Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-15, 15:28   #931
superzabula
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Cytat:
Napisane przez nicola2002 Pokaż wiadomość
ja się przestałam już w ogóle ważyć, póki co jestem +6 z czego połowa do 2 miesiąca, kiedy większość z Was chudnie. A ja miałam wtedy takie napady głodu, że jak wchodziłam do jakiegoś sklepu, najpierw obczajałam, gdzie jest jakieś jedzonko, bo robiło mi się momentalnie słabo jak tylko zaczęłam głodnieć. Teraz nie jem jakoś dużo, a co stanę na wagę, to więcej. Nie wiem skąd to i nie będę się już zastanawiać, bo zaczynam się dołować.
Ja mialam to samo, mnie mdlilo jak nie jadlam, wiec wolalam przytyc niz zygac Na wage zawsze wchodze zestrachem, ale nie czesciej niz raz na tydzien

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 15:30   #932
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
Dziewuszki, czy któraś z Was kupuje czasem w sklepach PEPCO? Wiem, że są tam ciuszki dziecięce, ale chciałabym wiedzieć, w jakich są cenach. Może się orientujecie? Poszłabym sprawdzić sama, ale mam kawałek drogi, a samochod pojechał z mężusiem do pracy
Upominam się o odpowiedzi haaalllo ja tu jestem

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 15:34   #933
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
Ja mialam to samo, mnie mdlilo jak nie jadlam, wiec wolalam przytyc niz zygac Na wage zawsze wchodze zestrachem, ale nie czesciej niz raz na tydzien
Ja jestem masochistka, ważę się codziennie

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 15:36   #934
esti1984
Wtajemniczenie

Kathi super zdjęcia ja też mam takie jak Julka całuje i przytula brzusio słodkie

Małgosia śliczne ręczniczki zamówiłabym ale mam po Julci. Julka nie może się doczekać siostry i wszystkim mówi że w brzuszku jest dziewczynka
na okrągło całuje brzucho

poiglot no nie film to za dużo powiedziane ja to tak nazywam to zdjęcia które się pojawiają i znikają a w tle leci pioseneczka
Julka wstała i jej pokazałam. To siedziała na nocniku i nie mogła oczu oderwać
Jak chcesz mogę Ci wysłać jak będziesz się nudzić to sobie obejrzysz ale musiałabyś mi na PW albo na gg wysłać maila bo inaczej się nie zmieści

anulka nie pomogę. Nie znam takiego sklepu
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 15:41   #935
Kathi75
Zakorzenienie

Malgosia reczniczki miodzik i normalnie cena wymiata
Jak ja wam allegro zazdroszcze u mnie tylko ebay ale ceny fiu fiu tyk kombinuje moze mi kolezanka porobi troche zakupow i przywiezie jeszcze przed porodem albo maz jak w maju pojedzie to i tak musi siedzonko odebrac bo zamierzym na allegro kupic to troche wiecej kupie ale na razie Wiedenskie sklepy mi zostaja

Blondynka jak to nie pasuje ?? Zakladalas w sklepie i podobala sie a teraz nie??? CZyzby krawcowa nawalila??

Katrin bo on wlasnie tak robi jakby chcial ja polknac hihi nachetniej otwiera buzie i pierdzi mi w brzch a mala wtedy kopie hihi Juz lobuzy sie bawia ze soba

Dziewczyny stanelam na wage w poniedzialek i o zgrozo 3 kilo na plusie , zalamalam sie ale zmienilam tabletki dla ciezarnych i wyobrazcie sobie po ich odstawieniu( kolezanka miala podobnie ) mam juz 2 kilo mniej MASAKRA wode mi zaczely zatrzymywac normalnie wiec grzecznie wrocilam do swoich witaminek

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 15:43   #936
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Czyż nie są cudne?
DSC07324.jpg

PS. Dziewuszki, czy wy też czasem zamiast konkretnych kopniaczków czujecie zwykłe ruchy w brzusiu? Ja tak mam czesto. Czasem czuje konkretne kopniaki, aż mi się brzuch rusza, a teraz na przykład czuje baraszkowanie, smyranie, łaskotanie

Edytowane przez anulka anulka
Czas edycji: 2009-01-15 o 15:44
Stary 2009-01-15, 15:44   #937
Małgosia:)
Wtajemniczenie

anulcia - ja też nie znam tego sklepu... Niestety nie pomogę

Esti - o jaka julcia kochana. Ciekawe czy będzie taka szczęśliwa jak ta "dziewczynka" juz na prawdę się urodzi... Mam nadzieję że nie będzie zazdrosna

gosiks - ja też masochistka. A najgorsze jest to, że waga pomiędzy jednym dniem rano, a drugim różni się czasem nawet 2 kilo.... i w jedna i drugą stronę....

CUDNE SKARPETKI....

O tak, czuję jak mały się tam "gramoli"... fajne uczucie.... a teraz się obudził i zaczyna....

Edytowane przez Małgosia:)
Czas edycji: 2009-01-15 o 15:48
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 15:50   #938
pakusia86
Zakorzenienie

esti1984 wcale sie nie dziwie ja nie moge ogladac zadnych takich filmikow wzruszajacych bo placze jak bobr a filmik musial byc piekny

blondynkapoznan jak to sukienke inna szyjesz??? a tak malo do slubu, zdazysz???

Kathi75 no ja w dziecinstwie tak samo, z myszkami u mojej babci sie bawilam... tez je dokarmialam i wogole, ale teraz... ja nie wiem panicznie sie boje.... a nawet nie wiem od kiedy....

a twoj maxiu to przeslodki jest i rzeczywiscie na pierwszym zdjeciu wyglada jakby chcial siostrzyczke wyssac z brzuszka piekne

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 15:55   #939
gosikk_s
Zakorzenienie

Kathi, jakie tabletki zatrzymywały Ci wodę? A które bierzesz teraz?

Anulka, ja ciągle zamiast kopniaczków czuję pulsowania, tylko coraz silniejsze. Innych rodzajów ruchów nie stwierdzam

Małgosia, mnie się waga z dnia na dzień różni max o kilogram, jesteś jeszcze lepsza Oczywiście w obie strony...

Stary 2009-01-15, 16:05   #940
Kathi75
Zakorzenienie

Bralam elevit a ostatnio w Polsce kupilam na tzw probe Pregnatal DHA lub cos co brzmi podobnie i od tego drugiego cholerstwa mialam nadprogramowe tycie zwlaszcza ze nie zmienilam diety a z POlski po swietach wrocilam z dodatkowym kilogramkiem i w dwa tyg nadgonilam 3 dlatego gn mowil ze sobie pojadlam w POlsce

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 16:14   #941
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Bralam elevit a ostatnio w Polsce kupilam na tzw probe Pregnatal DHA lub cos co brzmi podobnie i od tego drugiego cholerstwa mialam nadprogramowe tycie zwlaszcza ze nie zmienilam diety a z POlski po swietach wrocilam z dodatkowym kilogramkiem i w dwa tyg nadgonilam 3 dlatego gn mowil ze sobie pojadlam w POlsce
Zapisałam żeby w razie czego nie trafić na takie cudo Dobrze że waga zaczęła spadać, widać faktycznie zatrzymywały wodę. Więc jednak rodzaj witamin też ma znaczenie

Stary 2009-01-15, 17:04   #942
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Haha a co tu tak cichutko?

Stary 2009-01-15, 17:05   #943
Fionka21
Raczkowanie

Kathi75
super brzusio nie dziwie się że synuś go tak lubi ) mój synek co wieczór czyta brzuszkowi bajkę na dobranoc i wszystkim na około opowiada jak mu "braciszek" (bo Mati chce braciszka) przybija piątkę słodki widok..

myślałam że się zdrzemnę.. ale dzidzia nie daje spac.. wierci się raz z prawej raz z lewej strony
ale to słodkie jak patrzysz na brzuch i w pewnym momencie rośnie mały "bąbelek" z jednej strony, i przemieszcza się na lewą. ) mój mąż mówi że dzidzia jak rybka, a konkretnie wielorybek, wynurza się i chowa.. ))
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 17:14   #944
Fionka21
Raczkowanie

kobitki pewnie okupują lodówkę
..ehh ja też... znów idę coś przekąsić.. nie mogę się opanować..moja druga połówka waruje przy lodówce i udziela mi tylko zdrowego jedzonka.. ale wysłałam go do kolegi.. bo już nie wytrzymam bez łyka pepsi.. co tam zgaga..! ja chcę bąbelków ! zmykam.. może zdążę nawet zamówić pizze.. mmmniam.. z ananasikiem.. ehh..
zobaczymy co uda mi się przemycić żeby Mati (synek) mnie nie podkablował (mają z tatusiem zmowę..dla mojego dobra..).. buziaki
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 17:18   #945
poiglot91
Zakorzenienie

oj ja tez nie moge pijac coca coli czy pepsi tylko wode.. ale powiem wam szczerze ze jakos nie moge sie powstrzymac taka mam ochote na cole.. ze ja pije
oczywiscie wody pije duuzo i na cczo i normalnie ale jednak z samej wody to jakos nie wyzyje hehe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-15, 17:20   #946
Wtajemniczenie

Zmowa... no nie ładnie... .

Wcinam obiadek, zaraz wypiję herbatkę i ... no właśnie. Powinnam prace zacząć pisać, ale mi się nie chce...

Cicho, bo te co pracują do domu wracają, a te co w domku siedzą to mężów wracających z pracy witają

Ja już wróciłam, dokończyłam obiad i siedzę. Mój TŻ wróci dopiero za 3 godziny...
Stary 2009-01-15, 17:31   #947
poiglot91
Zakorzenienie

ja tez wlasnie zjadlam obiadek..
a moj tz.. o jakos o 22.. eh..
ale z ato jutro ma wolne
Stary 2009-01-15, 17:37   #948
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kokoin Pokaż wiadomość
A w ogóle to mam proble z opcją wielocytuj nie wiem jak tym sie posługiwać. Jak klikam na to to nic sie nie dzieję . Oj coś nie tak zemną, pomóżcie proszę.
Wielocytuj robi się tak:
- zaznaczasz ten środkowy znaczek cudzysłów " i on zmienia kolor na pomarańczowy, możesz zaznaczyć kilka,
- klikasz ikonke "odpowedz" po lewej stronie na dole każdej strony,
- otwiera Ci się okno odpowiedzi z zaznaczonymi wypowiedziami w kwadratowych nawiazach z napisem quote , [ quote ] i na końcu [ / quote]
- kasujesz sobie to co niepotrzebne, ale uważaj żeby nie skasować żadnego kwadratowego nawiasu ani napisu quote ,
- odpowiadasz pod quote w kadratowych nawiasach,
- klikasz wyślij odpowiedź i gotowe

Cytat:
Dziewuszki, czy któraś z Was kupuje czasem w sklepach PEPCO? Wiem, że są tam ciuszki dziecięce, ale chciałabym wiedzieć, w jakich są cenach. Może się orientujecie? Poszłabym sprawdzić sama, ale mam kawałek drogi, a samochod pojechał z mężusiem do pracy
PEPCO to suuuuper sklepy ja tam kupuję mnóstwo rzeczy dla maluchów, ceny niziutkie. Np. kurteczka na zimę dla 7 letniego dziecka 19,90 zł, ciepła i miła (ostatnio koleżanka z pracy kupiła). Wiadomo, że nie firmowa, żaden Cocodrilo czy coś takiego, ale dla takiego malucha, który brudzi się i na codzień do szkoły uważam że super.

Ja na pewno tam kupię wyprawkę. Dziecko tak szybko rośnie, że szkoda mi wydawać kasę na firmowe rzeczy.

Ja np. dla mojej Córeczki z Zambii kupiłam tam śliczne koszulki i sukienki za 5,90 i 9,90.

Poza tym tam są też faaaajne rzeczy AGD, typu okapniki na sztućce, jakieś podstawki, talerzyki itp. Bardzo lubie ten sklep.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 17:38   #949
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
blondynkapoznan jak to sukienke inna szyjesz??? a tak malo do slubu, zdazysz???

Blondynka jak to nie pasuje ?? Zakladalas w sklepie i podobala sie a teraz nie??? CZyzby krawcowa nawalila??

sukienke szylam z katalogu dzisiaj byla 1 przymiarka i wygladalam w niej zle a juz kupilam buty pod kolor.Teraz szyje inna i znowu musze butow szukac mam juz dosyc.Teraz szyje sliwkow0- rozowa jestem ciekawa jak w niej bede wygladac.Normalnie zalamka te babki patrzyly na mnie jak na debila bo odrazu powiedzialam ze tej sukni nie chce
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 17:52   #950
Wtajemniczenie

Blondynka, ale za dwie sukienki musisz płacić? Zostały Ci 2 tyg. Mam nadzieje że sie wyrobisz...

PEPCO - byłam na ich stronie. Powiem szczerze że sklep wygląda ciekawie, ale niestety w Krakowie nie ma. A widziałam ceny - Prawie za darmo....
Stary 2009-01-15, 18:15   #951
malwa1234
Raczkowanie

Cytat:
Czyż nie są cudne?
[ATTACH]1968257[/ATTAC
Sliczne!!!

PS. Dziewuszki, czy wy też czasem zamiast konkretnych kopniaczków czujecie zwykłe ruchy w brzusiu? Ja tak mam czesto. Czasem czuje konkretne kopniaki, aż mi się brzuch rusza, a teraz na przykład czuje baraszkowanie, smyranie, łaskotanie
Ja jeszcze nie czuje kopniaczkow

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Skoro zmieniałas witaminy to jak myslisz:Ja od poczatku ciazy kupuje witaminy w Belgii ale w 7 miesiacu ciazy zjade do Polski to moge kupic polskie czy musze do konca tamte brac?
Cytat:
Napisane przez Fionka21 Pokaż wiadomość
kobitki pewnie okupują lodówkę
..ehh ja też... znów idę coś przekąsić.. nie mogę się opanować..moja druga połówka waruje przy lodówce i udziela mi tylko zdrowego jedzonka.. ale wysłałam go do kolegi.. bo już nie wytrzymam bez łyka pepsi.. co tam zgaga..! ja chcę bąbelków ! zmykam.. może zdążę nawet zamówić pizze.. mmmniam.. z ananasikiem.. ehh..
zobaczymy co uda mi się przemycić żeby Mati (synek) mnie nie podkablował (mają z tatusiem zmowę..dla mojego dobra..).. buziaki
tez masz zgage?ja mam ja niemal ze 24h na dobe

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Zmowa... no nie ładnie... .

Ja już wróciłam, dokończyłam obiad i siedzę. Mój TŻ wróci dopiero za 3 godziny...
Ja dzis wrociłam o 5 byłam 9godz w pracy a moja praca jest fizyczna i wykanczajaca bo sprzatam domy kregosłup mi chyba wysiadł!!!!Ledwo zyje a tu jeszcze obiad trzeba ugotowac...
Stary 2009-01-15, 18:33   #952
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
oj ja tez nie moge pijac coca coli czy pepsi tylko wode.. ale powiem wam szczerze ze jakos nie moge sie powstrzymac taka mam ochote na cole.. ze ja pije
oczywiscie wody pije duuzo i na cczo i normalnie ale jednak z samej wody to jakos nie wyzyje hehe
Ja mam znowu tak, ze jak sobie powiem, ze nie bede tego jadla czy pila...to wtedy dopiero mi sie chce A pepsi... przed ciaza wcale za nia nie przepadalam, w ogole za gazowynym.Teraz musze miec cos gazowanego w domu

Cytat:
Czyż nie są cudne?
Załącznik 1968257

Moj maly pasozycik czesto sie tylko przewraca, nawet czesciej to czuje niz kopniczki. Chociaz najbardziej uwielbiam jak "wylazi" na wierzch brzucha i mozna go dotknac

Cytat:
Napisane przez malwa1234 Pokaż wiadomość
tez masz zgage?ja mam ja niemal ze 24h na dobe

.
ja na szczescie nie wiem co to zgaga i nie chce wiedziec

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-01-15, 18:35   #953
poiglot91
Zakorzenienie

poodbno jak sie chce pepsi czy coca cole.. to na chlopaka
Stary 2009-01-15, 18:40   #954
superzabula
Zadomowienie

No to wszystko jasne Chlopak w drodze

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-01-15, 18:40   #955
poiglot91
Zakorzenienie

u nas obu hehe
a tak pozatym na co masz zachcianki?
Stary 2009-01-15, 18:41   #956
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Malwa, jak ty dajesz radę? Kiedy ja zaczynam sprzatać brzuch od razu mi twardnieje, po prostu nie mogę nic robić fizycznie, uważaj na siebie, a może zrezygnuj już z pracy, bo jeszcze dzidzi zaszkodzisz.

Zobaczcie jakie śliczności, dopadł mnie szał szperania po allegro

http://www.allegro.pl/item513295243_...club_74cm.html

http://www.allegro.pl/item519077424_...rozm_74cm.html

http://www.allegro.pl/item511966790_...najtaniej.html

http://www.allegro.pl/item512317143_...niebieski.html

http://www.allegro.pl/item524156536_...j_jakosci.html

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 18:46   #957
Wtajemniczenie

o tak Cola na chłopaka - potwierdzam.... Kocham COLĘ

Jak patrzę na te ciuszki to chcę jeszcze i jeszcze.... Opętała mnie mania kupowania dziecku rzeczy...
Stary 2009-01-15, 18:48   #958
superzabula
Zadomowienie

Bradzo smakuje mi wszystko co pikantne i ostre...i oczywiscie niezdrowe Moj tz mnie goni, ze Malemu dostarczam tylu swinstw ale jak juz sie na cos skusze to niewielkie ilosci, tyle zeby sobie ulzyc Bardzo ciagnie mnie caly czas tez do kwsnego

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-01-15, 18:50   #959
superzabula
Zadomowienie

Zaczelyscie o tej coli i mnie smak naszedl, chyba pojde sobie lyczka skubnac

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-01-15, 18:52   #960
poiglot91
Zakorzenienie

no ja tez pikantne.. wszystko mm

nawet zupe czasami jak doprawie to tz mowi ze jestem jakas stuknieta.. ale co mam zrobic jak my z dzidziusiem tak lubimy
przepadam tez za owocami.. ojj Zwlaszcza za jablkami.. wczoraj zlapala mnie ochota na arbuza ale niestety nie widzialam w sklepie.. i na nektarynki,.. nektarynki byly brzydkie wiec nie kupilam
i na paczki nie powiem ze nie bo czasem i ochote na slodkie mnie lapie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości