Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-15, 08:33   #871
gosikk_s
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Hej dziewczynki Ale naskrobałyście przez wczorajszy dzień Mnie nie było, buszowałyśmy z mamą po dzięcięcym markecie, no i kupiłyśmy dla Juniora śliczną pościel w zieleni i z hipopotamkiem. 3-częściową bo baldachim chcę osobno, z białego tiulu coby do wszystkiego pasował No ale fotki nie wkleję bo zakup u rodziców leży...No i odbyło się pierwsze oglądanie wózków Mój typ: X-Lander tylko przeraża mnie jego waga Bardzo podobał mi się jeszcze model Mutsy Slider ale spacerówka mała, z upchaniem chłopaka mógłby być problem. Na razie będziemy oglądać dalej, mają się pojawić nowe modele. A Junior przez ostatnie dni szaleje, bardzo często go czuję i oczywiście zaczęłam sobie wkręcać że może za bardzo się rzuca i coś jest nie tak... Ja to nie wytrzymam ze sobą, jak rzadko czułam było źle, jak często wcale nie lepiej... Wariatka

Kokoin, ja przez ostatnie 3 tygodnie przytylam 1,5 kg przez pierwsze 19 - 3. I teraz aż boję się stawać na wagę bo mam wrażenie że co dzień będzie więcej...

Pakusia, ten Twój lekarz faktycznie przegiął, masz rację daj sobie z nim spokój 3 kilo miesięcznie jak by nie patrzeć mieści się w normie, gdybyś tyła po 2 tygodniowo mogłoby być podejrzenie jakichś problemów ale tak to przesada. Zwłaszcza że to akurat był miesiąc świąteczny Co do imion, mnie się podoba Olivier, tylko jak go zdrabniać? Bo też o nim myślałam

Poiglot, ten Twój TŻ to czasem jak dowali Ja bym nigdy nie zapomniała gdyby mój mąż powiedział że coś go we mnie obrzydza A wagą się nie martw, brzuszek masz duży a młody wyrośnięty. W Twoim wieku równie dobrze można przytyć 4 kg przez całą ciążę...

Doris, różnie to bywa. Ja przez I trymestr prawie nie wymiotowałam a od II miałam napady. I był okres że codziennie wieczorem zwracałam kolację. Minęło po jakimś czasie, teraz czasem mam mdłości ale nic poza tym. Zrób zdjęcie brzuszka

Maugoszatka, najważniejsze że z małą ok a wiadomość o cc mnie by uszczęśliwiła

Jacusia i Fionka, witajcie

Marika, gratuluję i wszystkiego najlepszego

Esti, ja właśnie myślę o X-landerze, podoba mi się no i chłopak z niego nie wyrośnie. Tylko waga mnie przeraża Gdybym miała córcię, zdecydowałabym się na Mutsy Slider, ma boski materiał ale spacerówka jest tak maleńka że 1,5-roczny chłopiec mógłby się nie zmieścić, takie odnoszę wrażenie. Nie wiem jak mały będzie rosnąć, my z mężem jako dzieci byliśmy drobni ale teraz maluchy rosną jak na drożdżach... Na razie myślę dalej...

Michaela, śliczny brzusio i bardzo zgrabny

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 08:39   #872
esti1984
Wtajemniczenie

witam z ranka

blondynka od tak bardzo szybko 2 dni później wchodziłam w swoje ubrania

Małgosiu ale spacerówkę możesz zamontować drugą stroną i dziecko siedzi twarzą do Ciebie przypatrz się w tym linku są fotki spacerówki i jest zdjęcie przełożonej spacerówki ja nie chwalę przekładanych rączek (miałam taki wózek przy Julci) i ta rączka jest bardzo chwiejna (pewnie przez to że jest ruchoma Nawet jak zjechałam po 2 schodkach to o mało wózek mi się nie złożył z dzieckiem w środku a składał się właśnie tak że trzeba było najpierw przełożyć rączkę. No i ten z przekładaną był o niebo cięższy. Koleżanka wczoraj zastanawiała się nad takim ale ja i kobita w sklepie jej odradziła i powiedziała że to stare modele i nie sprawdziły się teraz robią spacerówki przekładane na drugą stronę

Małgosiu najważniejsze że dało się je zjeść

michaela śliczny zgrabny brzusio
ja też chyba dzisiaj strzele fotkę bo zaczynam 6 miesiąc

rumiankowa zależy w której byś czuła się swobodniej ale druga moim zdaniem ładniejsza i mogłaby być czerwona

Gabi ja takie nastawienie miałam w pierwszej ciąży i mam teraz Nigdy nie mówiłam że boję się porodu bo wiem z czym on się wiąże i czego mogę oczekiwać. Grunt to współpraca z położną
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 08:46   #873
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Hej dziewczynki!!

Kurcze niestety wczoraj coś mi się stało z kompem, bo miałam długąąąą odp. do was ale komp oszalał i sie wyłączył, tak że wściekła poszłam nynać. Jakoś od 6 rano nie mogę spać, dzidiza się obudziła, poruszała, powierciła i chyba dalej śpi he he. Zjadłam lekkie śniadanko: pomarańcza i bananka czytając co naszkryfałyście. .

Małgosia - ale śliczne ubraneczka, te z misiem są mega kochane, mogę coś od Ciebie podpatrzeć bo obie mamy synków . A jaki kolor wózka byś chciała? Bo mi się bardzo podoba zielony (seledyn) tylko nie wiem czy koniecznie dla chłopca pasuje i błękit standardowo.

pakusia86 - Olivierek mi się też bardzo podoba ale mój Tż nie chce o takim słyszeć a Daniel mi się podoba tyle że mój brat ma tak na imię. Ale u mnie Igor to nr. 1 ale Tż chce patryka i basta, wojna trwa.

Fionka21 - no też muszę się zastanowić nad zakupem takich staniczków, bo moje już stają się coraz bardziej maławe. A spodnie fajne, tylko czy mają materiał który się rozciąga, poddaje? I cena super jak na spodnie ciążowe, ja jeszcze mieszcze się w swoje które zapinane są pod brzuszkiem ale trzeba coś zakupić w najbliższym czasie.

esti1984 - Ja też chciałam pogratulowac osiągnięć Julki. A co do wózka to mamy taki sam gust Esti tylko wiesz co mi sie w tym wózku nie podoba? Jedna jedyna rzecz, że kółka sa piankowe, a słyszałam że to feler, chyba że Ty znasz inne opinie to rozwiejesz moje wątpliwości. A bolder też był moim faworytem ale nie widziałam go na żywo.

rumiankowa - mi też ta druga bardziej tylko w innym kolorku, ale wiesz co ja byłam na zabawie sylwestrowej i była taka dziewczyna może w 7-8 miesiącu , więc miała spory brzuszek i miała prześliczną sukienkę mogę Ci ją tylko opisać chyba że znajdę jakąś podobną fotkę to wkleję. A więc była na takich ciut grubszych ramiączkach, dekoldzik miała w szpic więc kawałek biustu było widać i pod bviustem taki satynowy paseczek ok 7cm. i z tyłu wiązany, a od tego paska z materiału plisowanego, wyglądała bosko. Wiadomo dodatki, fryzurka i makijaż uzupełnią strój.

Mell_xx - gratuluje ruchów dzidziola, a te USG zawsze chyba stresuje, ale jak się już zobaczy jak fika maleństwo to cały stresior spływa.

milenka1983 - a czy te Twoje ubytki sa aż tak wielkie że nie wytrzymają do czasu rozwiązania? Bo mój dentysta tak mi poradził, żeby wytrzymać d porodu i przyjść po, chyba że będzie jakaś sytuacja nie cierpiąca zwłoki, to walić jak w dym, ale żeby tylko w ostateczności.

malutka_24 - a nie mogli zadzwonić do Ciebie z tego gabinetu, że będzie zamknięty? Ja wole nie mieć w zasięgu coca-coli bo mnie strasznieee kusi a jak jeszcze jest zimna to nie moge sie opanować, chociaż kilka łyczków .

gabriellao0 - ja właśnie musiałabym zasięgnąć opinii znajomych które uczęszczały do szkoły rodzenia w moim mieście, bo wydaje mi się że super prowadzące to połowa sukcesu. I co ile masz zajęcia? Zmobilizowałaś mnie do konkretniejszego zabrania się do tej sprawy, trzeba zacząc działać, pewnie oddech jest najważniejszy. Będziesz chociaż świadoma, co robić żeby pomóc maleństwu wyjść na świat.
Stary 2009-01-15, 08:48   #874
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość

Esti, ja właśnie myślę o X-landerze, podoba mi się no i chłopak z niego nie wyrośnie. Tylko waga mnie przeraża Gdybym miała córcię, zdecydowałabym się na Mutsy Slider, ma boski materiał ale spacerówka jest tak maleńka że 1,5-roczny chłopiec mógłby się nie zmieścić, takie odnoszę wrażenie. Nie wiem jak mały będzie rosnąć, my z mężem jako dzieci byliśmy drobni ale teraz maluchy rosną jak na drożdżach... Na razie myślę dalej...
gosik no widzisz każdej z nas zależy na czymś innym w wózeczku. Ja właśnie nie chcę wielkiego ale sugeruję się też tym ze moja Julka urodziła się mała i córcia teraz tylko ciut większa od niej. Idą prawie łeb w łeb z wagą z usg
Masz rację że z synkiem może być inaczej Ale wczoraj moja koleżanka właśnie kupiła coneco v4 i ma urodzić synka i wczoraj wróciła z usg i mówiła że synek bardzo duży podobno. Ale jak sama stwierdziła pojeździ ileś tam czasu w spacerówce a potem kupi zwykłą spacerówkę parasolkę która waży 5 kg i wszędzie bez problemu sama sobie z nią poradzi (autobus, tramwaj itp...) a teraz pomyśl że wózek może ważyć np 12-15 kg w wersji spacerowej do tego dziecko 15 kg i taka sama mamusia na zakupach nie ma za fajnie jak musi dźwigać
Ja jeszcze chcę porównać chicco ale wydaje mi się że kupimy ten. TŻ-towi też się podoba no i jest leciutki
Stary 2009-01-15, 08:56   #875
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!!
esti1984 - Ja też chciałam pogratulowac osiągnięć Julki. A co do wózka to mamy taki sam gust Esti tylko wiesz co mi sie w tym wózku nie podoba? Jedna jedyna rzecz, że kółka sa piankowe, a słyszałam że to feler, chyba że Ty znasz inne opinie to rozwiejesz moje wątpliwości. A bolder też był moim faworytem ale nie widziałam go na żywo.
dziękuję
kochana piankowe to są tylko koła przednie - te skrętne z możliwością zablokowania a są po to piankowe żeby łatwiej i wygodniej się prowadziło z tyłu są pompowane Koła nie są wieeeeelkie jak w większości wózków ale takie w sam raz.
Ja też byłam za bolderem (bolder to nowsza odmiana x-landera) ale mogłam sobie na żywo porównać i poprowadzić te 3
zdecydowanie wygrał coneco
Stary 2009-01-15, 09:02   #876
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

esti1984 - no to super, tak to spoko, myslałam że wszystkie kółka są piankowe, a skoro te dwa najważniejsze są dmuchane to też jestem za nim, on ma bardzo fajną konstrukcję, te wstawki metalowe czy aluminiowe są fajne, i ogólnie kształt, mi się też podobało w bolderze ten 3-kołowy system i że te trzecie koło było podwójne. Ja też stawiam żeby nie był za ciężki i lekko się go prowadziło.
Stary 2009-01-15, 09:08   #877
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
esti1984 - no to super, tak to spoko, myslałam że wszystkie kółka są piankowe, a skoro te dwa najważniejsze są dmuchane to też jestem za nim, on ma bardzo fajną konstrukcję, te wstawki metalowe czy aluminiowe są fajne, i ogólnie kształt, mi się też podobało w bolderze ten 3-kołowy system i że te trzecie koło było podwójne. Ja też stawiam żeby nie był za ciężki i lekko się go prowadziło.
w stelażu to ja się zakochałam od pierwszego wejrzenia ja nie wiem dlaczego tak mi zależy żeby stelaż był ładny
bolder też ładny ale jak stały obok siebie to boler wystawał jeszcze kawałek ja ogólnie nie jestem za 3 kołowcami ale te przednie podwójne kolo mnie przekonało i podobał mi się. Jednak krótko mówiąc za wielki i za ciężki

powiem Ci jeszcze że czytałam opinie na różnych forach o coneco v3 (on był wcześniej i ludzie narzekali że sztywny, że nie ma amortyzacji i jeszcze kilka minusów było. I stworzyli ten coneco V4 i te wszystkie minusy naprawili na + i teraz nie jest sztywny a amortyzację ma świetną
Stary 2009-01-15, 09:15   #878
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

esti1984 - więc stawiam na to że też ta V4 będziemoim faworytem, pójde go sobie jeszcze na żywo zobaczyć, i cena też nie jest zła, a wręcz super patrząc na to że jest z fotelikiem który można zamocować. I amortyzacja, wskazana. Dobrze że mnie oświeciłaś. Ajaki kolorek byś wybrała? Bo ja bardzo jestem za seledynem, chociaż nie jestem pewna czy dla chłopca pasuje ostatecznie standardowy blękit dla synka.
Stary 2009-01-15, 09:23   #879
esti1984
Wtajemniczenie

Cytat:
esti1984 - więc stawiam na to że też ta V4 będziemoim faworytem, pójde go sobie jeszcze na żywo zobaczyć, i cena też nie jest zła, a wręcz super patrząc na to że jest z fotelikiem który można zamocować. I amortyzacja, wskazana. Dobrze że mnie oświeciłaś. Ajaki kolorek byś wybrała? Bo ja bardzo jestem za seledynem, chociaż nie jestem pewna czy dla chłopca pasuje ostatecznie standardowy blękit dla synka.
i jeszcze dodam że bardzo podoba mi się podnoszone oparcie w gondoli jak dziecko jeszcze małe a chce cokolwiek widzieć to można lekko podnieść oparcie i już

dokładnie super jest to że fotelik montuje się na stelażu

widziałam wszystkie te kolory i ja wybieram dla córci czerwony jest troszkę ciemniejszy niż na fotkach
błękit i seledyn są pastelowe (chyba jaśniejsze niż na zdjęciu w linku)
Stary 2009-01-15, 09:33   #880
gabriellao0
Zakorzenienie

One twierdzą, że dla facetów oddychanie "porodowe" to pryszcz bo oni całe życie używają przepony a kobiety niby mają z tym większy problem .
Co do podejścia to każdy wie, ze boleć będzie, ale można opanować strach (wg tych pań).

1.2. moje wczoraj świeżo przytachane łóżeczko sypialnia zrobiła nam się ciasna (pościel, baldachimek itd. w praniu - mam wszystko nie tylko 'gołe łóżeczko")
3.4. to te wkłady do pieluszek tetrowych co kiedyś mówiłam, kładzie sie to niby na tetrę i jak podpaska czy pampers przepuszcza siusiu w jedną stronę zostawiając niby pupcię suchą? zobaczymy ta paka kosztowała mnie 8,50zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT0003.jpg (42,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0001.jpg (32,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0009.jpg (25,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0012.jpg (26,4 KB, 7 załadowań)
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 09:53   #881
gabriellao0
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/newreply.php?...e=1&p=10493402
a ja coraz bardziej idę w stronę tego wóżka
waży tylko i aż 15 kg ale odpinam gondolę która jest też a'la kołyską i to tacham do domu a stelaż do piwnicy
i to mnie najbardziej w tym wózku przekonuje !
ps. w większości wózków gondola niby nie da rady robić za a'la nosidełko czy kołyskę
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 10:15   #882
Małgosia:)
Wtajemniczenie

marika, ja jestem za seledynem. Taka wiosenna zieleń też jest super. Wydaje mi się że do chłopca świetnie pasuje

Zresztą wózek pewnie będzie mi służył i dla drugiego dziecka kiedyś (bo chciałabym mieć z 3) więc zieleń jest neutralna

Już wiem żę musi być seledyn, lub inny odcień, ale zieleń i koniec kropka. A jaki wózek to nie wiem...

Gabriela.. o jak cudnie... Ja też chcę łóżeczko koło lóżka, ale u mnie nie ma jak za bardzo... Muszę coś wymyślić.

Już się nie mogę doczekać aż będę mieć łóóżeczko i wózek w domku. A to jeszcze ze 3,5 miesiąca...
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 10:17   #883
Fionka21
Raczkowanie

Wiecie co dziewczyny.. nie nadążam. ))
po kolei...

staniczki są super! dopasują się idealnie, bo "rosną" razem z biustem.. ja już je kupiłam bo oookropnie mnie bolały piersi.. a teraz mam luzik nic nie uwiera a te "odpinki" są super zrobione, tak że się nie odpinają same i są umieszczone na ramiączku, więc nie uwierają !! prałam je już normalnie w pralce i nic im się nie stało !

co do spodni to trzeba sobie bioderka i uda zmierzyć i kupić/zamówić rozmiarowo (tam jest taka miarka S, M, L..) materiał to jest tzw "sztuczny dżins"-cienki ale ciepły i ta szeroka "gumka" (materiał) oplata cały brzusio i są rozciągliwe! dołączę zdjęcia po śniadanku to sobie zobaczycie

wózki... ja mam już swój typ! oglądałam go w 5 sklepach, każdy kolor i jestem za.. a mianowicie coneco toledo..
http://www.allegro.pl/item530443595_...urier_0zl.html

jest dla mnie idealny, lżejszy niż x lander, a wizualnie nie ma dużej różnicy..
mój tz jest zachwycony i chciał go już kupic od reki, ale ja poczekam az przejdzie na niego (coneco) szał i na pewno jeszcze stanieje.. ja kupię w sklepie, bo mam blisko.. ) ale na allegro też znalazłam taniutki (wg mnie)
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 10:40   #884
Kathi75
Zakorzenienie

Witam laseczki wczoraj caly dzien mnie nie bylo bo robilam porzydki w ciuszkach po synku , takze pol dnia mialam z glowy ale wszystko posegregowane i do prania przygotowane a po poludniu wpadla mama wiec znow zajecie bylo
Dzis rano bylam cukier zrobic i chyba wyszedl dobrze bo jak podgladalam na monitorku to bylo
-95 poczatkowo
135 po godzinie
95 po dwoch ale wyniki dopiero jutro po poludniu bo krewke robilam i musialam za kazdym razem moch oddawac jak mi krew z palca pobierali do cukru hmmm przy synku nie mialam tego robionego a i inne ciezarowki tez ni erobily tylko ja

Pocieszajace hihi byly jescze 4 dziewczyny w tym samym tyg co ja i wyobrazcie sobie tylko jedna ( pierwiastka ) miala malusi brzusio hihi a te co po drugim dzidziusiu dziwily sie ze ja mam taki maly brzuch hahahahah

Obiecuje poodpisywac jak mi synek zasnie bo na razie chlopaki w domu rzadzili 3 godziny wiec hmmm sprzatania mam jak po Maxim po calym dniu

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 10:40   #885
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Gabriella, stronka z wózkiem się nie otwiera.

Małgosia, ubranka śliczne, a te pieluszki dobrej są jakości? Bo tylu sprzedawców, że trudno wybrać, nie wiem też czy wszyscy mają podobną jakość produktów, napisz u jakiego sprzedawcy ty je kupowałaś.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 10:50   #886
esti1984
Wtajemniczenie

Gabi ja miałam podobnie z Julką. Łóżeczko koło naszego dużego w sypialni a teraz dziewczynkom oddaliśmy sypialnię i będą miały swój pokój. Ale będzie też tam dla nas łóżko żebyśmy na początku byli blisko

link do wózka nie otwiera się

Fionka ja też zastanawiałam się nad toledo ale dla mnie minusem jest to że fotelik nie montuje się na stelażu i że ma większe koła
Poza tym jest ok. No i różnią się tym że toledo rozkłada się na leżąco a V4 kubełkowo do spania. Ale sprzedawczyni poleciła te kubełkowe, powiedziała że nowe modele takie robią i że dzidzi podobno wygodnie
A masz rację do x-landera bardzo podobny

Kathi wow już miałaś cukier.....to już niedługo i nas czeka bleeee
Fajnie że już poprzeglądałaś ciuszki ja jeszcze nie mogę się do tego zabrać. Pewnie zabiorę się jak pokoik dzieci będzie gotowy
Stary 2009-01-15, 11:06   #887
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Gabriella, stronka z wózkiem się nie otwiera.

Małgosia, ubranka śliczne, a te pieluszki dobrej są jakości? Bo tylu sprzedawców, że trudno wybrać, nie wiem też czy wszyscy mają podobną jakość produktów, napisz u jakiego sprzedawcy ty je kupowałaś.
Moim zdaniem dobrej są jakości... a sprzedawca... no cóż w pracy nie mam dostępu do allegro, ale w domu sprawdzę i podeślę Ci linka...

Wiem żę przesyłka dotarła szybko i bezproblemowo.
Stary 2009-01-15, 11:12   #888
kokoin
Raczkowanie

Witam brzuszki!!!

Kochane ja chyba jakas nie halo jestem bo nie nadążam czytac tak szybko piszecie. Nie było mnie jeden dzień i już się pogubiłam.

Jak zwykle siedze w pracy, matko jak mi sie dzisiaj nie chce tu siedzieć , że o pracy już nie wspomnę. Chyba sie wypaliłam. Od kilku dni chodzę non stop śpiący . Nie mam na nic chęci. Laski wy też tak macie?????

Dzisiaj idę do gina na usg połówkowe, napisze wam jak wrócę. Ostanio (18 grudnia - 16 tc) powiedział że synka będziemy mieli, ciekawe czy potwierdzi.

A w ogóle to mam proble z opcją wielocytuj nie wiem jak tym sie posługiwać. Jak klikam na to to nic sie nie dzieję . Oj coś nie tak zemną, pomóżcie proszę.

Miłego dnia do sklikania wieczorkiem
kokoin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 11:28   #889
Bercia2000
Zadomowienie

katrin
kochana ja nie pisałam nic o pizzy ale przepis moge podać

2szkl. mąki
2dek. drożdzy
3łyżki oleju
3/4szk.wody
1łyż. cukru
0.5 łyż soli

wychodzi pyszna

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 11:42   #890
nicola2002
Raczkowanie

GG do nicola2002

Witajcie dziewczyny,

ja wczoraj też po raz pierwszy wybrałam się do sklepu dla maluszków. Nie mam jeszcze nic kupionego, ale chciałam chociaż pooglądać. W poniedziałek idę na usg połówkowe i jak gin potwierdzi dziewczynkę i że wszystko ok, to rozpocznę już zakupki. Oglądałam wózki, łóżeczka, pościel, ubranka (były takie śliczne malusie na 50 cm!) i w ogóle wszystko. No i spodobało mi się bardzo jedno łóżeczko, ale wiklinowe. Wiem, że ono to pewnie do 6-7 miesiąca max i jak to wiklina trochę "skrzypi" ale naprawdę było urocze. TZowi też się bardzo podobało, ale znając moje "racjonalne" podejście, to pewnie nie zaszaleję i go nie kupię, a szkoda.... Generalnie wszystkiego dużo i wszystko piękne, śliczne, śliczniusie i w ogóle, także trzeba będzie przygotować niezłą gotówkę na te zakupy dla maluszka. Chyba rzeczywiście lepiej rozłożyć to na miesiące niż kupić wszystko na raz.
A jak oglądałam wózki, to już zupelnie zgłupiałam. Muszę się ograniczyć do kilku tylko modeli, które polecają dziewczyny na forum, TYLKO te obejrzeć w sklepie i z tych modeli wybrać jeden. Wczoraj w sklepie oglądnełam wszystkie i nie wiem nic.

Małgosia - ubranka śliczne, też widziałam tego misia i bardzo mi się spodobał.

Co do cytrusów, to też słyszałam, że mogą wywołać potem u maluszków alergie, a ja, jak niektóre z nas też wciągam kilogram mandarynek za jednym posiedzeniem.

No to widzę, że jednak nie tylko ja mam problemy spaniem, i wcale mnie nie cieszy, że Wy też się męczycie, ale wiem przynajmniej, że nie jestem tu jakimś odludkiem. Trzymajmy się dziewczyny, bo im brzusio większy, to lepiej raczej nie będzie

Goo - wktórym miesiącu jesteś, że czujesz już czkawkę swojego maluszka? Mnie ta czkawka zawsze bawiła, takie fajne rytmiczne podskakiwanie brzuszka

Co do imion
Pakusia - najbardziej Olivier
Katrin - mi najbardziej dla dziewczynki podoba się Milenka, ale w rodzinie męża niedługo pojawi się Lenka, no to ja już nie chcę, zostanie Martynka (a chłopiec Mikołaj), generalnie podobają mi się teraz imiona na M

Malutka - będziemy równo ryczeć na tej porodówce
nicola2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 11:42   #891
Fionka21
Raczkowanie

sesja spodenki... i brzusio

20 tydz.

Edytowane przez Fionka21
Czas edycji: 2009-01-15 o 16:52
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 11:50   #892
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

DZIEŃ DOBRY!

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
ja mam odwrotnie do ciebie pajakow sie nie boje ani troszku a myszy to szkoda gadac
Długo na zemste losu nie czekałam. Poszłam sobie siusiu do łazienki a w wannie... PPPPaaająąąąKKKKK Byłam dzielna. Zmyłam go prysznicem
Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Pokażę co mi dzisiaj przyszło z allegro.
Śliczne ciuszki. Czapeczki też są fajne, nie rezygnuj z nich
Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
Ale sliczne rzeczy Malgosiu kurcze cudowne ... a ja mam tak malo tylko bodziaki 3 (
Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
a ja ciągle nie mam nic
pakusia, rumiankowa, ja gdybym nie wybierała sie do szpitala to też jeszcze nic bym nie miała. Byłam za tym żeby zakupy zrobic w ostatniej chwili. Ale skoro nie bede mogla, to zrobilam je wczesniej. Po praniu rozwiesiłam je na suszarce i az szkoda ich skladac takie są cudne. Najwieksze wrazenie robią malutkei skarpeteczki Ciuszki wyschły ale niech sobie jeszcze troszkę powiszą, bo jak poskładam to sobie nie popatrze
Cytat:
Napisane przez pimach Pokaż wiadomość
Ile macie juz kg na plusie? U mnie 5 kg i poszło mi w brzuch i w twarz. Wygladam idotycznie...
6 miesiąc (23 tc) - 10 kg
Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
słuchajcie, mediane strasznie dawno nie było, czy któraś coś może wie co u niej?
Nikt nic nie wie. Może nic złego, tylko straciła kontakt z rzeczywistoscią (moze odłączyli jej internet, albo coś) Nie przejmujmy się na zapas.
Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
Musze sie pochwalic ze od tygodnia czuje jak malenstwo sie rusza... jak poczulam pierwszy raz od razu wiedzialam co to... bylo tak wyrazne!
Mell Gratuluję! Piękne chwile, tego nigdy nei zapomnimy
Cytat:
Napisane przez kokoin Pokaż wiadomość
A w ogóle to mam proble z opcją wielocytuj nie wiem jak tym sie posługiwać. Jak klikam na to to nic sie nie dzieję . Oj coś nie tak zemną, pomóżcie proszę.
kokoin ja też miałam z tym problem, ale się nauczyłam. Kiedy klikasz na "Wielocyt." on zmienia kolor na chyba czerwony...klikasz tak na każdy post, ktory chcesz zacytować. Kiedy juz masz wszystkie zaznaczone, klikasz na zwykłe "Cytuj" i otwiera ci się okno z edycją odpowiedzi. Tam sobie dopisujesz, kasujesz, usuwasz...itd Mam nadzieje, że ci wyjasniłam Powodzenia.

Dziewuszki, czy któraś z Was kupuje czasem w sklepach PEPCO? Wiem, że są tam ciuszki dziecięce, ale chciałabym wiedzieć, w jakich są cenach. Może się orientujecie? Poszłabym sprawdzić sama, ale mam kawałek drogi, a samochod pojechał z mężusiem do pracy

Edytowane przez anulka anulka
Czas edycji: 2009-01-15 o 11:53
anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 11:53   #893
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
J świadoma ciężarna po prostu RODZI PIĘKNIE!
pieknie powiedziane

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Co do imion, mnie się podoba Olivier, tylko jak go zdrabniać? Bo też o nim myślałam
tez wlasnie myslalam o zdrobnieniu mi do glowy przyszlo Oli w sumie wiecej jakos nie moge wymyslic... ale wiem ze to z czasem pewnie przyjdzie i nie koniecznie tylko od imienia ja mam na imie Paulina a w domu na mnie mowi Pakusia

Cytat:
Dzisiaj idę do gina na usg połówkowe, napisze wam jak wrócę. Ostanio (18 grudnia - 16 tc) powiedział że synka będziemy mieli, ciekawe czy potwierdzi.
trzymamy kciuki zeby sie potwerdzilo zbieramy druzyne pilkarska najlepiej dwie

a ja serio nie wiem jakie imie wybrac w sumie olivierek mi sie strasznie podoba moj tz tez go nie wykreslil wiec tez mu sie podoba... ale zastanawiam sie nad Jakubem... bo w sumie od samego poczatku bylo mowione ze to "maly kamilek" i jak sie okaze ze synek to bedzie Kubuś
Na drugie chce mu dac imie po moim ŚP. dziadziusiu (Franciszek) i nie wiem co bardzej pasuje chyba jakub
1. Jakub Franciszek Chechelski
2. Olivier Franciszek Chechelski
POMOZCIE

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 12:08   #894
milenka1983
Przyczajenie

GG do milenka1983

Witam Wszystkie mamusie i ich brzusie

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
Ja byłam wczoraj pierwszy raz w szkole rodzenia, 8 spotkań 300 zł.
Szkoda mi było kasy i jak usłyszałam, pierwsze zdanie pań
"ta szkoła jest tylko i wyłącznie po to abyście pozbyły się strachu"
to sobie pomyślałam ... no to kibel, 300 zł w piach wyrzucam.
Jednak siedziałam tam jakieś 1,5 może 2 godz. i Wam powiem warto,
bo te panie to położne ze szpitala! Wiedzą o czym mówią bo mają to na co dzień i pierwszy raz widziałam i słyszałam jak ktoś mówi o PIĘKNYCH PORODACH.
O tym jak kobieta wiele może pomóc, jak wiele daje to, że ona się nie boi bo wie, że będzie bolało i to raczej bardzo i mimo tego POMAGA dziecku przyjść na świat i jest świadoma tego co sie z nią dzieje w każdym momencie porodu!
Bo jak powiedziały te panie, urodzić urodzi każda, bo tak natura stworzyła kobiety. Jak nie sn to cc. Ale urodzi. Jednak jest ogromna (wg nich) różnica między świadomym rodzeniem a urodzeniem po prostu, bo świadoma ciężarna po prostu RODZI PIĘKNIE!
Ale to pięknie napisałaś...

Cytat:
milenka1983 - a czy te Twoje ubytki sa aż tak wielkie że nie wytrzymają do czasu rozwiązania? Bo mój dentysta tak mi poradził, żeby wytrzymać d porodu i przyjść po, chyba że będzie jakaś sytuacja nie cierpiąca zwłoki, to walić jak w dym, ale żeby tylko w ostateczności.
Ja na poczatku też tak myslałam, że poczekam i po porodzie sobie pojdę, ale u mnie problem jest taki, że niby z "wierzchu" ząb wydaje sie mało uszkodzony/.... inaczej jst jak babka zacznie wiercić i potem okazuje się że on cały w środku "rozwalony" jest... no i tak mam niestetyWięc muszę to zrobić teraz, bo ząbki mogą nie wytrzymać do końca ciązy

Cytat:

Miłego dnia do sklikania wieczorkiem
Kokoin musisz wybrać sobie wypowiedzi dziewczyn na które chcesz odpowiedzieć i w prawym dolnym rogu, każdej z tych wypowiedzi nacisnąć taki "+", jak już zaznaczysz wszystkie (te które oczywiście sobie wybierzesz) to w dolnym lewym rogu każdej strony masz "odpowiedz" i naciskając to przekieruje Ci na stronę gdzie każdej będzieszmogła cosik naskrobać od siebie

Ach... teraz dopiero zauważyłam, że już anulka Ci to napisała..

Pukasz
i wtedy rozbiegane
cztery dłonie
pędza ci na spotkanie
Porzucamy starania
o cztery ściany
dach nad głową
Rodzice debiutanci
niezgrabnie drepczemy
na progu

Edytowane przez milenka1983
Czas edycji: 2009-01-15 o 12:10
milenka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 12:14   #895
gosikk_s
Zakorzenienie

Wrrr normalnie wykrakałyście mi dentystę, właśnie wróciłam z przeglądu Ubytków nie mam ale koło jednego zęba wyskoczył mi mały pęcherzyk, myślałam że to afta a to przetoka i najprawdopodobniej w środku jest ropa. A to oznacza że ząb jest pewnie do leczenia kanałowego jeśli kanały są drożne... trzeba by go prześwietlić...No i na razie mam czekać, jakby coś się działo to skonsultować z ginem antybiotyk i iść do gościa na punktowe naświetlanie laserem. Może to pomoże. W ostateczności trzeba będzie go prześwietlić i leczyć. Dentysta powiedział że w III trymestrze już można prześwietlać jeśli zachodzi potrzeba a tak w ogóle to naukowcy odkryli że w niektórych stanach USA promieniowanie od ziemi jest silniejsze niż promienie rentgenowskie I biorąc to pod uwagę takie jednorazowe prześwietlenie raczej nie powinno szkodzić dziecku, tam wszyscy żyją...No ale na razie czekam, poszłam tylko na przegląd a dolegliwości żadnych nie mam więc może ząb wytrzyma.

Esti, no właśnie w tym X-landerze to sam stelaż waży prawie 15 kg... czy z gondolą czy spacerówką koło 20... Ten ciężar to już i bez dziecka przekracza moje możliwości. Moja mama wczoraj pusty z trudem jakoś dźwignęła ale dla kobiety to masakryczny ciężar. Na razie będę czekać, mają się pojawić nowe modele X-landerów, w nowej stylistyce to może coś lżejsze będą... No właśnie a co myślisz o Chicco? Bo u nas ich od zatrzęsienia ale jakoś nigdy nie widziałam żeby były polecane więc odrzuciłam...Ja bym ogólnie wolała 3-funkcyjny wózek który starczy do końca, nie chciałabym kupować za rok czy dwa kolejnego, w tym najgorszy problem...

Gabi, śliczne łóżeczko

Kokoin, opcję "wielocytuj" klikasz pod każdą wypowiedzią, do której chcesz się odnieść. Na koniec naciskasz "odpowiedz" na dole wątku i hurtem masz wszystkie cytaty

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 12:27   #896
Wtajemniczenie

Nawet nie miałam czasu z Wami posiedzieć... tyyyle pracy...

No ale już powoli się wyrabiam...

Kurcze, mi tez bardzo zależy na lekkim wózku. Bo ja sama go z dzieckiem nie wtacham na 3 piętro.

Moje wymagania co do wózka:
- do 1200zł
- lekkii (najlepiej do 13 kilo)
- zwrotny
- żeby można było bujać
- wielofunkcyjny
- najlepiej z możliwośćią jazdy przudem i tyłem w spacerówce.
- spacerówka - oparcie rozkładane na leżąco
- pompowane koła, albo inne ale dobre
- czterokołowy
- rączka łączona, a nie dwie "laski"
- z koszykiem na zakupy...

i tyle

Czy ja mam za duże wymagania?

Edytowane przez Małgosia:)
Czas edycji: 2009-01-15 o 12:33
Stary 2009-01-15, 12:28   #897
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

A ja zła jestem na tż, właściwie to bardziej mi przykro, bo wczoraj chciałam z nim pogadać jak wrócił o 22 z pracy, o tym że zapisałam nas do szkoły rodzenia, leżałam sobie w łóżku, on wrócił, pocałował mnie i już leci do łazienki, nawet się nie zapyta jak mi dzień minął, nic, no to jam mu na to zaczekaj, zapisałam się do szkoły rodzenia i opowiadam mu, a on nawet nie usiadł i mnie nie posłuchał tylko stał w drzwiach i gapił się w telewizor, bo akurat było coś co go interesowało. To się wkurzyłam i powiedziałam że nic mu w takim razie nie powiem, skoro go nie interesuje. wtedy przylazł i usiadł i mówi, że słucha. To ja mu na to że teraz to już nic nie mówię, i już z nim nie rozmawiam, bo ochota mi przeszła. I polazł do tej łazienki a mi się tak przykro zrobiło, że się poryczałam. Kiedy wrócił próbował się tam do mnie kleić, ale nie reagowałam, udawałam, że śpię on się odwrócił i zasnął sobie. A ja jeszcze ryczałam z pół godziny. Dzisiaj rano też się nie odzywałam, jak mnie wiózł do pracy i tak się rozstaliśmy, nie zamieniwszy ani słowa. Dzisiaj wróci też późno, więc pewnie ja będę już spać. Chłopy to głupie barany o wrażliwości kłody drewna. . Ale sie wam wyżaliłam, wciąż jest mi przykro, że tak mnie potraktował, rozumiem, że może być zmęczony po całym dniu, ale chyba mógł mi poświęcić troche uwagi.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 12:31   #898
nicola2002
Raczkowanie

GG do nicola2002

Pakusia, z nazwiskiem, to bardziej pasuje mi Jakub
nicola2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 12:34   #899
kokoin
Raczkowanie

dziewczynki kochane jesteście wszystkie pokolei jak leci, wielkie : cmok: dla was. Z wielocytem sprawdzę w domku bo teraz jestem w pracy i za dużo ciekwskich sie kręci. Jak się domyślacie mam dzisiaj BIG lenia i zaglądam do was przy każdej nadażającej się okazji . Mam tylko nadzieję że przez taki mój jeden dzień maluszek nie będzie leniuchem.

pakusia ja wolałabym aby lekarz niepotwierdzał że to synek. Jednego już mam w domciu. Jak wam zawodnika braknie do drużyny piłkarskiej to wam podeślę go aaaaa sprawny jest tak że hoho. Ma już 10 lat więc albo będzie starszym kolegą albo trenerem .

Dziewczynki żal mi was opuszczać ale niestety muszę wracać do pracy.

Jeszcze raz wszyskie brzuszki gorąco
kokoin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-15, 12:42   #900
poiglot91
Zakorzenienie

witam was wszystkie

a ja kurde nic sie nie wyspalam..
Przez myszy kupilismy pulapki;d (takie kllejace tasmy) i porozkladallismy w pokoju..
3 w nocy.. slychac mysze tz zapalil swiatlo wystraszyl ja i sie przykleila hehe
jedna mysze mniej
jak tylko kladlam sie na plecki to myslalam ze Maly mnie zbombarduje jeszczwe nigdy mnie tak nie kopal.. doslownie kil;ka uderzen za sekudne hehe

a tak wogole wczoraj zakopalismy topor wojenny
jesllio chodzi o imie naszego malucha
i bedzie Filip Ryan
dAJEMY polskie i zagraniczne imie..
Chcialam Poprostu rajana.. ale jednak tz uparl sie na polskie
Dlatego chyba tak go nazwiemy

Edytowane przez poiglot91
Czas edycji: 2009-01-15 o 12:44
poiglot91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości