|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Niekonczace sie odliczanie czyli mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.3
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kathi śliczne zdjęcia ![]() Esti no ja jestem pod wrażeniem figury ![]() ![]() Cytat:
![]() a co do tego prawa to faktycznie lepiej być kobietą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Wtajemniczenie
|
Małgosiu drogi jest Hipp ale bardzo wydajny
![]() ![]() ![]() Aguśka mamy chyba tą samą pościel. Ja mam 100x135 poiglot uważaj na ikee jeśli chodzi o pościel bo mają niewymiarową. Tzn mają takie wymiary że tylko u nich możesz kupić poszewki. Ja kupiłam Julci większą kołderkę i teraz tylko u nich mogę kupować a chciałam na allegro zamówić i nie mogę ![]() pakusia no chyba że tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Zadomowienie
|
Witajcie laseczki
![]() A ja dziś zrobiłam sobie pracowity dzionek ![]() Juz pomału zaczynam oswajać się z siedzeniem w domu i stwierdziłam, że taka bezczynność przy komputerze sprzyja tylko tyciu (a na to juz czekają poukrywane rozstępy) i złym humorkom... Więc dziś od rana na zakupach (obiecałam sobie, że nic nie kupię dzidzi, bo pewnie byłyby to jakies ubranka a tych mamy juz i tak wiele), potem odwiedziłam kolezanki w pracy i zostałam na herbatce, potem na piechotkę do mamy (a to spory kawałek - ponad pół godzinki w jedną stronę szybkim marszem), potem z powrotem na piechotke do domku, a po południu idziemy z T-tem zapisac się do szkoły rodzenia - juz nie moge się doczekac, bo to zawsze jakaś atrakcja w moim monotonnym ostatnio życiu... ![]() Widzę, że ostro wzięłyście sie lasecki za zakupy - jejku, ja wreszcie też musze się zmobilizować, ale największy problem w tym, że jestem taka mało zdecydowana - jak juz jesteśmy w sklepie to nie wiem co wziąć, jaki kolor itp... wtedy TŻ się wścieka i wychodzimy... ![]() Nie wiem jak Wy ale ja już czuję wiosenkę, może nie jest wiosenna pogoda, ale te powietrze - aż chce się żyć ![]()
![]() |
#844 |
Zakorzenienie
|
esti ja tez mam 135 x 100
![]()
#845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
Zakorzenienie
|
eleeri oczyiwiscie..
![]() ![]() to jeszcze nic.. ![]() majac swoje mieszkankie.. np wychodzac do sklepu zapominam zamykac drzwi albo zostawiam otwarte okno.. cokolwiek.. wystarczy ze ktos wejdzie do mojego domu.. pozmienia zamki.. i ja juz nie moge wejsc... I co teraz? wlamac sie nie moge.. do swojego domu bo to grozi kara wiezienia.. musze w takiej sytuacji zadzwonic na policje. sprawa zostanie wniesiona do sadu.. Na taka rozprawe czeka sie mniej wiecej 3-4 miesiace.. i wtedy ta sprawe wiadomo wygrywam.. bo to moj dom.. itp.. ale jednak ktos przez te miesiace w mym domu mieszka.... a ja nic nie moge zrobic.. ci ludzie maja swoja nazwe ale niestety nie podam bo zapomnialam.. popiepszone to wszystko tu hehe wlasnie duzo ludzi bezdomnych tak robi..;P
#847 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A gdzie taka kosmiczna cena?? Strasznie dużo według mnie... Ja wiem, że to dość drogie kosmetyki, ale pamiętam, że widziałam ten płyn na pewno taniej, ale nie pamiętam za ile. Będę dziś w tym sklepie to aż z ciekawości sprawdzę cenę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#848 | |||||
BAN stały
|
wlasnie dzwonilam i mam dzis szybka wizyte platna ale coz na 18.15
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#849 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak to Esi mówi - będę kuła żelazo póki gorące - i naciągnę męża na wózek... Tzn, tym razem on naciągnie mnie. Kolorek jest w sklepie zielony - i obojgu się nam podoba (po mojemu wyszło ![]() Napomknełam już mamie (bo wiem że poprzednim razem wnukom sponsorowali wózki), że jest taki wózek i na promocji i że się opłaca, ale trzeba już... I wiem że za wcześnie ale to okazja... Powiedziała, że w sumie to za wcześnie, ale zrobimy jak chcemy. Nie mówiła nic że się dorzucą, więc na to na razie nie liczę ( no i nie liczyłam wcześniej...) po prostu przemilczała sprawę. Cytat:
![]() ![]() Chyba tak zrobię i kupie tego Hipp'a na promocji, albo i bez promcji... Zobaczę, bo nie kupię tego na pewno teraz. Cytat:
![]() ![]() Wzięłam się za te nieszczęsne zakupy, bo to sie tak wydaje że takie niby drobiazgi, ale za te 6 rzeczy zapłaciłam 44 zł... ![]() A gdzie, nie licząc wózka, materac, łóżeczko, pościele, ochraniacze, przewijaki, kocyki.... Zestaw kosmetyków z Hippa wyjdzie około 100 zł, no może trochę mniej, pampersy kolejna 100... Więc kupuję stopniow żeby potem nie płakać że mi na coś braknie ![]() Ciuszki mam, brakuje mi tylko śpichów, ale takich na 68 ![]() ![]() Jak o jest z tymi rozmiarami? 56 - newborn 62 - od 0 do 3 m-ce 68 - od 3 do 6 m-ce 74 - od 6 do 9 m-ce 80 - od 9 do 12 m-ce 86 - od 12 do 15 m-ce Czy coś pmyliłam? Bo na jednych ciuszkach piszą miesiące a na innych wzrost, a jeszcze na innych wagę... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Wtajemniczenie
|
magdusia i dobrze że coś robisz a nie siedzisz
![]() ![]() Rozalia jejku żeby nic nie było...postrasz TŻ że przez niego musisz iść...bo taka prawda przez niego się denerwujesz ![]() Małgosia i dobrze że dałaś mu wybierać ![]() ![]() dobrze określiłaś te rozmiary i miesiące ale tak naprawdę wszystko zależy od firmy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Zakorzenienie
|
magducha tak wyjscie z domu wymaga juz tego zeby troszke sie do ladu doprowadzic a to juz poprawia nastroj
![]() ![]() Rozaliontka bardzo dobrze zrobilas ze zadzwonilas, a za darmo niestety nie ma nic, ale zgadzam sie z esti powiedz tżtowi ze doprowadzil do tego, niech troszke zwolni a trzymam kciuki zeby u lekarza bylo wszystko ok. poiglot masakra to o czym piszesz jestem w szoku...jakie beznadziejne prawo tam jest ![]()
#852 | |
Zakorzenienie
|
A kochan w domku w doku robione przy fantazji mamusi , kupionemu statywowi i wspolpracy synka
![]() U nas w studio taka przygoda 300 euro ![]() Cytat:
Zalezy od wloskow dziecka , zobaczysz w praniu jak wyjdzie Malgosia wozek tylko go brac naprawde atrakcyjna cena Esti ma racje czasem rozmian 68 jak 80 a czasem 80 jak 60 zalezy od firmy ![]() Rozalinotka ja za kazdym razem jak cos sie dzieje to po przyjsciu z wizyty moiwe ze to miedzy innymi przez zszarpane nerwy ![]() Laseczki to wy kupujecie plyny do kapieli??? Kurcze u nas kaza tylko w samej cieplej wodzie myc przez pierwsze pol roku no chyba ze mega kupa jest wtedy sobie pomoc Jestem wyczerpana pieke goloneczke dla meza ogarnelam mieszkanie po zajeciach z fotografowania hihi Maxi mi spi , ide po kawke i wracam do was |
|
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Zakorzenienie
|
Trzeci raz zbieram sie do napisania tego postu.
I juz wszystko zapomniałam co chciałam npisać ![]() Aguska - dziękuję za namiary. Śliczne rzeczy kupiłaś i naprawdę niedrogo. U mnie w sklepie wkład do pościeli kosztował od 49 zł w górę. Materac k-p-g 85-93 zł, pościele wieloelement. od 135 zł, etc. Powiedz mi, czy mam w ogóle po co tam jechać, bo chciałam kupić akcesoria typu, szczotka, pileuchy kolorowe, gruszka, podkład ceratkowy do łózeczka, majtki i podkąłdy poporodowe, smoczki , itp.zaglądąłm na ich stronkę, próbowałam się dodzwonić, ale było zajęte i teraz nie wiem, bo my będziemy jechcać z Bytomia. Hmmm... albo trzymam się planu i zamawiam na all. |
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Wtajemniczenie
|
Kathi u nas myjemy w żelach do mycia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej jednak jakbys sie dodzwonila tam i popytala o te rzeczy ktore chcesz kupic, dla dzidzi maja tam wiele rzeczy ale nie wiem z jakich firm. Jak tam wczoraj bylam widzialam miedzy innymi laktator z Aventu za 185 zl to chyba normalna cena, ale pani polecala mi z lovi czy jakos tak nie cale 100 zl a podobno dobry. Butelki, smoczki ciuszkow duzo tam jest, kocyki przerozne i te lepsze ok 50 zl kosztuja i tansze ciensze grubsze, do wyboru do koloru. Uwazam ze oplaca sie tam jechac. Hurtownia jest do 18 chyba czynna...ciezko troszke dojechac, bo jak sie wjedzie w ulice to troszke pokrecona droga ale jak macie gps to dacie rade..
![]() |
#856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozostaje chyba tylko tam trzymać groźne psy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Zadomowienie
|
A my z Tż byliśmy pooglądać wózeczki i inne akcesoria dla maluszków, wózków mnustwo ale same kolumbryny prawie, X-LAndera oczywiście nie było. Ale kupiliśmy coś małemu : czapeczkę niebieską, i 2 x body z napisami : KOCHAM MOJEGO TATUSIA I CHŁOPAKI NIE PŁACZĄ. Świetne sa te body z napisami serio, Tż bardzo się ucieszył że wybrałam takie o tatusiu
![]() ![]() Kathi75 - piękna sesja, i jaka pamiątka będzie ![]() Aguśkaa83 - no takmyślę że to była czkaweczka bo takie równomierne podskakiwanie w brzuszku było, w równych odtępach, dzidzia tego na 100?% nie zrobiła ![]() esti1984 - no nie Esti Ty to tak jak mówiłam kiedyś, na wybieg z taką figurką, może są tam w Warszawie jakieś pokazy mody dla kobiet w ciąży więc by Cię z pewnością wybrali ![]() Małgosia ![]() Rozaliontka - daj nać jak po wizycie dobrze? I postaraj sie już nie wkurzać bo wiesz że dzidzia tego nie lubi ![]() poiglot91 - hmmm.... ale byś miała fajnie być "na swoim", i nie musiałabyśsię martwić że współlokatrorzy będą się wściekać że maluszek płacze lub że Ty po nocy się kręcisz po domku. Dobrze się zastanówcie. A te prawo to mają tam zdrowo rąbnięte. A o lekarzu to nawet lepiej się nie wypowiadać kawał ciula. pakusia86 - więc super wiadomości, tyle wydatków wam odejdzie, wporzo ta kobitka w takim razie. Widzisz są jakies pozytywy więc i zmieszkaniem będzie dobrze, zobaczysz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Raczkowanie
|
Czesc mamusie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() blondynkapoznan-ja na 100% juz wiem ze przez tego wirusa bede miala cesarskie ciecie a powiedz mi czy ty juz wiesz w jakim szpitalu bedziesz rodzic?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#859 | ||||
BAN stały
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#860 |
Wtajemniczenie
|
Rozaliontka -
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
Zakorzenienie
|
a mi znow twardnieje brzuszek
![]() hmm a przeciez biore ten Isoptin...moze to za malo...staram sie tez duzo polegiwac i nie sprzatam juz jak szalona no i z tżtem na razie jestesmy pogodzeni wiec stresu nie ma..hmm no coz 4marca mam wizyte wiec powiem ginowi... Rozaliontka ciekawa jestem co tam u Ciebie z tym brzusiem...mam nadzieje ze dobrze bedzie wszystko...od razu pisz jak wrocisz. mloda069 no to bedziesz miala niespodzianke jesli chodzi o plec ![]() marika to ja cos takiego z ta czkawka tez mialam ale juz dawno, tak to teraz mi brzuszek skacze w roznych miejscach czasem na raz hihhi a te ciuszki z napisami o tatusiu super Tż Twoj pewnie dumny ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- wlasnie przeczytalam ze twardnienie brzucha to normalna sprawa jesli trwa 20-30 sekund, ze sa to skurcze Braxtona-Hicksa: "Mogą pojawić się skurcze macicy, zazwyczaj bezbolesne, trwające 20 – 30 sekund (macica twardnieje a potem wraca do normy). Są to tzw. Skurcze Braxtona – Hicksa. Jest to całkowicie normalne." http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie..._poczytaj.html Wiec moze ja mam cos takiego...hmmm...
#862 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rozaliontka ja nie z Krakowa ale 2 godziny pksem od Krakowa na południe ![]() mloda069 dlaczego nie znasz płci?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Zakorzenienie
|
no mialabym dobrze.. musimy sie z tz zastanowic i podjac decyzje..
![]() ![]() i juz wiem jakbym chciala ![]() (chyba).. chcialabym sprobowac rodzic w wodzie.. wtedy podaja tylko gaz jako znieczulenie.. ale gaz jest bezpieczny zarowno dla mnie jak i dla dziecka dlatego zdecydowalam sie na to znieczulenie... ![]() jesli chodzi o ten zastrzyk w kregoslup to boje sie go.. i chcialabym go uniknac.. ale wiadomo ze moze byc tak ze nie bede mogla wytrzymac zbolu i sobie go zazycze.. ale to bedzie ostatecznosc.. ![]() nacinana byc nie chce.. no chyba ze w razie potrzeby,ostatecznosci... chce miec tlumacza ii dalej nie wiem ![]()
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-02-25 o 16:46 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#864 |
Zakorzenienie
|
poiglot to super ze w wodzie podaja gaz
![]() ![]() U mnie plan jest jeden isc do szpitala urodzic szybko i szybko wyjsc do domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Wtajemniczenie
|
Kathi - ja słyszałam że ten gaz działa tak trochę rozweselająco. U nas się na niego mówi : "Głupi Jaś"
Moja koleżanka z dzieciństwa dziś w nocy urodziła drugiego synka. Mały Waży nieco ponad 2800 gram i ma 50 cm.... ![]() Mnie tez twardnieje jak posiedzę za długo. A że piszę pracę to siedzę.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Zakorzenienie
|
wiecie co wyczytalam przed chwilka.. ze jak dziecko nie rusza sie 2 godziny to znaczy ze cos nie tak:O
#867 | ||||||
Zakorzenienie
|
Uśmiałam się z tych Waszych Teściowych.
Ja na swoją narzekać nie mogę. Są dni, że lepiej, żeby nie odzywała się, ale to rzadkość. Mamy zupełnie inne gusta, poglądy, jej porady czasem są dla mnie zupełnie z kosmosu, ale na ogół jest bardzo fajnie i zawsze mogę na Nią liczyć. Jak mnie zdenerwuje to zawsze sobie myślę, gdyby nie Ona to nie miałabym mojego kochanego Męża ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bercia2000 coś z pieskiem wiadomo? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dziś byłam u gin. Moja szyjka w tym samym stanie co ostatnio ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#868 |
Wtajemniczenie
|
e to już chyba przesada, przecież może spać 2 h ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Zakorzenienie
|
Małgosia wyczytalam wlasnie gdzies ze jesli twardnieje czesciej niz 6 razy na dobe, to moze powodowac porod przedwczesny...
poiglot hmm ... ale jak juz sie liczy ruchy plodu tak?? Seona zle przechodze ciaze ale sa tez i plusy ![]() ![]() ![]() ![]() Dobrze ze u gina wszystko ok! A ile ma Twoja szyjka??
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-02-25 o 17:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie..;/ przesadzaja..
mi siedzidzius czasem nie rusza i 4 godziny i jakos nie panikuje... ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.