Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-04, 09:02   #2101
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
jak mowilam sorki za stroj ale jakos dzis nie mam nastroju do zdjec, tym bardziej ze wczoraj bylam na imprezie urodzininowej! na kotrej sie wkurzalam tylko bo kurde w nic sie nie umiałam zmiescic , w zadne eleganckie gacie, bluzki, w efekcie poszlam w workowatych ubraniach sprzed odchudzania czego efektem byl widok stodoły na zdjeciach czyli mnie w roli głownej !
Nooo dzidziol rośnie jak smok i bardzo dobrze a ja jeszcze pamiętam jak na "planujemy" czytałam Twoją dobrą nowinę... a tu już prawie 11 tydzień...

Niech mi ten czas też tak szybko leci!!!!!
Stary 2009-01-04, 09:04   #2102
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
a na pierwsyzm usg tobie wykryli jedno dziecko czy dwa ? hi , no ja sie zastanwiam bo wsyztskie kolezanki zaczeły rosnac dopiero w 4-5 miesiacu a ja w 3 jestem i brzuch juz spory, ale na pierwsyzm usg w 6 tygodniu gin stwierdzil tylko jedno dziecię. No a ja jestem w grupie podwyzszonego ryzyka bo nie dosc ze w rodzinie mam bliźniaki to jeszcze zaciazylylismy w 2 cyklu po odstawieniu antyków

adaikaka zdjecia wkleiłam !
He he... tak włąśnie miałam pisać czy Ty też przypadiem tam bliźniaczków nie masz... że tak brzusio wybujał już
Stary 2009-01-04, 09:08   #2103
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Nooo dzidziol rośnie jak smok i bardzo dobrze a ja jeszcze pamiętam jak na "planujemy" czytałam Twoją dobrą nowinę... a tu już prawie 11 tydzień...

Niech mi ten czas też tak szybko leci!!!!!
ehhhh no 11 tydzien tez jestem w szoku, od jutra zaczynamy 12 tydzien, a ja coraz wieksza , ubrania coraz ciaśniejsze, juz mi mama w niekotre "starsze" ubrania wszyła wstawki zebym chociaz gacie mogla zapiąc !

ps. zawsze w niedziele koncze kazdy tydzien czyli teraz juz koncze 11, i zacyznam w poniedziałek 12 !

dziewczyny a jak wy sobie radzicie z malejacymi ubraniami

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2009-01-04 o 09:10
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 09:12   #2104
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
ehhhh no 11 tydzien tez jestem w szoku, od jutra zaczynamy 12 tydzien, a ja coraz wieksza , ubrania coraz ciaśniejsze, juz mi mama w niekotre "starsze" ubrania wszyła wstawki zebym chociaz gacie mogla zapiąc !
ja rozpoczęłam 7 tydzień a spodnie też mam już ciasne... ale to chyba za sprawą nie tyle większego brzucha (bo na razie tylko troszkę w miejscu macicy się zaokrąglił) co chyba bioder... Mam wrażenie jakby mi się trochę rozszerzyły... swoją drogą też odrobinę przytyłam...
Na zakupy ciuchowe na razie nie chodzę... Poczekam jeszcze 6 tyg i trzeba będzie sie zaopatrzyć w ciążowym w co nieco

A jak tam z mdłościami?? Bo mi się chyba teraz dopiero zaczynają... z dnia na dzień jest coraz gorzej... i boję sie, że miłość do kibelka zakwitnie...

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2009-01-04 o 09:18
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 09:17   #2105
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Gizmiątko no powiem ze masz ten brzuszek juz- malutki, ale jest!
Ja narazie brzucha jako tako nie mam, tylko obrosłam w tłuszcz i jakbym byla spuchnieta, a spodnie ciasne!!!!
nie mam ochoty nigdzie wychodzic, bo najwiekszym problemem jest dla mnie teraz :w co sie ubrac? nawet mowilam lekarzowi ze juz 2 kg na plusie a on sie zasmial i powiedzial: dzidzia rosnie ale 2 kg to jeszcze nie ma

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 09:19   #2106
Miramej
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Widzę, że wątek ruszył pełną parą .

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Witam.
Melduję się. Aktualnie jestem przerażona, moja ciąża nie była planowana. Nie wiem co robić, wszystko napawa mnie strachem, że nie dam rady, że nie pogodzę ze studiami. Aktualnie 7 tydzień, termin na 26 sierpnia mam nadzieję, że moje wątpliwości szybko znikną, w koncu to nie choroba. Dostalam juz 2 zdjęcie USG, niby wszystko takie oczywiste a jakie to przezycie
Witaj groszkolino . Myślę, że szybko się oswoisz z sytuacją i na pewno dasz radę . Będzie dobrze .

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
no to raz kozie śmierć

troche niewyraźne, ale sama robiłam - aktualnie jestem obrażona na męża ... i szybko mi nie przejdzie!
Aniu, piękny brzuszek , wyglądasz naprawdę cudownie

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
A poza tym zauważyłam dziś 3 brązowe plami malutkie ale jednak, na razie minęło ale jeśli jutro to się powtórzy to pojadę do szpitala. Wiem, że plamienie to plamienie a moje to pseudo podbarwiony śluz ale dla własnego spokoju pojadę.
A i na ostatniej wizycie okazało się że mam nadżerkę, na tyle dużą że po wyjęciu wziernika krwawiłam i to mocno przez 3 dni i doktorek mówił, że to normalne. Teraz się zastanawiam bo podobno przy nadżerce można plamić..........ale mam kołomyję
Anusia, bardzo prawdopodobne, że plamienie wzięło się od nadżerki, czytałam już gdzieś, że tak może być, ale masz rację - dla Twojego spokoju daj się zbadać.

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
Teraz Wa dziewczyny zaskocze

Bylam dzis u lekarza na kontroli u tej super gin na 12 mialam
zbadala mnie i zaczela robic usg mojej dzidzi i co sie okazalo ze nie ma jednej dzidzi a sa AZ 2:eek : Myslalam ze tam na zawal padne!!!!! teraz nie wiem co mam robic bo jestem tak rozkojazona ze OH!!!!!!! wsumie to mozliwe bo jestem z blizniat....ale dlaczego ja??? 19 lat i 2 dzieci:eek :

Poprostu Bede mama Blizniat!!!!:ee k:
Malga, gratulacje .

Cytat:
hihihi ... mi to juz chyba nic nie zaszkodzi cerę mam okropną i co zagoi mi się jedna opryszczka to wyskakuje następna - dzisiaj mam na dolnej wardze porażka normalnie!
Ania, ja Ci zaszkodzę, jak będziesz takie głupoty wypisywać . Jesteś piękną kobietą - widziałam na zdjęciu, ha! Mam dowody .

Cytat:
jak mowilam sorki za stroj ale jakos dzis nie mam nastroju do zdjec, tym bardziej ze wczoraj bylam na imprezie urodzininowej! na kotrej sie wkurzalam tylko bo kurde w nic sie nie umiałam zmiescic , w zadne eleganckie gacie, bluzki, w efekcie poszlam w workowatych ubraniach sprzed odchudzania czego efektem byl widok stodoły na zdjeciach czyli mnie w roli głownej !
Gizmiatko, brzuszek masz już spory , ale ładny.

Kurczę, zazdroszczę Wam dziewczyny tych brzuszków, ja mam troszkę odstający, ale wydaje mi się, że to bardziej z obżarstwa .

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 09:25   #2107
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
ja rozpoczęłam 7 tydzień a spodnie też mam już ciasne... ale to chyba za sprawą nie tyle większego brzucha (bo na razie tylko troszkę w miejscu macicy się zaokrąglił) co chyba bioder... Mam wrażenie jakby mi się trochę rozszerzyły... swoją drogą też odrobinę przytyłam...
Na zakupy ciuchowe na razie nie chodzę... Poczekam jeszcze 6 tyg i trzeba będzie sie zaopatrzyć w ciążowym w co nieco

A jak tam z mdłościami?? Bo mi się chyba teraz dopiero zaczynają... z dnia na dzień jest coraz gorzej... i boję sie, że miłość do kibelka zakwitnie...
no ja tez czekam az bedzie troche poteżniejszy, pozatym czekamy do 20 czy tam do 21 na dzien dziadka czy tez babci zeby powiedziec mojego TZ rodzicom ze w ciazy jesteśmy. Moi wiedza bo jak bylam w psiztalu to sie dowiedzieli ! i zaluje bo mama mnie chce zameczyc w sumie obojgu powiedzialabym dopiero w dniu porodu ale brzuch wtedy bym juz nie ukryla chyba ze zza budynku wystawalaby moja głowa
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Gizmiątko no powiem ze masz ten brzuszek juz- malutki, ale jest!
Ja narazie brzucha jako tako nie mam, tylko obrosłam w tłuszcz i jakbym byla spuchnieta, a spodnie ciasne!!!!
nie mam ochoty nigdzie wychodzic, bo najwiekszym problemem jest dla mnie teraz :w co sie ubrac? nawet mowilam lekarzowi ze juz 2 kg na plusie a on sie zasmial i powiedzial: dzidzia rosnie ale 2 kg to jeszcze nie ma
spoko ja tez moze max 2 kilo przytylam ale brzuch mi wywalilo i to sporo ! moze ja mam płytką miednice i dlatego az tak widac? bo ja widze na zdjeicach ciazowych nikotre kobiety sa w 21 i nie maja prawie w ogole brzucha a inne sa w 14 i brzuch maja duuzo wiekszy jak ja a maja M1 w sensie jednego dzidziorka

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-04, 09:31   #2108
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
no ja tez czekam az bedzie troche poteżniejszy, pozatym czekamy do 20 czy tam do 21 na dzien dziadka czy tez babci zeby powiedziec mojego TZ rodzicom ze w ciazy jesteśmy. Moi wiedza bo jak bylam w psiztalu to sie dowiedzieli ! i zaluje bo mama mnie chce zameczyc w sumie obojgu powiedzialabym dopiero w dniu porodu ale brzuch wtedy bym juz nie ukryla chyba ze zza budynku wystawalaby moja głowa
no ja moim powiedziałam niedługo po tym jak zrobiłam test... Jak na razie nie żałuję tak fajnie być rozpieszczaną Tylko to ciągłe gadanie mamy: "żebyś tylko bardzo nie przytyła, bo cięzko będzie ci to zrzucić... poza tym przy porodzie może być problem" i tak to słyszę za każdym razem jak się widzimy... ale za to wczoraj ugotowała mi pyszny rosołek bez żadnych konserwantów (kostek itp)... miodzio zresztą ja teraz kocham rosół

Jeśli chodzi o brzuszek to faktyucznie jak będziesz miałą taki przyrost to mogłoby być trudne...

Cytat:
spoko ja tez moze max 2 kilo przytylam ale brzuch mi wywalilo i to sporo ! moze ja mam płytką miednice i dlatego az tak widac? bo ja widze na zdjeicach ciazowych nikotre kobiety sa w 21 i nie maja prawie w ogole brzucha a inne sa w 14 i brzuch maja duuzo wiekszy jak ja a maja M1 w sensie jednego dzidziorka
No to chyba nie ma reguły... w każdym bądź razie nie wiem od czego to zależy... Ale jak rośnie to nic tylko się cieszyć bo to znaczy, że rośnie dzięki rosnącemu dzidziusiowi
Stary 2009-01-04, 09:38   #2109
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
no ja moim powiedziałam niedługo po tym jak zrobiłam test... Jak na razie nie żałuję tak fajnie być rozpieszczaną Tylko to ciągłe gadanie mamy: "żebyś tylko bardzo nie przytyła, bo cięzko będzie ci to zrzucić... poza tym przy porodzie może być problem" i tak to słyszę za każdym razem jak się widzimy... ale za to wczoraj ugotowała mi pyszny rosołek bez żadnych konserwantów (kostek itp)... miodzio zresztą ja teraz kocham rosół

Jeśli chodzi o brzuszek to faktyucznie jak będziesz miałą taki przyrost to mogłoby być trudne...

No to chyba nie ma reguły... w każdym bądź razie nie wiem od czego to zależy... Ale jak rośnie to nic tylko się cieszyć bo to znaczy, że rośnie dzięki rosnącemu dzidziusiowi
ojj ja tez za rosół z kury swojejskiej moge zabic Nie no to mi mama wiesz ubierz sie ciepło, nie schylaj sie ozstaw ja to zorbie, itd na pocztaku bylo mile ale teraz to przesada, za kazdym razem kiedy na gg gadmay to "a czapke jak szlas do sklepu wzielas" a nosisz grube ubrnaia a to a tamto nie jedz chipsów bo to nie zdrowe dla dziecka, i wiecie, nie to ze jem je codziennie po 3 paczki tylko jem raz w tygodniu paczke cheetosów i tyle , coca coli nie pije choc jezyk mi ucieka do samej du*y. I wiem ze jak tesciowej powiem to juz bedzie przerabane na maxa ! bede miała stracie z mama razy dwa

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-01-04, 09:41   #2110
musicman
Zadomowienie

chyba zrobię sobie zdjęcie i zobaczycie mój brzuchol w 14 tc - padniecie Niektóre laski mają taki w 20 tc ale cóź.

A poza tym mam mega problem z biustonoszami - wszystko mnie ciśnie, ciągnie, cyce wielkie i ciężkie a ja nie mogę nosić żadnego stanika, bo najlżejszy ucisk powoduje, że mam wrażenie zgagi. No nie mogę.
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 09:57   #2111
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
chyba zrobię sobie zdjęcie i zobaczycie mój brzuchol w 14 tc - padniecie Niektóre laski mają taki w 20 tc ale cóź.

A poza tym mam mega problem z biustonoszami - wszystko mnie ciśnie, ciągnie, cyce wielkie i ciężkie a ja nie mogę nosić żadnego stanika, bo najlżejszy ucisk powoduje, że mam wrażenie zgagi. No nie mogę.
no to wstawiaj zdjecie a co do biustonosza to moze kup sobie taki bawełniany bez usztywnien ?ja chyba zainwestuje w taki bo moje cycocry z z małego C czyli duzego B zrobiło sie w DUZE "D"

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-04, 10:11   #2112
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Gizmiatko to może zasugeruj delikatnie mamie, że jesteś dorosła i cieszysz się, ze tak się o Was troszczy, ale Ty i Twoja dzidzia wiecie najlepiej na co macie smaka, czy jest wam zimno, czy gorąco itd...
Wiem, że z mamami jest ciężko ale warto spróbować... Aż boję sie pomyśleć co to będzie jak dropsik się urodzi

A ja jak mam ochotę na coca colę to wypiję sobie pół szklaneczki oczywiście nie jest to często i jak mam ochotę na chipsy bądź chrupki też sobie zjem

Moja mama jak była w ciąży z moim bratem to musiałą mieć przy sobie paczkę chio chipsów paprykowych bo by chyba umarła... mówiła, że normalnie czuła smak w ustach Wszystko jest dozwolone ale w umiarkowanych ilosciach

musicman ja też z chęcią zobaczę Twój brzusio

Co do staników... już mnie cisną ale do tych moich największych z miseczką B jeszcze się mieszczę... ale pewnie za kilka tyg też będę musiała sie zaopatrzyc w nowe staniczki...

Ale nas wydatków czeka

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2009-01-04 o 10:15
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 10:19   #2113
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Gizmiatko to może zasugeruj delikatnie mamie, że jesteś dorosła i cieszysz się, ze tak się o Was troszczy, ale Ty i Twoja dzidzia wiecie najlepiej na co macie smaka, czy jest wam zimno, czy gorąco itd...
Wiem, że z mamami jest ciężko ale warto spróbować... Aż boję sie pomyśleć co to będzie jak dropsik się urodzi

A ja jak mam ochotę na coca colę to wypiję sobie pół szklaneczki oczywiście nie jest to często i jak mam ochotę na chipsy bądź chrupki też sobie zjem

Moja mama jak była w ciąży z moim bratem to musiałą mieć przy sobie paczkę chio chipsów paprykowych bo by chyba umarła... mówiła, że normalnie czuła smak w ustach Wszystko jest dozwolone ale w umiarkowanych ilosciach

musicman ja też z chęcią zobaczę Twój brzusio

Co do staników... już mnie cisną ale do tych moich największych z miseczką B jeszcze się mieszczę... ale pewnie za kilka tyg też będę musiała sie zaopatrzyc w nowe staniczki...

Ale nas wydatków czeka
spokojnie, juz mamie powiedzialam i nie delikatnie tylko krzykliwie bo juz nie wytrzymalam wiec sie troche unormowalo to wychodzi z jej nadopiekunczosci ide sie uczyc bo po poludniu do tesciow na obiadek papsik bede wieczorkiem

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2009-01-04, 11:10   #2114
jusali
Rozeznanie

Fajnie wam, że macie za sobą usg...u mnie problem jest sie dostać prywatnie,a do szpitala najwcześniej na 16.01. Mam mieć do 9 stycznia najpóźniej zrobione i nie wiem co zrobić...
TŻ wczoraj pojechał. Zobaczę go dopiero za 3 miesiące Strasznie płakałam, nawet jemu łzy poleciały. Kazał mi dbać o siebie i o dziecko. Oj, ciężko mi jest, ale pocieszam się tym, że nasze następne spotkanie będzie milusie, bo wtedy weźmiemy ślub
Pozdrawiam was i wasze już nie takie małe fasolki Cmok
jusali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 11:17   #2115
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

mamusie!!! BŁAGAM o radę jak chociaż załagodzić jak nie pozbyć się mdłości!!! One mnie wykańczają
Stary 2009-01-04, 11:17   #2116
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusali Pokaż wiadomość
Fajnie wam, że macie za sobą usg...u mnie problem jest sie dostać prywatnie,a do szpitala najwcześniej na 16.01. Mam mieć do 9 stycznia najpóźniej zrobione i nie wiem co zrobić...
TŻ wczoraj pojechał. Zobaczę go dopiero za 3 miesiące Strasznie płakałam, nawet jemu łzy poleciały. Kazał mi dbać o siebie i o dziecko. Oj, ciężko mi jest, ale pocieszam się tym, że nasze następne spotkanie będzie milusie, bo wtedy weźmiemy ślub
Pozdrawiam was i wasze już nie takie małe fasolki Cmok
jusali, mieszkasz w Polsce? Rozumiem, że do szpitala ciężko się umówić "w terminie", ale prywatnie? Ja na Twoim miejscu szukałabym do skutku, rozumiem, że chodzi o USG, które bada przezierność karkową itp.?

Rozłąki z TŻ-em współczuję bardzo, ale masz nas

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 11:34   #2117
majka versace
Zadomowienie

Witam. Znowu nie pisałam troche bo w stresie byłam od piątku. Otóż zaczęłam w piątek nową prace. Niby pracuje dla tej samej firmy ale w innym miejscu (dojazdy mnie chyba wykończą) i wszystko wygląda troche inaczej. Przede wszystkim brak organizacji mnie dobił. Z tego wszystkiego głowa mnie rozbolała i trzymało mnie tak 2 dni! Jak pomyśle że jutro znowu jade w to miejsce to mam gęsią skórke. Dobrze że dzidziolek grzeczny był tego dnia i nie musiałam sie jeszcze stresować jak dam rade wytrzymać.

Ogólnie to czuje sie dobrze ale pare razy zdarzyło mi sie wymiotować przed samym snem. Dziwne....naogól to się zdarza rano a mi na odwrót.

Cytat:
Witam
Dziewczyny czy wy tez tak tyjecie ? tzn hmm nie tyje waga poszla o jeden kg ale napuchnieta jestem jak mało kiedy , czuje sie jak stodola taka duza , no i cycki juz kazdy stanik nawet te kupione na "zas" czyli wieksze sa juz za małe ! zaczynam sie tego bac czy tak to moze byc kurde zeby z tygodnia na tydzien tak sie powiekszac ?
U mnie to narazie jak mam czasami brzuch to efekt obżarstwa jest bo jak wstane rano to żadnego nie mam.

Cytat:
no to raz kozie śmierć

troche niewyraźne, ale sama robiłam - aktualnie jestem obrażona na męża ... i szybko mi nie przejdzie!
Aniu myśle że przesadzasz. Brzuszek ładny, zgrabniutki ale daleko ci do "stodoły"

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
Gratulacje

Teraz Wa dziewczyny zaskocze

Bylam dzis u lekarza na kontroli u tej super gin na 12 mialam
zbadala mnie i zaczela robic usg mojej dzidzi i co sie okazalo ze nie ma jednej dzidzi a sa AZ 2:eek : Myslalam ze tam na zawal padne!!!!! teraz nie wiem co mam robic bo jestem tak rozkojazona ze OH!!!!!!! wsumie to mozliwe bo jestem z blizniat....ale dlaczego ja??? 19 lat i 2 dzieci:eek :

Poprostu Bede mama Blizniat!!!!:ee k:
Słuchaj...kilka dni temu patrząc na naszą liste mamuś lipcowo-sierpniowych pomyślałam... szkoda żenie ma ani jednych bliźniaków no i prosze, taka radosna nowina! Rozmiem twój szok, sama bałam sie troszke pierwszego usg bo u mnie po stymulacji owulacji szansa na ciąże mnogą była większa niż przeciętna. No ale po pierwszym szoku napewno przyjdzie ogromna radość i duma. Gratulacje!!!

Cytat:
hihihi ... mi to juz chyba nic nie zaszkodzi cerę mam okropną i co zagoi mi się jedna opryszczka to wyskakuje następna - dzisiaj mam na dolnej wardze porażka normalnie
Oj mam to samo z opryszczką Tylko że mi najczęściej wyskakuje na twarzy w okolicy ust. Wczoraj dopiero kupiłam plastry na opryszczke bo jakoś boje się używać Zoviraxu. A czego ty używasz żeby pozbyć sie tego paskudztwa???

Cytat:
Brzuszek spiczasty ponoć wróży chłopca

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 11:43   #2118
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
mamusie!!! BŁAGAM o radę jak chociaż załagodzić jak nie pozbyć się mdłości!!! One mnie wykańczają
Mi położna powiedziała że na mdłości pomaga TONIK. Ponoć ma w składzie coś co dobrze wpływa na prace żołądka, ale nie wiem co bo nie zrozumiałam Ja pije i nawet pomaga...jest taki gorzki że potem czuje tylko gorycz w ustach i już nie czuje nic innego

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 12:01   #2119
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Mi położna powiedziała że na mdłości pomaga TONIK. Ponoć ma w składzie coś co dobrze wpływa na prace żołądka, ale nie wiem co bo nie zrozumiałam Ja pije i nawet pomaga...jest taki gorzki że potem czuje tylko gorycz w ustach i już nie czuje nic innego
no to dla mnie odpada... nie nawidzę tonika a gorzkie od razu powoduje u mine odruch wymiotny
Ale dzięki za radę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-04, 12:12   #2120
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Podobno na intensywność mdłości duzy wplyw ma nasze nastawienie. Tak wiec wmawiam sobie, ze nie moge ich miec hihi. A co do reszty: na czczo pije szklanke wody, nastepnie zjadam jogurt lub jakas smakije - w ogole nie mam apetytu. Pije tez zielona herbate. Mnie pomoglo, chociaz troche.

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 12:21   #2121
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Witajcie Mamuśki
U mnie noc minęła spokojnie i już nie było żadnych plamień Oczywiście i tak skontaktowałam się z lekarzem, ale powiedzieli w szpitalu że jeśli mam taką krwawiącą nadżerkę to badania gin nie zrobią i usg też nie bo mogę zacząć bardzo krwawić a to się mija z celem. Tak więc mam leżeć odpoczywać i jeśli coś się będzie działo to przyjechać ale wtedy zatrzymają mnie na obserwacji więc ja już wolę w domku poleżakować

Macie śliczne brzuszki ja też się powiększyłam ale co tam!

Co do mdłości próbowałam wszystkich domowych sposobów i nic mi nie pomaga, czasem jest mi lepiej czasem gorzej ale po prostu nauczyłam się z nimi żyć, będzie dziwnie jak minął

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 12:42   #2122
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

pochłonęłam calą miskę rosołku
zobaczymy co teraz będzie się działo...

To mówisz anusia, że muszę się nauczyć z nimi żyć... Będzie ciężko ale spróbuje...
Stary 2009-01-04, 13:32   #2123
katarzynka00
Zakorzenienie

Ale naskrobalyście postów
Brzuchy wasze fajne, choć co jeden to inny, i mój do waszych niepodobny
Pisałyście o chipsach i właśnie pochłaniam pake Twistos Fromage.\
Przynam się wam po cichutku że ja nawet chciałabym mieć bliźniaki, tak jak mówicie za jednym zamachem i choć to tzw. double trouble, to również podwójna radość i miłość.Gratuluje Malga19
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-04, 16:11   #2124
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Myślałam, że to tylko u mnie wizaż nawala ale sądząc po braku jakiegokolwiek posta od 14:32 to nie ja mam problem z odbiorem a Wizaż ma problem z nadaniem
Stary 2009-01-04, 16:19   #2125
jusali
Rozeznanie

No ja myślę, że w końcu pójdę na usg prywatnie do jednego takiego lekarza...tylko, że jednej osobie powiedział, że nie widzi żadnej z komór serca...on to będzie w ostateczności.
To będzie zwykłe usg, moje pierwsze...choć to już 13tc.
Mieszkam w Polsce...
Mnie przedwczoraj wiezorem wzięły mdłości po kolacji w McDonald's... wiem, że jak się w końcu zwróci zawartość z żołądka to jest o niebo lepiej...Poza tym w ogóle praktycznie nie mam już mdłości
jusali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 18:06   #2126
megi b
Wtajemniczenie

Malga19 Gratulacje ale Ci zazdroszczę, naprawdę

Fajne brzuszki dziewczyny macie mój też taki
Cytat:
Ja od 5 tc biorę Diphergan w tabletkach dwa razy dziennie. Bez tego bym wymiotowała chyba cały czas. Naprawdę bardzo mi pomaga To już 14 tc więc myślę, że już niedługo mdłości odejdą w zapomnienie

Troszkę się nie udzielałam, ale czytam na bieżąco Przez Was chyba już nie wytrzymam i w końcu coś kupię mojemu maleństwu

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 18:10   #2127
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Malga19 Gratulacje ale Ci zazdroszczę, naprawdę

Fajne brzuszki dziewczyny macie mój też taki

Ja od 5 tc biorę Diphergan w tabletkach dwa razy dziennie. Bez tego bym wymiotowała chyba cały czas. Naprawdę bardzo mi pomaga To już 14 tc więc myślę, że już niedługo mdłości odejdą w zapomnienie

Troszkę się nie udzielałam, ale czytam na bieżąco Przez Was chyba już nie wytrzymam i w końcu coś kupię mojemu maleństwu
On jest bez recepty?? i jest bezpieczny dla maleństwa??
ile kosztuje?
bo chętnie bym zakupiła... ciężko mi wysiedzieć w pracy z mdłościami... a przez nie mam brak apetytu i kółko się zamyka...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-04, 18:12   #2128
bocianke82
Przyczajenie

GG do bocianke82

J a też podczytuję i co do mdłości to moje minęły właśnie w 13 tygodniu. Choć przez parę dni miałam koszmar , a teraz póki co spokój.
Co do ubranek na razie nic nie kupuję póki się nie dowiem co tam siedzi.
A co do brzuszków to ja nie mieszczę się juz w żadne spodnie . Ale brzuszek nie jest zbyt duży. Póki co zamówiłam już spodnie na allegro żeby mieć w czym chodzić i żeby było wygodnie .
bocianke82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 18:27   #2129
Malga19
BAN stały

DZEKUJE WSZYTKIM ZA GRATULACJE!!!!!!

nadal jestem w ogromnym szoku...:e ek: wsumie to jestesmy z TZ

Eh jak my sobie teraz poradzimy jeszcze trzeba rodzica powiedziec.....to dopiero bedzie sie dzialo.....ooooo bedzie sie dzialo.....

na pierwszym usg nie wykryto drugiego dziecka a pozatym tamten GIn to bylo do dupyyy tc pomyslil i dzieci tez ze nie jest 1 a 2
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 18:56   #2130
Karolinak82
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny...ale się tu działo

Malga19 gratulacje bliźniaków Szok pewnie ogromny...ciekawe jak często zdarzają się takie pomyłki...najważniejsze by Maluszki były zdrowe a reszta się ułoży...jeszcze raz gratuluję i trzymam kciuki...obu rąk A dziadkowie pewnie zwariują ze szczęścia...w końcu to podwójne szczęście

groszkolino chyba każdy nawet jeśli planuje dzieciątko to na początku jest w szoku... to naturalne...czy sobie poradzimy...musisz dać sobie troszkę czasu...najważniejsze że masz wsparcie swojej drugiej połowy...a Maleństwo wynagrodzi wszystko

Ania0104 & Gizmiatko fajne Wasz brzusie...Mój B. jak mu mówię że mam już wielki brzuch mówi że duży ale najładniejszy, że mam być z niego dumna bo w końcu to domek naszej dzidzi

Gdzieś czytałam że brzuch delikatnie się zarysowuje w 4 miesiącu...ale to bzdura...mi na początku powiększył się przez to że miałam ogromny apetyt...a gdzieś koło 11 tygodnia widać już było że to dzidzia rośnie...a z nią brzucho
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości