|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Piękne i szalone gaduły- Panny Młode 2009:)część VIII i na pewno nie ostatnia!;
A ja mam dołka.
Mieszkamy tutaj z babcią TŻta, który ma specyficzną rodzinkę i przez jej zachowanie czuję się po prostu jakby nam łaskę robili. Mieszkam tutaj, to chyba mam prawo zwrócić uwagę na coś, bo babcia już tutaj sama nie mieszka i niektóre zachowania mogą nas trochę denerwować (sytuacji było wiele, niedalej jak w czwartek ktoś zadzwonił do drzwi, słyszę że babcia nie idzie otwierać, zbiegłam z góry a to wujaszek maminsynek otwiera sobie drzwi kluczem, kuźwa ma klucz do domu a stoi pod drzwiami i dzwoni i ja popierniczam). I jeśli miałabym pretensje tylko o ostatnią sytuację to byłabym głupia, ale oprócz tego moja teściówka jest tu codziennie itd itp a jak zwróce uwagę na coś, np na to, żeby używać kluczy skoro są, to wszyscy troje się obrażają. No i jak ja mam się tu czuć swobodnie, skoro jestem tu nikim. No i zdecydowaliśmy że się wyprowadzimy, TŻ ma powiedzieć babci, żeby wytrzymała jeszcze 3 miechy i że damy jej święty spokój, bo jeśli mamy żyć na takiej łasce, to dziękujemy. Wg nich to chyba mamy ich po stopach całować, że mamy możliwość tu mieszkać, a najlepiej żebyśmy się nie odzywali i nie mieli zdania, bo przecież ryby i dzieci głosu nie mają.......... Żałuję, że tu zamieszkaliśmy, szkoda tego remontu i tego wszystkiego, ale wolę płacić za wynajem i żyć w szczęśliwym związku niż się tak denerwować, TŻ też trochę nerwów przez to wszystko traci. Bo wszystkie nasze kłotnie to przez teściową i jego rodzinę. Ech. Edytowane przez popscene Czas edycji: 2009-01-17 o 19:49 Powód: korekta |
![]() ![]() |
![]() |
#1772 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne i szalone gaduły- Panny Młode 2009:)część VIII i na pewno nie ostatnia!;
popscene głowa do góry
![]() Czyli po ślubie się wyprowadzacie ? To szukasz już czegoś? Popscene nie ma tego złego - owszem falt szkoda by tego remontu, ale co tam, to tak samo jakbyscie wyremontowali sobie kawalerke, a za 3 miesiace kupili nowe M4 ![]() taki sam żal. Tylko ze wynajem to duzo kasy, a moze znajdziecie takie na pilnowanie, ze oplaty same, bez jakis dodatkowych kosztow, albo minimalnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1773 |
Wtajemniczenie
|
Wymyśliliśmy, żeby namówić rodziców TŻta, żeby się tutaj przeprowadzili a my na ich miejsce, mają dwupokojowe mieszkanie w rodzinnej kamienicy TŻta (mieszka w niej ciocia, babcia i kuzynka, ale to ta zdrowa część rodziny co nie jest wścibska i się nie obraża i każdy ma osobne wejście do swojego mieszkania). Co prawda trzeba będzie trochę podremontować ale i tak to mniejszy koszt niż wynajem mieszkania. A mama TŻta swoją największą psiapsiółę, na której pukncie ma fioła, miałaby cały czas przy sobie jakby zamieszkały razem. Ja też miałabym święty spokój. Taki lajf, człowiek uczy się na błędach. Nie można wszystkiego przewidzieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1774 |
Zakorzenienie
|
No to tryzmam kciukasy by poszli na taki układ, chyba najlepszy bylby w tej sytuacji. Gorzej jak odmowia i zarzuca mega focha
![]() czego oczywiście nie życze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1775 |
Wtajemniczenie
|
Chcemy po dobroci pogadać, że to by było najlepsze wyjście dla wszystkich i takie tam. Jedynie tata TŻta może się nie zgodzić, bo oni mieszkają w jego rodzinnej kamienicy, kurde taka ciapa z jego taty, całe życie jego żona musiała wszystko za niego załatwiać, ale jak się na coś nie zgodzi to dupa blada. Powiedziałam TŻtowi, żeby to załatwić jak chce, że mogę jego mamę nawet w stopę pocałować jakby to miało pomóc.
A jak się nie zgodzą to my zarzucimy focha nie oni. Bo widać że im nie zależy na naszym dobru, tylko tak zawsze nam próbowali wmówić. I tak dobro babci okazało się najważniejsze i całego jej majestatu, czyli jej synalka co jest po dwóch rozwodach, bo żadna kobieta mu tak nie dogodziła jak jego matka i córeczki co nie widzi świata poza swojej mamą. Traktują ją jakby miała zaraz umrzeć, jak jakieś jajko co miałoby się zaraz rozbić, a babuszka trzyma się bardzo dobrze. I cały czas musimy być wdzięczni. Jakoś moi rodzice nam pomagają i się nie dopraszają wdzięczności, wiadomo że jak się ma dziecko to się pomaga bezwarunkowo. |
![]() ![]() |
![]() |
#1776 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1777 |
Wtajemniczenie
|
Jaka ja byłam glupia i naiwna, że się na to zgodziłam. Chciałam to mam.
Najbardziej żal mi tego wszystkiego, tych płytek w łazience, marmurowego blatu, kolorów na ścianie, paneli i tego, że to wszystko świeże i nowe jest. A na dodatek z matka TŻta nie da się pogadać, bo od razu płacze i się denerwuje i koniec tematu. Kiedyś nawet sama powiedziała TŻtowi, że ona nie dorosła, że ciągle jest dzieckiem. I jak z taką osobą gadać na takie poważne tematy. Ona nie umie przyjmować rzeczy na klatę, tylko chowa się w swojej skorupie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1778 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To dla dobra waszego zwiazku i spokojnego nowozenskiego zycia znajdzcie sobie cos swojego. Bo sie wykonczycie
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Jestem w ciężkim szoku, bo nie było mnie tu dokładnie 11 dni ![]() dzisiaj dopiero znalazłam chwilę... Ale nie mam czasu poczytać co sie u Was działo, a poza tym internet jakos posłuszeństwa odmawia... ![]() Jednak sesje na 2 kierunkach to jest coś ![]() Siedze ciągle w książkach i notatkach... Jeszcze zostało mi kilka zaliczeń i jeden egzamin, ale dopiero 15 lutego. Obiecuję, że po 24 stycznia będe zaglądac regularnie ![]() Mam nadzieję, że jesli sie cos u Was działo, to były to same dobre rzeczy ![]() Ja dzis zdałam egzamin na 5 i jestem bardzo szczęśliwa ![]() Oprócz tego: DOSTAŁAM PRACĘ W BIBLIOTECE! ![]() Zaczynam 2 lutego ![]() Hmmm... Ja tez nie wiem jak sobie poradze ze studiami dziennymi, podyplomowymi, pisaniem pracy magisterskiej, praca na pół etatu w bibliotece i przygotowaniami do slubu ![]() Ale mówię sobie: kto ma dac rade, jak nie ja? ![]() Ściskam Was wszystkie ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Rybulka Czas edycji: 2009-01-17 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1780 |
Zakorzenienie
|
Rybulka dawno Cie nie bylo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Zakorzenienie
|
I tak sie stęskniłam, że ho, ho!
![]() Nie miałam czasu wejść, ale myslałam o Was często ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1782 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a mnie znowu nie bylo 3 dni chyba... i znowu naskrobalyscie tyle ze nie nadazam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1783 | ||
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() Cytat:
Cytat:
![]() diamondbabe moze kosz z winami kawami herbatami?
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Raczkowanie
|
Słyszałam o fotoalbumach robionych dla rodziców,wiecie nie takie wklejane tylko elegancja-francja laminowane z fotkami od "niemowleństwa"-do narzeczeństwa
![]() Można też kieliszki i butelke z grawerem dac na pamiątkę(my mamy tylko mamy i obie nie pijące,więc raczej pozostaniemy przy tradycyjnych koszach) Tak jak tu http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=2534353 Chociaż moja teściowa za najlepsze prezent uznałaby...wnuka ![]() Edytowane przez 1219ania Czas edycji: 2009-01-17 o 23:01 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#1785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję zdania egzaminu no i przede wszystkim gratuluję pracy! Fajnie, że bedziesz robić to co lubisz ![]() A ze studiami, przygotowaniami i pracą na pewno dasz sobie radę, zdolniacha z Ciebie więc nie będzie problemu ![]() Diamondbabe my chcemy rodzicom kupić coś co będą mieć przez wiele lat. Kwiaty zwiędną, wino czy wszelkie słodycze też szybko znikną. Myśleliśmy o jakimś ładnym obrazie. Na odwrocie wypiszemy podziękowania i zawsze jak rodzice spojrzą na obraz, będą pamiętać, że to od nas. U mnie w rodzinie zawsze obrazy były mile widziane. Nie wiem co na to powiedzą rodzice tż, bo im jest bardzo ciężko dogodzić, no ale trudno, nie będziemy robić dwóch różnych prezentów. Do tego może jeszcze zrobimy jakiś mały kosz ze słodyczami. popscene przykro mi, że tak wyszło. Rzeczywiście szkoda tych wszystkich remontów, ale jeśli tak sytuacja wygląda, to nie ma sensu tam zostawać. Fajnie by było gdyby teściowie się zgodzili na taką zamianę. Jedno jest pewne - poradzicie sobie, najważniejsze, że trzymacie swoją stronę. Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2009-01-18 o 07:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1786 |
Zakorzenienie
|
![]() Dziewczynki mam teraz problema z butami. Dostalam odpowiedz ze sklepu buty-slubne.net ze nie da sie tych z klamerka zrobic na cienszym obcasie. I teraz tak, co sądzicie? Z jednej strony ten szerszy obcas stabilniejszy, wiec się kiwać te moje 70 kilo nie bedzie, a i tak nie widac aż tak obsaca spod sukni. Jedynie na sesji zdjeciowej ![]() Z drugiej strony czy takie butki z kokardką tez pasują? http://www.buty-slubne.net/index.php...ne-wzor-186-10 - z klamerką http://www.buty-slubne.net/index.php...ne-wzor-186-18 - z kokardką, węższy czubek i szerszy obcasik http://www.buty-slubne.net/index.php...ne-wzor-201-18 - z kokardką, dlugi czubbek i cienka szpila. zalaczam fotki też do załącznika tych butków. |
![]() ![]() |
![]() |
#1787 | |||
Zakorzenienie
|
Przez tą s4esję rannym ptaszkiem się stałam
![]() Cytat:
![]() My się zastanawiamy nad kupieniem mamom jakichś wisiorków na łańcuszkach, tatom nie wiemy co... Albo spinki do krawatów, albo spinki do mankietów... ![]() ![]() Cytat:
![]() ja też ogromnie tęskniłam ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Bardzo się z pracy cieszę ![]() ![]() Ciesze się tez z tego, że pani dyrektor biblioteki jest przemiła kobietą, która rozumie, że studiuje jeszcze dziennie, idzie mi ogromnie na rękę itd. Będę pracowała w wypożyczalni dla dorosłych ![]() Kliwia, sliczne są te buty z kokardką ![]() Stabilniejszy obcas jest ok ![]() A tak w ogóle: Dostałam wiadomość prywatną od takiej dziewczyny z prosbą, żebym usunęła cytat jej wypowiedzi z mojego posta- to dotyczyło jakies sali weselnej w naszym regionie. Ona napisała cos niepochlebnego, a ja zacytowałam jej wypowiedź i wyraziłam swoje zdanie. Teraz ona usunęła swoją wypowiedź i mnie prosi o usunięcie jej cytatu z moje wypowiedzi, bo podobno właściciel tego lokalu robi problemy ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Rybulka Czas edycji: 2009-01-18 o 08:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może napisz do producenta czy jest możliwość zmiany obcasu w tych butach z klamerką? Swoja drogą, czy mnie się wydaje, czy w tych butach z klamerką na jednym jest inaczej przełożona tasiemka niż na drugim? ![]() Rybulko dziwna sprawa z tym postem i cytatem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Zakorzenienie
|
rybulka nie edytuj sojwje wypowiedzi za zadne skarby.
Internet to miejsce gdzie kazdy ma swoje zdanie. ![]() ![]() Rybulka, ale czy one pasuja do mojej sukni ![]() ktosia juz pisalam - w posice juz tez napisalam wczesniej, ze odpowiedzieli ze sie nie da innego obcasa ![]() Tak te kjlamerki sa inne, bo ja mysle ze to sa dwa rozne modele z klamerka, dwie mozliwosci po prostu, spytam sie jeszcze ![]() Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2009-01-18 o 08:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kliwia, rumienie się ze wstydu, ale juz naprawde nie pamiętam jaką suknie wybrałaś... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Zakorzenienie
|
rybulka nic nie szkodzi, wybralam ja dopiero wczoraj
![]() ![]() Zdjecie 1, 2 i 4 to moja suknia http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1699 |
![]() ![]() |
![]() |
#1792 |
Zakorzenienie
|
kliwia mnie najbardziej podobają się te ostatnie.
W tych z klamerką i drugich nie podoba mi się ten obcas - taki mało zgrabny ![]()
#1793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piękna jest! I wydaje mi się, że buty bez problemu będą pasować ![]() I tak w ogóle dopiero dzięki Azzis zauważyłam róznicę w obcasie ![]() ![]() Jak tak patrzę, to rzeczywiście na szpilce lepiej się prezentują ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Rybulka Czas edycji: 2009-01-18 o 09:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1794 | |||
Raczkowanie
|
no własnie myslałam nad tym ale wolalabym co bardziej trwałego
![]() Cytat:
![]() popscene ja również uważam - nie dajcie się zwariować, myślcie trzezwo i dbajcie o swoje race zeby czasem ta dziwna rodzinka nie pozwala sobie na takie rzeczy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a zajrzałam choc po dlugiej przerwie ale zajrzalam bo sie steskniłam ![]() ![]() dziękuję Kochane za pomoc ![]() ![]() dzies jade do tesciowej bede wieczorkiem buziaczki ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez diamondbabe Czas edycji: 2009-01-18 o 09:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1795 | ||
Zakorzenienie
|
oj moja chyba tez
![]() Cytat:
Cytat:
my tez myslimy nad spinkami do krawatow i nad wisiorkami, lancuszkami.. albo broszka zobaczymy... ciesze sie ze juz z nami jestes ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Radę na pewno dasz, podobno im więcej ma się obowiązków tym lepiej człowiek zorganizowany ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jesteśmy po rozmowie z babcią, albo raczej pseudorozmowie. Oczywiście zaczęła płakać i w ogóle jak przypuszczaliśmy, nie zrozumiała niczego tylko wzięła nasze intencje za atak i się skończyło na tym, że stwierdziliśmy że to nie ma sensu. Wyszło szydło z worka, dowiedzieliśmy się, że TŻ jest moją chorągiewką, że nie ma swojego zdania itd itp. Normalnie matrona z brazylijskiego serialu, nie dziwię się że jej syn jest po dwóch rozwodach, nie miał po prostu swojego zdania tylko zdanie swojej mamy. No dobra babcia stara jest, niech jej będzie. Obym nie sfiksowała tak na starość. Uderzyliśmy więc do mamy TŻta z obawą że rozmowa zejdzie na podobny tor, ale o dziwo udało się pogadać, oczywiście popłakała się, ale dała powiedzieć do końca i wydaje nam się, że zrozumiała nasze intencje. Tak naprawdę decyzja należy do taty TŻta, ale raczej wątpie, że się zgodzi. Przynajmniej nie będziemy mieli do siebie żalu, że się nie spytaliśmy. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1797 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze takiego pośpiechu z butami nie mam, jak będę w środę to przymierze takie na cienszej szpile - niestety tych modeli nie maja w skelapch
![]() Ale chociaż obcasy zobaczę ![]() ten szerszy mierzyłam już ![]() Zobaczę. Dziękuję wam. My na podziękowania, nie planujemy czegoś wielkiego. Jedna z wizażanek podsunęła mi jakiś rok temu pomysl, który sama zrobiła, w podziękowaniu dali rodzicom po róży, do tego jednak Ona napisała kosmiczne przemówienie, po którym wszyscy płakali, i odnosiło się do tej róży właśnie. A że moj tz ma czasami wenę twórczą, więc - mu towyjdzie. ![]() A jak nie. to nie wiem sama, Tz rodzicom to można by walnąćstorczyka, chociaż jego majtanie przy wręczaniu byłoby dla niego zabójcze. Ostatnio patrzylam też na te ołówkowe portrety. To mi się też jakis pomysł wydał. Żeby wysłać nasze wspólne zdjęcie i zamówic nasz portret wspólny i to w ozdobnych ramach wręczyć rodzicom. ![]() A w ogóle o której planujecie podziękwoania?? ja myślę żeby jakoś wcześniej po torcie, który planuję zrobić jak się ściemni, w zeszłym roku zachód slońca w dniu 29.08 był o 19.30. więc myślę, że jak tort wjedzie o 20.30-21 to będzie już tak ponuro, że świece zrobią efekt ![]() I po tym torcie wtedy podziękowania ![]() popscene a mi sie wydaje że babcia chciala wziąć was pod włos i na litość - i dlatego zrobiła taka scenę. Dobrze, że Tż mam zrozumiała o co wam chodzi i nie robi problemów, A skoro ona jest na tak,l to może przekona swego męża. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2009-01-18 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1798 |
Wtajemniczenie
|
Ja chcę podziękować po błogosławieństwie, tak w kameralnym gronie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1799 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pomóżcie w doborze fryzury do mojej sukienki. Fotkę sukni już zamieszczałam:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=412 Na początku chciałam mieć rozpuszczone włosy, tylko lekko podpięte, aby welon się trzymał, a teraz to już sama nie wiem...wygodniej na pewno byłoby je całkiem upiąć...co myślicie???
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ♥ Jesteśmy zaręczeni !!! ♥ http://s8.suwaczek.com/201102120926.png ♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011 http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png Edytowane przez AgatkaL Czas edycji: 2009-01-18 o 10:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1800 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nieee, Oscary mi sie nie podobają ![]() Cytat:
![]() Ja tez sie cieszę, choc nie wiem na jak długo... ![]() ![]() Kliwia, my tez raczej będziemy dziękować rodzicom wieczorem, jak już ciemno sie zrobi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.