|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII
Dziewczyny pomózcie mi to zredagowac, bo coś mi nie brzmi w tej informacji;
Uprzejmie prosimy Sz.P. o potwierdzenie swojego udziału w przyjęciu weselnym do dnia: ... pod numerem tel. ... Jednocześnie prosimy o zdeklarowanie czy będą Państwo potrzebować transportu. |
|
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane przylazłam się pochwalić
Bo wczoraj poogladalismy plyte zespolu, ktory moja mama poleca i chciala zebysmy mieli, ale woklaistka to byla porazka, Spiewala jak w kosciele ![]() edit: ja bym to tak poprwaiła Sz. P. Uprzejmie prosimy o potwierdzenie udziału w przyjeciu weselnym do dnia.... pod nr. tel.... Prosimy również o zdecydowanie czy konieczny bedzie dla Państwa transport. Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-01-04 o 13:46 |
|
|
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
domiks to super informacja!
agnes : Uprzejmie prosimy Sz.P. o potwierdzenie przybycia do dnia: ... pod numerem tel. ... Jednocześnie prosimy o kontakt w sprawie transportu. (lub tego o transporcie nie pisałabym wcale) |
|
|
|
#4774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Zabciu u nas młodzi muszą sami kościół przystroić, tzn zamówić dekoracje. My własnie szukamy odpowiedniej firmy, ale nie mamy jeszcze rozeznania w cenach. Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie też bym chetnie tego nie pisała ale na czesci zaproszeń dla mojej rodzinki musze bo ślub i wesele sa w miescie Tż a jest odległe o 100km. Rozumiem ze nie kazdy bedzie chciał jechac swoim samochodem taki kawał a chce uniknac sytuacji ze ktos miałby nie przyjsc tylko przez to ze daleko i ze nie ma jak dojechac. Zdecydowałam wiec podac ta informacje o transporcie juz na zaproszeniu bo autobus też trzeba chwilke wczesniej zamowic teraz musze jakoś ładnie tą informacje zredagować i tu liczę na Waszą pomoc.
|
|
|
|
#4776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-01-04 o 14:05 |
|
|
|
|
#4777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny pomogłyście czasem braknie jednego słówka i ciezko cokolwiek zmienić.
Mam do Was jeszcze pytanko czy przeg "czy" w tym zdaniu konieczny jest przecinek?? Prosimy również o zdecydowanie czy konieczny bedzie transport eh nigny nie byłam dobra w interpunkcji zdecydowanie wolałam całki ![]() I jeszcze jedno pytanko bo widziałam juz obie wersje i nie wiem która jest poprawna zawierając Związek Małżeński czy związek małżenski z małych liter czy z duzych?? |
|
|
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem przecinek jest zbedny a Związek Małżeński napisałabym z duzych liter może niech jeszcze inne dziewczyny doradza
|
|
|
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
Przecinek przed "czy" powinien się znaleźć, ponieważ zdanie jest złożone
Zawiera dwa orzeczenia A wielkie litery nie są potrzebne
|
|
|
|
#4781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4782 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
Jestem nowa i mam nadzieje ze mnie przygarniecie
|
#4783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiedz coś więcej o sobie i swoim przyszłym mężu
|
|
#4784 |
|
Rozeznanie
|
A wiec tak: oboje 24 lata, razem juz ponad 2 lata, zareczeni po 10 miesiacach choc planybyly juz po 6 miesiacach. Obecnie mieszkamy i pracujemy w UK. A dokladniej mowiac zarabiamy na wesele
. Wesele bedzie nad morzem )
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki.dotarlismy do domku.Teraz tylko prysznic i pranie.A jutro do pracy
![]() Jaga wspolczuje ![]() witam nowe panny mlode
Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2009-01-04 o 17:39 Powód: dopisek |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
przecinka przed "czy" nie stawiamy tylko wtedy, kiedy jest on stosowany jako spójnik łączący
|
|
|
|
#4788 |
|
Rozeznanie
|
Ja bede musiala z ksiedzem pogadac o tych naukach czy nie da rady ich jakos skrocic poniewaz tego wszystkiego uczylismy sie na studiach na przedmiocie Katolicka Nauka Spoleczna. A tak to luzik
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Rosette, fajne butki, ale dla mnie za niski obcas o 2 cm.
![]() Dziewczyny, TZ o 10 nie przyjechal, nawet sie nie odezwal. Poszlam do dziadkow. Wrocilam o 16 i jak tylko weszlam do domu to zadzwonil tz (telefon zostawolam w domu bo bateria mi sie rozladowala). powiedzial, ze byl u mnie, zebym sie nie martwila, ze ktos sie wkradl czy cos. Pojechal juz, ale sie pyta czy pojade z nim do jego brata. Powiedzialam, ze nie. To powiedzial "narazie" i sie rozlaczyl. Niemniej przykro mi, bo przez te dwa dni co go nie bylo chcialam z nim pogadac i ew. pojechac do jubilera zamowic obraczki,a tu znowu nie bedzie mogl wziac wolnego i z zalatwiania nici... Mielismy pojsc do sklepu, bo mial mi kupic torebke (jako dopelnienie prezentu swiatecznego), ale bracia byli dla niego wazniejsi... Jak zwykle naobiecuje a pozniej odwraca kota ogonem, ze to moja wina.
|
#4790 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaguś
Na facetów czasem brakuje słów...
|
#4791 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tym winem to mega przegięcie!A na jaką knajpkę w końcu się zdecydowaliście? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A my wczoraj skończyliśmy kurs tańca
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a propos tego zęba to wiesz ,to jest moj zaufany lekarz do ktorego chodze od kilku lat...i mysle ze on chce dla mnie jak najlepiej.Odbudowal tez zab jak mogl-bo prawie nic z niego nie zostalo Sama to widzialam w lusterku -normalnie 3/4 zeba mi odpadlo;(wiesz jestem zalamana bo posiadac implant w tak mlodym wieku to nie za fajnie tymbardziej ze mam zdrowe poza tym jednym ...to byl marwty zab-czyli juz dosyc kruchy,wiec sie polamal doszczetnie.Masakra jakas...ja to mam pecha.A do tego juz jestem z powrotem w Irlandii...wiec nie bylo nawet czasu na pojscie do innego lekarza ,bo to sie stalo dzien przed wylotem ech.Ale dzieki za rade ![]() i jak po kursie tanca? co juz umiecie zatanczyc?
Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2009-01-04 o 18:16 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4793 |
|
Rozeznanie
|
To dobrze, że masz zaufanego lekarza, ja z dentystami itp mam mniej pozytywne doświadczenia, stąd moja ostrożność
Ale wiesz- tym że będziesz miała jeden implant nie musisz się bardzo martwić, skoro pozostałe ząbki masz zdrowe, ja też będę miała implant bo mi nie wyrósł stały ząb (dolna piątka) po jednej stronie i na razie mam mleczaka ale jak ortodontka ze mną skończy, trzeba to będzie niestety naprawiać. szkoda, że akurat tuż przed wyjazdem to się zdarzyło, bo w Irlandii podobno jest strasznie drogie leczenie dentystyczne!![]() A my umiemy (ale to umiemy, bo inne tańce niby mieliśmy ale jakoś nam nie idą rewelacyjnie) czaczę, walca angielskiego, sambę, bluesa i jiva, tylko do tego to trzeba nieśliskie buty mieć -zdecydowanie! walc wiedeński na poziomie podstawowym jest do d*** wizualnie więc to że nam nędznie idzie niezbyt nas martwi, na foxtrota pójdziemy pod koniec miesiąca odrobić te zajęcia, bo na nich nie byliśmy a później jakoś nie załapaliśmy choć wygląda nieskomplikowanie a tango niestety idzie nam miernie i bez stylu- same kroki to niestety nie wszystko!
|
#4794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jak tylko dostanę pracę, to nadrobie zaległości ![]() My jesteśmy na kolejnym stopniu
|
|
#4795 |
|
Rozeznanie
|
Agnusku- mnie nic nie powstrzyma, bo mi ostatnio TŻ w prezencie kupuje ciuchy, ale on przynajmniej potrafi mnie ograniczać. A my na wyższy stopień pójdziemy na wiosnę, bo teraz nam się strasznie nie chce z domu ruszać, TŻ zaczyna jutro aplikację a ja mam teraz kurs na prawo jazdy 2 razy w tygodniu,więc wolimy na razie soboty mieć "luźniejsze"
a kiedy masz tą ostateczną rozmowę o pracę?
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór!! pamieta mnie ktos jeszcze?
|
|
|
|
#4797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo sama sobie nie kupię My kończymy w lutym drugi stopień a na trzeci pójdziemy w marcu. Ostateczną rozmowę mam 12.01 i już się stresuję. Cały czas się uczę i zastanawiam się o co mogą mnie spytać...Neska witaj
Nasz dzień: 12.09.2009 Zawsze będę wierzyć... Edytowane przez agnusek22 Czas edycji: 2009-01-04 o 18:38 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, że jest ktoś październikowy bo mało październikowych panien młodych...
|
|
|
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duzo sie nauczyliscie![]() to mnie pocieszylas troche z tym zebem w sumie ja tak rozpaczam ,ale z drugiej strony to tylko ząb .Ludzie maja wieksze zmartwienia w zyciu A moj dentysta to jest zloty czlowiek,on specjalnie przyjechal w sobote do gabinetu mimo ze mial urlop wiec z drugiej strony szczescie w nieszczesiu ze to sie stalo jescze w Polsce,bo tu nie dosc ze drogo to jesczze lekarze do d...neska pamietamy!co slychac? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.

zdecydowanie wolałam całki
. Wesele bedzie nad morzem
myslalam ze zastrzele Tz ta bo nie sprawdzil tego.Wiec powiedzielsimy Pani ze przemyslimy sprawe...i szybko poszlismy szukac nowej lokalizacji...ech...mezcz yzni
wczoraj cos jadlam i w srodku chyba byl jakis kamien czy cos...i zlalamalam ząb-gorna piatke