|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXV)
Kattarino, przepieknie wyglądasz na avatarku. Włosy - marzenia, a brwi własnie takie, nad jakimi musze popracować cieniem i ołówkiem
![]() Santorio, kciuki trzymam za niepalenie. Ja już któryś raz zbieram się do rzucenia. Najgorsze jest to, że dwa razy wytrzymalam bez papierosa przez parę tygodni, a potem nadchodzi kryzys. Kolejny dzień rozpoczęcia odwyku wyznaczyłam sobie na jutro... muszę sobie mnóstwo pracy jutro w pracy znaleźć, abym nie miala czasu nawet sie podrapać, a co dopiero lecieć za smietnik na fajkę ![]() Faktycznie po rzuceniu palenia lepiej odbiera się smaki i zapachy? Bo ja szczerze mowiąc nie zauważyłam większej zmiany gdy nie paliłam... A żeby nie off-topować, zaraz zapodam sobie odrobinę Kenzu Summer. Za kilkanaście minut na Polsacie leci kolejny film z cyklu o Wallanderze, a ja mam tak, że jak oglądam od dawna wyczekiwany film, to lubię być wykapana, uperfumowana i ogólnie w gotowości bojowej. Tak jakby miało to obejść pana Wallandera...
|
#2403 |
|
Rozeznanie
|
Piękne rzeczywiście
Na noc pachnę Champs Elysees.
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziś towarzyszył cały dzień Smok
![]() Na noc będzie Madness... Dobrej nocy! |
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
na noc Jette by Night... jutro do pracy, na dworzu obecnie mam -19 stopni... poszaleli :/
|
|
|
|
#2406 |
|
never say no to panda
|
na dobranoc Coconik, pięknie pachnie na resztkach Winter Delice.
a Etra ostatecznie pod koniec jest śliczna, tylko początkowo ten ziołowy bulion mnie odstrasza :/
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranocnie Black Cashmere.
Endżi, ale masz ładną dziewczynę w avku
|
#2408 | |||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Ja na leniuchowe dni mam specjalnie leniuchowe zapachy. Ale tez czasem nie chce mi się pachnieć, tak jak czasem nie chce mi się słuchać muzyki. Niezbyt często. ![]() Cytat:
Elve mogłaby prawdopodobnie porównać oba, bo testowała chyba roztwór wodny, a nabyła olejek. Jak dla mnie wodne perfumy są wystarczająco mocne i trwałe. Polley, z Luckyscenta. To, że nie wysyłają próbek IHP to nieprawda. Mam kilkanaście ich próbek własnie pez problemu kupowanych na Lucky. A jesli chodzi o próbkę BL - jeśli masz chrapkę na testy, odezwij się na PW. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kattarino, az mi głupio się odzywać po tych wszystkich zachwytach, ale przyszlo mi do głowy, że masz szlachetny typ urody. Z jednej strony jest to piekność klasyczna, z drugiej zaś coś w twarzy sprawia, że nie jest to uroda w stylu pop - łatwa i oczywista. Pisałam niedawno, że nasza osobowość wpływa na to, jak wyglądamy, jaki rodzaj piekna sobą przedstawiamy. Może to to? ![]() Cytat:
![]() Takie głupie "przeskoki" mentalne sa moją zmora od zawsze. W szkole wywalałam się na sprawdzianach z matmy wpisując głupio plus, zamiast minusa, albo odwrotnie. Może ja powinnam jakąś rentę dostawać? ![]() Nie mogę spać (a miałam zamiar i próbowałam). Mam okropne sny, a kiedy się budzę, mam jeszcze okropniejsze myśli. Jutro pożałuję, że to napisałam. ![]() Pachnę Straight To Heaven.
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
Mont Blanc Presence.
Miłego poniedziałku. |
|
|
|
#2410 |
|
spin doctor
|
Allure edt
|
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
Nature Millenaire
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Belle en Rykiel - sprawdzam je w warunkach bojowych
![]() Kattarino, piękna jesteś Santorio - trzymam kciuki za Twoje niepalenie
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2009-01-05 o 07:26 |
|
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
Flower by Kenzo.
Nieprzytomna jestem. Miłego dnia! |
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
Hypnotic Poison.
Zimno, brrr.
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
strasznie mi sie nie chce pracowac <brrr>, pachne Molekulami
|
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
Coco Mademoiselle
|
|
|
|
#2418 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiesz, nie zastanawialam sie nad tym "doglebnie", ale mysle, ze w moim przypadku to chyba kwestia genow i klasycznych proporcji twarzy: harmonii i symetrii rysow, ktore sprawiaja, ze jestem mila dla oka , (mam nadzieje, ze wiesz, co mam na mysli ) Nie twierdze, ze lubie siebie cala, bez zastrzezen, ale mysle, ze gdybym zmienila/"ulepszyla" choc jeden element skladowy- tylko bym sobie zaszkodzila . Mam tu oczywiscie na mysli tylko cechy "statyczne", to co widac np. na fotografii- a tak naprawde wierze, ze najwazniejszym elementem wygladu jest ruch, skladnik dynamiczny- to jak sie poruszamy, jakie robimy miny, a nawet jaki mamy glos.Niestety przegapilam Twoje wypowiedzi odnosnie osobowosci i jej wplywu na nasz wyglad, zatem nie potrafie sie do nich odniesc. Moge jedynie napisac, jak ja to widze i wowczas okaze sie czy w ogole mowimy o tym samym - czyli o odzwierciedleniu osobowosci, (jako zbioru cech psychicznych i wyrobionych mechanizmow zachowania), badz wrecz "wyrzezbieniu" przez nia rysow twarzy. W pewnym stopniu sie z tym zgadzam- sadze, ze nasz charakter, temperament maja jakis wplyw na budowe fizyczna, ruchy, sylwetke. Jednak na wieksza skale staram sie unikac tak stereotypowego podejscia, ktore z samej swej uproszczonej istoty bywa krzywdzace. Chodzi mi glownie o ksztaltowanie negatywnych opinii o kims, na podstawie powierzchownosci, a zwlaszcza jej elementow, na ktore ow ktos nie ma wplywu- jak np. odziedziczone rysy twarzy, przebyte choroby, urazy, etc.. Pomijam tu inne "elementy nabyte", jak makijaz, fryzury czy stroj- poniewaz to kwestia gustu i wyboru. Chodzi mi raczej o cechy niezalezne od naszej woli- np. to, ze opadajace w dol kaciki ust, nie oznaczaja, ze ich posiadacz jest smutasem, waskie usta, wcale nie musza cechowac wrednej i falszywej osoby, a nadmierna tusza takze nie oznacza iz mamy do czynienia z leniem, etc. Cytat:
, chyba juz stresuje sie wtorkowym wyjazdem, zarowno rozstaniem z rodzinka ![]() Zmykam do wanny, moze pachnace specyfiki Lusha pomoga mi sie odprezyc... Edit: Agnysko
Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2009-01-05 o 12:58 Powód: literowki:o |
|||||||
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowym roku
Wypadłam zupełnie z obiegu na pachnącym forum Nie było mnie tu jakiś czas Nie nadrobię zaległości Pachnę ukochanymi krówkowymi Amour Le Parfum i życzę Wam dużo ciepła w tym mroźnym prawdziwie zimowym dniu
|
|
|
|
#2420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak samo ciągle poza forumowym obiegiem, zapomniałam się wypachniec ![]() Ale poprzytulałam się do koleżanek i pachnę leciutko Treselle + Nu ![]() Miłego dnia wszystkim |
|
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet Innocent zaczyna w ostatnim czasie schodzić na drugi plan, nigdy nie był tak długi czas na drugiej pozycji.
Czemu wycofali ten zapach, może kiedyś wznowią i znów pojawi się w ofercie. Nature Millenaire świetnie utrzymuje się we włosach. Oszczędzam nadal szyję i dekolt, skóra już tak nie swędzi, ale nadal używam perfum na linii włosów za uszami i zapach jest ze mną cały dzień.
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cristobal
![]() Miłej pracy wszystkim życzę - czy to w robocie, czy to w domu Mrrrrozik bezwietrzny - "to lubię, rzekłem, to lubię.."
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
- 12 stopni... zamarznę dziś :P
na ocieplenie będzie Lola Midnight
|
|
|
|
#2424 |
|
Wtajemniczenie
|
Lola klasyk
![]() Pozdrawiam wszystkich noworocznie!
http://www.youtube.com/watch?v=tDJNTd18ANA Edytowane przez maja79 Czas edycji: 2009-01-05 o 09:38 |
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
Nu edp + opary Gris Clair zachowane w szalu (majac na uwadze ich intensywnosc, trudno uwierzyc ze to opary...)
Cieplego poniedzialku! Edytowane przez mirra77 Czas edycji: 2009-01-05 o 10:11 |
|
|
|
#2426 |
|
Zadomowienie
|
Euphoria
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
Moon sparkle smakowicie
|
|
|
|
#2428 |
|
rude jest piękne:)
|
Homyku
Na -12
|
#2429 |
|
Piers do przodu
|
A u mnie na mroźny dzień nie mogło być nic innego jak Fleurs d'Oranger
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
Burning Leaves. Reakcja otoczenia jest mało entuzjastyczna delikatnie mówiąc.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

przeczytałam z przyjemnością. A drobna pomyłka każdemu może się zdarzyć. Np. moja mama notorycznie myli imiona swojego syna i wnuka. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)