|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
i bardzo dobrze a ja jeszcze pamiętam jak na "planujemy" czytałam Twoją dobrą nowinę... a tu już prawie 11 tydzień... ![]() Niech mi ten czas też tak szybko leci!!!!! |
|
|
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że tak brzusio wybujał już
|
|
|
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps. zawsze w niedziele koncze kazdy tydzien czyli teraz juz koncze 11, i zacyznam w poniedziałek 12 ! dziewczyny a jak wy sobie radzicie z malejacymi ubraniami
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2009-01-04 o 09:10 |
|
|
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja rozpoczęłam 7 tydzień a spodnie też mam już ciasne... ale to chyba za sprawą nie tyle większego brzucha (bo na razie tylko troszkę w miejscu macicy się zaokrąglił) co chyba bioder... Mam wrażenie jakby mi się trochę rozszerzyły... swoją drogą też odrobinę przytyłam... Na zakupy ciuchowe na razie nie chodzę... Poczekam jeszcze 6 tyg i trzeba będzie sie zaopatrzyć w ciążowym w co nieco ![]() A jak tam z mdłościami?? Bo mi się chyba teraz dopiero zaczynają... z dnia na dzień jest coraz gorzej... i boję sie, że miłość do kibelka zakwitnie...
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2009-01-04 o 09:18 |
|
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Gizmiątko no powiem ze masz ten brzuszek juz- malutki, ale jest!
Ja narazie brzucha jako tako nie mam, tylko obrosłam w tłuszcz i jakbym byla spuchnieta, a spodnie ciasne!!!! nie mam ochoty nigdzie wychodzic, bo najwiekszym problemem jest dla mnie teraz :w co sie ubrac? nawet mowilam lekarzowi ze juz 2 kg na plusie a on sie zasmial i powiedzial: dzidzia rosnie ale 2 kg to jeszcze nie ma
|
#2106 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Widzę, że wątek ruszył pełną parą .Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
, ale ładny.Kurczę, zazdroszczę Wam dziewczyny tych brzuszków, ja mam troszkę odstający, ale wydaje mi się, że to bardziej z obżarstwa .
|
|
|
#2107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba ze zza budynku wystawalaby moja głowa ![]() Cytat:
w sensie jednego dzidziorka
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
|
|
|
#2108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak fajnie być rozpieszczaną Tylko to ciągłe gadanie mamy: "żebyś tylko bardzo nie przytyła, bo cięzko będzie ci to zrzucić... poza tym przy porodzie może być problem" i tak to słyszę za każdym razem jak się widzimy... ale za to wczoraj ugotowała mi pyszny rosołek bez żadnych konserwantów (kostek itp)... miodzio ![]() Jeśli chodzi o brzuszek to faktyucznie jak będziesz miałą taki przyrost to mogłoby być trudne... Cytat:
|
||
|
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no to mi mama wiesz ubierz sie ciepło, nie schylaj sie ozstaw ja to zorbie, itd na pocztaku bylo mile ale teraz to przesada, za kazdym razem kiedy na gg gadmay to "a czapke jak szlas do sklepu wzielas" a nosisz grube ubrnaia a to a tamto nie jedz chipsów bo to nie zdrowe dla dziecka, i wiecie, nie to ze jem je codziennie po 3 paczki tylko jem raz w tygodniu paczke cheetosów i tyle , coca coli nie pije choc jezyk mi ucieka do samej du*y. I wiem ze jak tesciowej powiem to juz bedzie przerabane na maxa ! bede miała stracie z mama razy dwa
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#2110 |
|
Zadomowienie
|
chyba zrobię sobie zdjęcie i zobaczycie mój brzuchol w 14 tc - padniecie
Niektóre laski mają taki w 20 tc ale cóź.A poza tym mam mega problem z biustonoszami - wszystko mnie ciśnie, ciągnie, cyce wielkie i ciężkie a ja nie mogę nosić żadnego stanika, bo najlżejszy ucisk powoduje, że mam wrażenie zgagi. No nie mogę. |
|
|
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do biustonosza to moze kup sobie taki bawełniany bez usztywnien ?ja chyba zainwestuje w taki bo moje cycocry z z małego C czyli duzego B zrobiło sie w DUZE "D"
|
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Gizmiatko to może zasugeruj delikatnie mamie, że jesteś dorosła i cieszysz się, ze tak się o Was troszczy, ale Ty i Twoja dzidzia wiecie najlepiej na co macie smaka, czy jest wam zimno, czy gorąco itd...
Wiem, że z mamami jest ciężko ale warto spróbować... Aż boję sie pomyśleć co to będzie jak dropsik się urodzi ![]() A ja jak mam ochotę na coca colę to wypiję sobie pół szklaneczki oczywiście nie jest to często i jak mam ochotę na chipsy bądź chrupki też sobie zjem ![]() Moja mama jak była w ciąży z moim bratem to musiałą mieć przy sobie paczkę chio chipsów paprykowych bo by chyba umarła... mówiła, że normalnie czuła smak w ustach Wszystko jest dozwolone ale w umiarkowanych ilosciach ![]() musicman ja też z chęcią zobaczę Twój brzusio ![]() Co do staników... już mnie cisną ale do tych moich największych z miseczką B jeszcze się mieszczę... ale pewnie za kilka tyg też będę musiała sie zaopatrzyc w nowe staniczki... Ale nas wydatków czeka
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2009-01-04 o 10:15 |
|
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wychodzi z jej nadopiekunczosci ide sie uczyc bo po poludniu do tesciow na obiadek papsik
|
|
|
|
#2114 |
|
Rozeznanie
|
Fajnie wam, że macie za sobą usg...u mnie problem jest sie dostać prywatnie,a do szpitala najwcześniej na 16.01. Mam mieć do 9 stycznia najpóźniej zrobione i nie wiem co zrobić...
TŻ wczoraj pojechał. Zobaczę go dopiero za 3 miesiące Strasznie płakałam, nawet jemu łzy poleciały. Kazał mi dbać o siebie i o dziecko. Oj, ciężko mi jest, ale pocieszam się tym, że nasze następne spotkanie będzie milusie, bo wtedy weźmiemy ślub![]() Pozdrawiam was i wasze już nie takie małe fasolki Cmok |
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozłąki z TŻ-em współczuję bardzo, ale masz nas
|
|
|
#2117 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam. Znowu nie pisałam troche bo w stresie byłam od piątku. Otóż zaczęłam w piątek nową prace. Niby pracuje dla tej samej firmy ale w innym miejscu (dojazdy mnie chyba wykończą) i wszystko wygląda troche inaczej. Przede wszystkim brak organizacji mnie dobił. Z tego wszystkiego głowa mnie rozbolała i trzymało mnie tak 2 dni! Jak pomyśle że jutro znowu jade w to miejsce to mam gęsią skórke. Dobrze że dzidziolek grzeczny był tego dnia i nie musiałam sie jeszcze stresować jak dam rade wytrzymać.
Ogólnie to czuje sie dobrze ale pare razy zdarzyło mi sie wymiotować przed samym snem. Dziwne....naogól to się zdarza rano a mi na odwrót. ![]() Cytat:
bo jak wstane rano to żadnego nie mam.Cytat:
![]() Cytat:
no i prosze, taka radosna nowina! Rozmiem twój szok, sama bałam sie troszke pierwszego usg bo u mnie po stymulacji owulacji szansa na ciąże mnogą była większa niż przeciętna. No ale po pierwszym szoku napewno przyjdzie ogromna radość i duma. Gratulacje!!!Cytat:
Tylko że mi najczęściej wyskakuje na twarzy w okolicy ust. Wczoraj dopiero kupiłam plastry na opryszczke bo jakoś boje się używać Zoviraxu. A czego ty używasz żeby pozbyć sie tego paskudztwa???Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja pije i nawet pomaga...jest taki gorzki że potem czuje tylko gorycz w ustach i już nie czuje nic innego
|
|
|
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dzięki za radę |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2120 | |
|
celebriti
|
Podobno na intensywność mdłości duzy wplyw ma nasze nastawienie. Tak wiec wmawiam sobie, ze nie moge ich miec hihi. A co do reszty: na czczo pije szklanke wody, nastepnie zjadam jogurt lub jakas smakije - w ogole nie mam apetytu. Pije tez zielona herbate. Mnie pomoglo, chociaz troche.
|
|
|
#2121 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamuśki
U mnie noc minęła spokojnie i już nie było żadnych plamień ![]() Macie śliczne brzuszki ja też się powiększyłam ale co tam!Co do mdłości próbowałam wszystkich domowych sposobów i nic mi nie pomaga, czasem jest mi lepiej czasem gorzej ale po prostu nauczyłam się z nimi żyć, będzie dziwnie jak minął
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
pochłonęłam calą miskę rosołku
zobaczymy co teraz będzie się działo... ![]() To mówisz anusia, że muszę się nauczyć z nimi żyć... Będzie ciężko ale spróbuje... |
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Ale naskrobalyście postów
![]() Brzuchy wasze fajne, choć co jeden to inny, i mój do waszych niepodobny ![]() Pisałyście o chipsach i właśnie pochłaniam pake Twistos Fromage.\ Przynam się wam po cichutku że ja nawet chciałabym mieć bliźniaki, tak jak mówicie za jednym zamachem i choć to tzw. double trouble, to również podwójna radość i miłość.Gratuluje Malga19
|
|
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że to tylko u mnie wizaż nawala ale sądząc po braku jakiegokolwiek posta od 14:32 to nie ja mam problem z odbiorem a Wizaż ma problem z nadaniem
|
|
|
|
#2125 |
|
Rozeznanie
|
No ja myślę, że w końcu pójdę na usg prywatnie do jednego takiego lekarza...tylko, że jednej osobie powiedział, że nie widzi żadnej z komór serca...on to będzie w ostateczności.
To będzie zwykłe usg, moje pierwsze...choć to już 13tc. Mieszkam w Polsce... Mnie przedwczoraj wiezorem wzięły mdłości po kolacji w McDonald's... wiem, że jak się w końcu zwróci zawartość z żołądka to jest o niebo lepiej...Poza tym w ogóle praktycznie nie mam już mdłości
|
|
|
|
#2126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Malga19 Gratulacje
![]() Fajne brzuszki dziewczyny macie ![]() Cytat:
![]() Troszkę się nie udzielałam, ale czytam na bieżąco Przez Was chyba już nie wytrzymam i w końcu coś kupię mojemu maleństwu
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile kosztuje? bo chętnie bym zakupiła... ciężko mi wysiedzieć w pracy z mdłościami... a przez nie mam brak apetytu i kółko się zamyka... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2128 |
|
Przyczajenie
|
J a też podczytuję i co do mdłości to moje minęły właśnie w 13 tygodniu. Choć przez parę dni miałam koszmar , a teraz póki co spokój.
Co do ubranek na razie nic nie kupuję póki się nie dowiem co tam siedzi. A co do brzuszków to ja nie mieszczę się juz w żadne spodnie . Ale brzuszek nie jest zbyt duży. Póki co zamówiłam już spodnie na allegro żeby mieć w czym chodzić i żeby było wygodnie . |
|
|
|
#2129 |
|
BAN stały
|
DZEKUJE WSZYTKIM ZA GRATULACJE!!!!!!
nadal jestem w ogromnym szoku... ![]() ![]() :e ek:![]() wsumie to jestesmy z TZ![]() ![]() Eh jak my sobie teraz poradzimy jeszcze trzeba rodzica powiedziec.....to dopiero bedzie sie dzialo.....ooooo bedzie sie dzialo..... na pierwszym usg nie wykryto drugiego dziecka a pozatym tamten GIn to bylo do dupyyy tc pomyslil i dzieci tez ze nie jest 1 a 2 ![]() ![]()
|
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny...ale się tu działo
![]() ![]() ![]() Malga19 gratulacje bliźniaków Szok pewnie ogromny...ciekawe jak często zdarzają się takie pomyłki...najważniejsze by Maluszki były zdrowe a reszta się ułoży...jeszcze raz gratuluję i trzymam kciuki...obu rąk A dziadkowie pewnie zwariują ze szczęścia...w końcu to podwójne szczęście![]() groszkolino chyba każdy nawet jeśli planuje dzieciątko to na początku jest w szoku... to naturalne...czy sobie poradzimy...musisz dać sobie troszkę czasu...najważniejsze że masz wsparcie swojej drugiej połowy...a Maleństwo wynagrodzi wszystko ![]() Ania0104 & Gizmiatko fajne Wasz brzusie...Mój B. jak mu mówię że mam już wielki brzuch mówi że duży ale najładniejszy, że mam być z niego dumna bo w końcu to domek naszej dzidzi ![]() Gdzieś czytałam że brzuch delikatnie się zarysowuje w 4 miesiącu...ale to bzdura...mi na początku powiększył się przez to że miałam ogromny apetyt...a gdzieś koło 11 tygodnia widać już było że to dzidzia rośnie...a z nią brzucho
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.

i bardzo dobrze 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

cerę mam okropną i co zagoi mi się jedna opryszczka to wyskakuje następna - dzisiaj mam na dolnej wardze
porażka normalnie!