|
|
#4801 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Cytat:
A z tego co jeszcze masz, to czytałam Zmierzch i Trzynastą Opowieść. Obydwie bardzo fajne. Ale masz fajnego Mikołaja. Tyle książek na raz ![]() Cytat:
![]() Ja teraz czytam 'Gomorrę' Roberto Saviono. Jeszcze pół roku temu miałam księgarnię po drodze z pracy i kupowałam więcej książek i byłam bardziej na czasie z nowościami, a teraz zmieniałam pracę i lipa. Edytowane przez Elitka4 Czas edycji: 2008-12-27 o 23:28 |
||
|
|
|
#4802 |
|
Zadomowienie
|
U mnie w mieście mało jest księgarń, ostatnio jak szukałam jednej książki to nie było :/ w ogóle jakby pierwszy raz o tym słyszeli. W każdym razie idzie do mnie 9 książek
Jak dojdą to się pochwalę Dwie z Mentis.pl, pięć z merlina i dwie z allegro.
|
#4803 |
|
Zadomowienie
|
ja czekam na sporą partię książek z all, kilka nowych i kilka lekko używanych
![]() w tym miesiącu pobiłam rekord jeśli chodzi o wydatki na książki, aż wstyd się przyznać, jak już wszystkie moje skarby bedą na miejscu, to wkleje jakąś wielką aktualizacje, bo chyba z pół roku już się niczym nie chwaliłam, a książek wciąż przybywa
|
#4804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetne prezenty!Cytat:
(EDIT - chyba jednak jest. Ale nie wiem czy kupię taką samą książkę, co prawda moja jest lekko podniszczona przez siostrzenicę, ale )w ogóle jestem trochę zła na wydawców i te ich nie przemyślane chyba zmiany, mam tak też z płytami DVD Boso przez świat, jedna w normalnym formacie, druga taka jakaś cienka, po czym patrzę w Matrasie, a tam oczywiście są oba "odcinki" w identycznym wydaniu, czyli z normalnym pudełkiem na płytę ![]() No trudno. Dobrze że pozostałe książki z serii Poznaj świat są wydawane w twardej oprawie. Mam zamiar skompletować całość a moje prezenty to Edytowane przez Alvesta Czas edycji: 2008-12-28 o 11:17 |
||
|
|
|
#4805 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1020086 9]To mnie zaciekawiłaś. Pierwszy raz słyszę o tej serii, w kioskach pierwszych tomów już pewnie nie dostanę?
[/quote] Pierwszy tom kupiłam na dworcu tydzień temu za 3 zł. Następne mam nadzieję upolować, tak jak koty. PS. coraz więcej osób z tymi książkami widuję. Edit : Ojej, ale śliczne zakupy. U mnie posucha. Z ostatnich zakupów to tylko "Jeździec miedziany" dla mamy i kupiłam jej kilka tomów jakiejś sagi. Uwielbia te sagi norweskie. Ja postanowiłam zaciskać pasa. Trochę wydatków na szkołę się szykuje, ale co miesiąc odkładać pewną sumę, żeby w Dniu Książki zaszaleć bez opamiętania
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 Edytowane przez magrat16 Czas edycji: 2008-12-28 o 14:31 |
|
|
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1023792 1]http://merlin.pl/browse/promotion/1/...AEF7539ED5.LB4
[/quote]za pierwszym razem pomyślałam że po zbóju promocje a później się zalogowałam i zrozumiałam ![]() no, ale tak czy inaczej nic dla siebie nie znalazłam. Może to i lepiej
|
|
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
Jako że od jakiegoś czasu dość regularnie podczytuję wątek, postanowiłam się ujawnić
![]() Książki lubiłam czytać od zawsze(prawie dosłownie, bo czytać nauczyłam się w wieku ponoć 3 czy 4 lat ), kupowanie ich czy dostawanie jako prezent sprawiało mi radość. W dzieciństwie w mojej ówczesnej bibliotece miałam problemy ze znalezieniem bajek, których jeszcze nie przeczytałam Potem zapał trochę mi osłabł, ale jak już dorwałam książkę, która mi się spodobała, to pochłaniałam ją szybko. Nowe książki bardzo często do tanich nie należą, ale teraz w dobie internetu można znaleźć za niewielkie pieniądze książki w dobrym stanie, a nawet nowe Mój ostatni nabytek od Mikołaja: "Dzikie orchidee" Jude Deveraux. Niestety nie zaczęłam jeszcze czytać. Obecnie zajmuję się trylogią Davida Morrella, a dokładniej "Bractwem Kamienia", następnie w kolejce "Bractwo Nocy i Mgły". "Bractwo Róży" przeczytałam już ze 2 miesiące temu. Niestety nadciągająca matura nie pozwala mi na czytanie w takich ilościach w jakich bym chciała
|
|
|
|
#4809 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja również nic dla siebie nie znalazłam, ale może akurat komuś coś wpadnie w oko. |
|
|
|
|
#4810 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze byłam dziś w Empiku i w wielu innych salonach prasowych i nigdzie nie ma już tej kolekcji w której jest Ryzykantka i DiU... jestem zawiedziona. Natomiast zaciekawił mnie " Intruz" Stephenie Meyer --książka ma , jak dla mnie, straszny duży rozmiar i jest bardzo gruba...ciekawe jak z treścią....
a tak btw : kupiłam mamie na gwiazde płytę dvd Boso przez świat i też była w takim papierowym opakowaniu....
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
zdecydowanie za duzo wydajemy
Ostatnio przypadkiem wpadlam na cykl ksiazek M. Krajewskiego-kolezanka mi polecila, wciagajace bardzo.. i dopiero dzis zobaczylam na necie ze pan Marek byl w moim miescie... 9.12 heh, nie ma jak swieze wiadomosci
|
|
|
|
#4812 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a czy Wy należycie do klubu Merlina? Waham się. Mam wrażenie, że tam jest jakaś podpucha
|
#4813 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem tam zarejestrowana. Opłaca się składać większe zamówienia, bo powyżej 150 zł nie płaci się za dostawę (8zł), więc można z kimś się umówić i razem złożyć zamówienie. Ja już dawno tam nie zamawiałam, bo jak chciałam jakieś pojedyncze książki, to mi się bardziej opłacało zamówić w Empiku i odebrać w sklepie (też bez kosztów dostawy).
Edytowane przez Elitka4 Czas edycji: 2008-12-28 o 19:13 |
|
|
|
#4814 |
|
Konto usunięte
|
ja należę, ale jeszcze nigdy nic u nich nie zamawiałam.
|
|
|
|
#4815 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio zamawiałam w Merlinie za 49,20 razem z kosztami wysyłki. A zamówiłam 5 książek
Chyba się zapiszę do tego klubu ![]() Szkoda, że u mnie nie ma empiku :/
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o kupowanie książek to staram się raczej pożyczać, bo fundusz ograniczony. Ale jak już wpadnę w szał to średnio raz na dwa tygodnie jakaś w granicach 20-30zł wpadnie. Ostatnio czytałam "Sklep na Blossom Street" bardzo ciepła książka, polecam
![]() Za jakiś miesiąc będę miała do wykorzystania bon na 100zł do Empiku to poszaleję
Edytowane przez gohs Czas edycji: 2008-12-28 o 21:06 |
|
|
|
#4817 |
|
Konto usunięte
|
Ja za miesiąc mam urodziny, także...
![]() I chyba na urodziny zamówię sobie 'Grę Anioła' oraz 'Rio Anacondę'. Edit: Kolejna wyprzedaż w merlinie http://merlin.pl/browse/promotion/1/...40120B386B.LB4 Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2008-12-29 o 14:54 |
|
|
|
#4818 |
|
Zadomowienie
|
Widziałam te promocję
Z mojej listy życzeń tylko 4 są w niższej cenie o jakieś 5-7zł Na razie mam odwyk, za miesiąc może sobie coś kupię Mam awizo, jutro biegnę na pocztę odebrać
|
#4819 |
|
Konto usunięte
|
Ja znowu nic nie znalazłam dla siebie w tej promocji, ale to i lepiej, bo do wypłaty jestem bez kasy.
Dla zainteresowanych, tytuły Klasyki Romanu: od 2.01 Niebezpieczne związki - Pierre Choderlos de Laclos od 16.01 Rozważna i romantyczna - Jane Austen od 30.01 Perswazje - Jane Austen od 13.02 Mansfield Park - Jane Austen od 27.02 Opactwo Northanger - Jane Austen od 13.03 Emma - Jane Austen od 27.03 Dziwne losy Jane Eyre - Charlotte Bronte od 10.04 Wichrowe Wzgórza - Emily Bronte od 24.04 Portret damy - Henry James Uff Więcej nie znalazłam, pewnie dojdzie potem. Super, że książki Austen wychodzą tak jedna po drugiej. Dla przypomnienia, link do kolekcji: http://www.amercom.com.pl/love.php Jeden tom = 9,95zł
Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2008-12-29 o 20:25 |
|
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1026094 3]Ja znowu nic nie znalazłam dla siebie w tej promocji, ale to i lepiej, bo do wypłaty jestem bez kasy.
Dla zainteresowanych, tytuły Klasyki Romanu: od 2.01 Niebezpieczne związki - Pierre Choderlos de Laclos od 16.01 Rozważna i romantyczna - Jane Austen od 30.01 Perswazje - Jane Austen od 13.02 Mansfield Park - Jane Austen od 27.02 Opactwo Northanger - Jane Austen od 13.03 Emma - Jane Austen od 27.03 Dziwne losy Jane Eyre - Charlotte Bronte od 10.04 Wichrowe Wzgórza - Emily Bronte od 24.04 Portret damy - Henry James Uff Więcej nie znalazłam, pewnie dojdzie potem. Super, że książki Austen wychodzą tak jedna po drugiej. Dla przypomnienia, link do kolekcji: http://www.amercom.com.pl/love.php Jeden tom = 9,95zł [/quote]O, dzięki Sun. A swoją drogą ciekawe skąd na dodatkach znali kolejność I czemu po DiU dali Niebezpieczne związki a nie od razu kolejne Austenki ?P.S. Właśnie się dowiedziałam, że w tym roku to ja robię Sylwestra dla przyjaciół. I tak dobrze, że raczyli mnie wrobić dzień przed imprezą a nie dzwonić dopiero 31.12. rano i mówić, że wieczorem się do mnie zwalą
|
#4821 |
|
Konto usunięte
|
Nie mam pojęcia, ale znali też tytuły pierwszego kompletu już na początku grudnia, więc mam nadzieję, że wiedzą, co piszą.
|
|
|
|
#4822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwne, ja dziś w moim kiosku dostałam bez problemu, a u nich wszystko błyskawicznie znika. Nawet ładne te wydania.
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
|
#4823 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po przeczytaniu "Dzikich orchidei" daj znać, czy się podobały.Cytat:
|
||
|
|
|
#4824 |
|
Zadomowienie
|
Może i ja się skuszę na tę DiU
![]() Dziś byłam na poczcie odebrać moje dwie książki, spóźnione prezenty gwiazdkowe ![]()
Edytowane przez bravvurka Czas edycji: 2008-12-30 o 12:16 Powód: Poprawka |
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
to może i ja się pochwalę moimi grudniowymi nabytkami (kilka jeszcze z końcówki listopada) trochę poszalałam i teraz muszę pooszczędzać, bo wyjazd się szykuje
większość zakupiłam na allegro, kilka w empiku, a 3 to prezenty ![]() dekoracje bożonarodzeniowe i przekąski kupiłam w Lidlu, kosztowały ok 17 zł każda i myślę, że się opłacało, bo nawet fajne pomysły są pokazane i są nawet ładnie wydane + ładne zdj czekam jeszcze na 'Dedykację' Emmy McLaughlin i Nicoli Kraus, wysłana priorytetem jeszcze grubo przed świętami, a jeszcze coś nie doszła
|
#4826 |
|
Zakorzenienie
|
Dam, dam
póki co zostały mi 2/3 ostatniej części bractwa, potem się za orchidee wezmę
|
|
|
|
#4827 |
|
Zadomowienie
|
O właśnie! Muszę sobie przeczytać Małego Księcia
włożę go w kolejkę
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o wydatki na książki, to............. jak większość z Was wolę o tym nie mówić i żyć w błogiej nieswiadomości, ile wydaję na książki. A wyjście z empiku to dla mnie wciąż męka (przynajmniej z jedną książką).
|
|
|
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4830 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
"Żonę podróżnika w czasie czytałam (świetna![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

i przez to list tych które chcę mieć na swojej półce strasznie się wydłuża. Ale święta to lekki zastrzyk finansowy i mam już pieniądze na 2 książki 

(EDIT - chyba jednak jest. Ale nie wiem czy kupię taką samą książkę, co prawda moja jest lekko podniszczona przez siostrzenicę, ale
)w ogóle jestem trochę zła na wydawców i te ich nie przemyślane chyba zmiany, mam tak też z płytami DVD Boso przez świat, jedna w normalnym formacie, druga taka jakaś cienka, po czym patrzę w Matrasie, a tam oczywiście są oba "odcinki" w identycznym wydaniu, czyli z normalnym pudełkiem na płytę 

Potem zapał trochę mi osłabł, ale jak już dorwałam książkę, która mi się spodobała, to pochłaniałam ją szybko.
Maniaaa wizazowaniaaa

I czemu po DiU dali Niebezpieczne związki a nie od razu kolejne Austenki
I tak dobrze, że raczyli mnie wrobić dzień przed imprezą a nie dzwonić dopiero 31.12. rano i mówić, że wieczorem się do mnie zwalą
dziwne, ja dziś w moim kiosku dostałam bez problemu, a u nich wszystko błyskawicznie znika. Nawet ładne te wydania.