Piękne i szalone gaduły- Panny Młode 2009:)część VIII i na pewno nie ostatnia!;) - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-17, 15:29   #1741
popscene
Wtajemniczenie

Dot.: Piękne i szalone gaduły- Panny Młode 2009:)część VIII i na pewno nie ostatnia!;

Wiesz Jaga, mowa jest o skojarzeniach, a nie o tym czy wykształceni ludzie wierzą czy nie. Mnie się zabobony kojarzą z tymi babami z wiosek z filmów Bajery, tak już mam. A czy ktoś wierzy czy nie, mnie to szczególnie nie obchodzi.
Ja nie mam takich problemów, bo wiem, że mój los ode mnie zależy a nie od butów na parapecie
Stary 2009-01-17, 15:30   #1742
jupik
Rozeznanie

Dot.: Piękne i szalone gaduły- Panny Młode 2009:)część VIII i na pewno nie ostatnia!;

Poscene, ja niby miałam zaproszenia od dawna wybrane tylko musiałam na żywo obejrzeć i sie upewnić, a zawiadomienia znalazłam fajne na allegro i chyba je zamówimy z TŻtem, ale przez tą pracę nie mam do niczego głowy a najgorzej, że TŻ jest jakis taki zupełnie nie pozbierany- on pracuje jak chce bo ma działalność, więc mógłby się zmobilizowac i np. poszlibyśmy po obrączki, a on mi ciągle ględzi,że jest zmęczony (chociaż on sobie śpi do 9.30 a ja do 6.30) albo przeziębiony a do lekarza to przez 2 tygodnie nie ruszył tyłka. Albo że obrączki można w lutym zamówić (miały być w grudniu a później mówił że w styczniu). W ogóle on ma zwis na wszystko, na to że ja pracuję w obecnej pracy dla kasy, chociaż wolałabym iść gdzie indziej za 1200 zł ale robić ściśle to co kocham to też ma gdzieś, w ogóle szlag mnie już trafia ostatnio jak go słyszę, że on zarobi kasę a ja mam pracować gdzie chcę...bo jakoś na razie nic takiego nie robi i wygląda, jakbym tylko ja coś robiła z myslą o naszej przyszłości, bo on tylko gada jak o niej myśli i na tym sie kończy

Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu...
http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png
jupik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 15:31   #1743
jaga_2001
Zakorzenienie

No ja to juz wogole nie powinnam wychodzic za maz, bo pierwotnie nie chcialam brac slubu w miesiacu, gdzie jest "r" (wyszlo inaczej, ale dopasowywalismy sie do rodziny i zespolu), w sukni beda perly, buty z odkrytymi palcami (przez ktore przeciez szczescie ucieka), brak standarowego welonu... Powinnam lezec i kwiczec ze strachu.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 15:35   #1744
popscene
Wtajemniczenie

A ślub tuż tuż...
Trochę przeraża mnie to załatwianie wszystkiego. Zwykłemu człowiekowi doba wydaje się być za krótka a co dopiero jak ma tyle spraw na głowie.

Jakbym się znała na tych wszystkich przesądach, to chyba musiałabym już popełnić samobójstwo dawno temu Lepiej sobie tym główki nie zaprzątać.

Spadam posiedzieć z TŻtem, ciaooo

Edytowane przez popscene
Czas edycji: 2009-01-17 o 15:38 Powód: dopisek
popscene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 15:49   #1745
kliwia
Zakorzenienie

popscene nie napisalas jak Ci się podobam

twin maid, ta suknia jest boska gratulacje !! slicznie wygladasz!
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 15:49   #1746
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
No ja to juz wogole nie powinnam wychodzic za maz, bo pierwotnie nie chcialam brac slubu w miesiacu, gdzie jest "r" (wyszlo inaczej, ale dopasowywalismy sie do rodziny i zespolu), w sukni beda perly, buty z odkrytymi palcami (przez ktore przeciez szczescie ucieka), brak standarowego welonu... Powinnam lezec i kwiczec ze strachu.
hahahah totalne wyluzowanie i tak trzymać
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 16:05   #1747
azzis
Zakorzenienie

kliwia super suknia i jednak biel ładnie wyglądasz.

twin--maid widzę, że suknia pasowała boska jest jak na Ciebie szyta.

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-17, 16:18   #1748
kliwia
Zakorzenienie

azzis pryzmierzalam ivory i nawet taka ciemneijsza zlotą, i to nie to
Moja mama- na widok sukni powiedziala ze okropna Ta to potrafi zmotytowowac.
Stary 2009-01-17, 16:27   #1749
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
No, nie zawsze. CZasem jest tak, ze klientka zmiery ten model salonowy, ale nie lezy idealnie, bo np. jest za mala albo za duza i konieczie chcialaby zobaczyc suknie w swoim konkretnym rozmiarze. A w salonie akurat jest tylko, ze czekajaca na klientke, ktora ja zakupila wczesniej. No i czasem sprzedawczynie sie zgadzaja na to by ja zmierzyla.

Kurcze, TZ widzial mnie w kiecy. Na szczescie nie w tej, ktora kupilam, ale jedna, ktora mierzylam podczas przymiarek. Jak otworzylam folder to go w domu nie bylo. Mialam zamknac folder, ale telefon zadzwonil. Rodzice. Gadalam dosc dlugo i przez ten czas przyszedl TZ. Ja dalej wisialam na tel, on poszedl do mojego pokoju a zapomnialam mu powiedziec by tam nie wchodzil.
no nie wiem.Bylam w tylu salonach i w zadnym czegos takiego nie zaproponowali.A wszystkie suknie na mnie zwisaly bo nosze rozmair 34

kliwia a ta Twoja suknia na zdjeciu wyglada jak ecru ale pewnie swiatlo tak pada.
a u mnie z kolei bylo na odwrot,jak zalozylam biala to wygladalam strasznie.Wiec mam ivory ze zlotem

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2009-01-17 o 16:31 Powód: dopisek
atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 16:40   #1750
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
czyli tak teraz po 21-22 trzeba liczyc tak??
kolo 20-21 pierwszej strony sa te blyskotki..
a co do wdki to pewie jakos tak.

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
angelika ja tez rekawiczek miec nie bede.

A wy co spicie, ja juz po przymiarce

Dobrze ze wzielam tesciowa, bo ma gadane i zrobilam fotki w sukniach ihihih

1 i 2. na tą suknie się zdecydowalam. Nie miala babka tej sukni z poprzecznymi dwoma slaczkami aplikacji. Dzis mnie nawet koraliki nie uwioeraly

3. suknia z koronki. Model ten:
http://www.lisaferrera.pl/product_in...dbaad3ce88ca8b

4. I bizuterię jaką kupię, choc jeszcze nie jestem do niej przekonana, ale wyglada z suknia szalowo. Jesli nie znajde pieknych duzych kolczykow to zalozoe to co kupię.

W srode ide zakupić suknie :d bo trzeba wplacic 800 zł zaliczki
bardzo ladna sukienka

Cytat:
kolczyki sa w zasadzie bezfirmowe, wiec nie wiem jak sie nazywaja.

bo tak napisalas, ze nie zrozumialam.

to widze, ze mamy podobny problem... Ja tez mam problem z wystajacym brzuchem, z reszta tu najwiecej tanki tluszczowej mi sie zawsze odklada i tez czesto dopadaja mnie wzdecia. Martucha poobserwuj siebie i zobacz po jakis produktach pojawiaja sie Ci te wzdecia. Ja np. wiem (dopiero niedawno zauwazylam), ze jak zjem cos na bazie mleka (mleko, sery, jogurty, cokolwiek co ma w skladzie mleko, nawet nielwielka ilosc) puchne w chwile... Tak wiec poobserwuja, sprawdz na co jestes uczulona (bo tak moze objawiac sie uczulenie) i na kilka dni przed slubem unkaj takich produktow. JA odkad unikam mleka mam w zasadzie plaski brzuszek.
bede sprawdzac moze wyczaje po czym mam wzdecia i sie ich pozbede

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
No tak, lepiej się nie hajtajcie, bo już pozamiatane
Bez przesady, ja nie chcę żeby mnie TŻ widział przed ślubem, żeby go zaskoczyć a nie dlatego, że to jakiś przesąd.
A TŻta zobaczę, bo pomagam mu wybrać garnitur. I tak hajtamy się w miesiącu bez literki r na dodatek nie wystawię butów na parapecie ani nie zrobię tysięcy innych rzeczy i nie martwię się, że nie będę szczęśliwa.
Sorry że to powiem, ale zabobony od zawsze kojarzyły mi się z prostymi ludźmi.
mam takie samo zdanie.. a dodaktowo dla mnie to czysta hipokrycja biegac co niedziele do kosciola a potem w jakies zabobony wierzyc.. jakby od tego zalezalo nasze szczescie...

Cytat:
Napisane przez 6Anula9 Pokaż wiadomość
Racja osoby starszej daty wierza w takie rzeczy zreszta mnie sie wydaje ze nie wszytko ale cos w tym jest. Wiele razy sprawdzilo sie powiedzenie ze jak perly zalozy sie do slubu to bedzie sie plakalo-sprawdzilo sie w wielu przypadkach bo perly darowane to ogolnie na zly. Tak samo z bryczka --ze malzenstwo krotkie i tam jeszcze jakies inne. Nie wierze w to az tak zeby byc ostroznym i robic innaczej ale mam to na uwadze i nie wydaje mi sie zebym byla prosta osoba zreszta zalezy kto co ma namysli przez powiedzenie prosta!
a ile razy sie niesprawdzilo to z perlami? ludzie lubia dorabiac teorie do swojej kleski.. ile osob ktore obciely wlosy po studniowce zdalo mature? a co gadaj ze ktos tam niezdla bo obciol.. niezdal bo sie nienauczyl.. tak jest tu to nie przez perly sa lzy tylko przez zzachowanie sie ludzi i takie moje zdanie.. i to samo sie tyczy tez innych przesadow..

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Wiesz Jaga, mowa jest o skojarzeniach, a nie o tym czy wykształceni ludzie wierzą czy nie. Mnie się zabobony kojarzą z tymi babami z wiosek z filmów Bajery, tak już mam. A czy ktoś wierzy czy nie, mnie to szczególnie nie obchodzi.
Ja nie mam takich problemów, bo wiem, że mój los ode mnie zależy a nie od butów na parapecie
o dokladnie tak! popieram calkowicie..
Stary 2009-01-17, 17:53   #1751
Daysy85
Zakorzenienie

Cześć sorki że nie nadrabiam ale jak się nie jest w temacie to ciężko tak czytać tyle stron
Przyszłam ze szkoły i zaliczyłam na 5 masaż i angielski!!!!!!
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-17, 17:54   #1752
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
ktosia a Ty juz zamierzasz odebrać z salonu swoją suknię?
twin maid super przymerzalam taką suknię,ale mi nie pasowała
To pierwsza i ostatnia suknia jaką przymierzyłam wymarzyłam sobie taką a jak przymierzyłam wiedziałam, że ta albo żadna

Cytat:
to nie tylko w LF w takim ukladzie, bo w moim salonie tez powiedziala, ze mimo iz suknia przyjdzie w polowie czerwca to na przymiarke i ew. przerubki przyjde na 2 tyg przed slubem, czyli w polowie lipca. martwic sie tym, ze komus dadza ja do mierzenia nie mam czym, bo w salonie maja swoje z panelem, dzieki czemu kazda dziewczyna w roznym rozmiarze moze ja zmierzyc, wiec suknie klientek sa nietykane. A wiem, ze w niektorych salonach, mimo, ze kieca jests sprzedana daja ja mierzyc innym. dla mnie to oburzajace...
Nie wiedziałam, że takie rzeczy się zdarzają oburzające to zbyt delikatnie powiedziane...

Cytat:
Napisane przez 1219ania Pokaż wiadomość
twin_maid Śliczna ta Twoja sukienka Widziałam ją wcześniej i uważam że jest cudna (oczywiście na szczupłej osobie )
Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
bardzo ładna.Super masz figurę
Dzięki

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
dziewczyny.. zastanawia mnie jedna rzecz z gatunku przesądów...
To, że narzeczony nie może widzieć swojej narzeczonej w sukni ślubnej, jest stare jak świat...
Ale czy narzeczona może widzieć swojego narzeczonego kompletnie ubranego do ślubu? Ja swojemu dzisiaj pomagałam się nawet ubierać (po powrocie z zakupów), żeby zobaczyć, jak będzie wyglądał... a mama mnie wystraszyła, że nie powinnam
Ja będę widzieć swojego TŻa w stroju ślubnym, bo będę go z Nim wybierać Nie słyszałam o żadnym przesądzie dotyczącym widzenia pana młodego przed ślubem

Cytat:
Napisane przez 6Anula9 Pokaż wiadomość
A jeszcze sie musze pochwali dostalam wlasnie wyniki zdalam moj pierwszy w tym roczku egzamin na 4
gratulacje

Cytat:
Napisane przez jupik Pokaż wiadomość
Ale masz świetną figurę!!! pięknie Ci w tej sukience!
Jupik dzięki

Cytat:
Ja też tak podchodzę do tych przesądów

Cytat:
popscene nie napisalas jak Ci się podobam

twin maid, ta suknia jest boska gratulacje !! slicznie wygladasz!
Dzięki. Właśnie zobaczyłam wybrana przez Ciebie suknię- bardzo ładna. Pięknie podkreśla Twoją talię

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
kliwia super suknia i jednak biel ładnie wyglądasz.

twin--maid widzę, że suknia pasowała boska jest jak na Ciebie szyta.
Dzięki dziewczyny

Mój Tż od wczoraj mi marudzi, że nie wytrzyma pół roku żeby mnie zobaczyć w sukni ślubnej wie jaką mam ale nie wie jak na mnei wygląda i mam zamiar powalić go na kolana dopieor 9.08

Edytowane przez twin--maid
Czas edycji: 2009-01-17 o 17:57 Powód: dopisek
twin--maid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 17:58   #1753
popscene
Wtajemniczenie

Kliwiuś, nie napisałam, bo to logiczne że wybierzesz coś ładnego
Uważam, że masz dobry gust a suknia pięknie leży na Tobie i wygląda (aż włączyłam sobie jeszcze raz moje zdjęcie w sukni, bo zmartwiłam się, że nie wyglądam tak dobrze).
Stary 2009-01-17, 17:59   #1754
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Cześć sorki że nie nadrabiam ale jak się nie jest w temacie to ciężko tak czytać tyle stron
Przyszłam ze szkoły i zaliczyłam na 5 masaż i angielski!!!!!!
Gratulacje Daysy
Stary 2009-01-17, 17:59   #1755
kliwia
Zakorzenienie

twin maid dzieki

A ja sie nie chwaliłam - zamówiliśmy obraczki Bedą za 2 tygodnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-17, 18:04   #1756
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
ktosia a Ty juz zamierzasz odebrać z salonu swoją suknię?
twin maid super przymerzalam taką suknię,ale mi nie pasowała
Nie zamierzam jej jeszcze odbierać, ale planowałam, żeby zamknąć kwestię przymiarek do końca lutego, czyli dopóki będę jeszcze jeździć do szkoły. Teraz wiem, że to już się nie uda i będę musiała specjalnie jeździć do P-nia na przymiarki.

Cytat:
nie boj zaby, na pewno dojdzie. masz 3 miesiace by doszla

ja swoja odbiore na dwa dni lub na dzien przed slubem, bo nie mam gdzie jej trzymac...
Tez by mi tak było najwygodniej odebrać tuż przed ślubem, ale niestety ode mnie do P-nia jest kawał drogi, więc to bez sensu, żebym specjalnie jechała tylko po suknię. Swoją drogą muszę się zastanowić gdzie ją przechować do ślubu, tak, żeby tż jej nie widział.

Cytat:
ja tak samoa na pierwsza przymiarke ide dopiero 2 tygodnie przed slubem.Takie maja zasady w LF
Dość ryzykowne te 2 tyg przed ślubem. Chyba bym się wykończyła z nerwów.Przy mojej sukni będzie trochę kombinowania, bo trzeba ją będzie przede wszystkim skrócić i znaleźć dobre miejsce, gdzie można podpiąć tren.

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
dziewczyny.. zastanawia mnie jedna rzecz z gatunku przesądów...
To, że narzeczony nie może widzieć swojej narzeczonej w sukni ślubnej, jest stare jak świat...
Ale czy narzeczona może widzieć swojego narzeczonego kompletnie ubranego do ślubu? Ja swojemu dzisiaj pomagałam się nawet ubierać (po powrocie z zakupów), żeby zobaczyć, jak będzie wyglądał... a mama mnie wystraszyła, że nie powinnam
Przesądy są dla mnie jedna wielką bzdurą mówiąc szczerze. Co prawda mój tż sukni nie widział i nie zobaczy do ślubu, ale tylko dlatego, że oboje chcemy, żeby miał niespodziankę. Dziwi mnie postawa osób, które biorą ślub kościelny a jednocześnie wierzą w takie zabobony. Czy nie wydaje Wam się, że jedno kłóci się z drugim? Jestem zdania, że szczęście zależy od tych dwojga ludzi, którzy sobie ślubują i jak coś ma się popsuć, to nieważne, że robiło się wszystko zgodnie z tymi uwagami z przesądów, bo i tak się popsuje. W drugą stronę też to działa - jeśli para jest zgrana, to nawet z perłami, brakiem literki r itd będą szczęśliwi.
Także nie przejmuj się tym co mówi mama, bo pamiętaj, że szczęście zależy tylko od Ciebie i Twojego tż.
Stary 2009-01-17, 18:05   #1757
azzis
Zakorzenienie

kliwia pokaż jaki wzór wybraliście

Stary 2009-01-17, 18:24   #1758
kliwia
Zakorzenienie

azzis klasyka

Zarzadanie zalacznikiem nie chcialo sie uruchomic, to daje linka:
http://img.nokaut.pl/p/a5/55/a555401...ccf500x500.jpg
Stary 2009-01-17, 18:38   #1759
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
twin maid dzieki

A ja sie nie chwaliłam - zamówiliśmy obraczki Bedą za 2 tygodnie
Cytat:
azzis klasyka

ja chce też klasykę, ale trochę węższe i z białego złota

to i ja się pochwalę, ze dziś podpisaliśmy umowę z fotografem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-17, 18:38   #1760
azzis
Zakorzenienie

Ładne
Mój brat ma takie.
Jaką szerokość wybraliście?

Stary 2009-01-17, 18:41   #1761
ktosia86
Zakorzenienie

Co sądzicie o pończochach ze wzorkiem, takich jak te
http://www.allegro.pl/item532597519_..._sloniowa.html
?
Stary 2009-01-17, 18:44   #1762
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość

Dość ryzykowne te 2 tyg przed ślubem. Chyba bym się wykończyła z nerwów.Przy mojej sukni będzie trochę kombinowania, bo trzeba ją będzie przede wszystkim skrócić i znaleźć dobre miejsce, gdzie można podpiąć tren.

no ja to wiem,ale takie maja tam zasadymoja tez trzeba bedzie skrocic i dopasowac.W LF pobieraja dodatkowa oplate za przechowywanie sukien 75 zl za dziendlatego one przychodza do salonu tuz przed slubemChcialam wczesniej ale babka mowila ze termin oczekiwania na suknie to 5 miesiecy...a ja nie mieszkam w Polsce wiec musialabym specjalnie przyjezdzac miesiac przed slubem.Mam nadzieje ze nie bedzie opoznienia,bo inaczej to nie wiem.W koncu wiele panien mlodych tam kupujewiec chyba nie ma z tym problemu.

szafa

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2009-01-17 o 18:46
Stary 2009-01-17, 18:52   #1763
kliwia
Zakorzenienie

atomufka miałas pokazać włoski
Pytałas czy kupowałam kiecę w Poznaniu - nie kupowałam u siebie w Pile.
No właśnie jaką datę ślubu powiedzieć? Powiem że tydzień wcześniej, chyba.....

Wszystkie obraczki maja swój urok

Nasze będą miec 5mm. Chociaż złotnik powiedział że będzie 5 i ciutkę.

popscene
Pięknie wyg;lądasz w swojej

ktosia takie pończochy na ślub - nie-eeee

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2009-01-17 o 18:55
Stary 2009-01-17, 18:55   #1764
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
no ja to wiem,ale takie maja tam zasadymoja tez trzeba bedzie skrocic i dopasowac.W LF pobieraja dodatkowa oplate za przechowywanie sukien 75 zl za dziendlatego one przychodza do salonu tuz przed slubemChcialam wczesniej ale babka mowila ze termin oczekiwania na suknie to 5 miesiecy...a ja nie mieszkam w Polsce wiec musialabym specjalnie przyjezdzac miesiac przed slubem.Mam nadzieje ze nie bedzie opoznienia,bo inaczej to nie wiem.W koncu wiele panien mlodych tam kupujewiec chyba nie ma z tym problemu.
Nieźle się cenią, 75 zł/dzień Na pewno nie robią tego pierwszy raz, także ta metoda im się pewnie już sprawdziła. Zresztą w wielu salonach słyszałam, że najlepiej robić przymiarki na ostatnią chwilę, bo nie wiadomo, czy Panna Młoda nie schudnie lub przytyje, bo to różnie bywa. Jeśli nie będzie zbyt wielu poprawek to nie powinnaś mieć problemu. Moja bratowa zamówiła suknię 4 miesiące przed ślubem, a w poniedziałek przed ślubem pojechała na przymiarkę (też mieszkają za granicą) i we wtorek już odbierała. U mnie problem polega na tym, że mam daleko do P-nia, także przymiarki co drugi dzień nie wchodzą w ogóle w grę.

Teraz jak sie okazało w przypadku mojej sukni, że jest miesiąc opóźnienia, dociera do mnie, że bardzo dobrze, że zamówiłam ją 9 miesięcy przed ślubem. Choć niektóre z moich znajomych dziwiły się, że tak wcześnie.
Stary 2009-01-17, 19:02   #1765
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
To pierwsza i ostatnia suknia jaką przymierzyłam wymarzyłam sobie taką a jak przymierzyłam wiedziałam, że ta albo żadna
ja tez tylko mierzylam moja i niechcialam innej odrazu wiedzialam ze to bedzie to a z jakiego jest firmy? bo bardzo mi sie podoba

Cytat:
azzis klasyka

super takie klasyczne

Cytat:
Co sądzicie o pończochach ze wzorkiem, takich jak te
http://www.allegro.pl/item532597519_..._sloniowa.html
?
podobajam mi sie a tz powiedzial pieknie nietrzeba ich nawet sciagac

a my sie z tz katujemy chylinska...
Stary 2009-01-17, 19:06   #1766
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
atomufka miałas pokazać włoski
Pytałas czy kupowałam kiecę w Poznaniu - nie kupowałam u siebie w Pile.
No właśnie jaką datę ślubu powiedzieć? Powiem że tydzień wcześniej, chyba.....

oj widze ze pamietasz ma fotke ale teraz nie mam czasu wklejac bo idziemy na pozegnanie kolegi-wraca do polski.
A z ta data mozesz podac wczesniejsza-zawsze bedziesz miec spokoj.Ale bedziesz musiala ja odebrac i wziac do domu.

ktosia ja na razie sie nie martwie na zapas.Mam nadzieje ze bedzie wszytsko ok

szafa

Stary 2009-01-17, 19:11   #1767
kliwia
Zakorzenienie

atomufka jakbym musiała zabrać do domu to zaden klopot, bo i tak bym zaniosla do Tż siostry - bo u niej sie bede ubierac A ona ma pojemna szafe wnękową
Za pokrowiec się już chyba dodatkowo nie płaci co?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-17, 19:16   #1768
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Przesądy są dla mnie jedna wielką bzdurą mówiąc szczerze. Co prawda mój tż sukni nie widział i nie zobaczy do ślubu, ale tylko dlatego, że oboje chcemy, żeby miał niespodziankę. Dziwi mnie postawa osób, które biorą ślub kościelny a jednocześnie wierzą w takie zabobony. Czy nie wydaje Wam się, że jedno kłóci się z drugim? Jestem zdania, że szczęście zależy od tych dwojga ludzi, którzy sobie ślubują i jak coś ma się popsuć, to nieważne, że robiło się wszystko zgodnie z tymi uwagami z przesądów, bo i tak się popsuje. W drugą stronę też to działa - jeśli para jest zgrana, to nawet z perłami, brakiem literki r itd będą szczęśliwi.
Także nie przejmuj się tym co mówi mama, bo pamiętaj, że szczęście zależy tylko od Ciebie i Twojego tż.
w tej kwestii już się wypowiedziałam w zabobony nie wierzę. A myślenia rodziców się już nie zmieni

"to nie chodzi, że ja w coś wierzę lub nie.. ale jeśli któraś z Was dzień w dzień wysłuchiwałaby mamy lub teściowej, że to jest ok, a to nie, bo przynosi pecha, to po kilku dniach/miesiącach/tygodniach same byście się zaczęły zastanawiać, czy przypadkiem nie mają racji... "

i koniec tematu
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 19:23   #1769
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
atomufka jakbym musiała zabrać do domu to zaden klopot, bo i tak bym zaniosla do Tż siostry - bo u niej sie bede ubierac A ona ma pojemna szafe wnękową
Za pokrowiec się już chyba dodatkowo nie płaci co?
a to spokofajnie masz.Bo u moich rodzicow(mieszkaja w bloku) to nie bedzie nawet za bardzo miejsca na przechowanie jej jeden dzien
a co do pokrowca to nie wiem.Sprawdze na umowie,bo tam wszystko napisane jest,ma chyba z 3 stronyJak mi jutro przypomnisz to Ci napisze.
lece na imprezke.
papa

szafa

Stary 2009-01-17, 19:30   #1770
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ja tez tylko mierzylam moja i niechcialam innej odrazu wiedzialam ze to bedzie to a z jakiego jest firmy? bo bardzo mi sie podoba
La Sposa Miradir

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości