Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-04, 12:39   #4771
agnes208
Zakorzenienie

Dot.: Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII

Dziewczyny pomózcie mi to zredagowac, bo coś mi nie brzmi w tej informacji;

Uprzejmie prosimy Sz.P. o potwierdzenie swojego udziału w przyjęciu weselnym
do dnia: ... pod numerem tel. ...
Jednocześnie prosimy o zdeklarowanie czy będą Państwo potrzebować transportu.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 12:41   #4772
domi7ks
Zakorzenienie

Kochane przylazłam się pochwalićmam orkieste i wiecie jaką?Pierwsza od której mielismy płyte. Wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy jak inni grają i nam sie wydawało wieśniackie. Ale tyle ile juz przesłuchalismy tych zespołow (pomijaąc tych typków, których mieliśmy brac a koleś nam otworzył pijany) to stwierdzamy, że jednak tutaj wokalistka jest okej i nie mamy juz czego wiecej szukac.
Bo wczoraj poogladalismy plyte zespolu, ktory moja mama poleca i chciala zebysmy mieli, ale woklaistka to byla porazka, Spiewala jak w kosciele

edit: ja bym to tak poprwaiła

Sz. P.
Uprzejmie prosimy o potwierdzenie udziału w przyjeciu weselnym do dnia.... pod nr. tel....
Prosimy również o zdecydowanie czy konieczny bedzie dla Państwa transport.

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-01-04 o 12:46
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 12:52   #4773
kliwia
Zakorzenienie

domiks to super informacja!

agnes :
Uprzejmie prosimy Sz.P. o potwierdzenie przybycia do dnia: ... pod numerem tel. ...
Jednocześnie prosimy o kontakt w sprawie transportu. (lub tego o transporcie nie pisałabym wcale)
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 12:53   #4774
baja_86
Zakorzenienie

Dzień dobry

Zabciu u nas młodzi muszą sami kościół przystroić, tzn zamówić dekoracje. My własnie szukamy odpowiedniej firmy, ale nie mamy jeszcze rozeznania w cenach.

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomózcie mi to zredagowac, bo coś mi nie brzmi w tej informacji;

Uprzejmie prosimy Sz.P. o potwierdzenie swojego udziału w przyjęciu weselnym
do dnia: ... pod numerem tel. ...
Jednocześnie prosimy o zdeklarowanie czy będą Państwo potrzebować transportu.
ja bym napisała krócej, prosimy o potwierdzenie przybycia do dnia ....itd. co do części o transporcie to inaczej bym to sformułowała, tak jak domi7ks podała jest ok

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Kochane przylazłam się pochwalićmam orkieste i wiecie jaką?Pierwsza od której mielismy płyte. Wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy jak inni grają i nam sie wydawało wieśniackie. Ale tyle ile juz przesłuchalismy tych zespołow (pomijaąc tych typków, których mieliśmy brac a koleś nam otworzył pijany) to stwierdzamy, że jednak tutaj wokalistka jest okej i nie mamy juz czego wiecej szukac.
Bo wczoraj poogladalismy plyte zespolu, ktory moja mama poleca i chciala zebysmy mieli, ale woklaistka to byla porazka, Spiewala jak w kosciele
gratuluje załatwienia zespołu
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 12:57   #4775
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość

agnes :
Uprzejmie prosimy Sz.P. o potwierdzenie przybycia do dnia: ... pod numerem tel. ...
Jednocześnie prosimy o kontakt w sprawie transportu. (lub tego o transporcie nie pisałabym wcale)
No właśnie też bym chetnie tego nie pisała ale na czesci zaproszeń dla mojej rodzinki musze bo ślub i wesele sa w miescie Tż a jest odległe o 100km. Rozumiem ze nie kazdy bedzie chciał jechac swoim samochodem taki kawał a chce uniknac sytuacji ze ktos miałby nie przyjsc tylko przez to ze daleko i ze nie ma jak dojechac. Zdecydowałam wiec podac ta informacje o transporcie juz na zaproszeniu bo autobus też trzeba chwilke wczesniej zamowic teraz musze jakoś ładnie tą informacje zredagować i tu liczę na Waszą pomoc.
Stary 2009-01-04, 13:03   #4776
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

agnes :
Ja tez nie pisałabym tego z transportem, ale skoro jest konieczny, to jednak niech zostanie. Ktoś chciał sie wykazać słownictwiem, ale szyk jest dziwny i dziwnie to brzmi w tej wersji oczywiście która podała agnes.

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-01-04 o 13:05
Stary 2009-01-04, 13:20   #4777
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:

agnes :
Ta wersja jest według mnie najtrafniejsza

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-04, 13:24   #4778
agnes208
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny pomogłyście czasem braknie jednego słówka i ciezko cokolwiek zmienić.
Mam do Was jeszcze pytanko czy przeg "czy" w tym zdaniu konieczny jest przecinek?? Prosimy również o zdecydowanie czy konieczny bedzie transport eh nigny nie byłam dobra w interpunkcji zdecydowanie wolałam całki
I jeszcze jedno pytanko bo widziałam juz obie wersje i nie wiem która jest poprawna zawierając Związek Małżeński czy związek małżenski z małych liter czy z duzych??
Stary 2009-01-04, 13:32   #4779
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny pomogłyście czasem braknie jednego słówka i ciezko cokolwiek zmienić.
Mam do Was jeszcze pytanko czy przeg "czy" w tym zdaniu konieczny jest przecinek?? Prosimy również o zdecydowanie czy konieczny bedzie transport eh nigny nie byłam dobra w interpunkcji zdecydowanie wolałam całki
I jeszcze jedno pytanko bo widziałam juz obie wersje i nie wiem która jest poprawna zawierając Związek Małżeński czy związek małżenski z małych liter czy z duzych??

Moim zdaniem przecinek jest zbedny a Związek Małżeński napisałabym z duzych liter może niech jeszcze inne dziewczyny doradza

Stary 2009-01-04, 14:01   #4780
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Przecinek przed "czy" powinien się znaleźć, ponieważ zdanie jest złożone Zawiera dwa orzeczenia

A wielkie litery nie są potrzebne
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 14:09   #4781
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
Przecinek przed "czy" powinien się znaleźć, ponieważ zdanie jest złożone Zawiera dwa orzeczenia

A wielkie litery nie są potrzebne
przecinek w zdaniach złożonych stawia sie przed ALE, JEDNAK, WIĘC, TOTEŻ....o CZY nie slyszałam....ale mogę się mylić

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-04, 16:11   #4782
olala22
Rozeznanie

Witam dziewczyny Jestem nowa i mam nadzieje ze mnie przygarniecie Tez jestem Panna Mloda 2009 a dokladniej 10.10 2009

Ostatnie farbowanie 18.09.2014 - wracam do naturalnych włosów - wróciłam
olala22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 16:17   #4783
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olala22 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny Jestem nowa i mam nadzieje ze mnie przygarniecie Tez jestem Panna Mloda 2009 a dokladniej 10.10 2009
Witam nową PM

Powiedz coś więcej o sobie i swoim przyszłym mężu

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2009-01-04, 16:25   #4784
olala22
Rozeznanie

A wiec tak: oboje 24 lata, razem juz ponad 2 lata, zareczeni po 10 miesiacach choc planybyly juz po 6 miesiacach. Obecnie mieszkamy i pracujemy w UK. A dokladniej mowiac zarabiamy na wesele . Wesele bedzie nad morzem Wszystko mamy juz ustalone (procz ksiedza i nauk przedmalzenskich )

Stary 2009-01-04, 16:38   #4785
atomufka
Zakorzenienie

czesc dziewczynki.dotarlismy do domku.Teraz tylko prysznic i pranie.A jutro do pracy
Jaga wspolczuje ty to musisz miec zdrowie zeby wytrzymac z tym Twoim TZ

witam nowe panny mlode

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2009-01-04 o 16:39 Powód: dopisek
atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 16:42   #4786
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
A wiec tak: oboje 24 lata, razem juz ponad 2 lata, zareczeni po 10 miesiacach choc planybyly juz po 6 miesiacach. Obecnie mieszkamy i pracujemy w UK. A dokladniej mowiac zarabiamy na wesele . Wesele bedzie nad morzem Wszystko mamy juz ustalone (procz ksiedza i nauk przedmalzenskich )
Nie martw się, my dopiero idziemy w marcu na nauki

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2009-01-04, 16:50   #4787
ilonkaczapela
Zakorzenienie

przecinka przed "czy" nie stawiamy tylko wtedy, kiedy jest on stosowany jako spójnik łączący
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 16:54   #4788
olala22
Rozeznanie

Ja bede musiala z ksiedzem pogadac o tych naukach czy nie da rady ich jakos skrocic poniewaz tego wszystkiego uczylismy sie na studiach na przedmiocie Katolicka Nauka Spoleczna. A tak to luzik Wszystko juz mamy: sale z dekoracjami, fotografa, kamerzyste, zespol. Teraz zostaly takie rzeczy jak obraczki, tort, zaproszenia. Zaproszenia bedziemy razem z narzeczonym robic

Stary 2009-01-04, 16:58   #4789
jaga_2001
Zakorzenienie

Rosette, fajne butki, ale dla mnie za niski obcas o 2 cm.

Dziewczyny, TZ o 10 nie przyjechal, nawet sie nie odezwal. Poszlam do dziadkow. Wrocilam o 16 i jak tylko weszlam do domu to zadzwonil tz (telefon zostawolam w domu bo bateria mi sie rozladowala). powiedzial, ze byl u mnie, zebym sie nie martwila, ze ktos sie wkradl czy cos. Pojechal juz, ale sie pyta czy pojade z nim do jego brata. Powiedzialam, ze nie. To powiedzial "narazie" i sie rozlaczyl. Glos mial lekko skruszony a ja dalej wkurzony. Niemniej przykro mi, bo przez te dwa dni co go nie bylo chcialam z nim pogadac i ew. pojechac do jubilera zamowic obraczki,a tu znowu nie bedzie mogl wziac wolnego i z zalatwiania nici... Mielismy pojsc do sklepu, bo mial mi kupic torebke (jako dopelnienie prezentu swiatecznego), ale bracia byli dla niego wazniejsi... Jak zwykle naobiecuje a pozniej odwraca kota ogonem, ze to moja wina.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-04, 17:03   #4790
agnusek22
Wtajemniczenie

Jaguś Na facetów czasem brakuje słów...

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2009-01-04, 17:06   #4791
jupik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
czesc dziewczynkikupilsimy obraczki
http://www.yes.pl/obraczki_slubne/ob...-T-000-OBR-607
moja bedzie z brylancikiem

strippi welon superrrrrrrr

a my dziewczyny dzis mielsimy podpisac umowe w tym lokalu,wybralismy juz menu i ja tak patrze w karte alkoholi a tam 100 zl za butelke winamyslalam ze zastrzele Tz ta bo nie sprawdzil tego.Wiec powiedzielsimy Pani ze przemyslimy sprawe...i szybko poszlismy szukac nowej lokalizacji...ech...mezcz yzni
No i znalezlismy mala restauracje ,wplacilismy zadatek.Mam nadzieje ze juz nic sie nie wydarzy
Atomufko, te obrączki są super, widziałam je na żywo i bardzo mi się podobały, tylko na nasze chude łapki 6mm to za szerokieZ tym winem to mega przegięcie!
A na jaką knajpkę w końcu się zdecydowaliście?

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Samba, co sobie kupiłaś? Ja jestem zakupoholiczką na odwyku, ale lubię słuchać, co inni sobie nakupowali
Ja jestem zakupoholiczką, ale jakoś odwyki mi się nie udają więc jestem "czynna w nałogu"

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
dzieki obraczki zamowilismy na miejscu u jubilera bo przez internet nie wiadomo jak z rozmiarami
dziewczyny a mi sie przydarzylo kolejne nieszczescie wczoraj cos jadlam i w srodku chyba byl jakis kamien czy cos...i zlalamalam ząb-gorna piatketak nieszczesliwie ze dentysta jakos go posklejal ,ale powiedzial ze najlepiej go wyrwac i wstawic implant...jestem zalamana....do slubu 6 miesiecy.Teraz musze sie modlic zeby to wytrzymalo te pol roku...
Ja to mam jakiegos pecha.Jutro wracamy do Irlandii mam nadzieje ze dotrzemy calo
Wiesz- z tym zębem to warto by było się wybrać do innego dentysty, na konsultację, bo mojemu teściowi to jeden chciał chyba 4 zęby zrobić, takie niby były uszkodzone i spróchniałe. On faceta olał i po 10 latach zęby ma nadal zdrowe, co potwierdzili mu już lekarze nie raz!Okazało się, że tamten po prostu chciał go naciągnąć na niepotrzebne zabiegi. Więc u Ciebie też może się okazać, że wcale nie potrzeba tego pełnego implantu i wyrywania zęba, tym bardziej że teraz wszyscy dentyści jak korzeń jest zachowany to robią nowego zęba na korzeniu!I to jest tańsze i o wiele zdrowsze.

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
przecinka przed "czy" nie stawiamy tylko wtedy, kiedy jest on stosowany jako spójnik łączący
też tak myślę!
A my wczoraj skończyliśmy kurs tańca

Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu...
http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png
jupik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 17:13   #4792
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jupik Pokaż wiadomość
Atomufko, te obrączki są super, widziałam je na żywo i bardzo mi się podobały, tylko na nasze chude łapki 6mm to za szerokieZ tym winem to mega przegięcie!
A na jaką knajpkę w końcu się zdecydowaliście?

Wiesz- z tym zębem to warto by było się wybrać do innego dentysty, na konsultację, bo mojemu teściowi to jeden chciał chyba 4 zęby zrobić, takie niby były uszkodzone i spróchniałe. On faceta olał i po 10 latach zęby ma nadal zdrowe, co potwierdzili mu już lekarze nie raz!Okazało się, że tamten po prostu chciał go naciągnąć na niepotrzebne zabiegi. Więc u Ciebie też może się okazać, że wcale nie potrzeba tego pełnego implantu i wyrywania zęba, tym bardziej że teraz wszyscy dentyści jak korzeń jest zachowany to robią nowego zęba na korzeniu!I to jest tańsze i o wiele zdrowsze.

też tak myślę!
jeszcze nie zdecydowalismy,w nastepym tygodniu mamy dostc telefon z tego pierwszego lokalu,ktory mielismy zarezerwowany na poczatku.No i znalezlismy jeszcze jeden"Pieprz i Wanilia"na murnej-calkiem milo i jedzenie tez ok
a propos tego zęba to wiesz ,to jest moj zaufany lekarz do ktorego chodze od kilku lat...i mysle ze on chce dla mnie jak najlepiej.Odbudowal tez zab jak mogl-bo prawie nic z niego nie zostaloSama to widzialam w lusterku -normalnie 3/4 zeba mi odpadlo;(wiesz jestem zalamana bo posiadac implant w tak mlodym wieku to nie za fajnietymbardziej ze mam zdrowe poza tym jednym ...to byl marwty zab-czyli juz dosyc kruchy,wiec sie polamal doszczetnie.Masakra jakas...ja to mam pecha.A do tego juz jestem z powrotem w Irlandii...wiec nie bylo nawet czasu na pojscie do innego lekarza ,bo to sie stalo dzien przed wylotem ech.
Ale dzieki za rade
i jak po kursie tanca?co juz umiecie zatanczyc?

szafa

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2009-01-04 o 17:16 Powód: dopisek
Stary 2009-01-04, 17:26   #4793
jupik
Rozeznanie

To dobrze, że masz zaufanego lekarza, ja z dentystami itp mam mniej pozytywne doświadczenia, stąd moja ostrożność Ale wiesz- tym że będziesz miała jeden implant nie musisz się bardzo martwić, skoro pozostałe ząbki masz zdrowe, ja też będę miała implant bo mi nie wyrósł stały ząb (dolna piątka) po jednej stronie i na razie mam mleczaka ale jak ortodontka ze mną skończy, trzeba to będzie niestety naprawiać. szkoda, że akurat tuż przed wyjazdem to się zdarzyło, bo w Irlandii podobno jest strasznie drogie leczenie dentystyczne!
A my umiemy (ale to umiemy, bo inne tańce niby mieliśmy ale jakoś nam nie idą rewelacyjnie) czaczę, walca angielskiego, sambę, bluesa i jiva, tylko do tego to trzeba nieśliskie buty mieć -zdecydowanie! walc wiedeński na poziomie podstawowym jest do d*** wizualnie więc to że nam nędznie idzie niezbyt nas martwi, na foxtrota pójdziemy pod koniec miesiąca odrobić te zajęcia, bo na nich nie byliśmy a później jakoś nie załapaliśmy choć wygląda nieskomplikowanie a tango niestety idzie nam miernie i bez stylu- same kroki to niestety nie wszystko!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-04, 17:26   #4794
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jestem zakupoholiczką, ale jakoś odwyki mi się nie udają więc jestem "czynna w nałogu"

też tak myślę!
Ja jestem zmuszona do odwyku, bo nie mam kasy, ale jest cholernie trudno Ale jak tylko dostanę pracę, to nadrobie zaległości

My jesteśmy na kolejnym stopniu

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2009-01-04, 17:31   #4795
jupik
Rozeznanie

Agnusku- mnie nic nie powstrzyma, bo mi ostatnio TŻ w prezencie kupuje ciuchy, ale on przynajmniej potrafi mnie ograniczać. A my na wyższy stopień pójdziemy na wiosnę, bo teraz nam się strasznie nie chce z domu ruszać, TŻ zaczyna jutro aplikację a ja mam teraz kurs na prawo jazdy 2 razy w tygodniu,więc wolimy na razie soboty mieć "luźniejsze"a kiedy masz tą ostateczną rozmowę o pracę?

Stary 2009-01-04, 17:37   #4796
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dobry wieczór!! pamieta mnie ktos jeszcze?
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 17:37   #4797
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Agnusku- mnie nic nie powstrzyma, bo mi ostatnio TŻ w prezencie kupuje ciuchy, ale on przynajmniej potrafi mnie ograniczać. A my na wyższy stopień pójdziemy na wiosnę, bo teraz nam się strasznie nie chce z domu ruszać, TŻ zaczyna jutro aplikację a ja mam teraz kurs na prawo jazdy 2 razy w tygodniu,więc wolimy na razie soboty mieć "luźniejsze"a kiedy masz tą ostateczną rozmowę o pracę?
Ja też ostatnio sama pokazuję tżtowi, co chce dostać Bo sama sobie nie kupię My kończymy w lutym drugi stopień a na trzeci pójdziemy w marcu. Ostateczną rozmowę mam 12.01 i już się stresuję. Cały czas się uczę i zastanawiam się o co mogą mnie spytać...

Neska witaj

Zawsze będę wierzyć...

Edytowane przez agnusek22
Czas edycji: 2009-01-04 o 17:38 Powód: dopisek
Stary 2009-01-04, 17:39   #4798
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
dobry wieczór!! pamieta mnie ktos jeszcze?

witam no jasne ze pamieta

WITAM NOWE PANNY MLODE !!

a ja dalej poszukuje firmy do dekoracji Kosciola
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 17:41   #4799
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
witajfajnie, że jest ktoś październikowy bo mało październikowych panien młodych...

Stary 2009-01-04, 17:44   #4800
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
To dobrze, że masz zaufanego lekarza, ja z dentystami itp mam mniej pozytywne doświadczenia, stąd moja ostrożność Ale wiesz- tym że będziesz miała jeden implant nie musisz się bardzo martwić, skoro pozostałe ząbki masz zdrowe, ja też będę miała implant bo mi nie wyrósł stały ząb (dolna piątka) po jednej stronie i na razie mam mleczaka ale jak ortodontka ze mną skończy, trzeba to będzie niestety naprawiać. szkoda, że akurat tuż przed wyjazdem to się zdarzyło, bo w Irlandii podobno jest strasznie drogie leczenie dentystyczne!
A my umiemy (ale to umiemy, bo inne tańce niby mieliśmy ale jakoś nam nie idą rewelacyjnie) czaczę, walca angielskiego, sambę, bluesa i jiva, tylko do tego to trzeba nieśliskie buty mieć -zdecydowanie! walc wiedeński na poziomie podstawowym jest do d*** wizualnie więc to że nam nędznie idzie niezbyt nas martwi, na foxtrota pójdziemy pod koniec miesiąca odrobić te zajęcia, bo na nich nie byliśmy a później jakoś nie załapaliśmy choć wygląda nieskomplikowanie a tango niestety idzie nam miernie i bez stylu- same kroki to niestety nie wszystko!
to fajowo z tymi tancamiDuzo sie nauczyliscie
to mnie pocieszylas troche z tym zebem w sumie ja tak rozpaczam ,ale z drugiej strony to tylko ząb .Ludzie maja wieksze zmartwienia w zyciuA moj dentysta to jest zloty czlowiek,on specjalnie przyjechal w sobote do gabinetu mimo ze mial urlopwiec z drugiej strony szczescie w nieszczesiu ze to sie stalo jescze w Polsce,bo tu nie dosc ze drogo to jesczze lekarze do d...
neska pamietamy!co slychac?

szafa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości