|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Najpiękniejsze Panny Młode 2010 cz. III
Cytat:
Wiem ja hormony zaczelam brac ze wzgledu na tradzik ktory mialam. Teraz tylko przed okesem mi wyskakuja takze jest ok... Zrobie tak zeby nie meic pryszczy a byc szczesliwa... Powiem Wam tak moje siostry urodzily pierwsze dzieci tez w mlodym wieku jedna 22 druga 23 i powiewm wam stalej pracy nie mialy. I co sa bardzo szzesliwe!! Tutaj zycie nie jest takie drogie jak w duzych miastach. Ja nie mowie Wam o bo to bo tamto. Ja wyrazam wlasne zdanie ale zadnej w ten sposob nie krytykuje. Ja uwazam ze jeslo ktos jest gotowy do macierzynstw ajest dobrze. Dla tego po co amm czekac a po za tym wiem ze z Tz i dzidziusiem sobie poradzimy. Dach nad glowa mamy i za co zyc tez bedziemy miec. A tu prawie wszystkie wszystkow czarnych kolorach widza |
|
|
|
|
#4412 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehehehe Akurat oni zaczęsto nie imprezują
No, ale może to jest jakiś argument![]() A co do znajomych. Też się troche boję, że się nasze drogi rozejdą. Bo faktycznie każdy ma swoje sprawy. Studia, praca. Ale zaproszenie na wesele chyba przyjmą i nei odmówią. Choć ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy moją najbliższa przyjaciółka faktycznie jest przyjaciółką. Wyprowadziła się do maista większego, bo jak stwierdziła sprzątanie gotowanie w domu to nie dla niej i tzreba się wyrwać z domu. I poznać nowych ludzi i lubi jak się coś w życiu dzieje. Pracy nei ma dorabia sobie na jakiś inwenturach i takich różnych akcjach promocyjnych, wiec starcza jej tylko an jedzenie i na wynajęcie pokoju(na studia zarobiła za granicą). Nigdzie nei wychodzi, bo szkoda jej kasy iu jej nie ma. No i faktycznie ale jej sie duzo dzieje i poznaje ludzi. Jak pieniedzy nie ma zeby sobie jakis porzadny obiad zrobic. Ale nei o to mi chodzi. Kiedyś było inaczej. Spotykałyśmy się czesto a jak nei bylo mozliwosci to rozmawialysmy na gg. a teraz odzywa sie tylko jak czegosc portrzebuje. I nie przesadzam. a tak zwykle co slychac to nic. Ja pisze do neij smsy odzwywam sie a ona nic. I nie mowie, przyjaciolom trzeba pomagac ale bez przesady jak ona tylko sie odzywa jak czegos potrzebuje. Czuje sie troche wykorzystywana. Ostatnio jej sie pytalam kiedy slub planuje. A ona mi napisala, ze 20.12.2012 (koniec swiata) i chociaz to byl zart to nawet nei wiecie jak mnie zabolalo. Ja jej mowie o wszytskim a ona ze mnei glupka robi. I naprawde nie wiem co robic. Przyjaznimy sie już 16 lat więc szkoda by bylo to przekreslac, ale nei podoba mi się jej zachowanie.
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2009-01-14 o 21:55 |
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
i zycze Ci Joziu z calego serca zebyt o wygladalo tak jak teraz sobie wyobrazasz
|
|
|
|
#4414 |
|
Zadomowienie
|
A i jeśli chodzi o imprezowanie. To można imprezować i mieć dziecko. Przecież nie każdy musi pic. Zwłaszcza ze ja nie lubie alkoholu i unikam go. Nikt mnie nie namawia. jsak mam ochote to wypije z kieliszeczek a jesli nie to nie i koniec. Takze.... A po drugie ja nie lubie imprez. Dla mnie jest za glosno i za chamsko...
|
|
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam lubie domoweczki jest tak glosno jak chca uczestnicy i zero chamstwa kulturka ![]() co innego tzw. mordownie ![]() co do zapraszanych gosci to ja nie zapraszam ludzi z uczelni tylko dlatego, ze z nimi studiuje. zapraszamy tylko znajomych, z ktorymi pozna stosunkami szkolnymi/pracowniczymi utrzymujemy rowniez inny kontakt - razem chodzimy na imprezy, piwo, pizze, jedziemy na wakacje itp. bo to sa dopiero prawdziwi znajomi. Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-01-14 o 22:03 |
|
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem są to dramatyczne sceny ale jeżeli dziecku dzieje się krzywda to nie ma nic do rzeczy to ze dana matka nie chce oddac ![]() Ale jestem pewna, że Ciebie ta sytuacja nigdy dotyczyc nie będzie, tak tylko sprostowanie napisalam (chyba zboczenie zawodowe mnie dopada )I oczywiście życzę Ci aby Twoje plany szły po Twojej myśli |
|
|
|
|
#4417 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz na imprezki się najeździłam. Teraz też jeżdże ale nie co tydzien jak kiedyś
A spotkania z przyjaciółmi uwielbiam, jakiś wypad na piwko, pizzę czy spotkanie w domku to ok Już się wyszumiałam w życiu
|
#4418 |
|
Zadomowienie
|
No w końcu widzę pozytywne opinie. I dziekuje wszystkim moim kochanym Pm 2010 WSZYTSKIM bez wyjątku. Nawet te co źle mówiły:P
Tak na marginesie Obca7 to moja Kuzynka z chłopkaiem mieszkaja w Lesznie:P |
|
|
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i tez raczej preferuje juz teraz spokojne wypady na pizze/piwko/domowki. ale raz na jakis czas cos nam sie tak zbiera z TZem i mamy silna potrzebe isc na miasto tanczyc albo na koncert sie wyskakac i wykrzyczec ale to nam juz chyba zawsze zostanie raz na jakis czas trzeba sie wyladowac ![]() ok, ja sie zmywam, bo TZ wrocil z kosza. troche przepocony, ale co tam
|
|
|
|
|
#4420 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) I po prostu nóż się w kieszeni otwiera bo te córeczki całkowicie wychowuje mama TŻta a co gorsza to ma już tego serdecznie dosyc.. A mama dziewczynek jest profesjonalną fryzjerka, jeździ sobie na pokazy, konkursy, i generalnie wielką karierę robi i wielką panią rżnie.. Jej mąż też kupę kasy zarabia (non stop w robocie siedzi) więc spokojnie mogliby sie wybudowac le po co jak im teraz wygodnie :/ Baardzo niezdrowa sytuacja... Aha.. Wcale siostra TŻ tak młodo dziecka nie urodziła.. Po 25 roku życia była, 2 lata po ślubie a zważywszy na fakt że nie studiowała to już nie tak malutko..Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
a mi wreszcie tż wysłał tą dekorację z sali co dziś na niej byli podpisać umowę i jest śliczna
zupelnie inna niż na tym brzydkim zdjęciu!!! ma pięknie podwieszony materiał pod sufitem i w miejscach połączenia tych materiałów są jakieś super połączenia i w kolorze jakimś jasnym i złotym. No pięknie to wygląda ale nie wkleję tu zdjęcia bo to filmik jest na telefonie jestem zachwycona i sala podoba mi się jakieś tysiąc razy bardziej niz przed minutą
|
|
#4422 |
|
Zadomowienie
|
Joziu my tutaj na pewno będziemy Ci kibicować i trzymać kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli
![]() Co do imprez to nie chodzę, no raz na jakiś czas raczej spotkania kameralne ze znajomymi i bardzo sobie chwalę![]() Obca co do przyjaciółki to bardzo współczuję i niestety mniej więcej wiem o czym piszesz, bo u Ciebie się odzywa jak czegoś potrzebuje a u mnie teraz w ogóle przestała się odzywać. No i też mi przykro widzisz, ale w takich sytuacjach niestety wychodzi jak jest na prawdę. Bo odezwać się, zapytać co słychać... na to nie trzeba wiele czasu tylko chęciGosiu to już bardzo niezdrowa sytuacja. Moim zdaniem niedojrzała. A Julcia przesłodka ![]() Tancerka szkoda, że nie możesz wkleić zdjęć
Dominiczka jest już z nami 25.05.2012r. Edytowane przez centipede Czas edycji: 2009-01-14 o 22:22 |
|
|
|
#4423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi się też najbardziej podobają takie dekoracje składające się z szarf z materiału i bez balonów
|
|
|
|
|
#4424 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w zasadzie już teraz znajomi (moi albo rodziców) czasem pytają czy gdyby otworzyli działaln. gosp. to czy prowadziłabym ich księgowość. Tylko na razie nie chcę, bo mam za dużo zajęć, ale na macierzyńskim czy wychowawczym to czemu nie Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Elitka4 Czas edycji: 2009-01-14 o 23:37 |
||||
|
|
|
#4425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i będę mieć ich dużo u siebie hihi..A teraz ja juz uciekam bo o 6 muszę wstać i lecieć do siostry na drugi koniec miasta pilnować brzdąca z powrotem. Troszkę odpoczne bo juz mnie kregosłup boli od noszenia go Wiec dziewczynki do zobaczenia )Elitka teraz jezyki masz od pierwszej klasy podstawówki i to angielski. I nie trzeba wysyłać dziecka na dodatkowe kursy. Ja znam jezyki niemiecki i angielki i wybacz bez zadnych pomocy naukowych czy jakis korepetycji. I dogadac sie dogadam i to bez problemow.
16.11.2007 Poznaliśmy się ![]() 25.12.2008 Zaręczyliśmy się ![]() 04.09.2010 Powiedzieliśmy"Tak" przed Bogiem ![]() Edytowane przez jozia Czas edycji: 2009-01-14 o 22:31 |
|
|
|
|
#4426 |
|
Raczkowanie
|
ja tam na dzieci jeszcze mam czas
ale potrafię się zająć takimi szkrabami w sumie swoim chrześniakiem opiekuję się praiwe od jego urodzenia. Wiem jak się kąpie, przebiera, ubiera i karmi dzieci wiec jakieś pojęcie o dzieciach już mam, ale myślę że będizmey się starać o dzidzisia, ajk będę miała około 25 lat, mój tżcik będzie już miał 30 więc też trzeba się spieszyć, bo poodbno u mężczyzn też ma znaczenia jak wcześnie spłodzi dzidziusia....Jeśli chodzi o dekorację, to chciałabym z samego materiału, ewentualnie balony mogą być jako taki łuk przy wejściu na salę. Nic wiecej... Do tego chciałabym pokrowce na krzesła ze złotą szarfą, ale to chyba za duży wydatek tym bardziej, ze tego w naszym województwie za bardzo nie ma.... I dużo różnorodnego światła, z lampeczek choinkowych przykrytych materiałem, świece i nie wiem co jeszcze. Musi być klimat i tyle
|
|
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
a ja z tżtem gadam na gg i opowiada mi o umowie
2 strony ma i będzie piwko i orzeszki na dworze hahaha narazie tyle wiem
|
#4428 |
|
Raczkowanie
|
piwko? nie zbyt dobre połaczenie dla gosci pijacych wodke
|
|
|
|
#4429 |
|
Wtajemniczenie
|
[quote=Elitka4;10491025]
Ja się tutaj muszę wypowiedzieć. Ja absolutnie nie neguję tego, że wyrosłaś na dobrego człowieka i swoje dziecko z pewnością dobrze wychowasz. Ale... dobre wychowanie i życie bez wygód swoją drogą, a wykształcenie dziecka swoją! Moim zdaniem nie wysyłając dzieci na angielski ograniczysz ich możliwości zawodowe w przyszłości. Teraz wszystkie dzieci (no powiedzmy zdecydowana większość) uczy się języków i Twoje dziecko będzie potem z nimi konkurowało na rynku pracy. I co? Teraz są takie czasy, że znajomość języków to podstawa. Teraz firmy polskie chętnie współpracują z firmami zagranicznymi i potrzebują pracowników ze znajomością języków. Ja jestem ogromnie wdzięczna mojej mamie, że zapisała mnie na angielski (bo w szkole mieliśmy tylko rosyjski) jak miałam 7 lat. Ogromnie! Dzięki temu sama jedna pojechałam w świat i w ogóle się tego nie bałam, bo wiedziałam, że się dogadam i sobie poradzę. Nie chodzi o najdroższe i najlepsze rzeczy, które są na chwilę, ale o naukę rzeczy które zaprocentują w przyszłości. quote] Uczyłam się angielskiego od 4 klasy podstawówki i myślę, że go umiem. I nie były mi potrzebne do tego dodatkowe lekcje. Jeżeli moje dziecko bedzie chciało chodzić na angielski to zrobię wszystko co w mojej mocy, żeby je tam posłać A pracuję w firmie, w której angielski nie jest potrzebny. W szkoel nauczyłam się poodstawowego angielskiego a na studiach "ekonomicznego". I myślę, że bez problemów bym sobie poradziła bez dodatkowych lekcji![]() Józia ja w samym Lesznie nie mieszkam Tylko w okolicy Ale jestem bardzo silnei związana z tym miastem
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie mam Waszych rozterek dzidziusiowatych ... ja mam na odwrót
Nie chcę urodzić pierszego dziecka po 30-tce, I w sumie zostaje mi niewiele czasu Bo w tej chwili mam 26 lat... urodziny w maju W dniu ślubu będę po 28 urodzinachw sumie to moja mama urodziłą mnie w wieku 28 lat a że zapowiedziałam TZ post 3 miechy przed ślubem (co nie daje wiery, że wypali... ale zmusze gada )Także ja mam w drugą stronę.. modlę się żeby najpóźniej półtora roku po ślubie urodziło nam się maleństwo A że zapowiedziałam TZ, że dzidziuś owszem ,ale jak będziemy mieli juz wybudowany domek... No to postawiłam przed nami nie lada zadanie. Mam nadzieję, że teście się jakoś też zlitują nad nami i dostaniemy działkę już prawowicie na własność... Niby teściowa cały czas mi mówi, że ta ziemia jest i jest dla nas.. ale wiecie jak nie ma papieru na to, to nie mozna pozwolenia na budowę załatwić ani nic.. no bo kto nam da.... Także jest wesoło...
|
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie piwko na drugi dzien jest popularne goście są rozsądni i nie mieszają pierwszego dnia wódeczka a drugiego dnia piwko się wystawi z takim stolikiem i urządzeniem do nalewania wiecie takie jak w barze ja jestem za!
|
#4432 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na poprawiny piwko jest jak najbardziej ok i u mnie tez go napewno na poprawinach nie zabraknie
|
|
|
|
|
#4433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale źle mnie tak w ogóle zrozumiałaś. Ja wcale nie pisałam o korepetycjach. Obca7 napisała, że jej dzieci nie muszą mieć wszystkiego i w tym 'wszystkim' wymieniła lekcje angielskiego. I do tego odnosiła się moja wypowiedź. W sumie potwierdziłaś tylko, że lekcje angielskiego to żadna ekstrawagancja, a tylko wymóg dzisiejszych czasów Ja uważam, że nie można myśleć w ten sposób, że jak się samemu czegoś nie miało, to dzieci też nie muszą.
|
|
|
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i łososia koniecznie chce hahaha
|
|
#4435 |
|
Rozeznanie
|
Tancerka, fajnie że masz tak dużo miejsca na sali. To duży plus, że goście nie będą się obijać o siebie w tańcu, albo wciągać brzuchy przechodząc między krzesłami.
|
|
|
|
#4436 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez bjakbeata89 Czas edycji: 2009-01-14 o 23:00 |
||
|
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nienawidzę się obijać w tancu o wszystkich i tanczyć jak paralityk... mam wymarzoną salę i wiem że goście nie będą na nią narzekac łazienki tez duże więc z suknią się na pewno zmieszczę![]() tylko 3 rodzaje śledzi w menu tżtowi nie pasują... ale zobacze je dopiero w piątek to pomyslimy bo można zamieniac
|
|
#4438 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ostatnio na weselu na którym byłam go podawano i wcale nie śmierdział
|
|||
|
|
|
#4439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jedzonko to najwyżej może pięknie pachniec kiedy jest roznoszone a nie śmierdziec
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

jednak hormony to hormony.

z jednej strony instynkt macierzyński "uaktywnił się" już u mnie i marzę o dzieciątku zaraz po ślubie, chciałabym żebyśmy byli pełną rodzinką. Ale to nie jest wszystko takie proste. Ze studiami magisterskimi nie byłoby problemu, poza tym fajnie jak wychowuje się dzidziusia i tylko studia na głowie, ale co z pracą? Nie chcę, żeby cały ciężar utrzymania spadł na męża

No, ale może to jest jakiś argument
czasem są to dramatyczne sceny ale jeżeli dziecku dzieje się krzywda to nie ma nic do rzeczy to ze dana matka nie chce oddac
)

fajny kolega! Niektórzy to są dziwni
w zasadzie już teraz znajomi (moi albo rodziców) czasem pytają czy gdyby otworzyli działaln. gosp. to czy prowadziłabym ich księgowość. Tylko na razie nie chcę, bo mam za dużo zajęć, ale na macierzyńskim czy wychowawczym to czemu nie