|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII
Co do piosenki ślubnej my myślimy o tej:
http://pl.youtube.com/watch?v=rh-sgok8k3M ![]() tylko ja zawsze ryczę jak ją słyszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Zakorzenienie
|
kasiaher bo ja zbieram do dziś szczękę z podłogi. Prezent bardzo pomysłowy
![]() No i oczywiście, że bardzo dobrze że się Tż zaangażował w te rozmowy z kam i foto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do przyjemnośći, to powiem Ci że peirwszy raz mi się coś takiego przydarzyło. Samo czucie go bez barier, każdy drobny ruch przywoływał falę rozkoszy ![]() Więc to chyba to ![]() A ta ciąza to ihihih pewnie nieplanowana ![]() Scio a co to za song? ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2008-12-12 o 09:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 | |
Rozeznanie
|
No właśnie- Poznaniacy nie są dusigroszami! ja bym powiedziała, że są bardzo gospodarni, ale wcale nie skąpi. Ja akurat jestem przeciwieństwem wszelkich stereotypów o Poznaniakach, bo jestem bardzo rozrzutna
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2524 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolega mówił że trzeba uważać tylko na napoje że jak zabraknie i donoszą by nie doliczyli więcej niż naprawdę było, tylko chodzi mi o to że coś może mnie rozczarować w ogóle Cytat:
u mnie takiej opcji nie ma chcę by był zaskoczony a szczęka mu do ziemi opadła jak mnie zobaczy ![]() Cytat:
kliwia bez fajnie ale ja wolę teraz uważać by do ślubu z brzuchem nie iść ![]()
![]() ![]() 09.04.2012 córa ![]() 19.04.2017 ![]() 31.01.2018 ![]() 06.02.2019 Kropek ![]() Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2008-12-12 o 09:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2525 |
Zakorzenienie
|
Juz zawsze na zawsze... z Kubusia Puchatka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Zakorzenienie
|
Witajcie PM 2009!
Jupik! Spóznione , ale najlepsze zyczenia urodzinowe! Widze ze porównujecie ceny sali i sukni. Ja zauwazyałam ze u mnie w mieście to sale chyba raczej drogie bo my płacimy 150 od osoby za 1 dzień - mamy kupic alkohol. Jest tez w cenie apartament dla młodych i jak chcemy (tylo muszę tu dopytac czy jest za to jakas opłata samochód - jak na zdjeciu - bierzemy). Do tego potem w granicach miasta rozwoża gości. My jeszcze zamawiamy dodatkowe ciasto - takie dla gości na wynos. co mnie pociesza to widze ze ceny sukni sa u nas nizsze. Przeszłam sie po kilku salonach i takie duze ceny to były 2500. Ta co ja mierzyłam i na która sie najprawdopodobniej zdecyduje kosztuje teraz w promocji 800zł. I nie jest to powystawowa tylko taki model szyja dla mnie! I jeszcze moge pozmieniac!!! A taka srednia cena to 1200-1600. Prezent dla TŻ? My obchodzimy mikołajki wiec juz mam to prawie zgłowy. Zażyczył sobie ksiake Kapuscińskiego - obleciałam wszystkie księgarnie i oczywiście tej nie było. Zamówiłam prze alle i teraz czekam ![]() Edytowane przez eseska Czas edycji: 2008-12-12 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczynki
![]() Ja się pochwalę, że wczoraj dotarły do nas zamówione zaproszenia ![]() ![]() Wypowiem się jeszcze co do naszych cen: Na sali płacimy 110zł za osobę, w tym 5 ciepłych dań, 12 przystawek, ciasta (oprócz tortu), napoje "markowe" gazowane i soki bez ograniczeń, herbata i kawa (parzona, capuccino, rozpuszczalnik, espresso i late - pani podkreślała to tyle razy, że aż muszę to napisać ![]() ![]() Sala jest wystrojona, więc też nic nie musimy dokładać do tego. A u Was jak liczone są dzieci? My płacimy 55zł za dziecko do 10 lat. Słyszałam też że w niektórych miejscach za orkiestrę i fotografa/kamerzystę płaci się pół ceny za osobę. Szkoda, że my takiego szczęścia nie mamy, a zespół 5 osobowy plus fotograf... Co do pogody w czasie pleneru, to na przykład nam fotograf powiedział, że jak będzie zachmurzenie to nawet lepiej, bo ciekawsze zdjęcia i będzie mógł się bardziej pochwalić techniką - byle nie padało, a w razie czego to zawsze można jeszcze dzień-dwa poczekać jak będzie trzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
Wtajemniczenie
|
Joł dziewuszki
![]() Mi tak jak Śliwieńce zostało 9 miesięcy do Slubu ![]() ![]() ![]() Nie wiem czy pamiętacie jak wspominałam, że kuzynka tżta po 3 miesiącach znajomości postanowiła wziąć ślub w 2009 i wczoraj się dowiedzialam, ze będzie on 2 tygodnie po naszym ![]() ![]() Wczoraj tańczyliśmy na kursie rozszerzony układ cha chy i umieram od zakwasów ![]() Aha i co do stereotypowego skąpstwa Poznaniaków, to ja tak jak Jupik jestem raczej rozrzutna ![]() ![]()
#2529 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja właśnie kupiłam książkę Kapuścińskiego mojemu tacie na Gwiazdkę ![]()
![]() |
#2530 |
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczynki
![]() Ktos pytał czy to żele czy akryle- odpwoiedź żele ![]() Hmmm ja nawet teraz nie mam co marzyc o orgazmach ani tych ani tych-znów nie widuję się z TŻ, mam dziś 2 egzaminy w szkole i sporo robory z wyprzedażą. Zabieram się do prasowania i wywieszania... będę zaglądać jednycm okiem co natworzycie |
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Zakorzenienie
|
czesc.. nie zagladalam kilka dni bo poprostu nie mialam sily..
co do oplat to nasza sala bedzie nas kosztowac 160zl/os; dj 1800zl; suknie juz mam... kurcze nawet teraz nie moge poczytac bo tz juz cos chce odemnie.. denerwuje mnie ostatnio.. jak on siedzi przed komputerem i gra to nikt i nic go nie wyciagnie sprzed monitora a jak ja siade na chwile to juz chce gdzies wychodzic, cos robic ![]() ech wyzalilam sie
#2532 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A poza tym- skoro organizują w tak krótkim czasie to pewnie wiele rzeczy będą mieli drugiej jakości, bo najlepsi wykonawcy są już pewnie zajęci! W końcu to Poznań i okolice, wesela lapiej planować z 1,5 roku naprzód co najmniej. Cytat:
![]() |
#2533 |
Zakorzenienie
|
Daysy85 - powodzenia na egzaminach!
Ja sie zbieram bo Tz ma zaraz przyjechac i jedziemy po wódke! o matko 2 tysie trzeba bedzie wyciagnac! ![]() ![]() Niłego dnia! Nie na skrobcie tu duzo bo bede musiała znowu 2 godziny nadrabiac. A moze jak tak wolno czytam? ![]() Agnusek! Jupik ma racje! To ich wesele bedzie do kitu! i wszyscy beda porównywac ich wesele to waszego bo wasze jest wczesniej! Nie wiem czemu to mi wyglada troche na złosliwoc - po 3 miesiacach znajomości organizowac sub.? Moze ma jakie kompleksy? Edytowane przez eseska Czas edycji: 2008-12-12 o 09:45 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Zakorzenienie
|
a ja właśnie gram w mah jong (czy jak to tam się piszę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My się hajtamy po prawie 7 latach znajomości a po drodze było tyle wesel ludzi, którzy się znają o wiele krócej od nas. I co? I wiem, że to nasze wesele będzie wydarzeniem ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2536 |
Zakorzenienie
|
Scio ja gram w
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/gry-online/g/goldminer.html jak mi się starsznie nudzi , mój rekord 42 plansza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Wtajemniczenie
|
Jupik, Eseska dziękuje dziewczynki
![]() Ona ma już 30 na karku i myśle, ze w związku z tym tak jej spieszno. Ale wiecie, liczyłam, że zrobi je w innym terminie. W końcu rok ma 12 miesięcy... Podobna sytuacja jest z moimi przyjaciółmi, bo oni biorą ślub 08.08, ale oni spytali czy to nie problem, bo zaczęli organizację2 tyg. temu i rafil im się świetny termin. Ja ich uwielbiam, kibicowałam im ze ślubem, pomagałam w szukaniu sali itp. więc nie jestem taka straszliwą zołzą ![]() Popscene słońce, nie bylabym zła gdyby to nie było 2 tygodnie po naszym...
Nasz dzień: 12.09.2009 ![]() ![]() ![]() Zawsze będę wierzyć... ![]() Edytowane przez agnusek22 Czas edycji: 2008-12-12 o 10:05 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Raczkowanie
|
Ciągle to słyszę, a my od początku mieliśmy plan, że jak w końcu zdecydujemy się na ślub to dajemy sobie ok. pół roku na organizację - szybko i po bólu. I tak dokładnie robimy ![]() Nie wiem skąd i jak zrobił się tak napompowany i nakręcony business na wesela , ale moim zdaniem to lekka masakra. Jak tak dalej pójdzie to i sylwestra na dwa lata wcześniej trzeba będzie planować... Fakt, że przez taką organizację ciągle słyszymy od rodzinki pytania "to pewnie potomek w drodze co?" Ale nas rozśmieszają, bo zawsze podkreślaliśmy, że najpierw będzie ślub a potem będziemy myśleć o dzieciach... A co do 3 miesięcy i ślubu - moi rodzice też zdecydowali się na ślub po 3 miesiącach znajomości (dziecka, czyli mnie nie było w drodze, bo pojawiłam się 4 lata później). Dzisiaj są ponad 30 lat po ślubie. Bywało różnie, ale zawsze byli i są obok siebie i dla siebie... Cytat: Napisane przez agnusek22 ![]() Nie wiem czy pamiętacie jak wspominałam, że kuzynka tżta po 3 miesiącach znajomości postanowiła wziąć ślub w 2009 i wczoraj się dowiedzialam, ze będzie on 2 tygodnie po naszym ![]() ![]() No ja też w sumie nie byłabym zadowolona z takiego rozwoju sytuacji... Ale z drugiej strony co to ma do rzeczy. W sumie ci, którzy chcą przyjść do Was to tak czy inaczej przyjdą, prezenty dadzą takiej jakie chcą, a raczej oszczędzać na prezentach będą jeśli chodzi o drugi ślub. Tak przynajmniej ja bym zrobiła... |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2540 |
Rozeznanie
|
Froggie, a skąd jesteś? Bo w Poznaniu pół roku naprzód to tylko jakieś beznadziejne wyszynki są wolne, chyba że komuś odpowiada wesele w listopadzie
![]()
#2541 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jupik ma rację...jest w Poznaniu taki pęd na wesela, że my w kwietniu słyszeliśmy, to od orkiestry czy fotografa,że jest za późno...moja przyjaciółka zaczęła przygotowania 2 tyg. temu i zostały lokale za ponad 200zł na os albo jakies speluny(przepraszam za słowo). Zdecydowali się na lokal za 230zł/os, a teraz maja problem z orkiestrą.
Nasz dzień: 12.09.2009 ![]() ![]() ![]() Zawsze będę wierzyć... ![]() Edytowane przez agnusek22 Czas edycji: 2008-12-12 o 10:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Zakorzenienie
|
a pamietacie jak ja pisałam o kuzynce TZ że ma w tym samym lokalu co my tylko że on 13 czerwca a my 22 sierpnia???
A co się okazało... że nie pojechali wpłacic całej zaliczki i nie podpisali umowy i im termin przepadl i ma tak kto inny w ten dzień... Nie wiem czy to prawda tak do końca, bo to Tż tak zasłyszał... |
![]() ![]() |
![]() |
#2543 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 09.04.2012 córa ![]() 19.04.2017 ![]() 31.01.2018 ![]() 06.02.2019 Kropek ![]() Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2008-12-12 o 10:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Wtajemniczenie
|
Ja u mojego brata złapałam. A TŻ dosłownie rzucił się po muchę u mojego kuzyna. Więc mamy to już zaliczone od dawna. A na ostatnich weselach też mówiłam, że mamy wszystko zaplanowane i nie chcę robić konkurencji, ale żeby uniknąć nawoływań i tych żałości, dlaczego nie idę, to poszłam. Ale never again!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No ja mam sytuację bardziej "udziwnioną" bo mieszkam i pracuję w Poznaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Zakorzenienie
|
ja już nie będe musiała chodzić w następnym roku jest tylko nasz ślub więc jak zaproszą mnie na jakiś kolejny to będę miała to już z głowy łapanie
![]()
#2548 |
Zakorzenienie
|
hhehehe
![]() Ja płacę 50% za dzieci w umowie tak pisze. Ale Teściu zna właściciela sali, więc za dzieci będziemy targować na 0zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja na weselu od 15 lat nie byłam, więc nic nie łapałam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2550 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.