|  2009-02-23, 19:20 | #151 | |
| skacze bryka i wiruje ... Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: 3miasto 
				 | 

Dot.: Kosmetyki mineralne Everyday Minerals - część II

Cytat: 
  ) 
				__________________ Czy ty nigdy nie miewasz takich dni, kiedy nie chcesz spotykać nikogo miłego? Żebyś nie musiał się zachowywać jak cywilizowany człowiek? (R. Russo "Prawy człowiek") elska flickr Moment Uchwycony | |
|     | 
|  2009-02-23, 19:20 | #152 | 
| Zadomowienie | 

Chyba właśnie zakochałam się w różu Champagne... Pięknie rozświetla, chyba trzeba będzie pomyśleć o większym opakowaniu...

__________________ KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! | 
|     | 
|  2009-02-23, 19:21 | #153 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-10 Lokalizacja: To tu...to tam... 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Ja mieszkam na śląsku i wydaje mi się, że tutaj dość szybko dochodzą (albo po prostu miałam szczęście  ). No i kluczowa sprawa, nie wyczekiwałam tej przesyłki bo wcześniej zamówiłam na allegro. Pewnie gdybym przebierała nóżkami  to los jak zwykle zrobiłby mi psikusa...  Foxxxy ale cudny     
				__________________ White Lies - Bigger Than Us Edytowane przez yaminishi Czas edycji: 2009-02-23 o 19:24 | ||
|     | 
|  2009-02-23, 19:22 | #154 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-03 
				 | 

| 
|     | 
|  2009-02-23, 19:32 | #155 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-04 
				 | 

Cytat: 
 Na tym zdjęciu https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1235404520 na której części masz podkład  ? Dla mnie buff był świetny 3-4 miesiące temu, od tego czasu nie używałam, więc teraz może być już za ciemny bo się zbladło bez słoneczka   Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2009-02-23 o 19:39 | |
|     | 
|  2009-02-23, 19:38 | #156 | |
				 | 

Cytat: 
  Na tym to akurat no obu częściach-chciałam tylko ukazać różnicę w oświetleniu (a i tak mi nie wyszło  ) Bez podkładu jestem tym kolejnym zdjęciu (gdzie mam paseczki Fairly Light i Fairly Light Neutral) 
				__________________ White Lies - Bigger Than Us Edytowane przez yaminishi Czas edycji: 2009-02-23 o 19:44 | |
|     | 
|  2009-02-23, 19:47 | #157 | |
				 | 

[quote=yaminishi;11125338] Cytat: 
  A miałaś do czynienia z podkładem buff fair neutral?Bo ja zastanawiam się, czy brać w ogóle taki jaśniutki podkład pod uwagę.. na początku myślałam że to on będzie dla mnie najlepszy, ale coś mi się wydaje że może być różnie  ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- A mam jeszcze takie pytanie - macie tak wiele kolorów.. czy Wy je zamawiacie wszystkie jako darmowe próbki czy macie z wymianki?? Ja jak już pisałam najchętniej bym złożyła 2 zamówienia na próbki, ale póki co to nawet nie wiem jak moja skóra będzie znosiła minerałki  . I co powie na nie moja dermatolog bo leczę się na trądzik  Ale muszę wreszcie zacząć kłaść podkład bo zwariuję. A jak zamówię najpierw jedne próbki, potem ewentualnie drugie, to łącznie mogę czekać nawet 1,5 miesiąca   | |
|     | 
|  2009-02-23, 19:47 | #158 | |
| Organizatorka | 

Cytat: 
 To też waga ciężka Wielkokota  Tylko czekać aż mi się  kot do minerałów dobierze  Narazie siedzi i patrzy jak się maluje  a malowanie rano zabiera mi sporo czasu tu baza tu podkład (ale minerałów nie nazwałabym podkładem rezerwuje tą nazwe dla płynnych mazideł a fe z którymi kończe  potem coś na koniec , policzki oczy   A tak w ogóle to kocham ten patent z odciskiwaniem wilgotnego wacika  Z EDM działa nieziemsko !! A rano to tyle pyłków widzę w powietrzu pocznając od krzemionki  że się nie zdziwie jak mnie ktoś kiedyś martwą znajdzie od zapylenia mineralnego   Myślicie ,że EDM jest w 100 % bezpieczny dla skóry ? Trochę się obawiam o swoją skórę, która codziennie jest malowana i smarowana różnymi mazidłami - wiem, że naturalnymi ale zawsze jakiś niepokój jest  Fajnie by się było w ogóle nie mazać oszczędność czasu i pieniędzy ale umazana czuję się po prostu lepiej   | |
|     | 
|  2009-02-23, 19:52 | #159 | |
				 | 

Cytat: 
  (choć nie ma się co oszukiwać - bez minerałów to ja takiej cery nie mam  ) Z Fair neutral nie miałam do czynienia, ale sądzę że na 80% byłby dla mnie za jasny. Dużo też zależy od koloru szyi, ja mam raczej żółtawą, natomiast na twarzy się rumienię i chciałam to ukryć (więc np. z rodziny Cool niczego nawet nie próbowałam) Sama nie wiem co ci doradzić?! 
				__________________ White Lies - Bigger Than Us Edytowane przez yaminishi Czas edycji: 2009-02-23 o 19:55 | |
|     | 
|  2009-02-23, 20:13 | #160 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-09 Lokalizacja: Katowice 
				 | 

Cytat: 
 nie wiem czy posłuchasz mojej rady, ale weź zamów na razie jeden zestaw próbek - to nie moje kolory więc osobiście Ci nie doradzę - jak zamówisz teraz, to poczekasz te 10-14 dni (no tak średnio) a próbki będziesz miała na własność, zobaczysz czy dobre, co masz zmienić na przyszłość, w jakie inne kolory jeszcze uderzyć itp. Bo jak się okaże, w pierwszym zamówieniu trafisz w swój kolor, to po co Ci kolejne trzy próbki "nie-Twojego" koloru? zobacz, czego chce Twoja skóra, a potem się zastanawiaj ile pójdzie na wymiany  osobiście nie korzystam z wymiankowego, za to zamawiam też z innych firm mineralnych, i to nie po to, żeby mieć wiele próbek, tylko żeby znaleźć ideał   | |
|     | 
|  2009-02-23, 20:16 | #161 | 
				 | 

No tak, masz świętą rację, tylko, że ja chce jak najszybciej znaleźć ideał i wreszcie wyglądać jak człowiek   | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2009-02-23, 20:29 | #162 | |
				 | 

Cytat: 
  ale swoją drogą, dziewczyny doradziły Ci już tyle kolorków, niektóre się powtarzają, poza tym sama wiesz najlepiej, czy większość dotychczas stosowanych nie-mineralnych podkładów była zbyt: różowa/jasna/ciemna/żółta/brzoskwiniowa/pomarańczowa/zimna... itp, poza tym masz podkład niemineralny dobrze dobrany (przejrzałaś wątek http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=307212 ?) więc myślę, że w tych trzech próbkach, znajdzie się coś bardzo zbliżonego do koloru Twojej skóry, nawet jeśli jeszcze nie będzie to ideał, to i tak już będziesz wiedziała w którą stronę "iść po ideał", a będziesz używać tego zbliżonego... | |
|     | 
|  2009-02-23, 20:29 | #163 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-12 
				 | 

jestem zła, przyszła paczka z EDM z pędzlem baby kabuki wielkości króliczego ogonka (z małego królika) bożesz jak ja się tym mam wymalować   macie jakieś sposoby? no i ani jednej próbki extra a zamówienie spore było  dobrze, że choć kolory podpasiły | 
|     | 
|  2009-02-23, 20:40 | #164 | |
				 | 

Cytat: 
  Dopiero teraz właściwie moja cera potrzebuje korekty, a kosmetyki mineralne wydają się być do tego wprost idealne.., przejrzę jeszcze 100 razy wszystkie wasze porównania kolorów i zdecyduję się na jakieś.., mam czas dopóki pieniądze nie przyjdą na paypal'a  Dzięki dziewczyny! yaminishi - czekam na kolejne fotki  EDIT: mykofenolan mofetilu - jakie 3 próbki masz na myśli? Przepraszam, ale już się zakręciłam   Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2009-02-23 o 20:44 | |
|     | 
|  2009-02-23, 20:43 | #165 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-04 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Nie słyszałam żeby EDM dawało jakieś próbki gratis kiedykolwiek - ja nigdy nie dostałam- niekiedy tylko o ile w ramach promocji był dodawany jakis gratis powyżej okreslonej kwoty zamówienia a danemu zamówieniu niewiele brakowało to bywal obejmowany promocją....

| 
|     | 
|  2009-02-23, 20:47 | #166 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-03 
				 | 

Cytat: 
 2) edm nie dorzuca gratisów chyba ze jest tak zaznaczone w danej promocji w czym problem? | |
|     | 
|  2009-02-23, 20:49 | #167 | |
				 | 

Cytat: 
  takie skąpstwo | |
|     | 
|  2009-02-23, 20:54 | #168 | |
				 | 

Cytat: 
 sama mówiłaś, że 6 próbek podkładów to 2 zestawy, więc nie rozumiem, czego nie rozumiesz?   | |
|     | 
|  2009-02-23, 20:54 | #169 | 
				 | 

| 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2009-02-23, 20:55 | #170 | 
| Organizatorka Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

no nie wiem czy skąpstwo, jest to jedyna firma jaką znam co daje 5 gratisow do kazdego zamowienia i to w dodatku przez nas wybranych. Sam sloiczek w US na kazdej mineralnej stronce kosztuje od pol dolara wzwyż (5ml) nie mowiac o tym, ze jest w kazdym 1g produktu (od 0,75dol wzywyż) Aktualnie zamowienia powyzej 28 dol dodawany jest grats jeden brazer (12 dol) jeden STF (12 dol) w 2 puff jarach (2x4dol) Jak dla mnie super baby kabuki ma krotka rączkę ale łatwo się nim manewruje. Becca czy malowalas sie wczesniej minerałami? On jest wygodny-przekonasz się, myslę Edytowane przez pastereczka Czas edycji: 2009-02-23 o 20:57 | 
|     | 
|  2009-02-23, 21:05 | #171 | |
				 | 

Cytat: 
 no to wiem, że nic już nie wiem  bo jak to w końcu jest  EDM daje gratisy (i to jeszcze samemu wybrane) czy nie daje? ja tam dostałam sample za dolce a nic za friko  chyba, że coś przeoczyłam (jakaś mega promocja czy co) ale i tak chyba będę u nich fulla zamawiać bo kolory mi pasują   | |
|     | 
|  2009-02-23, 21:08 | #172 | |
| Organizatorka | 

Cytat: 
 Czyżbyś nie zamawiała tego darmowego zestawu próbek? Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-02-23 o 21:10 | |
|     | 
|  2009-02-23, 21:09 | #173 | |
| Organizatorka Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Cytat: 
 masz zestaw 5 probek gratis za kazdym razem, i Nanomi umiescila linka do aktualnych promocji, zawsze ja klikasz to włącza się nowa jeśli jest.... | |
|     | 
|  2009-02-23, 21:11 | #174 | 
| Rzabbocop | 

asix86 nie wiem czy cos pomoge dla mnie buff revlona jest minimalnie za ciemny w tej chwili, zwykle uzywalam latem z EDM beige fairly light wydaje mi sie kapke ciemniejszy niz revlon i ciut bardziej zolty ale moze sie myle buff ivory jest jasniejszy i bardziej neutralny buff fairly light neutral zdecydoanie ciemniejszy i cieplejszy czekam jeszcze na probki perfect, linen, sandy fair, sunkissed fair | 
|     | 
|  2009-02-23, 21:23 | #175 | |
				 | 

Cytat: 
  gapa ze mnie, nie czytałam pierwszego postu  i nie zamówiłam zestawiku ale następnym razem nie omieszkam  dzięki za info. i za ciepłe słowa o małym kabuki  może się jeszcze zaprzyjaznimy   | |
|     | 
|  2009-02-23, 21:56 | #176 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
  Chociaż przecudowne.  Ja mam obiecanego w tym roku od TŻta kota rosyjskiego niebieskiego. Moja znajoma ma dwie sztuki tej rasy i są obłędnie piękne.  Na razie jednak zakładamy akwarium.   
				__________________ | |||
|     | 
|  2009-02-23, 22:05 | #177 | |
				 | 

Cytat: 
  , spróbuję jeszcze jutro przy świetle dziennym!!! No to wpadłam na wątku wymian  Idę przeprosić   | |
|     | 
|  2009-02-23, 22:06 | #178 | |
| skacze bryka i wiruje ... Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: 3miasto 
				 | 

Cytat: 

__________________ Czy ty nigdy nie miewasz takich dni, kiedy nie chcesz spotykać nikogo miłego? Żebyś nie musiał się zachowywać jak cywilizowany człowiek? (R. Russo "Prawy człowiek") elska flickr Moment Uchwycony | |
|     | 
|  2009-02-23, 22:08 | #179 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: to tu to tam 
				 | 

| 
|     | 
|  2009-02-23, 22:25 | #180 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

Cytat: 
  Ja wiem od tej znajomej i z tego co przeczytałam, że ta rasa jest jak na koty bardzo towarzyska, bo lubią spędzać czas z ludźmi i nie przeszkadzają im też zaczepki dzieci. Ale jak będzie z moim przyszłym ruskiem to zobaczę sama.  Dziewczyny wrzućcie kiedyś fotki swoich kocurów na plotkowy.  No to kończymy ten OT. 
				__________________ | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.