|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 jednak nie balują na studiach cz. X
u mnie mikro i statystyka to postrach - jeśli chodzi o egzaminy! ...
ale po prostu niektórzy wykładowcy traktują ulgowo osoby, które nie olewają ich wykładów ![]()
#1082 |
Zakorzenienie
|
Nija, musze sie z ksiedzem tutaj umowic.
Ale nie za bardzo jeszcze znam tu spolecznosc polska i samego ksiedza, wiec dam sobie miesiac. Moja chrzestna dostala uniewaznienie malzenstwa, bo malzenstwo bylo niewazne z powodu jej meza, ktory jak sie po slubie okazalo, nie chce miec dzieci, ma problemy natury psychicznej, dochodzilo do rekoczynow, gdy ciocia byla w ciazy itd. A potem to juz w ogole cyrki sie dzialy. Bardzo dlugo o to walczyla, powolywani byli swiadkowie. Wczoraj zapauzowalam sobie proram w tv i zostawilam na pauzie, przyszlam, wlaczyla, poogladalam 5 min i co? Pies siadl na pilocie i przelaczyl mi kanaly ![]() I stracilam caaaly program ![]() ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Zakorzenienie
|
wypiłam kawę, później tigera i mnie bardziej zmulił niż pobudził :/ .. kofeina działa na mnie wręcz odwrotnie proporcjonalnie
![]()
#1084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Hula ustny z fizyki, o Matko ![]() Zbieram się, za godzinę mam autobus, ale potwornie nie chce mi się wychodzić z domu ![]()
![]() |
#1085 |
Zakorzenienie
|
tell me baby where'd you sleep last nite
![]() [jakos tak nie moglismy sie zebrac ![]() i za niedlugo znowu do niego ide tylko hmm.. moja nauka ![]() egzamin w pn z historii hmmm ![]()
#1086 |
Zakorzenienie
|
nigdy wiecej pierogow! orobilam sie tyle, ze juz nie mam ochoty ich jesc
![]() Shir daj im troche czasu, musza sie oswoic ![]()
#1087 | |||||
Zakorzenienie
|
i znalazlas, bo w to co przeslalas:
1.http://zapytaj.wiara.pl/?grupa=8&art=1189773806&dzi=0 dlaczego ten osobnik nie podal tych zrodel o ktore bylo pytanie? 2. http://zapytaj.wiara.pl/?grupa=8&art=1206124841&dzi=0 tu sytuacja podobna dosc jak u Wen i zobacz, on nie napisal, ze to jest grzech, bo to jest inny rpzypadek. a to o z gorszeniu i narazaniu sie na cielesnosci jest glownie tak interpretowane, bo jednak wiekszosc ludzi mieszkaja razem jak maz i zona a nie przykladowo jak brat i kuzynka.. 3. http://zapytaj.wiara.pl/?grupa=8&art=1224337044&dzi=0 ale tu znow debata na temat zycia jak maz i zona anwet ebz stosunku, by sprawdzic jak sie zyje w malzenstwie, a nie ze sie mieszka, bo tak trzeba by moc mieszkac.. ta osoba, znow zrobila podzial.. 4. http://zapytaj.wiara.pl/?grupa=8&art=1164136319&dzi=0 a tu widzisz, znow jest to jako zycie malzenskie na probe.. Cytat:
Cytat:
hehehe, a ja myslalam, ze ta silka to tylko dla czlonkow waszej mafii, jak jutro czegoc CI na forum nie wklee to mi rpzypomnij, bo mamy z Tz dla CIebie prezent ![]() niestety.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
p.s. o kosciele katolickim wiem tyle co mowila mi siostra, co sama rpzeczytalam w ksiazkach, czego nauczyli mnie na religii itp oraz od znajomych ksiedzy.. a tak jak mowilam, o koscielnym rpawie malzenskim bede sie uczyc w przyszlym semestrze,w iec wtedy rozwieje watpliwosci a teraz ide sie uczyc - Pewna znajoma mojej mamy kiedyś przyszła rozżalona, mówiąc, że ksiądz nie chciał jej udzielić rozgrzeszenia. Jak to możliwe? (Marlena, 15 lat) - Jeszcze raz powołam się na Kodeks Prawa Kanonicznego z 1983 r. W Kanonie 980 czytamy: Jeśli spowiednik nie ma wątpliwości co do dyspozycji penitenta, a ten prosi o rozgrzeszenie, nie należy go odmawiać, ani odkładać. Nie przypuszczam, by którykolwiek kapłan świadomie łamał przepisy prawne. Należy tu zatem postawić dość trudne pytanie: czy osoba, która coś takiego opowiada, jest uczciwa w swojej relacji. Nie wiemy, jaka była treść rozmowy ze spowiednikiem, nie wiemy, czy z tej rozmowy nie nabrał on wątpliwości, co do "dyspozycji penitenta". Weźmy może zmyślony przykład. Gdy ktoś wyznaje w spowiedzi: "nie chodzę do kościoła", a spowiednik wprost pyta: "ale czy będziesz chodził?" i uzyska odpowiedź przeczącą, widać, że nie ma postanowienia poprawy, brak dyspozycji. Czyli nie można udzielić rozgrzeszenia (oczywiście nie dotyczy to obłożnie chorych, w ich przypadku niedzielny obowiązek jest zaliczony przez pobożne wysłuchanie Mszy św. radiowej czy telewizyjnej). Gdy nie mogę udzielić rozgrzeszenia, zawsze podkreślam, że nie jest to moja decyzja, a tym bardziej zachcianka. Jeśli penitent nie ma postanowienia poprawy, to ON PODEJMUJE DECYZJĘ, nie ja. Ja tylko ze smutkiem muszę odmówić rozgrzeszenia, czyli zgodzić się z wolnością penitenta. Starajcie się zawsze prostować takie wypowiedzi, nie jest możliwe, aby ksiądz mógł udzielić rozgrzeszenia, a po prostu nie chciał. Edytowane przez lele Czas edycji: 2009-01-17 o 16:48 Powód: odpowiedz na pytanie EM |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w ogóle słyszałam, że TŻ mówił mojej D. że znowu będę pisała Tobie, że ich koło z mikro było łatwe ^^ ![]() byłam po wyniki z zarządzania (co tam, że później przez godzine próbowałam wrzucić je na gmaila ;P) i zdałaaaaaam ![]() ba! nawet 4 dostałam!!! ![]() ale chyba jakoś bardziej ulgowo nas potraktował (bo mówił, że zaliczenie od 10dobrych odpowiedzi na 16) - bo nie wierze, że sporo osób które zdało tyle umiało ![]() ![]()
![]() |
#1089 |
Zakorzenienie
|
gratuluje zetka i Vill
![]() robie TZ liste wszystkich filmow w excelu, 40 plyt ![]()
#1090 |
Zakorzenienie
|
wiecie co..niby uczę się od rana...ale nic z tego nie wiem:| już nie mogę patrzeć na ekonomię i na notatki!!...
Tż wyciąga mnie na spacer .. i chyba wskoczę w ciuchy..świeże powietrze mi dobrze zrobi i może spróbuję wrócić do nauki!!...
#1091 | |
Zakorzenienie
|
teraz mam ustny, a w przyszłym semestrze pisemny i o dziwo... wszysc twierdzą, że teraz będzie spoko, a w drugim semestrze pogrom...
Cytat:
oj szalona ![]() a On gdzie mieszka? wynajmuje mieszkanie czy jak? bo domyślam się, że dlatego Ty do niego chodzisz bo w akademiku warunków brak, co w całości rozumiem ![]() ale wstrzymaj się chociaż z wielkim randkowaniem do końca sesji ![]() zetka Ty jesteś genialna, że takie wyniki dostajesz !!!! kupiłam sobie właśnie Tigera i będę go pić i kawę zaraz zrobię bo coś jestem niewyspana (to przez P ![]() i siadam do nauki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialam sie dzisiaj uczyc ale chora jestem : ( i nie wyszlo i w ogole phi wielkie randkowanie, ide zaraz ![]() a historia stosunkow miedzynarodowych kwiiczy, ale zajme sie nia jutro ![]() materialu mnooostwo ![]() ale skoro wieczorowi i 4 rok mieli dokaldnie taki sam temat, to nam chyba tez da, wiec go sobie opracuje i noo ![]()
![]() |
#1093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Tigera nie mam ![]() ale za to sobie plusza zaraz wypije ^^ ale uczyć mi się nie chce. próbowałam wziąć zadania z mikro ale nie mam siły na nie patrzeć.
![]() |
#1094 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1095 |
Zakorzenienie
|
kalioppe a co miałaś w tym semestrze na geodezji;>?
masz egzamin w tym semestrze? |
![]() ![]() |
![]() |
#1096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no i gratulacje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Zakorzenienie
|
ja wypiłam już dwie kawy, tigera, magnez i nic mi tak nie pomogło jak spacer z Tż
![]() ![]() Zetka, na prawdę chciałabym mieć takie wyniki jak Ty... zdolniacho Ty nasza ![]()
#1098 |
Zakorzenienie
|
Zetus: Gratki
![]() Mi tez nauka nie idzie, niedobrze mi się robi jak patrze na prawoznawstwo ![]() Żegnam bo zaraz biore moje notateczki i kujemy, kujemy ![]() Co do sesji, ostatnio z koleżanką się śmiejemy, że jak to tak, studia chca z nas zrezygnować Niemoożliweee ![]() Dzisiaj zamiast tigera i plusza, jakaś podróba z carefulla z byczkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() baardzo się ciesze, że mam z głowy to zarządzanie, bo było tak beznadziejne, że szok. i już więcej nie będę musiała do tego zaglądać ![]() ![]() a u mnie z nauki już nic nie będzie. bo ludzie już zaczynają się schodzić (na tą naszą 2mieszkaniową imprezę;P) ![]()
![]() |
#1100 |
Zakorzenienie
|
zetka zazdroszcze, tez bym poszla na taka imprezke
![]() u mnie w mieszkaniu konflikt. tz sie wkurza, ze ten kolega juz nawet po sobie nie zmywa, a kiedys zmywal. jak robimy razem np ciasto i jest duzo misek, tez nigdy nie raczy zmyc. i wogole widzi ze tz cos sciaga z rapida i mu sie wcina w kolejke, zamiast spytac kiedy skonczy czy cokolwiek. wogole zamyka sie w pokoju i siedzi, a teraz gdzies wyszedl nic nikomu nie mowiac.
#1101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja nic dzisiaj nie zrobiłam. Rano pojechałam z rodzicami odebrać fotel, później po lampę, ale niestety nie było fajnej;/. Przyjechałam zjadłam obiad, skręciłam stoliczek, wniosłam z mamą fotel do mnie, i normalnie już taaaka godzina ![]() Kupiłam sobie fajną sukieneczkę, ale jak w domu przymierzyłam jeszcze raz, to stwierdziłam, że za bardzo obcisła jest, bo żebra mi się odznaczają;/ ale i tak jest super ![]()
![]() |
#1102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i boski podpis! ja do srody walkuje dzial panstwa i prawa z prawoznastwa.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Zakorzenienie
|
i ja też mam ten syndrom! lele wszysto Twoja wina
![]()
![]() |
#1104 |
Zakorzenienie
|
Zetko: Dam znać
Leluś: Mam kryzys, cholera czuje się jak debilka jednym słowem, nic nie rozumiem. nic nie moge zapamiętać ![]() W poniedziałek zaliczenie, a ja w lesie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Zakorzenienie
|
marta nie w lesie tylko na wizażu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Zadomowienie
|
a ja zaliczyłam ekonomie i towaroznastwo na 4 i 5 xd
a jutro jeszcze mam egazm z ekonomiki i rysunku hehe ojoj juz nie dam rady..
![]() |
#1107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() brawo ... ![]() normalnie wasze dobre oceny mnie przerażają ![]() ![]()
![]() |
#1108 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie się dowiedziałam, że dziewczyna (2 lata starsza od nas) z mojego osiedla zmarła na sepsę wczoraj...
co to za okropieństwo jest...... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Zakorzenienie
|
moja, moja... ale coz ja winna, skoro ja sama nie moge
no ja tak mam z tym prawoznastwem.. czytam, czytam, czytam i nic.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Zakorzenienie
|
moja książka z prawoznawstwa jest w ogóle napisana jakimś kosmicznym językiem... nienawidzę jej ;( chyba zacznę się uczyć samych wykładów, bo ten język utrudnia mi życie! :/
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.