|
|
#1771 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie będę narazie brała tych czopków.w sensie aplikowała. skoczę w marcu jak będę miała wyniki cytologii do innego gina
|
|
|
|
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: NADŻERKA - wątek zbiorczy!
Ból w podbrzuszu to może być i z powodu nadżerki, ale i z każdego innego powodu. Najlepiej właśnie wybrać się do DOBREGO lekarza (nawet jak wizyta ma kosztować 100 zł) i opowiedzieć mu o swoich dolegliwościach, obawach i spytać czy ta nadżerka musi być usuwana czy niekoniecznie. Ja gdybym nie miała plamień na pewno bym się nie zdecydowała na zabieg, no chyba, że lekarka by mi powiedziała, że jest bardzo duża i lepiej tego się pozbyć. Porozmawiaj z lekarką i poradź się jej, a jeśli nie będziesz nadal miała pewności to idź jeszcze do jednej lekarki i zobacz czy ich wersje się potwierdzą
Naprawdę na zdrowiu nie ma co oszczędzać, ale też nie zamartwiaj się za bardzo tym w tej chwili, pozdrawiam
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#1773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
uspokoiłaś mnie ![]() poczekam więc na wynik cytologii i udam sie do innego lekarza ![]() pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#1774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Regularne kontrole, cytologie i wizyty w razie podejrzenia infekcji są zupełnie wystarczające.
|
|
|
#1775 |
|
Zadomowienie
|
czy są jakieś naturalne sposoby walki z nadżerką? moj gin. stwierdzil, ze przed 1 ciążą nie ma sensu jej usuwac, ale ciąży w trakcie kilku najblizszych lat nie planuję, a mam juz dosc tych obfitych uplawów, ostatnio są coraz intensywniejsze
macie jakies sposoby?
|
|
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli są upławy intensywne to zdecyduj się na zabieg wymrażania. Naturalnych metod to chyba nie ma... najwyżej niech Ci lekarz przepisze coś na upławy, ale jeśli to z powody nadżerki i jest bardzo duża, to lepiej ją lecz.
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma takich sposobow, jesli uplawy sa intensywne i przeszkadzaja zbyt mocno to rowniez "polecam" zabieg wymrazania, chyba ze globulki dopochwowe jakies, ktore przeipsalby gin przynisolyby jakis skutek
|
|
|
|
|
#1778 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny mam pytanie. Mialam wymrażaną nadżerkę jakeis trzy miesiące temu. Lekarka stwierdziła , że wszystko ładnie się wygoiło , więc bylam szczęsliwa. Jednak przy pierwszym okresie dostałam strasznego bólu z drawkami , potami dodatkowo zemdlalam. Jest drugi raz kiedy moj orgaznim tak zareagowal, wówczas myślalam ze jest to wina ,,kaca''
ale czy po wymrażaniu możliwe sa takie bóle? Dodatkowo teraz mi się zbliża nast okres i mam plamienia czego nie miałam przed wymrażaniem nadżerki Wczesniej robiłam badania cytologiczne wszystko było cacy oprócz stanu zaplanego . Tak , więc moje pytanie brzmi czy możliwe są bóle przedokresowe i lekkie plamienia po ,,zagojonej nadżerce''?
|
|
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
Może to coś innego, a może coś związanego z nadżerką. Trudno stwierdzić - lepiej idź jak najszybciej do lekarza.
|
|
|
|
#1780 |
|
Raczkowanie
|
Byłam ostatnio na pierwszej wizycie u ginekologa i wykrył mi nadżerke. Kazał mi przyjść za tydzień na cytologię. Chciałam brać tabletki antykoncepcyjne, ale powiedział, że w sytuacji nadżerki to jest niedozwolone... Stwierdził, że po wyniku cytologii zobaczy, czym jest spowodowana i wtedy spróbuje ją jakoś "podleczyć".. Nigdy nie miałam żadnych plamień ani bóli.. Jak przyjdę na następna wizytę będę 3 dni przed okresem, nie wiem czy to dobrze na zrobienie cytologii?? Dziewczyny proszę o pomoc
|
|
|
|
|
#1781 |
|
Raczkowanie
|
Dopiero dzis moge napisac na naszym wateczku...bo dzieciaczki mi troche chorowały...i niemiałam głowy do niczego.....buuuu
Dopiero w poniedzialek umawiam sie na to badanie szyjki bo naprwde niemiałam do tego głowy.... agniesia...dziekuje ci serdecznie za szczegółowy odpis.......jestes kochana...i widze ze masz spore dosciadzenie w sprawach nadzerki......Wiesz gduby mnie tam w srodku cos niezarywało.......i czasem piekło to pewnie bym z tym nigdzie niepojechała tylko sobie regularnie chodziła na cytologie....ale do licha ja tam cos odczówam...NAPRAWDE.....n iewiem moze tam mi cos urosło......Przepatrzyłam ten watek i zadna z dziewczyn iepisze ze cos takiego odczówała...dlatego panicznie sie boje.....W poniedzialek sie rejestruje....do tego doktora co dziewczyny na nasz watek przysłały jego reklame//////DOKTOR MADEJ.......NIEWIEM kto to jest .....i co mi wyjdzie.....boje sie jak niewiem.......i wiesz co ci powiem....ze jesli bedzie ok...to stawiam ci szampana!!!!!!! |
|
|
|
|
#1782 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny a jak to jest z używaniem tamponów kiedy ma się wykrytą nadżerkę?
nie boli mnie nic ogólnie zero upławów i innych takich...czy aplikując tampony mogę sobie zaszkodzić? |
|
|
|
|
#1783 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli nie zmieniasz ich zbyt często to oczywiście, możesz sobie zaszkodzić.
|
|
#1784 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nadżerka, leki
Cytat:
Miałam zabieg usunięcia laserem..trwało dosłownie kilka sekund i czuć było ukłucia ![]() Wszelkie dolegliwości znikneły
|
|
|
|
|
|
#1786 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny...przed chwilka umówiłam sie na koploskopie....
Ale sie boje.....Pewnie zaraz wyjda jakies niestwozona zeczy SORY.....s iedze i rycze....niech ten koszmar sie skonczy!!!!!
|
|
|
|
|
#1787 |
|
Rozeznanie
|
PauLiNeeCzKaaa
Tabletki antykoncepcyjne są niedozwolone? mój ginekolog też ostatnio wykrył nadżerkę ale bez problemu przepisał mi tabletki. Nie powiedział nawet słowa że nie powinnam ich brać... na nadżerkę przepisał mi Sterovag i Quatrum. O badaniach cytologicznych również nic nie wspomniał... Nie wiem czy w tej sytuacji nie powinnam zasięgnąć pomocy od innego ginekologa. Będę wdzięczna za szybką pomoc bo dzisiaj wieczorem chciałam zacząć brać pierwsze opakowanie Yasminelli.
Edytowane przez melka90 Czas edycji: 2009-01-26 o 11:22 |
|
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1790 |
|
Wtajemniczenie
|
Konfitura Twój ginekolog niestety głupoty wygaduje, już dawno badania potwierdziły, że nadżerka NIE PROWADZI do raka. Mechanizm raka jest zupełnie inny (niestety lekarze się nie dokształcają).
W przypadku nadżerki nie ma zasadniczo przeciwwskazań do tabletek anty, aczkolwiek może to zwiększyć częstość infekcji.
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ginekolog stwierdziła u mnie nadżerkę i po okresie mam sie do niej zglosic 3 dni pod rząd na smarowanie Solcygen'em. Mam nadzieje,ze ją wylecze. Teraz lecze stan zapalny/grzybice Unidox'em.... i przyznam,ze dawno tak źle sie nie czulam jak po tym antybiotyku. Wzielam 13 tabletek a powinnam 16, ale dzis go odstawiam... Niestety po zazyciu go jest mi niedobrze i juz 3 razy go zwymiotowalam wiec chyba nie ma sensu już go konczyc ![]() ![]() Mam nadzieje,ze leczenie nadżerki pójdzie mi lepiej ![]() A przy okazji sie spytam- jak macie jakis stan zapalny to ginekolog przepisuje cos dla waszych partnerow? bo jak ja sie pytalam to powiedziala,ze nic nie musi brac. ale ja juz którys raz mam nawrot grzybicy i sie po prostu tak zastanawiam
|
|
#1792 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nawet przy złej cytologii (cis) może okazać się że wszystko będzie ok. dzieje się tak przy gojeniu- zmianie komórek zmienionych na prawidłowe. Wszystko będzie dobrze pozdrawiam.
|
|
|
#1793 |
|
Raczkowanie
|
No mnie też to wydało się dziwne, ale własnie stwierdziła, "że tabletki anty są bardzo niewskazane przy nadżerce" i przepisze, ale za 3 miesiące, jak ją wyleczymy... Byłam dziś u innego ginekologa. Przepisała mi sama od siebie Yasminelle i Sterovag.
a po okresie idę na cytologię.
|
|
|
|
|
#1794 |
|
Zadomowienie
|
ja miałam w pon solcogyn,brzuch mnie bolał dosyć mocno po zabiegu
2 nos-py i 1 paracetamol nic nie pomógł,teraz już ok, tylko dziś zauważyłam taką wodnistą wydzielinę,jakbym niemal popuściła mocz czy tak się zdaża? |
|
|
|
|
#1795 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że tak może się zdarzyć. Mnie przez kilka dni bardzo bolało, na dodatek wydzielina była zabarwiona krwią. Moja gin powiedziała, że tak może się zdarzać, chociaż nie musi.
|
|
#1796 |
|
Zadomowienie
|
mnie bardzo bolał brzuch po zabiegu,teraz mam taką wydzielinę kremowo żółtą
a rano ze mnie woda leciała lekarz mówił że w ciągu tygodnia mogę wydalić kawałek złuszczonej błony |
|
|
|
|
#1797 |
|
Zadomowienie
|
a dziś ta wydzielina jest zabarwiona krwią,ale może to dobrze,to znaczy że lek jakoś dziala
|
|
|
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
Emi czyli jedna usunęłaś nadżerkę
Byłam pewna, że jednak nie idziesz na zabieg skoro lekarz nie kazał. Chyba ominęłam trochę tego wątku
|
|
|
|
|
#1799 |
|
Zadomowienie
|
byłam u nowego gina
|
|
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
I on miał inne zdanie na ten temat?
Chyba co gin to inne Już sama nie wiem, ale strasznie nie chciałabym by cokolwiek mi manipulowali tam ![]() A jaką masz cytologię? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

Może się pomyliła, bo ja się z takim czymś nie spotkałam - albo zadzwoń do jakiegoś lekarza i powiedz, że Twoja lekrka wyjechała i spytaj o te czopki albo ich nie bierz. Pozdrawiam 

Naprawdę na zdrowiu nie ma co oszczędzać, ale też nie zamartwiaj się za bardzo tym w tej chwili, pozdrawiam
macie jakies sposoby?

Ale sie boje.....Pewnie zaraz wyjda jakies niestwozona zeczy