|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Olejek rycynowy do włosów
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Zakorzenienie
|
olejek dobra sprawa
![]()
![]() |
#2343 |
Zadomowienie
|
Od niedawna używam oleju rycynowego na włosy w różnych kombinacjach (z żółtkiem, cytryną, miodem, wit. A+E lub odżywką Nivea itp.) Jestem zachwycona jego działaniem
![]() ![]() Dzisiaj pierwszy raz zostawię taką maseczkę na noc (do oleju dodałam trochę soku z cytryny i dwie kapsułki wit. A+E) ![]() Również pierwszy raz nałożyłam olej na rzęsy. Mam nadzieję, że i tu się sprawdzi ![]()
#2344 |
Raczkowanie
|
Zachęcona pozytywnymi opiniami o olejku postanowiłam spróbować...
Pierwsza aplikacja na mokre włosy - olejek + żółtko, folia, ręcznik i tak przez godzinę. Boże, co za smród!!! Po godzinie moje włosy wyglądały jak masakra strąki, tłuste, skołtunione, masakra piłą motorową. NIe mogłam ich rozczesać, przeklinałam w duchu ten olejek. Ale myślę sobie - niemożliwe. Coś chyba źle zrobiłam. Następnym razem podgrzałam lekko olejek i spłukał się już dużo lepiej. Włosy były miękkie i nabrały lekkiego blasku. W tym samym czasie przerzuciłam się z szampnów drogeryjnych na ziołowe (obecnie używam z fitomedu). Kochane!!! Po 5 miesiącach mam piękne, nierozdwajające się włosy - a to zawsze była moja zmora. Mogę je wreszcie zapuszczać. Mój sposób to raz na 2 tygodnie olejek rycynowy z żółtkiem przez godzinę, raz w tygodniu wax, no i ten delikatny szampon. Początki były trudne, ale warto było! Dodam, że jestem 5 miesięcy po porodzie i włosy mam w tak dobrej kondycji, że wypadały mi nieznacznie i nie musiałam ich ścinać!!! dzięki Wizażanki, bez Was nigdy by się nie udało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2345 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A wszystko to dzięki poradom Wizażanek ![]() Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2009-02-05 o 15:35 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji i mulicytowania |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Zakorzenienie
|
No, no dziewczyny widzę, że też eksperymentują i bardzo dobrze, reszta będzie tylko nam zazdrościć :P Ja w sobotę zamierzam zrobić maseczkę z olejku, żołtka i miodu, myślicie, że to dobry pomysł?
![]() A co do egzaminu, który miałam we wtorek, zaliczyłam na 4!! Jesetm z siebie dumna ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
BAN stały
|
A ja mam takie pytanko, jestem naturalną blondynką (jasny dość blond), ale obecnie mam farbowane na bardzo bardzo jasny kolor, który jest zimny i wygląda jakby to były naturalne. Zależy mi na tym naturalnym wyglądzie. Zrobiłam dzisiaj olejek rycynowy -wsmarowałam go we włosy, zmyłam i mam wrażenie, że blond mi się ocieplił
![]() Ale włosy są super, takie jak po profesjonalnych maskach, a sporo ich już używałam ![]() Moja kondycja-zdrowe włosy, chciałam dodać im nawilżenia i jeszcze większego blasku, mimo że już wcześniej były jak lusterko ![]() Edytuję wypowiedź, to mnie wydawało się, że blond ocieplił się, wszycy widzą, że jest zimnutki. Więc to tylko moje obawy, olejek nie zażółca <hura> ![]() Edytowane przez johnw57 Czas edycji: 2009-02-06 o 20:55 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Zadomowienie
|
po tym olenku mam strasznie.. sianowate wlosy
![]() ![]()
![]() |
#2349 |
Przyczajenie
|
hej. No i ja waszymi wywodami na temat cuuudnego działania olejku, wysłąłam męża do ateki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie zostaniesz ![]() <a ja zapomnialam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Zakorzenienie
|
ja się zastanawiam co jutro zrobić 'dobrego' dla moich włosów (dawno nie używałam nic z takich 'mazideł' - tylko drogeryjne odżywki/maski).
i myślę nad: 1) samym olejkiem rycynowym 2) olejek rycynowy + nafta kosmetyczna 3) olejek rycynowy + nafta kosmetyczna + żółtko mam włosy rozjasniane- cienkie, nieskłonne do przetłuszczania się (choc kiedys nafta mi OKROPNIE przetłuściła włosy, ale wydaje mi sie, ze niedokladnie ją zmyłam), zniszczone, łamliwe, kruche... błagam pomocy ![]()
![]() Edytowane przez yes Czas edycji: 2009-02-06 o 23:14 Powód: literówka na początku posta |
![]() ![]() |
![]() |
#2352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Przyczajenie
|
Łysa nie zostałam
![]() ![]() ![]() ![]() CherieK jak na skórkach? co dokładnie robisz? ja mam paznokcie którki, znów zaczełąm chodować, poprzednie obgryzione - nałogowiec walczący do momentu ostrego nerwu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Przyczajenie
|
Około 40min.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2356 |
Zakorzenienie
|
To dziwne, ja trzymałam swoja 1,5 godziny i nic się nie działo. Tylko, że ja do swojej mikstury używałam: olejek rycynowy, nafta kosmetyczna, drożdże, żółtko, odżywka Ziaja Plantica z olejkiem rycynowym.
Ładnie się wszystko zmyło, bez żadnych problemów. |
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Przyczajenie
|
Widzisz u mnie było zółtko, olejek, cytryna i chyba przez to żółtko tak zastygło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj też posiedziałam sobie 2 godzinki z olejkiem na skalpie. Zauważyłam, że podczas mycia wypada mi zawsze kilka włosów (niewiele, około 5, ale nigdy wcześniej nie wypadały) - może olejek zaczął działać? Wypycha stare włosy i może zaczną rosnąć nowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2360 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jak macie juz maseczke z olejku zoltka i nafty albo sam olejek na wlosach to otulacie je ręcznikiem czy czepkiem??
![]() ![]()
#2363 |
Przyczajenie
|
yes ja nałożłam najpierw folie, potem otulilam recznikiem...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2364 |
Zakorzenienie
|
kurde wlasnie spojrzałam się na moją naftę i patrzę datę produkcji a tu grudzien '06... a wazna jest 24 miesiące
![]() dobra, trudno... nałożę sam olejek ![]() dziewczyny?? a po zmyciu olejku szamponem mogę nałożyć odżywkę do włosów?? czy nie będzie takiej potrzeby?? bo nie chcę przeciążyć włosów, ale z drugiej strony boję się, że ich nie rozczeszę... (przepraszam za posta pod postem, ale niebawem go zmywam i potrzebuję szybkiej odpowiedzi..) ?
![]() Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2009-02-07 o 11:58 Powód: Post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Myślę, że możesz nałożyć odżywkę. Ale co do reakcji włosów [obciążenie] trudno przewidzieć. To już musisz sama przetestować.
![]() |
#2366 |
Przyczajenie
|
JA musiałam nałożyć, bo nie mogłam wbic szczotki (mam drewnianą...)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Zakorzenienie
|
Ja robię tak samo
Ja po zmyciu mikstury najpierw myję szamponem oczyszczającym, a drugi raz wzmacniającym i na to odżywka (do spłukiwania). |
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Zakorzenienie
|
ja zmyłam rumiankową barwą
pozniej gliss kurem do farbowanych ![]() i dodałam odżywkę elseve z ceramidami i cementem przeciw łamaniu się włosów. ciekawe czy moje włosy nie 'oklapną' ![]()
#2369 |
Zakorzenienie
|
Nie powinno być tak źle, moje zrobiły się puszyste, lśniące i miękkie w dotyku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2370 |
Zakorzenienie
|
zobaczymy jak wyschną
![]() czyli za jakies 2 h. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.