|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008/2009 roku część IV
Malinko ja też jutro będe trzymała za Ciebie kciuki
![]() Kees przykro mi, że test nic nie wykazał. Powiem Ci, że testy nie zawsze wykrywają ciąże. Mojej koleżanki kuzynka trzy raz robiła test ciążowy. Każdy wykazał brak ciąży. Miała do tego co miesiąc okres. Wiedziała, że jest w ciąży, czuła to i poszła do ginka. Okazało się, że to drugi miesiąc. Z ciekawości w osmym miesiący cięży zrobiła test ciążowy i wyszedł negatywny ![]() Więc jeszcze nic nie jest przesądzone!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4412 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Malinko ja też za Ciebie trzymam ![]() ![]() Kees bardzo mi przykro ![]() ![]() ![]() Miłego popołudnia życzę Wszystkim ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4413 |
Zadomowienie
|
CZesc dziewczynki ja tez sie dolaczam do starajacych sie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4414 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jestem juz dzis spokojniejsza , poczytalam i jakos sie rozluznilam. wczoraj nie moglam w nocy zasnac tak mnie mdlilo. jestem ciekawym przypadkiem- nie mam porannych mdlosci tylko wieczorne i popoludniowe...... do tego sprawdzilam termin "diapauza" bo moja polozna powiedziala, ze moze okruszek jest mniejszy niz jego wiek bo zrobil sobie diapauze, czyli zamiast sie od razu zaimplantowac wisial w macicy nie rosnac....wiec poszukalam co to ta diapauza ale wszedzie pisza o tym tylko w kontekscie ...zwierzat! a o ja sarna jestem....?? ![]() ![]() pozdrawiam niedzielnie...zamiast urzadzac nowy domek ialbo isc na spacer leze na sofie....no moze pojde teraz obiad robic....o ile nie skonczy sie ucieczka z kuchni przed zapachami....eeehhh ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niestety na kursie mi się nie podoba w sumie zajęcia ciekawe już sie zrobiły,ale niestety grupa mi sie trafiła do d****,wiec jaksamemu jest cos ok,ale nieraz w grupie trzeba pracowac a to juz nie ciekawie wyglada,myslalam,ze fajni ludzie beda,ale zawiodlam sie sa bezczelni,najchetniej bym juz nie chodzila,ale che sie czegos nauczyc mdlosci mozesz miec o roznych porach i nie martw sie wszytsko bedzie dobrze,nieraz tak jest,ze dzidzia nie odpowiada wiekowi,ale wszytsko jest ok ![]()
![]() |
#4416 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich! Gratuluje zafasolkowania! Ja jak niektóre z was pamiętają musiałam i chciałam schudnąć udalo mi sie zrzucic 20kg, czuje sie swietnie i postanowilismy z mezem staranke
![]() Ostanią @mialam 4.02 a ze mam nie regularny cykl dni plodne mam o 13.02 i juz staranka rozpoczeta, nie leze z nogami w gorze itp. po prostu staram sie o tym nie myslec kocham sie z przyjemnosci i jak bedzie to bedzie jak nie to w nastepnym miesiacy, staram sie zdrowo do tego podchodzic...macie jakis dobre rady... |
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny pewnie nie pisza bo widza zes zajeta, zabiegana, wpadasz na chwilke i znikasz. a tesknia na pewno ![]() kurcze. wiem, ze jak ludzie nie popadna to ciezko. a z drugiej strony rozumiem, ze zostajesz bo chcesz sie uczyc. nie daj sie kochana! kurs nie trwa wiecznie a na pewno warto sie rozwijac. obrosnij w twarda skorke i nie daj sie bezczelnosci innych. a jak tam sprawy miedzy toba a mezem? caluje w czolko ![]() u nas kurcze fajnie, bo nowy domek jest cudny. pewnie jeszcze z miesiac bedziemy sie rozpakowaywc bo duzo nowych mebli kupilismy i jeszcze troszke dokupimy, i sporo detali ale generalnie ![]() staram sie byc spokojna i nie martewic, myslec pozytywnie. wierze goraco ze tym razem bedzie ok. Cytat:
wow ![]() ![]() zycze powodzenia! kurcze .....wlasnie sobie zdalam sprawe , ze ja przeciez pierwszy raz oficjalnie moge wyslac malego fluidka od mojego okruszka....robie to zatem niesmialo i skromnie...to sa fluidki okruszki specjalnie dla moich kochanych dziewczyn od malenkiego okruszka z mojego brzuszka: * * * * * * * * * * * * * * * *
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4418 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() kochane a ja wczoraj byłam na roczku i dopiero teraz przyjechałam do domciu ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4419 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no wpadam na chwile nieraz,ale zawsze troszke dluzej pobede,ale albo nikogo nie ma lub moj post bez odp to wtedy znikam a z mężem a o dziwo dobrze ![]() ![]() zażartowałam sobie ,że na czas kursu ma się zabezpieczać,i nagle mowi,ze miesiac mnie nie zbawi i po co mi to do glowy przyszlo,pozniej powiedzialam 3 miesiace kurs trwa,zrobil wielkie oczy i powiedział,ze on już by chciał miec dzidzie co mnie zaskoczyło ,bo zawsze nie wie czego chce,ale poźniej powiedziałam,że nie bedziemy sie zabezpieczac co ma być to będzie,ale wrzucam na pelny luz i nie myśle i to tez mi się uaje,bo naprawdę czasu nie mam aby o tym myśleć ![]() ale jak nie zaskoczy nic to po kursie nowy ginek,badania itd teraz odpuszcze,bo czasu brak a domku ci zazdroszcze ale super,ze ci sie podoba a rozpakujesz sie z czasem ![]() ![]()
![]() |
#4420 |
Zakorzenienie
|
Nika - lapie fluidka
![]() Nie stresuj sie tak tymi wymiarami z USG ![]() ![]() Dzis juz staranka sobie odpuszczam. Mysle ze juz jestem po owu. Sluz plodny tez sie juz ulotnil. Teraz pozostaje czekac. |
![]() ![]() |
![]() |
#4421 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
![]() nikka to ja też łapię sobie jednego fluidka ![]() Pozdrawiam Was serdecznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4422 |
Raczkowanie
|
eh.. a mnie dzisiaj licho podkusiło test zrobić i lipa... jeszcze się łudzę delikatnie że to za wcześnie albo i cuś.. ale pewnie trzeba @ wyglądać.. i tak w ramach nadziei łapię okruszkowego fluidka od Niki1980 *
![]() życzę dużo zdrówka wszystkim zafasolkowanym i powodzenia staraczkom |
![]() ![]() |
![]() |
#4423 |
Zadomowienie
|
Kees
![]() z tym testem to ja juz tez przestaje wierzyć. Moja siostra teraz jest w ciązy, a wyszło jej na tescie że nie jest. Mi za to wyszła ostatnio bladziutka kreska a w ciazy nie bylam w ostatnim cyklu. Teraz zastanawiam się czy zrobic odrazu bete. W piątek jest przewidywany termin @. Jak myślicie, jakbym zrobiła bete w środe, albo czwartek może coś już wyjsc, czy to za wcześnie?? Na nic nie licze, ale chce mieć pewność i nie miec zludzen ze moze test sie pomylił.
#4424 |
Raczkowanie
|
gooha3 jeżeli nie masz "igłowstrętu" to idź od razu na betę. Ja pewnie koniec końców więcej na testy wydam niż wyniosło by mnie badanie bety.. jednak moje panie z laboratorium mają problemy z wkłuciem się w moje żyły i jak już tego dokonają to potrafię po zemdleć.. a takich atrakcji wolę sobie oszczędzić zwłaszcza że w ciąży będzie mus robić badania.. (pewnie poszukam metodą prób i błędów właściwej laborantki)
a co do bety to sprawdzałam wyniki z mojego wcześniejszego badania po poronieniu i wg rozpiski już od 3 tygodnia ciąży wykazuje |
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny!
Dawno nie pisalam, bo mialam/mam bardzo goracy okres, moj tata wyladowal w szitalu i niestety nic nie zapowiada, ze szybko z niego wyjdzie ![]() ![]() ![]() Boje sie, ze stres z tym zwiazany mogl wplynac negatywnie na nasze staranka... Wiem, ze mialam owulacje, bo wyraznie to czulam, a poza tym, dzien po bylam u gina i powiedzial, ze to bardzo prawdopodobne. Od tego czasu prawie caly czas bola mnie piersi, co zdarza mi sie pierwszy raz od kiedy odstawilam tabletki anty...mialam nadzieje, ze to dobry znak..Niestety od rana czuje dzis bole jak na @ ![]() ![]() Wyzalilam sie, teraz prosze o ![]() ![]() Lapie pierwszego malego fluidka od Niki, moze sprawi, ze pojawi sie we mnie malutki okruszek ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4426 | ||
Rozeznanie
|
No i dostałam @
![]() ![]() ![]() Cytat:
Jestem pod wrażeniem ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4427 |
Wtajemniczenie
|
kees, to to za miesiąc
![]() nikuś łapię jednego ciepłego fluidka od Ciebie ![]() malinko ![]() no i znaczy się słodkich snów dla wszystkich ![]() ja spadam spać bo musimy wstać o 5 ;/ moja mama przyjeżdza na badania i chcemy ją tam zawieźć.. obym się wyspała ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4428 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja lece spac,bo ze spacerku wrócilismy,sprawdzilam poczne sobie i weszłam na chilke i mykam spać,bo po 6 wstaje i fajnie było sie na śniegu pobawić ![]() dobranoc
![]() |
#4429 |
Zadomowienie
|
hej Dziewczyny
![]() dziś druga noc w nowym mieszkanku. w kominku ogień bucha a ja już szukam miejsca na łóżeczko dla dzidzi. chyba będziemy musieli się postarać o dobudowę jednego pokoiku. bo mieszkamy w domku ale z jednym dużym pokojem i ciężko mi sobie wyobrazić jak by się nam tu mieszkało jak dzidzia będzie miała już 2-3 latka. ten drugi pokój wydaje mi się w takim wypadku niezębny. czy któraś w Was mieszka z dzidzią w jednym pokoju? kiedy najlepiej przenieść dzidzie do swojego pokoiku? zanim załatwimy pozwolenie, zanim zrobimy dobudówkę trochę czasu minie... ps. jutro odbieram wyniki na beta hcg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4430 | ||||
Zadomowienie
|
Dobry!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja tempke mierzę w ustach i wykresy wychodzą oki, tylko ogólnie tempka jest troszkę niższa od tej jak bym mierzyła dowcipnie... ![]() za wysoką ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mierzę tempkę waginalnie ![]() Cytat:
![]() A ja miałam ciężką noc, źle spałam i jakieś dziwne bóle podbrzusza mnie męczyły ![]() ![]() Ale odrobinkę się martiwę
![]() |
#4432 |
Zakorzenienie
|
krees26 - codziennie jezdze 30minut na rowermku, jem gotowane rzeczy, chleba i slodyczy prawie nie jem, prawie tyczy sie slodyczy bo jak mam miec okres to musze...sila wyzsza...posily 5 razy dziennie, staram sie jeść to co mi dietetyk zapisal, ale nie zawsze mam ochote wiec jem cos malego...jabko albo marchewke!
zabieram też jednego fluidka ![]() Jesli zafasolkuje to bedzie WALENTYNKOWA dzidzia ![]() MOŻECIE DOSPISAC OSTANIA@ 04.02 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4433 |
Zakorzenienie
|
Oświadczam żę staranka były...16 i 17 i 18 dc. a jeszcze podobno trwa okres płodny
![]() Za nie całe 2 tyg. zobaczymy czy coś nam z tego wyszło ![]() ![]() Właśnie piję kawę i ruszam do pracy ...jeszcze 10 min. w domku.A mój małż wyjechał do swojej..Zobaczę go w piątek..Będzie moją nagrodą za tydzień dobrej pracy ![]() Zastanawiam się co mi wolno a co nie? Np. Nie popalam już papierosów (a czasem pezy piwie mi się kiedyś zdarzało) i mnóstwo soków piję..Ale zastanawiam się czy wolno mi pić kawę i w jakich ilościach? No i muszę się przyznać żę w sobotę wypiłam 1 drinka i pół piwa..A niby powinno w niedzelę być zapłownienie??? czytałam że przed zagnieżdżeniem się okruszka można wypić trochę piwa ale czy na pewno tym nie zaszkodziłam???
![]() |
#4434 |
Zakorzenienie
|
Sweet Jelly - nie pij wiecej i sie nie stresuj
![]() ![]() ![]() U nas byly staranka 14-15-16 dc. Wiec krocej niz u was. Moze jeszcze dzis sprobujemy, ale mi sie wydaje ze owu juz za mna i nie ma co na sile. Tylko nie wiem, czy nie za pozno zaczelismy... No coz - meza nie bylo wiec i tak nie mam co sie zamartwiac, ze za pozno. kees - nowy cykl, nowa nadzieja. Tym razem sie uda! Zobaczysz ![]() ![]() sorejna - ja przenioslam mojego synka do osobnego jak skonczyl rok. To bylo bardzo dobre posuniecie! Zaczal ladnie spac, itd (wczesniej sie budzil po kilka razy w nocy). Dlatego mi sie wydaje ze okolice roczku to dobry moment (plus minus kilka miesiecyy). Ale wiem, ze niektorzy to do dwoch latek co najmniej nie przenosza... |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dzien dobry dziewczynki w poniedzialkowy poranek!
Cytat:
Cytat:
Nie napisalas, czy masz po zastrzyku inseminacje, czyli podanie nasienia meza do macicy?? Jesli nie masz inseminacji, to lekarz pewnie Ci powie kiedy bedzie najlepszy czas na przytulanki z mezem. Ja jajeczkuje ale mam robiona wlasnie inseminacje i dla lepszego efektu mam podawany zastrzyk. Bedzie dobrze. Trzymam kciuki za sukces. Cytat:
![]() Cytat:
czesc Nikus ![]() Ja z uporem maniaka trzymam kciuki za okruszka. Zobaczysz jak szybko urosnie ![]() Gratuluje, przeprowadzki i domku nowego. Kurcze, my przeprowadzilismy sie 3 lata temu i ciagle mamy pudla i inne nierozpakowane rzeczy. Trzeba cos z tym zrobic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No niezly wynik, 20 kg!!! Teraz tylko ciaza, czego szybko zycze! Cytat:
![]() Cytat:
Witaj i trzymam kciuki za CUD ![]() Milego dnia dziewczynki!
![]() |
#4436 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() wiec mocno trzymam ![]() Cytat:
![]() ![]() ja mierze tempke waginalnie ,mój chłop zawsze mi go aplikuje ![]() ![]() Cytat:
![]() no... to co chciałam napisac to napisałam a teraz lece sprzatac bo mamusia zaraz przyjedzie na kawe a taleze jeszcze w zlewie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Raczkowanie
|
yolanda9 termin małpy również miałam na wczoraj ale ciągle na nią czekam.. w sumie to się nie obrażę jak poczekam na nią jakieś 9m-cy
![]() ![]() krees26 szkoda że @ Cię dopadła, ale trzeba żyć nadzieją że w następnym cyklu się uda.. ![]() ankamb ![]() ![]() ula 87 ![]() zresztą tak sobie skojarzyłam, że za miesiąc w okolicach spodziewanych naszych @ będzie pierwszy dzień wiosny.. i tak sobie optymistycznie wymyśliłam że nasza @ wtedy pójdzie na wagary i już nie wróci.. i tego nam wszystkim staraczkom życzę Miłego dnia Edytowane przez pomarnczka Czas edycji: 2009-02-23 o 08:43 Powód: gapcio ze mnie |
![]() ![]() |
![]() |
#4438 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A na przyszłość nie pij od dnia staranek, będzie mniej stresu. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
....nie chce sie nastawiac na tą ciąże, już nawet przyjełam do świadomości ze w poniedziałek pojade pogadać z prezesem, ale nie chce kolejny raz przezywac tego wypowiedzrenia, jak nie bede musiała. Cytat:
![]() Mojej siostrze (która jest w ciąży) doktorka mówiła że kawę można , nie za często, ale jak boli głowa i jest złe ciśnienie to lepiej kawe niz leki. U mnie staranka były 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 17 dc ![]() ![]() Z tego co mi kalendarze wyliczyły termin porodu może wyjść w moje urodziny ![]() ![]() Z tego wychodzi również to że mnie poczęto również w walentynki ![]()
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008050301801830.png http://www.suwaczek.pl/cache/2f1fe0a70f.png Mareczek 24 II 2010r Karolinka 23 VIII 2012 Edytowane przez gooha3 Czas edycji: 2009-02-23 o 09:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.