|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Wasze sposoby na "zabicie" głodu
Dochodzi godzina 23:00 a wam burczy w żołądku , myśli krążą tylko wokół tematu jedzenia ... zastanawiacie się co by tu przegryźć
![]() Znacie to skądś??? Wiadomo że żadna z nas nie chce osiągnąć rozmiarów trzydrzwiowej lodówkozamrażarki whirpool na promocji w tesco ![]() I tu Pytanie, macie jakieś osobiste niezawodne sposoby na zabicie małego głoda ( pomijam danio hyhy )???
|
|
#2 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze sposoby na "zabicie" głodu
Cytat:
|
|
|
#3 |
|
Szara Eminencja
|
Jeśc 5 małych zdrowych posiłków w ciągu dnia. I już jakoś w nocy nie czuje sie głodna
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Hmm...mam podobny problem. Czasem pomaga żucie gumy, ale najbardziej po prostu skupienie się na czymś innym, najlepiej jakimś absorbującym zajęciu
![]() Poza tym pomaga mi też wypicie dużej ilości np. gorącej herbaty. Żołądek nie jest już taki pusty, a kalorie zerowe. |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam idę jeść, nie ma co się męczyć niepotrzebnie
![]() Nie no, nawet ja mam takie sytuacje, że zjeść nie mogę...jako, że mieszkam sama i np. wracam czasem późno do domu. Jest północ - a ja jestem straaaasznie głodna, no ale nie chcę hałasować przewracając garami w środku nocy, wiadomo. Zwykle piję sporo wody, staram się o tym nie myśleć i jak najszybciej zasnąć - jak śpię to nie myślę o jedzeniu
|
|
#7 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Jasne, że coś zjeść. Coś białkowego.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
3 szklanki wody i odechciewa się jeść
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Pomaga czasem umycie zębów, jabłko, szklanka wody albo najlepiej mleka z kakao - do wyboru
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Nic trudnego - wystarczy mieć nerwicę i dostać tabletki przeciwlękowe - po nich w ogóle nie chce się jeść :/
To taki mały żarcik, ale koleżanka sprawdziła na sobie, że na wilczy głód pomaga kubek kawy Inki z odtłuszczonym mlekiem. O ile ktoś lubi smak mleka
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Zielona herbata i Wizaż
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Picie wody mineralnej niegazowanej
to też dobre na nerwice jak się podjada z nerwów, wtedy lepiej mieć tą wodę pod ręką
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
KAKAO - Coś zdrowego i coś słodkiego zarazem
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Jogurt z duża ilością płatkow owsianych - po czyms takim czlowiek się porządnie zapcha
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
ja pije wodę mineralną, a następnie idę spać alby przespać głód
![]() no chyba, że jestem naprawdę bardzo głodna to wcinam jakąś kanapkę, albo ciacho (niezbyt zdrowo ale jak szybko się można najeść )
|
|
|
|
|
#17 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dziś na kolacje najadłam się frytek
a potem ta tragiczna ciężkość w żołądku ![]()
|
|
#18 |
|
Konto usunięte
|
Mam z tym problem, w szczegolnosci teraz jak sa takie mrozy okropne
ciagle chce mi sie jesc... ale jem bez ograniczen, bo z reguly jestem szczupla wiec nawet chce cos przytyc poza tym jestem palaczka wiec jak lapie mnie glod, to papieros i juz mi sie chwilowo odechciewa zarcia..
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli już nawet to nie podziała to jak już dziewczyny mówiły- gorąca herbata tudzież woda mineralna i maksymalne skupienie się na czymś innym.
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nic nie jem i idę spać z burczeniem w brzuchu. Pierwsze dni były ciężkie, ale teraz już przyzwyczaiłam się do tego uczucia głodu i zupełnie mi nie przeszkadza, jest wręcz zdecydowanie milsze, niż uczucie pełnego brzucha. Ewentualnie może być herbata
|
|
|
|
|
#21 |
|
Konto usunięte
|
Szklanka mleka. Mocna zielona herbata. Herbata z łyżką miodu i cytryny. Kubek jogurtu lub kefiru (ew. serek wiejski). Trochę mrożonych truskawek. Garść płatków kukurydzianych i długie rzucie. Co komu pasuje. Ja jem najczęściej (jeśli mnie trzęsie koło 21.) jakieś lekkie, mało słodkie owoce (truskawki, jabłka) lub jogurt (nie słodzony). Czasami tuńczyka.
Ale najlepiej tak rozkładać posiłki, aby nie być głodnym o 23., czyli około 19-20 lekka kolacja i nie powinno być takiego problemu. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2009-01-06 o 09:31 |
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam kilka sposobów:
- inka z mlekiem albo gorąca herbata z dużą ilością cytryny - otwarcie okna i fajka (choć o tej porze roku to prawie samobójstwo po kąpieli) - surowa marchewka (dokładnie przeżuwana) albo jabłko pokrojona na półksiężyce obsypane porządnie cynamonem - podobno cynamon reguluje poziom cukru we krwi - 15 minut hula-hop - endorfinki działają, ale rzadko kiedy mam takie samozaparcie, żeby tę metodę stosować - i jak ktoś już pisał racjonalne jedzenie przez cały dzień - porządny obiadek, lekka kolacja i wieczorem nie ma wilczego głoda - no chyba że okres się zbliża - wtedy nic nie działa dla mnie najgorsze to się złamać, zjeść bułkę, albo jakieś ciastko, bo wtedy to już mi się włącza syndrom odkurzacza
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo, że najlepszym sposobem jest zjesc kanapkę i już. Ale rozumiem, że chodzi o nieco bardziej wyszukane sposoby
![]() Moje(choc ostatnio rzadko je stosuje niestety.. ):
a kiedy senna to leżę świętem radości jest życie kiedy chcę grzeszyć to grzeszę Edytowane przez krowa_bez_mleka Czas edycji: 2009-01-06 o 10:17 |
|
|
|
|
#24 |
|
Zadomowienie
|
-woda niegazowana
-sok marchwiowy -jabłko -3mandarynki -myslenie,że jak sie najem chłopak nie będzie mnie chciał ![]() Obecnie nie pomaga nic tylko ide się najeść i kładę sie spać.Cóż zima.....
|
|
#25 |
|
BAN stały
|
O, dobry temat zwłaszcza teraz dla mnie, bo od paru dni jestem na diecie
![]() Ja mam dwa sposoby: - szklanka wody zamiast ![]() - przeczekać, przejdzie (przynajmniej u mnie uczucie głodu przechodzi). Jest mi ostatnio masakrycznie ciężko, bo zupełnie odstawiłam słodycze (w ogóle cukier) i wiecie, że normalnie mam objawy jak na narkotykowym głodzie - słabo mi, nie mam siły w mięśniach, brzuch mnie pobolewa w okolicach trzustki, pocę się przy byle wysiłku, humor mam straszny...szok. Nie wiedziałam, że mam aż taki problem z uzależnieniem od słodyczy...chociaż można się było tego domyślać zważywszy, że stanowiły one w sumie głównie źródło energii przed dietą...Dzisiaj już mi ciut lepiej, ale to było straszne
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A próbowałaś brać chrom ???Hamuje apetyt na słodycze.
|
|
|
#27 |
|
Wtajemniczenie
|
na wieczorny głod dorbe jest robienie brzuszkow
po cwiczeniach łyk wody i po głodzie
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do chromu, to mi np. nie pomógł, wręcz wydawałam się po nim bardziej głodna. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zadomowienie
|
guma do zucia
![]() jak prowadze jazdy to notorycznie sie robie glodna z powodu zimna - spada mi poziom cukru ja tez jestem od niego uzalezniona |
|
|
|
|
#30 |
|
Konto usunięte
|
Musze wypróbować, najbardziej z waszych sposobów odpowiada mi kakao, bo wodą to się raczej nie najem =D .A ostatnio mam takie napady głodu wieczorami, że szkoda mówić, jem i jem i jem. To chyba dlatego, że przed okresem jestem... =/
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

) jest jedzenie

)
a potem ta tragiczna ciężkość w żołądku 
ciagle chce mi sie jesc... ale jem bez ograniczen, bo z reguly jestem szczupla wiec nawet chce cos przytyc
):