziej pochwalić techniką - byle nie padało, a w razie czego to zawsze można jeszcze dzień-dwa poczekać jak będzie trzeba
froggie79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 09:30   #2528
agnusek22
Wtajemniczenie

Joł dziewuszki

Mi tak jak Śliwieńce zostało 9 miesięcy do Slubu
Nie wiem czy pamiętacie jak wspominałam, że kuzynka tżta po 3 miesiącach znajomości postanowiła wziąć ślub w 2009 i wczoraj się dowiedzialam, ze będzie on 2 tygodnie po naszym Powiedzcie mi byłybyście też złe, czy ja jestem jakaś nienormalna?

Wczoraj tańczyliśmy na kursie rozszerzony układ cha chy i umieram od zakwasów

Aha i co do stereotypowego skąpstwa Poznaniaków, to ja tak jak Jupik jestem raczej rozrzutna

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 09:31   #2529
jupik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Witajcie PM 2009!
Jupik! Spóznione , ale najlepsze zyczenia urodzinowe!

Widze ze porównujecie ceny sali i sukni. Ja zauwazyałam ze u mnie w mieście to sale chyba raczej drogie bo my płacimy 150 od osoby za 1 dzień - mamy kupic alkohol. Jest tez w cenie apartament dla młodych i jak chcemy (tylo muszę tu dopytac czy jest za to jakas opłata samochód - jak na zdjeciu - bierzemy). Do tego potem w granicach miasta rozwoża gości. My jeszcze zamawiamy dodatkowe ciasto - takie dla gości na wynos.

co mnie pociesza to widze ze ceny sukni sa u nas nizsze. Przeszłam sie po kilku salonach i takie duze ceny to były 2500. Ta co ja mierzyłam i na która sie najprawdopodobniej zdecyduje kosztuje teraz w promocji 800zł. I nie jest to powystawowa tylko taki model szyja dla mnie! I jeszcze moge pozmieniac!!! A taka srednia cena to 1200-1600.

Prezent dla TŻ? My obchodzimy mikołajki wiec juz mam to prawie zgłowy. Zażyczył sobie ksiake Kapuscińskiego - obleciałam wszystkie księgarnie i oczywiście tej nie było. Zamówiłam prze alle i teraz czekam. Bo juz dawno powinna przyjść! A w Mikołaja dotał prezent zastepczy kawe - bo jest straszny smakoszem i miłośnikeim kawy!
Fajne autko, ja bym skorzystała a z tym rozwożeniem gości to też super sprawa!
A ja właśnie kupiłam książkę Kapuścińskiego mojemu tacie na Gwiazdkę

Stary 2008-12-12, 09:34   #2530
Daysy85
Zakorzenienie

Cześc dziewczynki
Ktos pytał czy to żele czy akryle- odpwoiedź żele

Hmmm ja nawet teraz nie mam co marzyc o orgazmach ani tych ani tych-znów nie widuję się z TŻ, mam dziś 2 egzaminy w szkole i sporo robory z wyprzedażą.
Zabieram się do prasowania i wywieszania... będę zaglądać jednycm okiem co natworzycie
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 09:36   #2531
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

czesc.. nie zagladalam kilka dni bo poprostu nie mialam sily..

co do oplat to nasza sala bedzie nas kosztowac 160zl/os; dj 1800zl; suknie juz mam...

kurcze nawet teraz nie moge poczytac bo tz juz cos chce odemnie.. denerwuje mnie ostatnio.. jak on siedzi przed komputerem i gra to nikt i nic go nie wyciagnie sprzed monitora a jak ja siade na chwile to juz chce gdzies wychodzic, cos robic

ech wyzalilam sie

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-12, 09:41   #2532
jupik
Rozeznanie

Cytat:
Joł dziewuszki

Nie wiem czy pamiętacie jak wspominałam, że kuzynka tżta po 3 miesiącach znajomości postanowiła wziąć ślub w 2009 i wczoraj się dowiedzialam, ze będzie on 2 tygodnie po naszym Powiedzcie mi byłybyście też złe, czy ja jestem jakaś nienormalna?

Aha i co do stereotypowego skąpstwa Poznaniaków, to ja tak jak Jupik jestem raczej rozrzutna
Ja też byłabym wkurzona, ale powiem tak- po pierwsze to na całe szczęście ich wesele jest po waszym, jakby co to goście przyjdą na Wasze na pewno a na ich jak jeszcze będzie im się chciało na drugie w tak krótkim czasie i jak będą mieli kasę
A poza tym- skoro organizują w tak krótkim czasie to pewnie wiele rzeczy będą mieli drugiej jakości, bo najlepsi wykonawcy są już pewnie zajęci! W końcu to Poznań i okolice, wesela lapiej planować z 1,5 roku naprzód co najmniej.

Cytat:
Napisane przez froggie79 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczynki

Ja się pochwalę, że wczoraj dotarły do nas zamówione zaproszenia Są jeszcze ładniejsze niż na zdjęciach z allegro. Jesteśmy z Misiem bardzo zadowoleni

Na sali płacimy 110zł za osobę, w tym 5 ciepłych dań, 12 przystawek, ciasta (oprócz tortu), napoje "markowe" gazowane i soki bez ograniczeń, herbata i kawa (parzona, capuccino, rozpuszczalnik, espresso i late - pani podkreślała to tyle razy, że aż muszę to napisać ). Dodatkowo jak będziemy chcieli to stół wiejski za 700zł, albo jak wędliny kupimy sami to wypożyczenie stołu z ustrojeniem mamy gratis. Do tego nad salą jest 10 pokoi (akurat będą krótko po remoncie) do wynajęcia za grosze (nie pamiętam tylko za ile), a dla Młodych pokój nowożeńców gratis (lekko kiczowato strojny, ale za to z wieeeelkim łożem )

Sala jest wystrojona, więc też nic nie musimy dokładać do tego. A u Was jak liczone są dzieci? My płacimy 55zł za dziecko do 10 lat. Słyszałam też że w niektórych miejscach za orkiestrę i fotografa/kamerzystę płaci się pół ceny za osobę. Szkoda, że my takiego szczęścia nie mamy, a zespół 5 osobowy plus fotograf...

Co do pogody w czasie pleneru, to na przykład nam fotograf powiedział, że jak będzie zachmurzenie to nawet lepiej, bo ciekawsze zdjęcia i będzie mógł się bardziej pochwalić techniką - byle nie padało, a w razie czego to zawsze można jeszcze dzień-dwa poczekać jak będzie trzeba
U nas nie ma dzieci więc nawet nie wiem, jak sa liczone, ale niestety fotograf i zespół liczą się normalnie.

Stary 2008-12-12, 09:42   #2533
eseska
Zakorzenienie

Daysy85 - powodzenia na egzaminach!
Ja sie zbieram bo Tz ma zaraz przyjechac i jedziemy po wódke! o matko 2 tysie trzeba bedzie wyciagnac! A ile fajnych rzeczy by za to było?
Niłego dnia!
Nie na skrobcie tu duzo bo bede musiała znowu 2 godziny nadrabiac. A moze jak tak wolno czytam?

Agnusek! Jupik ma racje! To ich wesele bedzie do kitu! i wszyscy beda porównywac ich wesele to waszego bo wasze jest wczesniej! Nie wiem czemu to mi wyglada troche na złosliwoc - po 3 miesiacach znajomości organizowac sub.? Moze ma jakie kompleksy?

ZOSIA

Edytowane przez eseska
Czas edycji: 2008-12-12 o 09:45 Powód: dopisek
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 09:50   #2534
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

a ja właśnie gram w mah jong (czy jak to tam się piszę) próbuje zabić nudę w pracy

Agatka jest już z nami
Stary 2008-12-12, 09:55   #2535
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja bym się nie wkurzała. Jak chcą to niech się hajtają. I tak bardziej oczekiwanym ślubem jest ten Wasz, bo to Wy pewnie macie dłuższy staż.
My się hajtamy po prawie 7 latach znajomości a po drodze było tyle wesel ludzi, którzy się znają o wiele krócej od nas. I co? I wiem, że to nasze wesele będzie wydarzeniem
Stary 2008-12-12, 09:58   #2536
Daysy85
Zakorzenienie

Scio ja gram w
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/gry-online/g/goldminer.html
jak mi się starsznie nudzi , mój rekord 42 plansza
Stary 2008-12-12, 10:03   #2537
agnusek22
Wtajemniczenie

Jupik, Eseska dziękuje dziewczynki

Ona ma już 30 na karku i myśle, ze w związku z tym tak jej spieszno. Ale wiecie, liczyłam, że zrobi je w innym terminie. W końcu rok ma 12 miesięcy...

Podobna sytuacja jest z moimi przyjaciółmi, bo oni biorą ślub 08.08, ale oni spytali czy to nie problem, bo zaczęli organizację2 tyg. temu i rafil im się świetny termin. Ja ich uwielbiam, kibicowałam im ze ślubem, pomagałam w szukaniu sali itp. więc nie jestem taka straszliwą zołzą ale kuzynka przegięła, no jakoś tak to wzięłam do siebie...

Popscene słońce, nie bylabym zła gdyby to nie było 2 tygodnie po naszym...

Zawsze będę wierzyć...

Edytowane przez agnusek22
Czas edycji: 2008-12-12 o 10:05 Powód: dopisek
Stary 2008-12-12, 10:06   #2538
froggie79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jupik Pokaż wiadomość
wesela lapiej planować z 1,5 roku naprzód co najmniej.

Ciągle to słyszę, a my od początku mieliśmy plan, że jak w końcu zdecydujemy się na ślub to dajemy sobie ok. pół roku na organizację - szybko i po bólu. I tak dokładnie robimy Kwestia zgrania i odpowiedniego zorganizowania czasu.
Nie wiem skąd i jak zrobił się tak napompowany i nakręcony business na wesela , ale moim zdaniem to lekka masakra. Jak tak dalej pójdzie to i sylwestra na dwa lata wcześniej trzeba będzie planować...

Fakt, że przez taką organizację ciągle słyszymy od rodzinki pytania "to pewnie potomek w drodze co?" Ale nas rozśmieszają, bo zawsze podkreślaliśmy, że najpierw będzie ślub a potem będziemy myśleć o dzieciach...

A co do 3 miesięcy i ślubu - moi rodzice też zdecydowali się na ślub po 3 miesiącach znajomości (dziecka, czyli mnie nie było w drodze, bo pojawiłam się 4 lata później). Dzisiaj są ponad 30 lat po ślubie. Bywało różnie, ale zawsze byli i są obok siebie i dla siebie...

Cytat:
Napisane przez agnusek22

No ja też w sumie nie byłabym zadowolona z takiego rozwoju sytuacji... Ale z drugiej strony co to ma do rzeczy. W sumie ci, którzy chcą przyjść do Was to tak czy inaczej przyjdą, prezenty dadzą takiej jakie chcą, a raczej oszczędzać na prezentach będą jeśli chodzi o drugi ślub. Tak przynajmniej ja bym zrobiła...
Stary 2008-12-12, 10:07   #2539
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Popscene słońce, nie bylabym zła gdyby to nie było 2 tygodnie po naszym...
Ja tam wychodzę z założenia, że każdy ma prawo się hajtać kiedy chce. Jakoś średnio bym nie interesowało czy ktoś się po nas hajta Ważne że ja już będę żoną i nie będę musiała "występować" w oczepinach yeaaaah, nigdy tego nie lubiłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-12, 10:11   #2540
jupik
Rozeznanie

Froggie, a skąd jesteś? Bo w Poznaniu pół roku naprzód to tylko jakieś beznadziejne wyszynki są wolne, chyba że komuś odpowiada wesele w listopadzie dlatego mówię, że najlepiej 1,5 roku wcześniej. Wtedy ma się całkowitą swobodę wyboru, można rezerwować dowolny, wymarzony termin, salę i zespół. Później też się da zrobić wesele, ale jak mówię- mniejszy wybór, więcej stresu, a jak wszystko ma być na tip top to trzeba wydać więcej kasy niż planując z dużym wyprzedzeniem.

Stary 2008-12-12, 10:13   #2541
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Ja tam wychodzę z założenia, że każdy ma prawo się hajtać kiedy chce. Jakoś średnio bym nie interesowało czy ktoś się po nas hajta Ważne że ja już będę żoną i nie będę musiała "występować" w oczepinach yeaaaah, nigdy tego nie lubiłam
Też o tym pomyślalam i to jest niewątpliwie na plus Nie lubię porownywania, choc wiem, że jest ono nieuniknione, ale wiesz jak odległość jest większa, to ludzie zapominają Drugi plus jest taki, że to jednak my mamy pierwsi i alleluja Chyba za bardzo panikuję...

Jupik ma rację...jest w Poznaniu taki pęd na wesela, że my w kwietniu słyszeliśmy, to od orkiestry czy fotografa,że jest za późno...moja przyjaciółka zaczęła przygotowania 2 tyg. temu i zostały lokale za ponad 200zł na os albo jakies speluny(przepraszam za słowo). Zdecydowali się na lokal za 230zł/os, a teraz maja problem z orkiestrą.

Zawsze będę wierzyć...

Edytowane przez agnusek22
Czas edycji: 2008-12-12 o 10:17
Stary 2008-12-12, 10:14   #2542
Daysy85
Zakorzenienie

a pamietacie jak ja pisałam o kuzynce TZ że ma w tym samym lokalu co my tylko że on 13 czerwca a my 22 sierpnia???
A co się okazało... że nie pojechali wpłacic całej zaliczki i nie podpisali umowy i im termin przepadl i ma tak kto inny w ten dzień...
Nie wiem czy to prawda tak do końca, bo to Tż tak zasłyszał...
Stary 2008-12-12, 10:15   #2543
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie lubię porownywania, choc wiem, że jest ono nieuniknione, ale wiesz jak odległość jest większa, to ludzie zapominają Drugi plus jest taki, że to jednak my mamy pierwsi i alleluja Chyba za bardzo panikuję...
Wcale nie zapominają. Ja do tej pory mogę opowiadać co najlepszego było na jakim weselu w ostatnich 3 latach, a byłam na wielu i dokładnie pamiętam co gdzie mi się nie podobało
Stary 2008-12-12, 10:18   #2544
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Dziewczynki

ja za dzieci będę płacić do 10lat 50% a jak za orkiestrę i fotografa zapomniałam zapytać orkiestry mam dwie osoby no i jeden fotograf

Cytat:
Joł dziewuszki

gorzej jakby było gdyby zażyczyła sobie w ten sam dzień co ty

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
ja u kuzyna w październiku uciekałam przed welonem i powiedziałam TŻ tylko mi się waż złapać muszkę bo będziemy musieli wziąć ślub w przyszłym roku więc TŻ też uciekał a moja mama że dlaczego a my że to i tak bez różnicy niech ktoś inny złapie bo my ślub już mamy zaplanowany u kuzynki kiedyś złapałam jak miałam 12lat to kuzynka się popłakała bo stwierdziła że miała to inna złapać kuzynka

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2008-12-12 o 10:22
Stary 2008-12-12, 10:21   #2545
popscene
Wtajemniczenie

Ja u mojego brata złapałam. A TŻ dosłownie rzucił się po muchę u mojego kuzyna. Więc mamy to już zaliczone od dawna. A na ostatnich weselach też mówiłam, że mamy wszystko zaplanowane i nie chcę robić konkurencji, ale żeby uniknąć nawoływań i tych żałości, dlaczego nie idę, to poszłam. Ale never again!
Stary 2008-12-12, 10:25   #2546
froggie79
Raczkowanie

Cytat:
Froggie, a skąd jesteś? Bo w Poznaniu pół roku naprzód to tylko jakieś beznadziejne wyszynki są wolne, chyba że komuś odpowiada wesele w listopadzie dlatego mówię, że najlepiej 1,5 roku wcześniej. Wtedy ma się całkowitą swobodę wyboru, można rezerwować dowolny, wymarzony termin, salę i zespół. Później też się da zrobić wesele, ale jak mówię- mniejszy wybór, więcej stresu, a jak wszystko ma być na tip top to trzeba wydać więcej kasy niż planując z dużym wyprzedzeniem.

No ja mam sytuację bardziej "udziwnioną" bo mieszkam i pracuję w Poznaniu Ale ślub organizuję w Łomży, bo to nasze ukochane miasteczko. Tam też wszyscy mówią, że pół roku wcześniej to same beznadziejne miejsca będą. Teście stwierdzili, że to będzie niewykonalne. Po czym okazało się, że mieliśmy chyba więcej szczęścia niż rozumu bo mogliśmy wybierać z dwóch sal b. fajnych w naszym terminie. Padło na tańszą, ale taką przy której upierał się od początku Teść. Zespół podobnie - jak zadzwoniłam to pierwsze słowa były - nie ma szans po czym miałam zarezerwowane dwa wymarzone od początku i jeszcze miałam dylemat który wybrać... Znów padło na "tańszy" (3200, ale jak się ma wymagania muzyczne, a ja mam dość wygórowane, to trzeba płacić...)
Stary 2008-12-12, 10:25   #2547
śliweńka
Zakorzenienie

ja już nie będe musiała chodzić w następnym roku jest tylko nasz ślub więc jak zaproszą mnie na jakiś kolejny to będę miała to już z głowy łapanie tylko w rodzinie i tak duzo osób już nie zostało które by chciały ślub brać

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2008-12-12, 10:26   #2548
kliwia
Zakorzenienie

hhehehe

Ja płacę 50% za dzieci w umowie tak pisze.
Ale Teściu zna właściciela sali, więc za dzieci będziemy targować na 0zł
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 10:37   #2549
jupik
Rozeznanie

Cytat:
No ja mam sytuację bardziej "udziwnioną" bo mieszkam i pracuję w Poznaniu Ale ślub organizuję w Łomży, bo to nasze ukochane miasteczko.
W tej Łomży w polbliżu Białegostoku??? troszku daleko! a macie tam rodzinę czy coś?
Ja na weselu od 15 lat nie byłam, więc nic nie łapałam ostatnio 2 wesela w rodzinie mnie ominęły bo byłam w USA ale w przyszłym roku jedziemy z TŻtem do Włoch na wesele kuzynki TŻta, więc nadrobię zaległości

Stary 2008-12-12, 10:39   #2550
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na weselu od 15 lat nie byłam, więc nic nie łapałam ostatnio 2 wesela w rodzinie mnie ominęły bo byłam w USA ale w przyszłym roku jedziemy z TŻtem do Włoch na wesele kuzynki TŻta, więc nadrobię zaległości
do Włoch do Włoch? czy do Włoch, do takiej miejscowości w PL, bo jak do Włoch do Włoch to zazdroszczę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości